koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
talijan

Post by talijan »

paco rabanne
King Kikapu

Post by King Kikapu »

svakodnevno:

Image

svakonocno:

Image
anais_nin

Post by anais_nin »

dawn_upon_dawn wrote:
anais_nin wrote:ja se spremam nabaviti ova dva....navukla sam se ko luda :D

Image
ja mirisala armani red danas bas :D dobar je al necu ga kupit, ima ih koji mi se vise svidjaju :D
ma ja to oprobam na sebi...ono naspricam se i ostavim da prenoci...ako tokom noci stalno njusim ruku onda znam da taj MORAM kupiti :lol: :D ovaj je dosao do te tacke :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

anais_nin wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
anais_nin wrote:ja se spremam nabaviti ova dva....navukla sam se ko luda :D

Image
ja mirisala armani red danas bas :D dobar je al necu ga kupit, ima ih koji mi se vise svidjaju :D
ma ja to oprobam na sebi...ono naspricam se i ostavim da prenoci...ako tokom noci stalno njusim ruku onda znam da taj MORAM kupiti :lol: :D ovaj je dosao do te tacke :D
to sam i ja pocela raditi, dobar sistem, samo se ja ne mogu strpiti da prenoci, nego se naprskam ujutro i ako mi se do navecer svidja, odem pa uzmem :D:lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

:lol: :lol: :lol: :D ma ovde uvijek dijele one testere, pa se namirim toga za nocno testiranje :D kao i za testiranje reakcija blize i dalje okoline :D
surajaa

Post by surajaa »

anais_nin wrote::lol: :lol: :lol: :D ma ovde uvijek dijele one testere, pa se namirim toga za nocno testiranje :D kao i za testiranje reakcija blize i dalje okoline :D
Naravno, tako je to u normalnom svijetu...ovdje kada trazis tester, odgovor je gotovo uvijek, nemaju ih, nestalo im, razgrabilo se, bla bla...identicna situacija je i kada su mirisne kreme u pitanju ...

Najcesce zaposlenice koje rade u parfumerijama su nadasve nepristupacne alapace kojima se smraci ukoliko probas parfem ili ne daj Boze vise njih...a ne odlucis kupis niti jedan...uzas

Izuzetci postoje, u endemicnim tragovima svakako...
anais_nin

Post by anais_nin »

surajaa wrote: Naravno, tako je to u normalnom svijetu...ovdje kada trazis tester, odgovor je gotovo uvijek, nemaju ih, nestalo im, razgrabilo se, bla bla...identicna situacija je i kada su mirisne kreme u pitanju ...

Najcesce zaposlenice koje rade u parfumerijama su nadasve nepristupacne alapace kojima se smraci ukoliko probas parfem ili ne daj Boze vise njih...a ne odlucis kupis niti jedan...uzas

Izuzetci postoje, u endemicnim tragovima svakako...
pa naravno da nema, kad one sve sebi uzmu i odnesu kuci :D ja sam imala jednu parfumeriju u kojoj sam rado kupovala, upoznala sam se pravo dobro sa prodavacicama jer sam godinama tu dolazila, tako da bi me cesto zapali testeri novih parfema zahvaljujuci tome :D
lolita_xx

Post by lolita_xx »

probala sam ckIN2U, fin je...
code od armanija mi je praaavo mocan...
anais_nin

Post by anais_nin »

lolita_xx wrote:probala sam ckIN2U, fin je...
ja taj trenutno koristim....skroz laganica...bio idealan za ljeta :D
madalen

Post by madalen »

Image
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

L'eau par kenzo :)
lolita_xx

Post by lolita_xx »

anais_nin wrote:
lolita_xx wrote:probala sam ckIN2U, fin je...
ja taj trenutno koristim....skroz laganica...bio idealan za ljeta :D
slazem se :)
van Basten

Post by van Basten »

Napunio sam policu kolekcijom jesen - zima:
J.P.Gaultier - Le Male
Guerlain - L'Instant
Lancome - Hypnose
i naravno, neizbježna Mania

Vjerujem da će mi ovo izgurati do mog rođendana a onda će me se već valjda neko sjetiti :D
semmy

Post by semmy »

e ja sam se vratila na svoje stare parfeme... obnovila ono sto sam potrosila

Image

Image

Image

Image

i alchemie je femnomenalan al' ga nema kod nas vise kupiti :x

Image
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

Image

Više se ne može nigdje naći :( odlican..
semmy

Post by semmy »

@bonnie, tempore se ne proizvodi vec duze vrijeme..
Zhaba

Post by Zhaba »

Image
love it morat cu sebi kupiti :D
van Basten

Post by van Basten »

boucheron wrote:Izbacili su ga prije 2-3 mjeseca u USA. Za Europu nisam siguran.Pakovanje 50ml i 75 ml.Otvara se kao zippo upaljac, ali je vrlo nekvalitetno napravljeno jer poklopac brzo puca..Miris nje nista posebno, lici malo na Code, ali je malo vise meksi od Coda.. Po meni nije vrijedan, ali sto ljudi sto okusa.Ako budes imao priliku probaj.
Dakle citirani dio odnosti se na Attitude od Armani-ja... pa evo, samo da prijavim da sam ga testirao tri puta i sva tri puta se razočarao... nijednom nije izdržao duže od sat vremena na mojoj koži. G.A. je to nekada mnogo bolje radio, nije valjda da i on počinje podilaziti masama na uštrb kvalitete?
boucheron

