Zoomeeeeeeeeeee , hitan slucajhanka-tv4 wrote:Znam ja mu familiju,pa sta ako je mucio psa?ja bi covjeka trgo zubima nako.Ne kontam
Pomozite da se monstrumi kazne
Moderator: anex
-
barby02
#501 Re: pomozite da se monstrumi kazne
-
barby02
#502 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Jeste a gdje ce sa oduzetom zivotinjom ? Gdje ?sitno wrote:Ovo je obecavajuce!!!!!!privremeni wrote: Sva pravdanja ovog slucaja i pokusaji umanjivanja dogadjaja samo pokazuju da cijela porodica treba strucnu pomoc.
Da iskoristim priliku, malo sam preletio Zakon, ali ima jedan interesentan detalj (iako vrlo vjerojatno nisu mislili na ovakve slucajeve, ali bi se moglo mozda iskoristiti): član 38. stav c) kaze otprilike da sluzbeni veterinar moze privremeno ili trajno oduzeti zivotinju sa kojom se ne postupa u skladu sa zakonom na trosak imaoca zivotinje.
A član 40. da nadlezno ministarstvo na prijedlog Ureda (u roku od godinu dana- evo rok istice) donese podzakonske akte, medju kojima je Odluka o zaštiti kućnih ljubimaca.
-
zvrk
#503 Re: pomozite da se monstrumi kazne
caca reko da je i on za to da se pas ubije
ovaj pit bull
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ovaj pit bull
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
fixer
#504 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Moderator, iako sam i ja slicnog misljenja sa tobom kad je u pitanju linc, ali postavljanje plakata moze samo proizvesti dusevne posljedice za ovog umobolnika. To je minimum koji on zasluzuje. Njemu se fizicki nece nauditi tim djelom, a kad pogledamo s druge strane, ta slika ce biti cenzurisana varijanta njegovog dosadasnjeg predstavljanja sebe. Pazite, on je u javnost izasao sa tom snimkom, tako da njegova slika njemu ne bi trebala biti odvec tezak udarac.moderator wrote:Opet vi na linc pojedinca pozivate..
4 osobe traze napadnutog psa, 40 osoba bi da objesi KK.
Imam osjecaj da ce u subotu umjesto protesta za zastitu zivotinja ( a i ljudi ) biti protest na kojem ce mladji forumasi odrzati takmicenje ko ce bolju sliku KK sa "mocnijom porukom" na transparent staviti.
Cak da KK dobije 6 mjeseci zatvora, sa takvim protestima cete postici jedno veliko NISTA.
Iskreno se nadam da sam u krivu.
A druga stvar, ukoliko i dalje budemo na ovom forumu prijetili zatvaranjem ukoliko se nastavi linc, sljedeci novi clan moze biti Kemal himself s dobrom krinkom, koji ce napisati da ce ubiti Kemala, i na taj nacin postici zatvaranje teme - sto mu ide u korist.
- LilBear
#505 Re: pomozite da se monstrumi kazne
mislim da je ova ideja sa Kemalovim fotografijama jako dobra i da nije rijec o lincu. tek na taj nacin bi se konacno mogla privuci paznja sire javnosti i proizvesti zeljeni efekat za sva pitanja koja se ticu prava zivotinja. poznato je da su dosadasnji protesti takve vrste uglavnom posmatrani ravnodusno, a nerijetko i s podsmijehom.
zato treba iskoristiti ovaj slucaj kao primjer da zakon ne funkcionira, da veterinarska inspekcija ne radi svoj posao, da psi nisu evidentirani i da njihova potencijalna meta sutra moze biti bilo ko od nas. u suprotnom, bojim se da sam protest nece imati veceg znacaja jer ko ce se jos sekirat za "tamo nakve" pse pored toliko ostalih problema.
takodjer, mislim da bi bilo dobro napraviti i letke s osnovnim informacijama i to dijelit prolaznicima.
zato treba iskoristiti ovaj slucaj kao primjer da zakon ne funkcionira, da veterinarska inspekcija ne radi svoj posao, da psi nisu evidentirani i da njihova potencijalna meta sutra moze biti bilo ko od nas. u suprotnom, bojim se da sam protest nece imati veceg znacaja jer ko ce se jos sekirat za "tamo nakve" pse pored toliko ostalih problema.
takodjer, mislim da bi bilo dobro napraviti i letke s osnovnim informacijama i to dijelit prolaznicima.
Last edited by LilBear on 17/03/2010 10:47, edited 1 time in total.
- blackberry
#506 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ljudi moji mili i dragi, de malo 'spustite loptu'. Kakvo crno ubijanje psa!
1. Ukoliko se pas oduzme vlasniku, postoje organizacije i institucije koje će se pobrinuti za njegov smještaj i vjerovatno izmještaj iz BiH.
