PlayStation 3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#501 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Bubalo1 wrote:NE znam jel bio ofw .. tamo u system je pisalo 3.55 ..a bilo je ono install packages i ono i mislio sam da je to to .. da je flashovan .. nabacio sam multiman i nije moglo samo crno .. onda sam 3.55 ofw na usb i instalirao ..onda sam kmew na usb i instalirao .. i onda sam roger i omg nabacio i nece samo crn ekran i trepnu linije neke i nista ne moze dalje

Pa ako je vec bilo install package files i ono drugo to znaci da je vec bio flashovan, al nema veze dobro je sto si vratio na OFW pa ponovo na kmeaw, samo moras paziti firmware ako se desi problem ode konzola, zato imas srece sto ti se nije brikovao.

Nego kada si se vec vracao na OFW trebao si formatirat ga i mozda rebuild database, nisam siguran tacno sta bi te moglo zezati pa ti izbacuje crn ekran pri pokretanju bilo cega, moglo bi se guglat i naci rijesenje ali sigurnije ti je na ovom forumu pitati jer ce ti ljudi 100% pomoci kako treba : http://www.ps3hax.net/forumdisplay.php?f=10

Ako nisi najbolji s Engleskim mogu ti i ja tamo postaviti temu i vidjeti sta kazu :)
Mustang1

#502 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Ma googlao sam nema sta nisam ali ocigledno da nisam dobro :D
Hajd ti ako ti nije problem i ako si vec registrovan tamo .. Ja ne znam ni kako cu pitati to radi tih strucnih fraza samo ce se javljati da me ispravljaju :D
Wind

#503 Re: PlayStation 3

Post by Wind »

Ima li neko raspolozen za razmijenimo igre za PS3

Call of Duty: Modern Warfare 3 za Battlefield 3
8-)
Lucazode

#504 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

Hilfe

Skinuo Vanquish (po drugi put) i prilikom pokretanja (multiman) samo dobijem crn ekran. Ima li neko Eboot, ili radnu verziju za 3.41 JB?

Hvala Vam gdje čuli i ne čuli :)
arnes_king

#505 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Lucazode wrote:Hilfe

Skinuo Vanquish (po drugi put) i prilikom pokretanja (multiman) samo dobijem crn ekran. Ima li neko Eboot, ili radnu verziju za 3.41 JB?

http://www.ps3hax.net/forums.php

Imas dole help sekciju, pravo na search ako ne nadjes rijesenje postavi topic i ne brini, nema boljeg foruma za to :)
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#506 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Meni radi odlicno na 3.55 ... extra je igra a totalno podcjenjena ...
Mustang1

#507 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

arnes_king wrote:

Imas dole help sekciju, pravo na search ako ne nadjes rijesenje postavi topic i ne brini, nema boljeg foruma za to :)
Ma djaba hvalis ja postavio niko nista .. samo govore yes you can .. a kad treba reci kako svi sute :D
arnes_king

#508 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Bubalo1 wrote:
arnes_king wrote:

Ma djaba hvalis ja postavio niko nista .. samo govore yes you can .. a kad treba reci kako svi sute :D

E jbg, il nisi pitao kak treba il ne znam ni ja u cemu je problem, ja znam da ja imam 35 igrica trenutno, sve backup-i, i nemam ama bas ni sa jednom problem, i sto sam ikad imao problem oko PS3 ili igrica sve sam tu rijesio, a sorry tebi nisam nikad uspio postaviti ono jer sam zadnjih dana u frci :S
Lucazode

#509 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

Riješih se briga :)
Problem je bio svo vrijeme u splitteru. Imao sam neki što je splitao po 700Mb fajlove, a sad skinem "Comgenie's Awesome Filemanager" wtf :lol: i splita mi po 4 gige. Iz prve je proradio, te sam i neki update igre downloadovo. Sve u svemu đasvi mi se početak :)

A ps3 hax, hmmm nije nešto BUM, poslije malo searcha izbacuje neke lijeve rezultate... Ali haj, registrovah se :bih:
fatality

#510 Re: PlayStation 3

Post by fatality »

Lucazode wrote:Riješih se briga :)
Problem je bio svo vrijeme u splitteru. Imao sam neki što je splitao po 700Mb fajlove, a sad skinem "Comgenie's Awesome Filemanager" wtf :lol: i splita mi po 4 gige. Iz prve je proradio, te sam i neki update igre downloadovo. Sve u svemu đasvi mi se početak :)

A ps3 hax, hmmm nije nešto BUM, poslije malo searcha izbacuje neke lijeve rezultate... Ali haj, registrovah se :bih:
meni je npr ovaj forum najbolji sto se ps3 tice ( bilo igrice ili pitanja)

http://www.boerse.bz/boerse/spiele-ange ... 5-cfw.html
arnes_king

#511 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Meni se ps3hax od svih PS3 scena najvise svidja zato sto nema kao na ostalima neko provali da ima novi hack i oni odma stave na naslovnicu il jos plus ne provjerene fajlove pa ljudi brikuju konzole, a ovi samo 100% provjereno i vijesti su im uvjek odmah tu
Lucazode

