Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
samo malo

#501 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by samo malo »

I da, Alena je na noge digao Gavrankapetanovic, prije par godina mu je ugradio valjda umjetne casice u koljenu, ne znam detalje ali uglavnom decko od tada moze savijati koljena i hodati onako kako je hodao i u Zetri.
girl

#502 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by girl »

za callmethebreeeze

kad bi mozda malo detaljnije procitao moj post - vidio bi da sam IZ spomenula u kontekstu da li su to sejtanska posla, a ne da li je ublehas. to je prvo.
a drugo, da ti imas neizljecivu bolest, garantujem ti da bi trazio SVAKI nacin pomoci i nade. iako sad mozda mislis da ne bi.
trece, ne znam koliko ti je zdrav razum ako nisi mogao da razumijes moj post u kojem u principu pise - i da jeste ublehas,ljudima pomaze jer im daje nadu. ja nigde ne tvrdim ni da jeste ni da nije ublehas, koncentrisi se molim te kad citas. ja samo tvrdim da je ljudima POMOGAO tako sto im je dao nadu i autosugestiju da im je bolje, ako nista drugo. a taj optimizam koji nastaje kao razultat, opet medicina dokazano tvrdi, jaca imunitet i pomaze u borbi s bolescu.

budite mi pozdravljeni :wink:
Last edited by girl on 18/10/2010 14:25, edited 1 time in total.
Pasiflora

#503 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Pasiflora »

no_pasaran wrote:... koja ima sposobnost skidanja lažnih privida koje ljudi jedni drugima prave.
Molim te da mi kazes sta ovo tacno znaci?
callmethebreeeze

#504 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by callmethebreeeze »

girl wrote:za callmethebreeeze

kad bi mozda malo detaljnije procitao moj post - vidio bi da sam IZ spomenula u kontekstu da li su to sejtanska posla, a ne da li je ublehas. to je prvo.
a drugo, da ti imas neizljecivu bolest, garantujem ti da bi trazio SVAKI nacin pomoci i nade. iako sad mozda mislis da ne bi.
trece, ne znam koliko ti je zdrav razum ako nisi mogao da razumijes moj post u kojem u principu pise - i da jeste ublehas,ljudima pomaze jer im daje nadu. ja nigde ne tvrdim ni da jeste ni da nije ublehas, koncentrisi se molim te kad citas. ja samo tvrdim da je ljudima POMOGAO tako sto im je dao nadu i autosugestiju da im je bolje, ako nista drugo. a taj optimizam koji nastaje kao razultat, opet medicina dokazano tvrdi, jaca imunitet i pomaze u borbi s bolescu.

budite mi pozdravljeni :wink:
jasno je to sve meni. nisam glup i svjestan sam sta autosugestija znaci. samo je problem sto ljudi koji idu kod njega vjerovatno nisu svjesni da se radi o autosugestiji, a da ti ne pricam da znam ljudi koji nemaju neke bolesti, vec su isli tamo, eto tako...
novi.dan.nova.nafaka

#505 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

callmethebreeeze wrote:jasno je to sve meni. nisam glup i svjestan sam sta autosugestija znaci. samo je problem sto ljudi koji idu kod njega vjerovatno nisu svjesni da se radi o autosugestiji, a da ti ne pricam da znam ljudi koji nemaju neke bolesti, vec su isli tamo, eto tako...
Složio bih se uz dodatak da meni smeta to što to ljude košta, a levat se bogati...
Traktor`

#506 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Traktor` »

ma kad skontas koliko nas narod voli drzati do licne higijene i koliko se cesto kupaju, Torabi ti jedino kakve gljivice ili zuticu moze prenijeti ili nesto slicno... :D kakvo ba izlijecenje...nidje veze...
Agradable

#507 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Agradable »

Da ne pisem ponovo, evo s jednog drugog foruma (bhtuning) sta sam napisao :)