2. Ovako nešto je nepustivo da se ponovo desi. Ukoliko planiramo mirne proteste u sub, onda moramo pogledati iza zavjese, ući dublje u proble, tražiti dopune zakona o zaštiti kućnih ljubimaca itd.
3. No, ne slažem se u jednom s moderatorom - ako ovaj mladić mislio da će postaviti snimak na FB i time se hvalio, onda i on treba da snosi posljedice, kako fizičke (zatvor) tako i psihičke (liječenje od poremećaja ponašanja itd.). Ukoliko ljudi žele da njegovo ime iznesu u javnost, pa neka ga iznesu. Sam je sebe promovirao. Sam je postavio video. On je bio taj koji je pustio tog pita na drugog psa. Nisam ja. I treba i MORA snositi posljedice - kako zakonske, tako i od strane svojih sugrađana. Moramo osuditi pojedince. Moraju djeca vidjeti da to nije ok. Nije on sam. Ima mnogo isfrustiranih dečkića koji jedva čekaju da se iživljavaju nad drugim bićima da bi se osjećali superiornim.
Dakle, njeka i njegove slike, neka i slike sa videa koji je sam učinio, neka snosi najstrožije kazne, ali...tražimo više...tražimo azil za napuštene životinje, tražimo besplatno liječenje životinja (besplatne sterilizacije i kastracije) bez obzira da li je životinja napuštena, lutalica ili pak nekome pripada. Tražimo da se životinje napokon smatraju jednim divnim Božijim bićem koje je isto tako stvoreno na ovoj zemaljskoj kugli kao i mi sami. Nemamo pravo da ih mučimo, nemamo pravo da ih ubijamo radi krzna, nemamo pravo da se osjećamo superiorno nad njima, jer i u njima se nalazi dio Boga - isto kao i u nama samima....mili moji, pazite i kada hodate po travi - i to je živo...i nju boli...
sve dok ne shvatimo koliko smo mali i nebitni pod ovim nebeskim svodom, dok ne naučimo cijeniti zemlju po kojoj hodamo, dok ne naučimo cijeniti tu divnu šansu koja nam je ponuđena da bivamo na ovoj planeti, dok shvatimo da postoje zakoni mimo našeg shvatanja, da postoje sile koje ne vidimo, da postoje signali koje ne osjetimo, da psotoji lijek za svaku bolest - samo ga trebamo naći...dok ne počnemo cijeniti ljude, životinje, biljke, ma i kamenje kojeg šutamo po prašnjavom puteljku...nema nam napretka..svaki zločin, bio on učinjen prema bilo kojem živom biću, je pod hitno potrebno osuditi. Napok je došlo vrijeme da svi preuzmemo individualnu odgovornost za sva naša djela. Mora se naučiti da svaka riječ, kao i djelo nosi posljedice. Sve se plaća...samo je pitanje kad i čime...
1. Ukoliko se pas oduzme vlasniku, postoje organizacije i institucije koje će se pobrinuti za njegov smještaj i vjerovatno izmještaj iz BiH.
2. Ovako nešto je nepustivo da se ponovo desi. Ukoliko planiramo mirne proteste u sub, onda moramo pogledati iza zavjese, ući dublje u proble, tražiti dopune zakona o zaštiti kućnih ljubimaca itd.
3. No, ne slažem se u jednom s moderatorom - ako ovaj mladić mislio da će postaviti snimak na FB i time se hvalio, onda i on treba da snosi posljedice, kako fizičke (zatvor) tako i psihičke (liječenje od poremećaja ponašanja itd.). Ukoliko ljudi žele da njegovo ime iznesu u javnost, pa neka ga iznesu. Sam je sebe promovirao. Sam je postavio video. On je bio taj koji je pustio tog pita na drugog psa. Nisam ja. I treba i MORA snositi posljedice - kako zakonske, tako i od strane svojih sugrađana. Moramo osuditi pojedince. Moraju djeca vidjeti da to nije ok. Nije on sam. Ima mnogo isfrustiranih dečkića koji jedva čekaju da se iživljavaju nad drugim bićima da bi se osjećali superiornim.
Dakle, njeka i njegove slike, neka i slike sa videa koji je sam učinio, neka snosi najstrožije kazne, ali...tražimo više...tražimo azil za napuštene životinje, tražimo besplatno liječenje životinja (besplatne sterilizacije i kastracije) bez obzira da li je životinja napuštena, lutalica ili pak nekome pripada. Tražimo da se životinje napokon smatraju jednim divnim Božijim bićem koje je isto tako stvoreno na ovoj zemaljskoj kugli kao i mi sami. Nemamo pravo da ih mučimo, nemamo pravo da ih ubijamo radi krzna, nemamo pravo da se osjećamo superiorno nad njima, jer i u njima se nalazi dio Boga - isto kao i u nama samima....mili moji, pazite i kada hodate po travi - i to je živo...i nju boli...
