ORDINACIJA za zdr. probleme
Moderator: anex
-
bebeSa
#501 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Pitanje za doktora...
Djevojka 20 godina, nije seksualno aktivna. Sa 14 godina poceli oticati sitni zglobovi na prstima ruku, aso malo povisen...izvadili neki zaostali korjen vadjenog zuba...izvadili krajnike u 16-oj godini, otoci i dalje dolazili i prolazili. U tom periodu internisticki i reumatoloski nalazi BO. Pojavljuje se suha koza generalno po cijelom tijelu, znaci nikakvi osipi po pojedinim djelovima, nego samo suhoca. Dg. dr. opce prakse "vjerovatno" psorijazni artritis. Nema lijeka, cuvaj se! Prije dvije godine primjeti produzen ciklus 46-52 dana...ginekoloski UZ BO, znaci nema cisti, samo se na snimku vidjela neka folikula prije 6 mjeseci koja je nestala nakon prvog slijedeceg krvarenja. Vise se nikad nije pojavila. Sada je ciklus 46-56 dana i izvadila je polne hormone 4-ti dan krvarenja: FSH 6,2; LH 3,9; B Estradiol 82; Progesteron 5,1; Prolaktin 324; Testosteron 0,9 i Kortizol 300. Nakon pregledanih nalaza ginekolog daje uputu za hitno UZ + hormoni stitne zljezde i endokrinologu!!! UZ uradjen, nalaz u redu, za hormone je narucena 18.02. a nakon toga endokrinologu. I da, zaboravih, odavno je "malo anemicna" (sta god im to znacilo) a skoro nikad nije bolesna. Molim vase misljenje!
Hvala,
LP
Djevojka 20 godina, nije seksualno aktivna. Sa 14 godina poceli oticati sitni zglobovi na prstima ruku, aso malo povisen...izvadili neki zaostali korjen vadjenog zuba...izvadili krajnike u 16-oj godini, otoci i dalje dolazili i prolazili. U tom periodu internisticki i reumatoloski nalazi BO. Pojavljuje se suha koza generalno po cijelom tijelu, znaci nikakvi osipi po pojedinim djelovima, nego samo suhoca. Dg. dr. opce prakse "vjerovatno" psorijazni artritis. Nema lijeka, cuvaj se! Prije dvije godine primjeti produzen ciklus 46-52 dana...ginekoloski UZ BO, znaci nema cisti, samo se na snimku vidjela neka folikula prije 6 mjeseci koja je nestala nakon prvog slijedeceg krvarenja. Vise se nikad nije pojavila. Sada je ciklus 46-56 dana i izvadila je polne hormone 4-ti dan krvarenja: FSH 6,2; LH 3,9; B Estradiol 82; Progesteron 5,1; Prolaktin 324; Testosteron 0,9 i Kortizol 300. Nakon pregledanih nalaza ginekolog daje uputu za hitno UZ + hormoni stitne zljezde i endokrinologu!!! UZ uradjen, nalaz u redu, za hormone je narucena 18.02. a nakon toga endokrinologu. I da, zaboravih, odavno je "malo anemicna" (sta god im to znacilo) a skoro nikad nije bolesna. Molim vase misljenje!
Hvala,
LP
-
bebeSa
#502 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Nema doktora, pauza ili...???
-
Ninamani
#503 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Evo nesto za sinuse, dakle za sve vas koji imate problema za sinusima toplo preporucujem Kapi od "divljeg krastavca", fantsaticne su i meni su veoma pomogle jest da su malo bljutave ali su mi pomogle i želila bih da ih preporučim svima i sebe nudim kao svjedoka njihovog kvalitetnog učinka...Moji sinusi su zapuštani toliko da su mi se i pojavile fleke cvrenila na koži lica kao posljedica zagnojenja...Nakon upotrebe ovih kapi lice mi se isčistilo, tako da sam se preporodila....bol u glavi se smanjila, pritisak u usima...sve pohvale ovom travaru i ovom lijeku....
Slucajno mi ga je preporucio prijatelj i pronasla sam ga preko Facebook stranice "Lijecenje sinusa". Eto ako nekom mogu pomoci bice mi drago...
Slucajno mi ga je preporucio prijatelj i pronasla sam ga preko Facebook stranice "Lijecenje sinusa". Eto ako nekom mogu pomoci bice mi drago...
-
terremoto
#504 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Mene zanima dali neko poznaje dobrog oftalmologa u Sa,imam problema sa suzenjem ociju, bila sam u poliklinici Sunce kod oftalmologa nista posebno mi nije rekao samo kapi od kojih mi je vise muka,nista, ne pomazu nijedne.Sminku sam promijenila,koristim sve za osjetljive oci,a i ne sminkam se previse.Problem nije od juce,nego vise od 10 god imam taj problem,zastitne naocare nosila, nista,stitna nije i to sam provjerila,hranim se zdravo,ne konzumiram alkohol,ne pusim, koliko mogu zdravo se hranim,mozda ponekad i pretjerujem.Nemam crvene oci,znam da konjuktivitis nije,sve mi smeta vjetar,hladnoca,sunce,prasina,zagusljive prostorije...Jedino sto su mi cesto oci nateknute.Ako ima neko neki prijedlog,na prirodnoj bazi ili provjeren doktor ili ako mi neko moze reci s cim bi moglo biti povezano,da trazim problem u korijenu.
