Zna li neko naziv filma???

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
uncharacteristically

#501 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by uncharacteristically »

KPNCTNJAH wrote:
uncharacteristically wrote:...
http://www.imdb.com/title/tt0120741/
mislim da je to taj :thumbup:
karanana

#502 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

last mohicans wrote:
karanana wrote:gledo sam ga na pinku prije 4-5 godina.
uglavnom neka banda ganja nekog momka jer on ima nekakav cd sa nekakvim podacima na njemu.
i nadju ga u nekom restoranu negde u nekoj pustari u americi. i onda oni dodju tu u taj restoran i hoce cd, znam nesto je bilo u wc-u scena kad se on tu sakriva. i konobarica mu nesto pomaze. dobra konobarica cini mi se.
Je li konobarica plavka, prvo mu ne vjeruje da ga ganjaju,onda ga sakrije. Poslije dodju ti tipovi u restoran pa sranje naprave, u zadnjoj sceni ona im bježi sa bjesnim autom, ako i ne zgazi jednog. Džaba sve ako je taj, ubij me, ne znam naziv,nema poznatih glumaca i odmah se ne mogu sjetiti. :mrgreen:
jeste plavka je konobarica i ne vjeruje mu u pocetku. oni ko fol dosli u to selo da surfaju na valovima ili tako nesto, jer je blizu more. cini mi se da bas u wc-u od restorana sakriju taj cd. cak mi se cini da je u zadnju scenu ukljucena i neka benzinska pumpa i eventualna eksplozija.
Superhikk

#503 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Superhikk »

karanana wrote:
last mohicans wrote:
karanana wrote:gledo sam ga na pinku prije 4-5 godina.
uglavnom neka banda ganja nekog momka jer on ima nekakav cd sa nekakvim podacima na njemu.
i nadju ga u nekom restoranu negde u nekoj pustari u americi. i onda oni dodju tu u taj restoran i hoce cd, znam nesto je bilo u wc-u scena kad se on tu sakriva. i konobarica mu nesto pomaze. dobra konobarica cini mi se.
Je li konobarica plavka, prvo mu ne vjeruje da ga ganjaju,onda ga sakrije. Poslije dodju ti tipovi u restoran pa sranje naprave, u zadnjoj sceni ona im bježi sa bjesnim autom, ako i ne zgazi jednog. Džaba sve ako je taj, ubij me, ne znam naziv,nema poznatih glumaca i odmah se ne mogu sjetiti. :mrgreen:
jeste plavka je konobarica i ne vjeruje mu u pocetku. oni ko fol dosli u to selo da surfaju na valovima ili tako nesto, jer je blizu more. cini mi se da bas u wc-u od restorana sakriju taj cd. cak mi se cini da je u zadnju scenu ukljucena i neka benzinska pumpa i eventualna eksplozija.
Eh sad, nije da nema poznatih glumaca
http://www.imdb.com/title/tt0243554/
last mohicans

#504 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by last mohicans »

jeste plavka je konobarica i ne vjeruje mu u pocetku. oni ko fol dosli u to selo da surfaju na valovima ili tako nesto, jer je blizu more. cini mi se da bas u wc-u od restorana sakriju taj cd. cak mi se cini da je u zadnju scenu ukljucena i neka benzinska pumpa i eventualna eksplozija.[/quote]

http://www.imdb.com/title/tt0243554/[/quote]
To je taj superhik, mislim da će i karanana potvrditi. Dobro si, relativno su poznati ovi glumci, ali opet nisu prvi red glumaca, barem za mene, i nemaju nekih značajnih uloga iza sebe da bi se svrstali u glumačku kremu.
gradskadjeca

#505 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by gradskadjeca »

Ljudi moji, ako vi ne znate ne znam gdje jos da se obratim.

Mislim da je spanski film. Koliko znam sastoji se od nekoliko prica kratkih. Najupecatljivija je ona gdje covjek pokusava da nagovori kamen da prica. I onda kada odustane fikne ga sa stijene, a trudio se danima, valjda i mjesecima, i elem fikne on kamen i kada kamen padne na zemlju daleko od njega iz kamena se cuje nesto kao ugrmph.

Dakle uspio je a nije znao. Eto taj film vec dugo trazim.

Hvala unaprijed
karanana

#506 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

last mohicans wrote:jeste plavka je konobarica i ne vjeruje mu u pocetku. oni ko fol dosli u to selo da surfaju na valovima ili tako nesto, jer je blizu more. cini mi se da bas u wc-u od restorana sakriju taj cd. cak mi se cini da je u zadnju scenu ukljucena i neka benzinska pumpa i eventualna eksplozija.
http://www.imdb.com/title/tt0243554/[/quote]
To je taj superhik, mislim da će i karanana potvrditi. Dobro si, relativno su poznati ovi glumci, ali opet nisu prvi red glumaca, barem za mene, i nemaju nekih značajnih uloga iza sebe da bi se svrstali u glumačku kremu.[/quote]

to je taj. hvala vam.
neravip

#507 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by neravip »

trebam pomoć:
gledam skoro na nekom njemačkom kanalu sami kraj filma:ko magla,lik sa ženom i djetetom u autu(ako ne i više njih) nekakvi alieni pobiše sve živo,ne znam njemački al nešto skontah kao,... oni kontaju kako nema šanse da prežive,nema im spasa,roknu on ženu,roknu djete/djecu,na kraju i sebe.....i ne prođe malo magla se raziđe, prolazi vojska,tenkovi,biju aliene, sve OK......crnjak,zna li ko koji je film please.....thx
KPNCTNJAH