Post by boucheron »

van Basten wrote:
boucheron wrote:Izbacili su ga prije 2-3 mjeseca u USA. Za Europu nisam siguran.Pakovanje 50ml i 75 ml.Otvara se kao zippo upaljac, ali je vrlo nekvalitetno napravljeno jer poklopac brzo puca..Miris nje nista posebno, lici malo na Code, ali je malo vise meksi od Coda.. Po meni nije vrijedan, ali sto ljudi sto okusa.Ako budes imao priliku probaj.
Dakle citirani dio odnosti se na Attitude od Armani-ja... pa evo, samo da prijavim da sam ga testirao tri puta i sva tri puta se razočarao... nijednom nije izdržao duže od sat vremena na mojoj koži. G.A. je to nekada mnogo bolje radio, nije valjda da i on počinje podilaziti masama na uštrb kvalitete?
Prijatelju moj, nemam razloga da saltam nikoga.Armania nikada nisam volio jer je prodavao ime a ne kvalitet, ali svako ima svoje misljenje.Za mene u zadnjih par godina jedino vrijedno spomena je Tom Ford.Bez kopiranja drugih, prvo Black Orchid a zatim Tom Ford for man, covjek je osmislio nesto totalno razlicito sto niko drugi nije.Prvi je pravo spice i vrlo je neobicna kombinacija.Drugi koji se pojavio na marketu prije dva-tri mjeseca, je kombinacija spice and citrus-a i jos jednom vrlo neobicna kombinacija.Ako budes imao priliku da ih probas, vjeruje mi da se neces razdocarati.
http://www.neimanmarcus.com/store/catal ... od36080006
van Basten

Post by van Basten »

Da, čuo sam za Tom Forda da je extra, uzdrmao je sve svojim samostalnim mirisima... čujem da je izdao i Extreme varijantu za muškarce, limitiranu doduše... međutim, nema njega ovdje kod nas, koliko ja znam, i ko zna kad će doći uopšte.
A sad, za Armanija... njegov Clasic (ranije Eau Pour Homme) meni je zaista fantastičan miris, isto kao i Acqua di Gio, ali to su mirisi stari 10-20 godina, od ovih novijih samo me je Mania osvojila, a i nje sam se pomalo zasitio nakon godine redovnog korištenja, dok su mi Code, cijela Emporio kolekcija, te sada i Attitude velika razočarenja. Mislim da ću ga ubuduće i ja izbjegavati kad su mu parfemi u pitanju...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

trenutno lancome "miracle"

ali sam neki dan probala od lancome "hypnose" i pravo mi se svidjeo... moram ga sebi kupiti, samo je malkice poskup... bila bocica od 75 ml EDP 148 km...
obuca

Post by obuca »

ja_cura_ wrote:trenutno lancome "miracle"

ali sam neki dan probala od lancome "hypnose" i pravo mi se svidjeo... moram ga sebi kupiti, samo je malkice poskup... bila bocica od 75 ml EDP 148 km...

dobar dobar :)
boucheron

Post by boucheron »

van Basten wrote:Da, čuo sam za Tom Forda da je extra, uzdrmao je sve svojim samostalnim mirisima... čujem da je izdao i Extreme varijantu za muškarce, limitiranu doduše... međutim, nema njega ovdje kod nas, koliko ja znam, i ko zna kad će doći uopšte.
A sad, za Armanija... njegov Clasic (ranije Eau Pour Homme) meni je zaista fantastičan miris, isto kao i Acqua di Gio, ali to su mirisi stari 10-20 godina, od ovih novijih samo me je Mania osvojila, a i nje sam se pomalo zasitio nakon godine redovnog korištenja, dok su mi Code, cijela Emporio kolekcija, te sada i Attitude velika razočarenja. Mislim da ću ga ubuduće i ja izbjegavati kad su mu parfemi u pitanju...
Extreme varianta kao sto si i sam reako je samo limitirana, $125.00 za bocu.Ja nisam nesto lud za Extreme jer me podsjeca na jeftine turske verzije od parfema.
Sto se tice Acqua, za mene to je parfem za siroke narodne mase.Ja ga nisam nikada koristio jer nisam zelio da budem kao vecina.Od starih dobrih parfema, naglasio bih Santos i Pasha by Cartier, Bulgari-Extreme, Kiton... Nema vise kvaliteta, sve je kvantitet :-x .Toliko je novih "parfema"svaki dan za zene i muskarce da vecina nije vrijedna ni spomena.
boucheron

Post by boucheron »

obuca wrote:
ja_cura_ wrote:trenutno lancome "miracle"

dobar dobar :)
Ma to je otimacina.Ne mogu da vjerujem da prodavnice uzimaju vise od 30%.Bezobrazluk :-x
boracha

Post by boracha »

Image
Post Reply