-
bebeSa
#505 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
doktor se ne javlja...
@terremoto super oftalmolozi rade u privatnoj ord dr Sefic, malo je poskupo ali mislim da su trenutno naj u gradu, pod uvjetom da si iz Sarajeva. Imas na net-u sve info. Pozdrav i sretno
PS jesi radila alergo testove, to moze biti i alergija a tu od terapije svakako dobijes samo kapi
@terremoto super oftalmolozi rade u privatnoj ord dr Sefic, malo je poskupo ali mislim da su trenutno naj u gradu, pod uvjetom da si iz Sarajeva. Imas na net-u sve info. Pozdrav i sretno
PS jesi radila alergo testove, to moze biti i alergija a tu od terapije svakako dobijes samo kapi
-
terremoto
#506 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
hvala na informaciji
-
okean
#507 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
http://img543.imageshack.us/img543/8045 ... 3d05b2.jpg
Sta mislite od cega bi mogla biti bol na dodir u ovom dijelu zgloba ruke (zaokruzila sam na slici tacno mjesto)
Sta mislite od cega bi mogla biti bol na dodir u ovom dijelu zgloba ruke (zaokruzila sam na slici tacno mjesto)
- holowey
#508 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
da li si ikada imala udarac na tom mjestu? da li na dodir osjetis neku nepravilnost na kosti/zglobu? da li bol osjetis samo na dodir ili i na pokret zgloba?okean wrote:http://img543.imageshack.us/img543/8045 ... 3d05b2.jpg
-
okean
#509 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
za udarac se ne sjecam..a bol je uglavnom na dodir, mada bude i kada je ruka opterecena nekim teretom ali i to zavisi od polozaja sake... a kao da osjetim drugacije na dodir u odnosu na drugu ruku ili sam to samo umislila
I bol se zna povuci pa se opet pojavi i bude neki period
- holowey
#510 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
jesi radila rtg zgloba? uradi rtg zgloba, moguce da je zbog naprezanja ili urodjenih faktora doslo do ostecenja hrskavice i mozda cak i stvaranja osteofita na tom dijelu te da ti oni uzrokuju bolokean wrote:za udarac se ne sjecam..a bol je uglavnom na dodir, mada bude i kada je ruka opterecena nekim teretom ali i to zavisi od polozaja sake... a kao da osjetim drugacije na dodir u odnosu na drugu ruku ili sam to samo umislila![]()
-
okean
#511 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
nis morat cu onda tako...
hvala na odgovorima
hvala na odgovorima
-
manjanja
#512 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Ovako,za otprilike 2 i pol mjeseca idem na plasticnu operaciju,medutim pusio sam joint vise puta,naravno prije operacije ce mi vadit nalaze,dali je moguce da mi nadu thc u krvi i vide da sam pusio travu,i dali je moguce da otkriju da pustim cigarete?
- Dr.medicine
#513 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
manjanja wrote:Ovako,za otprilike 2 i pol mjeseca idem na plasticnu operaciju,medutim pusio sam joint vise puta,naravno prije operacije ce mi vadit nalaze,dali je moguce da mi nadu thc u krvi i vide da sam pusio travu,i dali je moguce da otkriju da pustim cigarete?
u tim se nalazima ne traži da li se neko drogira ili ne
-
saale
#514 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
poz, imam 28 god i imam problema s ucestalim mokrenjem ali bas ucestalim vise od 10 puta dnevno
, vadio nalaze isao kod urologa veli upala prostate pio antibiotike i prostamol ali nista nepomaze cak sta vise mogu reci da se stanje pogorsalo bukvalno moram svako pola sata mokriti tj sta popijem odmah moram izmoriti, molim vas pomozite neznam vise sta da radim???
- milaa
#515 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Provjerio si secer u krvi?saale wrote:poz, imam 28 god i imam problema s ucestalim mokrenjem ali bas ucestalim vise od 10 puta dnevno, vadio nalaze isao kod urologa veli upala prostate pio antibiotike i prostamol ali nista nepomaze cak sta vise mogu reci da se stanje pogorsalo bukvalno moram svako pola sata mokriti tj sta popijem odmah moram izmoriti, molim vas pomozite neznam vise sta da radim???
Ucestalo mokrenje je jedan od simptoma diabetesa.
Ako je to u redu, ponovi pregled ali kod strucnog urologa. Dobro bi bilo da napravis CD.
- svjezi_ustipak
#516 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
modesti wrote:Baš si lijepo curi odgovorio, onako si je umirio, svaka ti častDr.medicine wrote:
Lana, iskreno citajuci od pocetka po simptomatologiji sam shvatio da se radi o F20, da bi ti to tek na kraju teksta napisala.
I sad pišeš kako si dobila koji kg viška. Ne traži dlaku u jajetu. I da imaš 10 kg viška pa šta. Ima ljudi i sa 50 pa im je super. Možda da sjedneš u park na klupu i posmatraš ljude, koji se sa lakocom nose s teskim problemima.