#508 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by KPNCTNJAH »

neravip wrote:trebam pomoć:
gledam skoro na nekom njemačkom kanalu sami kraj filma:ko magla,lik sa ženom i djetetom u autu(ako ne i više njih) nekakvi alieni pobiše sve živo,ne znam njemački al nešto skontah kao,... oni kontaju kako nema šanse da prežive,nema im spasa,roknu on ženu,roknu djete/djecu,na kraju i sebe.....i ne prođe malo magla se raziđe, prolazi vojska,tenkovi,biju aliene, sve OK......crnjak,zna li ko koji je film please.....thx
http://www.imdb.com/title/tt0884328/
The Mist
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#509 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Slo Burner »

Zavatoni

#510 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Zavatoni »

neravip wrote:trebam pomoć:
Provjeri da nije 'The Mist' u pitanju...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
neravip

#511 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by neravip »

Hvala,
brzi ste!!! :D
4m3l

#512 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by 4m3l »

O kojem je filmu rijec?

Image
gradskadjeca

#513 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by gradskadjeca »

4m3l wrote:O kojem je filmu rijec?

Image
ovo je film o onoj djevojci sto momku polize prst :-)
dorothy

#514 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by dorothy »

Pozz.

Film je na engleskom (i trebao bi biti malo stariji), radi se o nekoj bandi ...evo nekoliko flashova:
* radi se o naoruzanoj beskrupuloznoj bandi (pretpostavljam u Americi)
* film se zavrsava tako sto sve clanove bande (naoruzane) ubiju iz zasjede dok su se vozili u autu (serif i njegovi ljudi su ih ubili, mislim). Posljednja scena je sa jednim od gangstera pogodjenim u autu i tako i zavrsava (uz zaustavljenu sliku ubijenog gangstera) uz odjavna slova filma.
* neki covjek (kao pozitivac, mislim da je serif ili nesto slicno) se naljuti (i skoro da poludi od bijesa kao da hoce da se osveti) na tu bandu i ode do njihove kuce u autu/dzipu po noci i tamo nekog covjeka ekserima zakuca za drveni stub u nekoj stali ili u kuci, pa onda tu izbije pozar i on ga ostavi tu. Kasnije izadje iz te kuce i napolju se potuce s nekim drugim covjekom iz te bande mislim, sve dok ga po glavi ne udari (i ubije valjda) neki, cini mi se mentalno zaostali ali veoma veliki i snazni clan bande (inace su clanovi bande familija, cini mi se). Zatim svi oni sjednu u auto i pobjegnu ...
* mozda naslov filma sadrzi rijec gangster(i), ali nisam uspio pronaci nista na googleu;

Hvala.
Superhikk

#515 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Superhikk »

4m3l wrote:O kojem je filmu rijec?

Image
Jessica Alba u filmu Meet Bill
So What!

#516 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by So What! »

Hej zna li neko onaj film o nekim hakerima kojima je san da hakiraju najveću Coca-Colinu reklamu te da se potpišu tu. Ja mislim da na kraju poginu svi, ali uspjevaju.
Last edited by So What! on 14/01/2013 00:17, edited 1 time in total.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#517 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Slo Burner »

dorothy wrote:Pozz.

Film je na engleskom (i trebao bi biti malo stariji), radi se o nekoj bandi ...evo nekoliko flashova:
* radi se o naoruzanoj beskrupuloznoj bandi (pretpostavljam u Americi)
* film se zavrsava tako sto sve clanove bande (naoruzane) ubiju iz zasjede dok su se vozili u autu (serif i njegovi ljudi su ih ubili, mislim). Posljednja scena je sa jednim od gangstera pogodjenim u autu i tako i zavrsava (uz zaustavljenu sliku ubijenog gangstera) uz odjavna slova filma.
* neki covjek (kao pozitivac, mislim da je serif ili nesto slicno) se naljuti (i skoro da poludi od bijesa kao da hoce da se osveti) na tu bandu i ode do njihove kuce u autu/dzipu po noci i tamo nekog covjeka ekserima zakuca za drveni stub u nekoj stali ili u kuci, pa onda tu izbije pozar i on ga ostavi tu. Kasnije izadje iz te kuce i napolju se potuce s nekim drugim covjekom iz te bande mislim, sve dok ga po glavi ne udari (i ubije valjda) neki, cini mi se mentalno zaostali ali veoma veliki i snazni clan bande (inace su clanovi bande familija, cini mi se). Zatim svi oni sjednu u auto i pobjegnu ...
* mozda naslov filma sadrzi rijec gangster(i), ali nisam uspio pronaci nista na googleu;

Hvala.

http://www.imdb.com/title/tt0114202/?ref_=fn_al_tt_2 Da nije ovaj ?
dorothy

#518 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by dorothy »

Ima nekih elemenata, ali nije taj, sad sam pogledao trailer (inace morat cu pogledati i ovaj jer je dobar). Hvala, anyway.

