GRAS - karte
- sodom
#501 Re: GRAS - karte
Gras bi trebao da ukine karte totalno, a svo finansiranje da ide iz budzeta.
Tako bi trebalo urediti i zdravstvo...
- fedor
#502 Re: GRAS - karte
To može, al kad se smanji broj političara i nivoa vlasti!sodom wrote:Gras bi trebao da ukine karte totalno, a svo finansiranje da ide iz budzeta.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#503 Re: GRAS - karte
ja čuo u troli trese struja ovih dana 
- NEOPLAN
#504 Re: GRAS - karte
Evo malo kasnim ali nema veze. Kako sada stvari stoje studentske karte ce se izdavati i naredne godine. U svakom slucaju, GRAS je ZA, iako posljednju rijec treba da da Vlada KS. Ali prema trenutnom raspolozenju, kako u GRAS-u, tako i u Vladi KS, karte ce biti izdavane.NEOPLAN wrote:Mislim da ce ih biti ali nisam siguran, posto to zavisi od toga hoce li Kanton planirati sredstva u budzetu. Raspitacu se u ponedeljak-utorak pa cu javiti kakvo je TRENUTNO ocekivanje oko tih karata. A definitivno ce se znati kad se formira nova Vlada Kantona i usvoji Budzet ili barem odluka o finansiranju karata.
-
Cibra
#505 Re: GRAS - karte
iZ PRVE RUKE: http://opsff.org/index.php?option=com_c ... :ko-smo-miNEOPLAN wrote:Evo malo kasnim ali nema veze. Kako sada stvari stoje studentske karte ce se izdavati i naredne godine. U svakom slucaju, GRAS je ZA, iako posljednju rijec treba da da Vlada KS. Ali prema trenutnom raspolozenju, kako u GRAS-u, tako i u Vladi KS, karte ce biti izdavane.NEOPLAN wrote:Mislim da ce ih biti ali nisam siguran, posto to zavisi od toga hoce li Kanton planirati sredstva u budzetu. Raspitacu se u ponedeljak-utorak pa cu javiti kakvo je TRENUTNO ocekivanje oko tih karata. A definitivno ce se znati kad se formira nova Vlada Kantona i usvoji Budzet ili barem odluka o finansiranju karata.
Poslije nove godine, na štand GRASa i izvadite novu studentsku godišnju kartu! PDF Ispis E-mail
četvrtak, 16 Prosinac 2010 13:41
Prenosimo vam u cijelosti naš upit vladi KS i njihov odgovor vezano za studentske godišnje karte.
OPSFF je organizacija koja je početkom ove godine pridružila se u učestvovanju protesta koje je organizovao Alternativni Studentski Pokret, a gdje su također učestvovali i pokret DOSTA, Vijeće Studenata Ekonomskog Fakulteta i Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu. Prve akcije, i kasniji protesti su urodili plodom, te je vlada Kantona Sarajevo pristala da subvencionira karte studentima. Pošto se bliži kraj godine, sve studente zanima šta će se desiti od 1.1. 2011. godine, da li ćemo mijenjati naše karte, da li ćemo dobiti nove, ili će studenti ponovo morati protestvovati?
i odgovor:
U kontaktima sa Ministarstvom obrazovanja i Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo saznajemo da će naredne godine studenti moći ostvarivati svoje pravo na subvencionirane karte za korištenje usluga gradskog prijevoza pod istim uslovima kao i ove tekuće 2010.godine. S obzirom da ćemo u novu 2011. godinu ući sa Odlukom o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca sljedeće godine, tj. do donošenja novog budžeta, obaveze o subvencioniranju se prenose i na početak sljedeće godine, uz obavezu da se sredstva za naredne mjesece 2011. godine obezbjede u novom budžetu. Znači studenti, uz svoju participaciju od 50 KM za godišnju kartu, dobiće ponovno mogućnost korištenja godišnje karte, čiji će ostatak do pune cijene subvencionirati Vlada Kantona Sarajevo.
Lamija Bojadžić, dipl.žurnalist
Šef Press službe Kantona Sarajevo
++387 33 562 065
++387 61 131 337
[email protected]
Znači nakon novogodišnjeg derneka, pravac po karte:)
- Lady Saray
#506 Re: GRAS - karte
odlicna vijest

- minjonja
#507 Re: GRAS - karte
spica 
- sheilak
#508 Re: GRAS - karte
Primijetila sam da komercijala dolazi na vrijeme. Sad jos i ova vijest.
Mene je strah.
Mene je strah.
- minjonja
#509 Re: GRAS - karte
ja sam sinoc pola sata cekala trolu otoka dobrinja. covjeku se bas nesto zurilo tako da nije stao na jednu stanicu, a i na ostale bi se tek u zadnji tren zaustavio kad bi mu neko maho. da ne spominjem da nas je kao stoku prevozio. al je zato znao uredno traziti da ljudi kartu pokazu kao da je on svoj dio odradio kako treba, i sad mi moramo to placati. eto takvih se rijesite, i bicete ozibljna firma.