Đaba je našim ljudima pričati, napisat cu nekoliko činjenica i ovo će biti zadnje od mene. Ne vrijedi ovdje bilo šta pisati, odmah te napadaju.
Čovjek u Maroku spomenut nekoliko puta, jedva znaju za njega tamo, valjda ćeš prvo pomagati tamo gdje si rođen pa onda dalje da je sve ovo istina, svi ga vani proglasili šarlatanom i varalicom. U Hrvatsku dolazio 4-5 puta, skontali ga i više ne smije ni tamo. Sad je u BIH došao a hoće li narod skontati sad ili za nekoliko godina vidjet ćemo.
Tamo je isto prodavao vodu pa cak i naplaćivao po 1000/2000 eura da mu dodes licno u kucu imucnog prijatelja na seansu. Makki je govorio da će ta sredstva od licnih seansi uplatiti za avionske karte djeci koju odvede u Maroko da ih i tamo licno "lijeci" sto se naravno nije desilo a da se i desilo opet bi vecina njemu isla jer on lijeci.
Covjek 13 godina nije izlazio iz kuce, znaci mentalni bolesnik i onda kao nakon 13 godina zatvoren u kuci skonta da moze uzimati energiju sa 5 planeta i liječiti! :shock:

U Maroku je na sličan način uzimao pare, tačnije naplaćivao vodu i šećer. Dakle sve se opet vrti oko ove vode i naplate ulaza. NIJE ISTINA da kod njega mozes donijeti obicnu vodu sa cesme jer ce ti reci da nece djelovati, posto ima puno necistoce itd. MORAS kupiti flasiranu vodu u prodavnici ili kod njega.
Voda je 1,5l i u paketu dode 6 flasa, sad NORMALNO da neces ici u prodavnicu i nosati po tramvaju, autobusu flase/pakete vode nego ces kupiti kod njega. Dakle nek svako u prosjeku kupi jedan paket vode (4,5KM), ima ljudi kupuju pakete vode i trpaju u vozila pa kasnije piju ukucani i eto zarade. Dakle od vode koja se prodaje po 0,75KM flasa SVE ide njemu, a od parkinga i ulaza koji su po 1KM ide 40% u humanitarne svrhe.
U Hrvatskj se prica da mu je doslo oko 300.000 ljudi i da je zarada na vodi milionska (na kune se misli). Posto se prodaje bez racuna i poreza a kupuje se po veleprodajnim i prodaje po maloprodajnim cijenama. A lijeci i preko slike :razz:
A ovo sto se prica za onog malog sto je prohodao, potpuno netacno, mali je hodao i prije nego je njemu dosao, nego mu je majka koja JAKO vjeruje u ovo i prije skupljala pare da ode kod njega u Hrvatsku, kao on je NAJVECI pomoci ce mu. I tako je prica prenosena, da bi se na kraju okrenula kako je mali kao invalid poceo hodati kad je otisao ovom u Zetru :thumbup:

Dakle STVARNO nema vise potrebe pricati o njemu, bar sto se mene tice. Ja znam da neke ne mogu ubijediti i da slijepo vjeruju, oni kad bi otisli na seansu NORMALNO da bi im bilo bolje jer VJERUJU u to i ne mozes ih drugacije ubijediti. Jos kad bi vidjeli svu onu masu pretezno starijih lakovjernih ljudi i zena sto cekaju u redu, kako placu, drhte, ubjedeni da im je pomogao normalno da ces kontati da ce ti sutra biti bolje i tako ces se osjecati. Pisao sam na prethodnim stranicama sta znaci autosugestija ;-)

Zar je ovo lice covjeka koji zeli pomoci ljudima, ne naplacujuci im :lol:
Image
O'zone
Globalni moderator

#508 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

Agradable wrote:Da ne pisem ponovo, evo s jednog drugog foruma (bhtuning) sta sam napisao :)