#512 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

arnes_king wrote:Meni se ps3hax od svih PS3 scena najvise svidja zato sto nema kao na ostalima neko provali da ima novi hack i oni odma stave na naslovnicu il jos plus ne provjerene fajlove pa ljudi brikuju konzole, a ovi samo 100% provjereno i vijesti su im uvjek odmah tu

Arnesa za predsjednika :bih:
barcelona81

#513 Re: PlayStation 3

Post by barcelona81 »

Pozdrav.moze mala pomoc.Imam ps3 slim 320 ,star godinu dana.Do sad sam ga 3 puta nosio na servis,jer mi se desavalo da mu treba duze vremena da prepozna disk,zbog raznih zvukova koje je ispustao,tipa neko beep ,ili da se cuje zvuk slican onom kada se izbacuje disk.Prije 7 dana mi je ps3 vracen sa servisa uz obrazlozenje kako sam ustvari imao problem sa hard diskom,radi 5 dana i onda opet isto sranje se desava,sporo ucitava ,pogotovo kad se tek upali,kad se zagrije malo je bolji,desi mi se da nikako ne prepozna.Znam da bi u normalnim okolnostima trebao prepoznati disk nakon 3-4 sekunde.Sad vise ne znam nisam da li pretjerujem sa tim nosenjima na servis,ali zaista mislim da je i previse nositi ga 4 puta u toku garancije,a kvar se stalno desava,tj ovi problemi .Dali neko ima slicnih problema.meni se ovaj problem javio nakon 15 dana od kupovine ps3 .
vaučer

#514 Re: PlayStation 3

Post by vaučer »

Mislim da si trebao tražiti zamjenu cijelog stroja dok si još mogao.
Ovako su te navlačili da prođe vrijeme i sad si ostao nigdje (ako ti je istekla garancija).
Imaš pravo na ispravnu opremu i nema tu 'previše sam nosio na servis', lijepo im reci da ti osiguraju potpuno ispravnu konzolu jer to što se dešava ukazuje na neki problem a odgovornost je njihova.
Lucazode

#515 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

Fifa 2012 ili PES 2012 za 3.41JB ?

Je li neko skinuo (fudbal+eboot) za ovaj firmware +

Batman: Arkham City. (ima kompletna igra na torretnu ali nije nikakav Eboot ili patch izasao na PS3 hax-u, pa da vidim je li ga se ko dočepao 8-) )
Saka

#516 Re: PlayStation 3

Post by Saka »

Zašto iko ima 3.41 FW? Upgradiraš na 3.55 i riješen problem.
Lucazode

#517 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

Saka wrote:Zašto iko ima 3.41 FW? Upgradiraš na 3.55 i riješen problem.

Hoćeš da kažeš da imaš Fifu ili Pes 2012 za 3.55 ili Arkham City???
arnes_king

#518 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Na CFW ne mozete trenutno te igre igrati, mozete jedino sa True Blue
Lucazode

#519 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

Naravno Arnese, ali ima ih koji vole Maxima i diviziju.
arnes_king

#520 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Evo i prvi klon Tru Blue-a : http://www.jb-king.com/

Znaci dobra vijest, ako ga je neko uspio klonirati znaci da ce ga neko napraviti i u obliku cfw pa ce bit free solucija :)
UnscarD

#521 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Ne mogu nikako da pokrenem Uncharted 3 ... morat cu preko vikenda da se pozabavim sa ovim ...
arnes_king

#522 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

UnscarD wrote:Ne mogu nikako da pokrenem Uncharted 3 ... morat cu preko vikenda da se pozabavim sa ovim ...

Sta se desava, koju si verziju skinuo, ako si skinuo, i imas li fix ?
UnscarD

#523 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Skinuo sam neku 42GB verziju (BCES01175) i onda ovaj fix :
http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=29562

extraktovao, pokrenuo fix i onda je on to radio prilicno dugo. Kopirao na externi disk (predhodno splitovao filove jer su neki preko 4GB). Pokrenuo sa externog, Multiman rekao ne moze, kopiraj na interni. Kopirao na interni. Prilikom startovanja multiman spoof-ovao (3.7 trazi na 3.55). Igra krene sa ucitavanjem i prijavi da je nasla update. Svejedno je da li skinuo update ili ne, ne radi, nece da se ucita.
Jasno mi je da trebam nesto sa actor33.psarc, bin.psarc and text1.psarc filovima da uradim ali vise toliko verzija pacha ima da sam se pogubio.
Saka

#524 Re: PlayStation 3

Post by Saka »

Ne znam šta ste vi skinuli, meni je Arnes poslao već patchovanu od 28GB (bez 3D filmića) i plus nije bilo fajlova većih od 4GB, igrao i prekucao sve sa externog.
Obratite se Arnesu za link. ;)

P.S. Igra je boli glava, nešto još neviđeno u svijetu video igara. :mrgreen:
arnes_king

#525 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Saka wrote:Ne znam šta ste vi skinuli, meni je Arnes poslao već patchovanu od 28GB (bez 3D filmića) i plus nije bilo fajlova većih od 4GB, igrao i prekucao sve sa externog.
Obratite se Arnesu za link. ;)

P.S. Igra je boli glava, nešto još neviđeno u svijetu video igara. :mrgreen:

slazem se :thumbup:
Post Reply