sve dok ne shvatimo koliko smo mali i nebitni pod ovim nebeskim svodom, dok ne naučimo cijeniti zemlju po kojoj hodamo, dok ne naučimo cijeniti tu divnu šansu koja nam je ponuđena da bivamo na ovoj planeti, dok shvatimo da postoje zakoni mimo našeg shvatanja, da postoje sile koje ne vidimo, da postoje signali koje ne osjetimo, da psotoji lijek za svaku bolest - samo ga trebamo naći...dok ne počnemo cijeniti ljude, životinje, biljke, ma i kamenje kojeg šutamo po prašnjavom puteljku...nema nam napretka..svaki zločin, bio on učinjen prema bilo kojem živom biću, je pod hitno potrebno osuditi. Napok je došlo vrijeme da svi preuzmemo individualnu odgovornost za sva naša djela. Mora se naučiti da svaka riječ, kao i djelo nosi posljedice. Sve se plaća...samo je pitanje kad i čime...
-
zvrk
#507 Re: pomozite da se monstrumi kazne
mislim da vise efekta postizemo printanjem onih slika
pogotovo one gdje je doslovno nad zaklanim crnim pit bullom
ili barem pola-pola----
ako neko ima ucesce u ovome sto se danas skuplja - neka dio sredstava izdvoji za to....
i podijeli raji
treba gradjane i drugacije obavijestiti o protestima
ili barem pola-pola----
ako neko ima ucesce u ovome sto se danas skuplja - neka dio sredstava izdvoji za to....
i podijeli raji
-
barby02
#508 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Tacno moderatore, komentarisem ovo sto si preporucio ukljucivsi se u diskusiju, ali dodajem ZABRANITI borbe pasa !
-
liliput99
#509 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ej ljudi, danas u 14h na akademiji likovnih umjetnosti, ko moze da dodje da da nesto love za plakate.
u slucaju da nista u mogucnosti, mozete ih sami isprintatit ili odnjeti u najblizu kopirnicu, pa polijepiti gdje stignete.
a i trebamo se zaista organizovati oko toga sta zelimo postici ovim protestima....
da ne bude kao kad smo protestovali protiv onih maloljetnika sto su ubili Denisa, pa su se na kraju na protestima pojavili isti takvi, i jos gori i gadjali predsjednistvo cim su stigli (sto je naravno renovirno iz nasih dzepova)...:
evo ne mogu da nadjem link sa plakatom nikako....
u slucaju da nista u mogucnosti, mozete ih sami isprintatit ili odnjeti u najblizu kopirnicu, pa polijepiti gdje stignete.
a i trebamo se zaista organizovati oko toga sta zelimo postici ovim protestima....
da ne bude kao kad smo protestovali protiv onih maloljetnika sto su ubili Denisa, pa su se na kraju na protestima pojavili isti takvi, i jos gori i gadjali predsjednistvo cim su stigli (sto je naravno renovirno iz nasih dzepova)...:
evo ne mogu da nadjem link sa plakatom nikako....
- blackberry
#510 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Btw, Av-Mau, koji je i došao prvi do ovog snimka bi cijenio svaku pomoć oko finansijske pomoći oko izlječenja i hranjenja napuštenih životinja koje su trenutno u njihovoj skrbi. Napominjem da Av-Mau sve prihode koje dobije od donacija koristi isključivo za liječenje i hranjenje nauštenih i bolesnih životinja. Možda bi bilo bolje da dio sredstava usmjerimo na liječenje bolesnih i onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija. Za sve info mi možete poslati pp. Unaprijed vam hvala.
- Cholina_Lokica
#511 Re: pomozite da se monstrumi kazne
borbe jesu zabranjene, ali to ne Hebe niko ni 2%barby02 wrote:Tacno moderatore, komentarisem ovo sto si preporucio ukljucivsi se u diskusiju, ali dodajem ZABRANITI borbe pasa !
- blackberry
#512 Re: pomozite da se monstrumi kazne
A što se tiče protesta - o njegovom cilju se ne trebate brinuti. Tu su Av-Mau i njegovi aktivisti koji su u direktnoj saradnji sa organizatorima mirnih protesta. Na nama je samo da se pojavimo i da podržimo osuđivanje ovakvog čina. Šta tražiti od državnih institucija - tu će oni pomoći.