Đaba je našim ljudima pričati, napisat cu nekoliko činjenica i ovo će biti zadnje od mene. Ne vrijedi ovdje bilo šta pisati, odmah te napadaju.
Čovjek u Maroku spomenut nekoliko puta, jedva znaju za njega tamo, valjda ćeš prvo pomagati tamo gdje si rođen pa onda dalje da je sve ovo istina, svi ga vani proglasili šarlatanom i varalicom. U Hrvatsku dolazio 4-5 puta, skontali ga i više ne smije ni tamo. Sad je u BIH došao a hoće li narod skontati sad ili za nekoliko godina vidjet ćemo.
Tamo je isto prodavao vodu pa cak i naplaćivao po 1000/2000 eura da mu dodes licno u kucu imucnog prijatelja na seansu. Makki je govorio da će ta sredstva od licnih seansi uplatiti za avionske karte djeci koju odvede u Maroko da ih i tamo licno "lijeci" sto se naravno nije desilo a da se i desilo opet bi vecina njemu isla jer on lijeci.
Covjek 13 godina nije izlazio iz kuce, znaci mentalni bolesnik i onda kao nakon 13 godina zatvoren u kuci skonta da moze uzimati energiju sa 5 planeta i liječiti! :shock:

U Maroku je na sličan način uzimao pare, tačnije naplaćivao vodu i šećer. Dakle sve se opet vrti oko ove vode i naplate ulaza. NIJE ISTINA da kod njega mozes donijeti obicnu vodu sa cesme jer ce ti reci da nece djelovati, posto ima puno necistoce itd. MORAS kupiti flasiranu vodu u prodavnici ili kod njega.
Voda je 1,5l i u paketu dode 6 flasa, sad NORMALNO da neces ici u prodavnicu i nosati po tramvaju, autobusu flase/pakete vode nego ces kupiti kod njega. Dakle nek svako u prosjeku kupi jedan paket vode (4,5KM), ima ljudi kupuju pakete vode i trpaju u vozila pa kasnije piju ukucani i eto zarade. Dakle od vode koja se prodaje po 0,75KM flasa SVE ide njemu, a od parkinga i ulaza koji su po 1KM ide 40% u humanitarne svrhe.
U Hrvatskj se prica da mu je doslo oko 300.000 ljudi i da je zarada na vodi milionska (na kune se misli). Posto se prodaje bez racuna i poreza a kupuje se po veleprodajnim i prodaje po maloprodajnim cijenama. A lijeci i preko slike :razz:
A ovo sto se prica za onog malog sto je prohodao, potpuno netacno, mali je hodao i prije nego je njemu dosao, nego mu je majka koja JAKO vjeruje u ovo i prije skupljala pare da ode kod njega u Hrvatsku, kao on je NAJVECI pomoci ce mu. I tako je prica prenosena, da bi se na kraju okrenula kako je mali kao invalid poceo hodati kad je otisao ovom u Zetru :thumbup:

Dakle STVARNO nema vise potrebe pricati o njemu, bar sto se mene tice. Ja znam da neke ne mogu ubijediti i da slijepo vjeruju, oni kad bi otisli na seansu NORMALNO da bi im bilo bolje jer VJERUJU u to i ne mozes ih drugacije ubijediti. Jos kad bi vidjeli svu onu masu pretezno starijih lakovjernih ljudi i zena sto cekaju u redu, kako placu, drhte, ubjedeni da im je pomogao normalno da ces kontati da ce ti sutra biti bolje i tako ces se osjecati. Pisao sam na prethodnim stranicama sta znaci autosugestija ;-)

Zar je ovo lice covjeka koji zeli pomoci ljudima, ne naplacujuci im :lol:
Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
smoki_choko

#509 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by smoki_choko »

tobe jarabi je marokanski iscijeditelj. iscijedi pare od naroda :lol:
Traktor`

#510 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Traktor` »