- dottore
#510 Re: GRAS - karte
maminu kolegicu sa posla oklembesila...jos malko starija zena....komi wrote:ja čuo u troli trese struja ovih dana
nisam mogao da vjerujem, al kazu fakat je dobro drmnulo....
- Truba
#511 Re: GRAS - karte
kaže vozač opet fataju onu dršku koja ima struje
i onda
neću ja svakog ponaosob upozoravati ( komentar vozača na komentar neke žene što ne stave neku obavijest)

i onda
neću ja svakog ponaosob upozoravati ( komentar vozača na komentar neke žene što ne stave neku obavijest)
- cappy_tempo
#512 Re: GRAS - karte
jutros jedno 20min sigurno cekam bus za reljevo na pofalicima,dodje dupli aj super moze se sjesti i ja ko veliki uletim odem na kraj kad imam sta vidjeti,skoro sva sjedista prljava majke mi kao da su stajali na njima,a ne sjedili.vozac je nakav brnjo pravi nabio kapu na vrh glave i i otvori samo 1. vrata,a ostala ko ih jebe...pa u buca potoku par ucenika stalo na vrata da izadje,a vozac samo 1. otvorio-zatvorio i po gasu pa negdje gore na semaforu stao i otvorio vrata
.dodje na zadnju stanicu i ja stao na zadnja vrata da mi otvori ali jok otvori 1. da raja udje i jedva druga otvori da izadju dvojica, ja mu pritiscem ono stop ma nista ne jebe on mene ni 2%.ja izadjem iz busa i kako prolazim pored prednjih vrata vozac mrtav hladan sjedi u busu i zapalio cigaru
.sta bi sa onim "zabranjeno pusenje u vozilu"?
onaj sto radi u grasu ili ima nekoga u grasu jarane bez uvrede al nabijem ja tvoj gras na neku stvar.da centrotrans barem blizu reljeva vozi isao bi sa njima pa makar i jos 20min morao pjesaciti.vrhunac im je kad uvale onaj stari plavi autobus u kojem su rupe sve,bukvalno cestu gledate kroz autobus.sam vozac kaze da ga je strah voziti to ali tako ga zapalo da ode na otpad i vidi koji radi i da vozi.naravno uredno znaju karte traziti i jos udje revizor u rajlovcu i vozac nece da vozi dok ovaj karte ne pregleda,valjda ima tu kafana pa da mogu jednu lahnut dok dodje drugi bus...i kad se ljudi bune sto traze karte jer autobus prvo raspada se,a drugo kasni 15-20min njihov komentar "sta je sta hocete" ili "imate centrotrans"
onaj sto radi u grasu ili ima nekoga u grasu jarane bez uvrede al nabijem ja tvoj gras na neku stvar.da centrotrans barem blizu reljeva vozi isao bi sa njima pa makar i jos 20min morao pjesaciti.vrhunac im je kad uvale onaj stari plavi autobus u kojem su rupe sve,bukvalno cestu gledate kroz autobus.sam vozac kaze da ga je strah voziti to ali tako ga zapalo da ode na otpad i vidi koji radi i da vozi.naravno uredno znaju karte traziti i jos udje revizor u rajlovcu i vozac nece da vozi dok ovaj karte ne pregleda,valjda ima tu kafana pa da mogu jednu lahnut dok dodje drugi bus...i kad se ljudi bune sto traze karte jer autobus prvo raspada se,a drugo kasni 15-20min njihov komentar "sta je sta hocete" ili "imate centrotrans"
- perscitus
#513 Re: GRAS - karte
Zna li neko do kad vozi komercijala veceras zbog ponocke?
- perfect_guy
#514 Re: GRAS - karte
mislim da obično ostave par vozila koja po završetku ponoćke kreću na vožnjuperscitus wrote:Zna li neko do kad vozi komercijala veceras zbog ponocke?
- neo7
#515 Re: GRAS - karte
FUUUJJ!!!! Dana reva ulazi u tramvaj, sreca da sam mu pokazao kartu prijee nego je ista izustio..usmrdio se na luk :S E jebem ti :S
- minjonja
#516 Re: GRAS - karte
i ja sam danas jednom dogadjaju prisustvovala. staje tramvaj na cvili, izlazi neki dedo, zena iza njego isto hoce da izadje ali ovaj otego ispred. ona krenu da izadje, kad zatvori tramvajdzija vrata. ona govori "molim vas otvorite zelim da izadjem". jok on. ona opet sasvim uljudno par puta ponovi. nista on, krenu normala. tad vidim da su revizori usli, i valjda genijalci misle zena htjela izaci zbog revizora
zena sve nesto fino objasnjava tihim glasom, ja bi im glavu otkinula. vidi se da je neka tiha i spora zena.