Bitna je scena sa ubijenim gangsterom i njegovom zaustavljenom slikom na ekranu preko koje ide ono THE END i zavrsna slova na kraju filma, a ovdje toga nema.
BHF_Manijak

#519 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Film je iz 90-tih, ne znam je li pocetak ili kraj :mrgreen: Uglavnom znam da u filmu glumi ili Van Damme ili Schwarzenegger, koji od njih dvojica tacno - neam pojma. Malo je ko i science-fiction, jer u filmu ima nekakvo oruzje kao futuristicko s kojim se kroz zidove vidi, upecatljiva scena mi je da Arnolda ili Jean-Claudea odvedu u nekakav karantin, odatle ne smije otici i mora se svako malo javljati kako bi potvrdio svoje prisustvo. Javlja se tako sto prstom pritisne na nesto sto prepozna njegov otisak. On bjezi odatle a problem identifikacije je rijesio tako sto je skinuo kozu sa kaziprsta uz pomoc cigare i kad zatreba to ce se aktivirati i spasiti ga pretvarajuci ga da je tu, ta mi je scena bas ono ostala u glavu jer je gadna haos.
Eto ako neko zna o kojem se filmu radi bio bih zahvalan. Konto sam da je nesto ako True lies ali nije, gledo sam i na imdb-u filmove od Van Dammea i Schwarzeneggera iz 90-tih ali nema tog filma da jebe rak raka! :roll:
Heller

#520 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Heller »

Film stalno prije bio na TVT :mrgreen: :mrgreen: momak i cura kreću na skijanje na planinu đe li i izgube se ostaju bez hrane, sjecam se scene da jedu kaladont i na kraju ih nalaze i helikopterom prevoze, moguce da je jedno od njih i nogu slomilo.
Jack Be Nimble

#521 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Jack Be Nimble »

BHF_Manijak wrote:Film je iz 90-tih, ne znam je li pocetak ili kraj :mrgreen: Uglavnom znam da u filmu glumi ili Van Damme ili Schwarzenegger, koji od njih dvojica tacno - neam pojma. Malo je ko i science-fiction, jer u filmu ima nekakvo oruzje kao futuristicko s kojim se kroz zidove vidi, upecatljiva scena mi je da Arnolda ili Jean-Claudea odvedu u nekakav karantin, odatle ne smije otici i mora se svako malo javljati kako bi potvrdio svoje prisustvo. Javlja se tako sto prstom pritisne na nesto sto prepozna njegov otisak. On bjezi odatle a problem identifikacije je rijesio tako sto je skinuo kozu sa kaziprsta uz pomoc cigare i kad zatreba to ce se aktivirati i spasiti ga pretvarajuci ga da je tu, ta mi je scena bas ono ostala u glavu jer je gadna haos.
Eto ako neko zna o kojem se filmu radi bio bih zahvalan. Konto sam da je nesto ako True lies ali nije, gledo sam i na imdb-u filmove od Van Dammea i Schwarzeneggera iz 90-tih ali nema tog filma da jebe rak raka! :roll:

Image

da nije taj mozda?
madtv

#522 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by madtv »

BHF_Manijak wrote:Film je iz 90-tih, ne znam je li pocetak ili kraj :mrgreen: Uglavnom znam da u filmu glumi ili Van Damme ili Schwarzenegger, koji od njih dvojica tacno - neam pojma. Malo je ko i science-fiction, jer u filmu ima nekakvo oruzje kao futuristicko s kojim se kroz zidove vidi, upecatljiva scena mi je da Arnolda ili Jean-Claudea odvedu u nekakav karantin, odatle ne smije otici i mora se svako malo javljati kako bi potvrdio svoje prisustvo. Javlja se tako sto prstom pritisne na nesto sto prepozna njegov otisak. On bjezi odatle a problem identifikacije je rijesio tako sto je skinuo kozu sa kaziprsta uz pomoc cigare i kad zatreba to ce se aktivirati i spasiti ga pretvarajuci ga da je tu, ta mi je scena bas ono ostala u glavu jer je gadna haos.
Double Team?
BHF_Manijak

#523 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Ovo s oruzjem sto sam spomeno jeste Eraser, ali onda ovaj dio sa identifikacijom i nekakvim karantinom je drgui skroz film, mora da sam pomijesao. :mrgreen:

@MAdTV ne znam, ne vjerujem da je double team, maloprije bas pogledah trailer i nema nigdje slicnih scena koje gore opisah.

Sad sam siguran je ov ca cigraom Van Dammov film, samo ne mogu da skontam koji. :mrgreen:
Jack Be Nimble

#524 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Jack Be Nimble »

Onda je to Double Team posto mislim da je on u tom filmu sebi skidao kozu sa necega :)
KPNCTNJAH

#525 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by KPNCTNJAH »

na 4:02 je ta scena... samo ja ovaj film znam kao Dream Team, a ne Double Team :mrgreen:
Post Reply