Sad mi naumpade jos nesto u vezi iscjelitelja Torabija... :D

Image

izvinite, ali moro sam... :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#511 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ladyblue18 »

LalicaSa wrote: ako imas jos kakvih idiotskih pitanja, kafa??? slobodno se javi na pm... meni forum nije osnov komunikacije ;-)
18. Oct. 2010. 14:58 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» LalicaSa

7 dana
no_pasaran

#512 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by no_pasaran »

zonbirile wrote:@no_pasaran
ma ima jedan,ustvari više problema koji kao zid dijele Bosnu od civiliziranog svijeta
1-čova nema radnu dozvolu
2-ne plača porez
3-ne može se reklamirati u javnim medijima pored RAK-a
iz ovih razloga je i najuren iz Hrvatske
1. Za radnu dozvolu ne znam kako funkcioniše. Mislim da je njegova aktivnost prijavljena kao aktivnost humanitarnog karaktera tako da mu ista ne treba.

2. On ništa ne naplaćuje tako da i ne treba plaćati porez. Porez bi trebala plaćati Zetra tj ZOI u sklopu ulaznica. Da li oni to rade - ne znam, ali znam da to nema veze sa Torabijem. Ruku na srce sad mi naumpade da ne znam da li Selimović plaća porez na vodu. Ako ne plaća treba ga zbengat odma po džepu. S druge strane Selimović općenito ne plaća koncesiju na tu vodu (bunar u pivari) tako da ni to nema veze sa Torabijem nego sa nama i kukavičlukom među političkim strukturama.

3. Čovjek se ne reklamira, šta je s tobom. Gdje si to naša njegovu reklamu bilo u štampanim, bilo u elektronskim medijima koje nadgleda RAK???

Čovjek nije najuren iz Hrvatske, pa Bandić mu je još i plaćao salu (!) objašnjavajući kako on (gradonačelnik) kao servis građana ima dužnost učiniti takvo što jer njegovi građani dolaze na "tretmane" u desetinama hiljada. Uostalom on je već nekoliko puta bio u Hrvatskoj i, raspitaj se malo, jedva čekaju da im se vrati.

Interesantno je to koliko je njegova prvobitna posjeta Zagrebu utjecala na naš podanički mentalitet jer bi ga u suprotnom "balije" odmah otjerale pod krinkrom "evropejstva"... Ali svakako najbitnije je da je on sada tu hvala Bogu.
Tan.tal

#513 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Tan.tal »

a mogu li treći zubi izrast od te energije:) da ne vodim babu bezveze :D
Tan.tal

#514 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Tan.tal »

Uvijek me iznenadi dokle neki opscjenar ili dupelizac može dogurat.
I ta priča o nadi je totalno glupa, ljudi konačno trebaju shvatit da moraju umrijet.
karanana

#515 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

no_pasaran wrote: Čovjek nije najuren iz Hrvatske, pa Bandić mu je još i plaćao salu (!) objašnjavajući kako on (gradonačelnik) kao servis građana ima dužnost učiniti takvo što jer njegovi građani dolaze na "tretmane" u desetinama hiljada. Uostalom on je već nekoliko puta bio u Hrvatskoj i, raspitaj se malo, jedva čekaju da im se vrati.
ocigledno nisi gledao interviju sa njim u subotu na pinku gdje je rekao da ga narod hrvatske zeli ali da su mu zagrebacke vlasti uskratile gostoprimstvo i da mu u zagrebu ne dozvoljavaju da radi to sto radi.
callmethebreeeze