-
liliput99
#513 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ako budemo ovako preko foruma i fejsa razglasavali nece nam ni 50 ljudi doci.....
treba doci do plakata i lijepit ih gdje stignemo, posebno na prometna mjesta tipa tramvajskih i trolejbuskih stanica, kafica itd...
i odmah na licu mjesta treba napraviti peticije, koje ce gradjani moci potpisati, vezane za izgradnju azila, dobrobit zivotinja, te kaznjavanje KK
treba doci do plakata i lijepit ih gdje stignemo, posebno na prometna mjesta tipa tramvajskih i trolejbuskih stanica, kafica itd...
i odmah na licu mjesta treba napraviti peticije, koje ce gradjani moci potpisati, vezane za izgradnju azila, dobrobit zivotinja, te kaznjavanje KK
- blackberry
#514 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Btw, ovo nije bila borba pasa kako svi pišu - u pitanju je napad ne biće koje se uopće ne želi boriti. Na psa za kojeg još uvijek ne znamo ni da li ima vlasnika. Borbe su definitivno zabranjene zakonom, ali meni lično je ovo još gore. On je svog psa 'trenirao' na ovom nedužnom biću.
-
teAMICA
#515 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Obavijestiti medije o protestima?
-
liliput99
#516 Re: pomozite da se monstrumi kazne
koliko ja znam, ucestvuju neke osobe sa tvsa, pa mislim da ce biti obavijesti.....
a na nama je ako nista po kafama da razglasavamo.
a na nama je ako nista po kafama da razglasavamo.
-
zvrk
#517 Re: pomozite da se monstrumi kazne
nijesam se fino izrazilamoderator wrote:Necete ganuti prolaznike slikom KK, jos ce samo curice, ne znajuci o cemu se radi, reci "vidi ga sto je sladak".zvrk wrote:mislim da vise efekta postizemo printanjem onih slika
ili barem pola-pola----
i podijeli raji
Slikama sa onog snimka cete, ako nista drugo, zgroziti prolaznike.
naime pod "one" sam mislila na slike pasa
tj ovu za videa
i onu sto je samo slika sa borbe
prijedlog za ove sto ce kreirati plakate:
na pola stranice staviti sliku kako pit bull trga nemocnog psa
ispod oga na 1/3 polovine stranice
staviti 2 slike kako kolje druge pse
i treca u cosku neka bude kemalova
sa psom naravno
ispod tekst: dosta nam je koljača
dolaze i neki ljudi iz visokog
- Pasiflora
#518 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ovo je odlicna ideja.liliput99 wrote:i odmah na licu mjesta treba napraviti peticije, koje ce gradjani moci potpisati, vezane za izgradnju azila, dobrobit zivotinja, te kaznjavanje KK
- Pikaboo
#519 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Posto ja nemogu biti,moji roditelji i sestra ce vam se obavezno pridruziti u Subotu
- Pasiflora
#520 Re: pomozite da se monstrumi kazne
sorry, dupli
-
duboka_misao
#521 Re: pomozite da se monstrumi kazne
a ko organizuje proteste Sos,Av-mau ili prijatelji zivotinja ja se pogubih sad 
-
lela123
#522 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ja cu obavjestiti tvsa i veterinara koji je rekao da ce se odazvati pozivu. A sto se tice psa ja ne mogu da spavam koliko mislim na njega. Zato se nadam da ce ovi protesti proci dobro i uspjesno da ce nas se sto vise odazvati. S toga ako je pas ziv onda ga moramo i naci truditi se koliko god je to moguce,a ukoliko nije onda su ovi protesti ono na osnovu cega cemo se psicu oduziti i da cemo na sve moguce nacine naravno putem vlasti kazniti ove monstrume za bol koju je pretrpio,jadnicak samo on zna kako mu je bilo. A sto se tice drugog psa koji ga je napao, njega mi je zao on nije kriv za sve to krivi su ljudi ma ne, nisu to ljudi to su monstrumi,divljaci...moramo ovo sprovesti do kraja.Imam jedan prijedlog! Ukoliko se protesti odrze i zarse mislim da bi bilo lijepo da bar pola ako ne zele svi da izdvojimo po marku ili dvije i kupimo nasim malim prijateljima hranu i odnesemo u neko u druzenje ja sam npr u av-mau odvela kuce sa ulice i sve su mu obezbjedili. Uglavnom mislim da bi to bio lijep gest sa nsae strane.Sta mislite??
- d700
#523 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Poz,
ima li iko clanak gdje se otac oglasio ? Navodno prica o tome kako je snimak star 6 mjeseci i jos se buni sto mu na portalima nisu pokazali kako (lafo) sincina pali upaljac sa bagerom...
ima li iko clanak gdje se otac oglasio ? Navodno prica o tome kako je snimak star 6 mjeseci i jos se buni sto mu na portalima nisu pokazali kako (lafo) sincina pali upaljac sa bagerom...
-
teAMICA
#524 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Građani Sarajeva (nadam se i šire)duboka_misao wrote:a ko organizuje proteste Sos,Av-mau ili prijatelji zivotinja ja se pogubih sad
- blackberry
#525 Re: pomozite da se monstrumi kazne
proteste organizira tv-sa, a Av-Mau im je desna ruka