Svima nama su naši problemi najteži, i samo mi imamo najgore od života. Ni ja nisam zdrav, uvijek me neka boljka ufati, naprosto dovoljno da psikicki poludim.
I kad sam milsio da je meni najgore, pogledao sam decka mojih godina kako bez noge hoda na štakama i smije se s prijateljima, shvatio sam da može biti gore.. Radi takvih izjava ljudi i gube povjerenje u doktore (ako si uopšte doktor, ko će ga znati).
-
SPEC_LANG
#517 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
ne znam jel ovaj dr još aktivan. elem da probam. znači interesuje me primijetila sam kod muža u zadnje vrijeme često nekakvo kašljanje i to iz čista mira. znači nije ono da kašlje iz grla kao kad te nešto iritira nego isto kao kad hoćeš da povratiš ili imaš šlajma pa ne možeš da ga izbaciš. pogotovo ujutro kad ustane ili pri nekom naporu. npr sagne sa da zaveže cipele samo što ne povrati a i sav se zacrveni. ima dosta kg viška pa ne znam da to nije povezano. neće da čuje za doktora misli da nije ništa. a meni je malo čudno. nisam ni na internetu našla to negdje da se spominje. eto ako se ikom nekad desilo nešto slično nek mi se javi. pozzzz
- Dr.medicine
#518 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
ako pusi i najcesce mu je to ujutro onda od cigara.SPEC_LANG wrote:ne znam jel ovaj dr još aktivan. elem da probam. znači interesuje me primijetila sam kod muža u zadnje vrijeme često nekakvo kašljanje i to iz čista mira. znači nije ono da kašlje iz grla kao kad te nešto iritira nego isto kao kad hoćeš da povratiš ili imaš šlajma pa ne možeš da ga izbaciš. pogotovo ujutro kad ustane ili pri nekom naporu. npr sagne sa da zaveže cipele samo što ne povrati a i sav se zacrveni. ima dosta kg viška pa ne znam da to nije povezano. neće da čuje za doktora misli da nije ništa. a meni je malo čudno. nisam ni na internetu našla to negdje da se spominje. eto ako se ikom nekad desilo nešto slično nek mi se javi. pozzzz
a ako je trenutno( sezonski) polen i alergije
- otherside
#519 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
ima - psihijatar 
- madFlava
#520 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Jel postoje kakve tablete ili sumece tablete za podizanje nivoa cinka u organizmu? ako postoje jel se moze nabavit u apoteci bez recepta 
-
lajk
#521 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
madFlava wrote:Jel postoje kakve tablete ili sumece tablete za podizanje nivoa cinka u organizmu? ako postoje jel se moze nabavit u apoteci bez recepta

- Beauty01
#522 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Ljudi moji, otac mi leži već 13 dana u bolnici, na trećoj internoj, ima temperaturu već 10 dana
Doktori mu stalno rade neke nalaze, a pogotovo su istraživali pluća ali NIŠTA nisu još otkrili. Moj otac je toliko iscrpljen temperaturom (pored infuzije i nekih lijekova protiv temp. što mu daju), a temperatura nikako da stane, a doktori NIŠTA :S
Dođe mi da odem tamo i dignem uzbunu, ali znam da ne mogu, imate li neki savjet, nešto
Doktori mu stalno rade neke nalaze, a pogotovo su istraživali pluća ali NIŠTA nisu još otkrili. Moj otac je toliko iscrpljen temperaturom (pored infuzije i nekih lijekova protiv temp. što mu daju), a temperatura nikako da stane, a doktori NIŠTA :S
Dođe mi da odem tamo i dignem uzbunu, ali znam da ne mogu, imate li neki savjet, nešto
-
angel26
#523 Re: Ordinacija za zdr. probleme
uh gdje timus izvuceSunrise00 wrote:DoctorSa wrote:Sunrise00 wrote:Od cega se moze pojaviti ziganje u grudima i kad je opasno? Nekad me ziga nekih 5 cm ispod vrata, na sredini. Vjerujem da je vjerovatno propuh ili od neudobnog polozajaali da priupitam
fala
Ah što ti meni dade informacija![]()
![]()
![]()
![]()
Ajmo odgovore. Kad se javlja, u miru, u naporu, u stresu u sexu, ups, malo šale:) Dalje kakvo žiganje, koliko dugo, svako koliko, javi se danas traje 5 minuta i nema ga mjesec dana .......javi se danas traje 5 minuta, pa ga nema sat pa se opet javi........................
A što to vezano za propuh? Ne kužim? malo je neobično za propuh. Hm bilo bi problema s disanjem. Malo s mišicima tada. Kakav neudoban položan? Hjooooooj.
I što nikad niko ne navede godine, kao da jedem djecu
javi se u nekim normalnim situacijama, kad hodam i tako totraje cca. sekundu, ma samo malo zigne, javlja se rijetko
ovo za propuh i to nagadjam
a mlada sam skroz, 16
- ćiribiribela
#524 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
da nema kakav doktor online? 
- devito