#516 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by callmethebreeeze »

karanana wrote:
no_pasaran wrote: Čovjek nije najuren iz Hrvatske, pa Bandić mu je još i plaćao salu (!) objašnjavajući kako on (gradonačelnik) kao servis građana ima dužnost učiniti takvo što jer njegovi građani dolaze na "tretmane" u desetinama hiljada. Uostalom on je već nekoliko puta bio u Hrvatskoj i, raspitaj se malo, jedva čekaju da im se vrati.
ocigledno nisi gledao interviju sa njim u subotu na pinku gdje je rekao da ga narod hrvatske zeli ali da su mu zagrebacke vlasti uskratile gostoprimstvo i da mu u zagrebu ne dozvoljavaju da radi to sto radi.
ali u hrvatskoj nemaju Udruženje Centar savremenih inicijativa iz Sarajeva, da im dovede torabija.
:-) :-) :-) :D
citizen1

#517 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by citizen1 »

a sto ih lola uzima lopatom.ja sam imao tri operacije i pomogli su mi doktori na torokalnoj hirurgiji.imao sam ehinokokne ciste.ali prije operacija sam bio budala i posjecivao neke hodje :kazu imas dine u sebi pij ove zapise i nece te vise tusiti.ali na kraju se ispostavilo da je doktor svetinja.onaj ko vjeruje u boga nebih trebao ici kod tog marokanca niti kod bilo kojeg hodje i slicnih njemu samo djaba bacaju pare.jer tu radi sugestija,psiha.imaju brate doktori sad je bar tehnologija savrsena.pa da je taj torabi takav za sta se predstavlja on bi bio pod zastitom c.i.a i vjerovatno u nekom njihovom naucnoistrazivackom centru.
Chivas1

#518 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Chivas1 »

Pa sinoc na tv.u ne znam koji program hayat haman :D ona zena jedna kaze :"joj sve me boli kosti me bole ja njemu vjerujem ..(pa ide prilog prica spiker nest) pa opet ta zena...ja sam kod njega vec 3 puta bila ... "Pa bog te vidio bila si tri puta sve te boli kome onda vjerujes ? :D :lol:
zonbirile

#519 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

Tan.tal wrote:a mogu li treći zubi izrast od te energije:) da ne vodim babu bezveze :D
-----------------------------------
što neće moći,neki dan Lutvo sa Vratnika pričao dainici,da su mu doveli mejta sa Bara i oživio ga.Jadan čoek nije znao šta mu bi.
Bosanac sa dna kace

#520 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Bosanac sa dna kace »

ja sam se pravo nasekiro, ne smijem ni pitat kod kuce ko je sve sto neko napisa iz plemena iso kod ovog govnavija
dje su sad imami, muftije i citava IZ da jasno kaze da je strogi haram ic kod ovog covjeka jer je fino lijepo kazo' na TV da ima posla sa dzinima, a to je strogo zabranjeno???? dje su ti branitelji bosnjackih vrijednosti da ih brane, a jedna od vrijednosti naseg naroda, koja je svojstvena ne samo muslimanima BiH je i povjerenje doktorima tj.medicini i sazeta je kroz narodnu ''Bog pa doktor'', dje ste ulema da sad kaze narodu?????
ali sumnjam da ce, evo sta Alija Izetbegovic kaze o tome:
Alija Izetbegović u Islamskoj deklaraciji o našem problemu: Glavni, mada ne i jedini, nosilac konzervativnog shvaćanja u muslimanskom svijetu danas je stalež hodža i šejhova, koji su se nasuprot jasnim stavovima o nepostojanju svećenstva u Islamu organizirali kao poseban stalež, koji je za sebe monopolizirao tumačenje Islama i stavio se kao posrednik između Kur’ana i ljudi... Bilo bi, međutim, pogrešno misliti da je u rukama teologa Islam ostao zatvorena knjiga. Uvijek sve više zatvorena prema nauci i sve više otvorena prema mistici, teologija je dopustila da se u ovu knjigu upišu mnoge iracionalne, islamskoj nauci potpuno strane stvari pa čak i jasne praznovjerice. Tko pozna prirodu teologije bit će mu jasno zašto se ona nije mogla oduprijeti iskušenju mitologije i zašto je čak u ovome gledala izvjesno obogaćivanje vjerske misli. Monoteizam Kur’ana, najčišći i najsavršeniji u povijesti vjerskih učenja, bio je postupno kompromitiran, a u praksi se pojavila odvratna trgovina vjerom. Oni koji su sebe nazivali tumačima i čuvarima vjere, napravili su od nje zanimanje, uostalom vrlo ugodno i unosno, i bez mnogo grižnje savjesti prihvatili stanje u kojem se njene poruke nisu uopće provodile. Teolozi su tako postali pogrešni ljudi na pogrešnom mjestu. I sada kada muslimanski svijet pokazuje sve znake buđenja, ovaj stalež postaje izraz svega turobnog i sklerotičnog u tom svijetu. On se pokazao potpuno nesposobnim da preuzme bilo kakav konstruktivan korak da se islamski svijet suoči s nevoljama koje ga pritišću.
pozitivka