- A_I_
#517 Re: GRAS - karte
Sta ostali putnici rade umjesto da i oni povicu OTVORI VRATAminjonja wrote:i ja sam danas jednom dogadjaju prisustvovala. staje tramvaj na cvili, izlazi neki dedo, zena iza njego isto hoce da izadje ali ovaj otego ispred. ona krenu da izadje, kad zatvori tramvajdzija vrata. ona govori "molim vas otvorite zelim da izadjem". jok on. ona opet sasvim uljudno par puta ponovi. nista on, krenu normala. tad vidim da su revizori usli, i valjda genijalci misle zena htjela izaci zbog revizorazena sve nesto fino objasnjava tihim glasom, ja bi im glavu otkinula. vidi se da je neka tiha i spora zena.
Pocne sa sutnjom u takvim a zavrsava sutnjom u situacijama razbojnistva/bodenja (Denis Mrnjavac)
Suti i trpi
Last edited by A_I_ on 25/12/2010 13:03, edited 1 time in total.
- Truba
#518 Re: GRAS - karte
a neće dugo
-
somethings
#519 Re: GRAS - karte
Danas. Starija žena, vidi se da je malo zbunjena, vjerovatno se ne vozi često. Prilazi revizor, ona vadi dvije poništene karte, valjda nije sigurna koja je prava, a on pokušava da započne svađu i njoj govori kako je on "škole završio za ovo", i kako on zna pročitat datum na karti. 
-
The Realist
#520 Re: GRAS - karte
Danas sam otišao da vidim za ove studentske karte i reče žena da nikakvu obavijest još nisu dobili i da se još nemože predati za njih, a da trenutne vrijede do 31. decembra. Valjda nešto objave sljedećih dana 
-
c0d14c
#521 Re: GRAS - karte
pa bilo je da izvadjene vrijede jos 3 mjesece a sad za novo vadjenje ja nisam nista cuo 
-
The Realist
#522 Re: GRAS - karte
To i nama reče radnica Grasa, ali ona je svoju informaciju dobila iz Avaza
, ali šefica njena reče da će sutra znati tačno šta i kako.
-
DON_eARL
#523 Re: GRAS - karte
Evo procitah na haber kutiji ETF.ba da godisnje izgleda vaze do aprila, izvor dispecer na ilidzi. 
- Lady Saray
#524 Re: GRAS - karte
Odluka Vlade KS
Studentske godišnje karte važe u prva tri mjeseca 2011.
Vlada Kantona Sarajevo odlučila je u četvrtak da će godišnje studentske karte za 2010. godinu za javni gradski saobraćaj u Sarajevu važiti sve dok traje odluka o privremenom finansiranju, a najkasnije do 31. marta 2011. godine.
Foto: Arhiv
U ovu odluku uračunato je sufinansiranje godišnjih karata, potvrđeno je Feni.
Kako važenje ovih karata ističe u petak, 31. decembra, Vlada KS-a opredijelila se za produženje roka njihovog važenja.
Da li će se i kako nastaviti sufinansiranje studentskih karata u 2011. godini, zavisit će od stava nove vlade Kantona Sarajevo, koja uskoro treba biti formirana.
sa-x.com
Studentske godišnje karte važe u prva tri mjeseca 2011.
Vlada Kantona Sarajevo odlučila je u četvrtak da će godišnje studentske karte za 2010. godinu za javni gradski saobraćaj u Sarajevu važiti sve dok traje odluka o privremenom finansiranju, a najkasnije do 31. marta 2011. godine.
Foto: Arhiv
U ovu odluku uračunato je sufinansiranje godišnjih karata, potvrđeno je Feni.
Kako važenje ovih karata ističe u petak, 31. decembra, Vlada KS-a opredijelila se za produženje roka njihovog važenja.
Da li će se i kako nastaviti sufinansiranje studentskih karata u 2011. godini, zavisit će od stava nove vlade Kantona Sarajevo, koja uskoro treba biti formirana.
sa-x.com
- sheilak
#525 Re: GRAS - karte
Jutros mi vozac trolejbusa ukrade dvije marke. Platila kartu novcanicom od 10 KM i tek kasnije primijetila da mi je vratio 6,20 KM umjesto 8,20KM. Trolejbus 107, jutros u 7:30, stanica Mojmilo prema gradu.
Zvala sam GRAS, ali niko se ne javlja. Poslala sam email, ali ni tu vjerovatno necu dobiti odgovor.
Inace, nije to prvi put. Cesto se desava da ne vrate tacno kusur, obicno "uzmu" marku ili 0,50 KM. Onako, na brzinu.
Zvala sam GRAS, ali niko se ne javlja. Poslala sam email, ali ni tu vjerovatno necu dobiti odgovor.
Inace, nije to prvi put. Cesto se desava da ne vrate tacno kusur, obicno "uzmu" marku ili 0,50 KM. Onako, na brzinu.