#521 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

Zdrav covjek ima hiljadu zelja i hiljadu tema za razgovor, a bolestan samo jednu....kako postoje jasni dokazi o poboljsanju stanja, ima li neko jasan dokaz protiv njega....bitno je da svi imamo vjeru u Boga i da smo svjesni da samo On odlucuje o nasem stanju, a nama je ostavljeno da se lijecimo s onim sto nam je pristupacno....jer ako smo svjesni da Bog odlucuje o svemu, zasto onda uopce idemo ljekaru, i pijemo tablete, znaci li to onda da vise vjerujemo prahu i obicnom smrtniku nego Bogu....kad boli, ne pitas nista, niti te zanima necije misljene, samo trazis ublazavanje te boli...nemojte ljudima uskracivati barem nadu, ako nista, vi koji toliko znate ili mislite da znate o ovom covjeku.....hvala Bogu dragom pa niko nikoga ne sili, ako ti se ide, ides, ako ne, okreni glavu i odmakni se sto dalje....ako je njemu to zaista dar od Boga, neka ga Bog sto duze pozivi i sto vise ojaca, ako ima kakvu drugu namjeru, pa i zato se sudi...Najpravedniji Sudija, Bog nikoga ne ostavi nekaznjeno i za losu pomisao a nekamoli sta drugo
Bosanac sa dna kace

#522 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Bosanac sa dna kace »

izvinices me a koji jasni dokazi o poboljsanju? :shock:
Chivas1

#523 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Chivas1 »

Jasan dokaz protiv njega je to da prodaje vodu skuplje nego je uzima ...ajd ti daj jasan dokaz da lijeci..znaci uzmi covjeka bolesnog odvediga i nek ozdravi !
pozitivka

#524 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

licno poznajem ljude kojima se stanje vidno poboljsalo, iskljucivo nakon tretmana, ali isto tako poznajem i one koji nisu osjetili nikakvu promjenu....tako da je to opet Bozijom oderdbom, kome hoce Bog tada da ozdravljenje, a kome ne ostaje nepromijenjeno, tako da je tesko govoriti o naglom ozdravljenju u sekundi, ja ne poznajem nijednog lijecnika koji to moze....a pa je li ta cijena vode po 75 feninga, zaista tolika pljacka ili bogacenje, zauzvrat onoga sta se dobije....isto tako poznajem ljude koji su doktorima dali ogromne pare za lijecenje pa nije bilo rezultata, a o raznim gatarama i njihovim cijenama da i ne govorim, pa nikad nisam vidjela da je neko toliko protiv, a tek o Vidovitom Milanu da i ne spominjem....a evo upravo babyline spomenu Milana...
Chivas1

#525 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Chivas1 »

Znas sta je problem ... sto ti ljudi sto su bili bolesni pa ozdravili ustvari im nije nista .. to su oni joj mene moja dusa boli mene sve boli meni doktor ne pomaze i onda ode kod ovog i bolje mu je .. to je zato sto on sebi umisli da je bolestan pa onda isto tako umisli i da mu je bolje ..
Locked