Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Pipo akademik
#501 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Ljudi uzivajte u fuzbalu. Ionako nam se citav zivot pretvorio u gonjanje oko politike, jedva docekam ovo jednom u 4 godine da uzivam
- BSn
#502 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Ne pratim reprezentaciju Srbije, al' mi je Zigic posebno zasmetao u zadnjoj utakmici. Gledao sam samo drugo poluvrijeme i lik je loptu sa svojih cca. 2 m visine totalno izbezumljeno prebacio preko precke. Cini mi se da ju nije dirao - sama bi usla. Poslije je jako tromo igrao. Posto je Srbija igrala na kontre, on je upropastio haman svaku. Ne samo da ne moze istrcati kontru, nego pravi greske tipa - trci i umjesto suigracu da doda, on napuca loptu u Njemca koji je na pola metra od njega - znaci teze ga je ne vidjeti, nego vidjeti...
Stoga bih da pitam ove upucene, je li do selektora, ili ste fakat deficitarni na toj poziciji?
Mislim da sam nekad poodavno gled'o Zigica u nekom mecu reprezentacije Srbije i nije mi se cinio onoliko los kao protiv Njemacke (vjerovatno da je los, ne bi ni bio tu). Gdje momak igra i kako je moguce da je onako kondiciono nespreman na prvenstvo dosao - je li i inace takav, ili...?
Ovo pitam, jer mi je ovo jedna od najinteresantnijih grupa za posljedjenje kolo, a Srbija je reprezentacija koju poznajem mozda i najmanje od sve 4.
Stoga bih da pitam ove upucene, je li do selektora, ili ste fakat deficitarni na toj poziciji?
Mislim da sam nekad poodavno gled'o Zigica u nekom mecu reprezentacije Srbije i nije mi se cinio onoliko los kao protiv Njemacke (vjerovatno da je los, ne bi ni bio tu). Gdje momak igra i kako je moguce da je onako kondiciono nespreman na prvenstvo dosao - je li i inace takav, ili...?
Ovo pitam, jer mi je ovo jedna od najinteresantnijih grupa za posljedjenje kolo, a Srbija je reprezentacija koju poznajem mozda i najmanje od sve 4.
- elixiaboy
#503 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
stvarno ne mogu da vjerujem koliko ima isfrustriranih dusa ovdje, pa sve se nesto oko politike vrti. nema sportskog navijanja, sve se navija u inat drugom i to vrijedi za sve strane. cini mi se da je veca radost kad tudja ekipa izgubi nego kad vlastita pobijedi. tuzno. kako nekima nije zao trositi energiju na takve gluposti?
- Zvezdas
#504 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
BSn wrote:Ne pratim reprezentaciju Srbije, al' mi je Zigic posebno zasmetao u zadnjoj utakmici. Gledao sam samo drugo poluvrijeme i lik je loptu sa svojih cca. 2 m visine totalno izbezumljeno prebacio preko precke. Cini mi se da ju nije dirao - sama bi usla. Poslije je jako tromo igrao. Posto je Srbija igrala na kontre, on je upropastio haman svaku. Ne samo da ne moze istrcati kontru, nego pravi greske tipa - trci i umjesto suigracu da doda, on napuca loptu u Njemca koji je na pola metra od njega - znaci teze ga je ne vidjeti, nego vidjeti...
Zvezdas wrote:
stvarno mi nije jasno ovo osporavanje zigica. pa ljudi, da li ste vi svjesni da je on kljucni igrac ove reprezentacije srbije? na njemu se zasniva taktika, jos od kvalifikacija, a i protiv svaba je opet bio jedan od najboljih. ja ne znam da li vi gledate sta koji igrac radi na terenu ili samo slusate sta ce komentator reci. zigic je dobio bezbroj vazdusnih duela ukljucujuci i onaj kad je namjestio gol. odvlacio je obicno po 2 njemacka igraca na sebe, otvarao prostor krasicu i jovanovicu, u defanzivi odigrao ko nikad dosad, dosta pretrcao,... ono sto je promasio rezultat su umora koji ga je stigao i inace se vidi da su igraci bili fizicki slomljeni na kraju utakmice, jedva su stajali na nogama, a stankovica su i iznijeli sa terena zbog grceva... kacar je odlican, ali sta mu bi da udje svjez i onako bezveze odigra loptu na drugu, a lazovic mu utrcava na prvu... imao je cistu situaciju, ono je morao bolje odigrati. krasic i lane su danas proradili, jer su imali mnogo vise prostora, nego protiv gane i tu je greska selektora njemacke, jer je vise gledao da zatvori zigica nego krilne pozicije... vidic je takodje odigrao odlicno, jedina mrlja mu je ona ruka, za koju vjerovatno ni on ne zna sta mu bi... cuj vraca loptu golmanu i izbija u aut - pa sta drugo treba da radi, to i jeste glavna odlika kvalitetnog stopera, nema tu mnogo razmisljanja. stankovic takodje dobar. ne mozete samo slusati komentatora, nego pratite igraca po terenu kako se krece i sta zatvara. recimo balaka narocito obozavam, jer toliko toga on na terenu odigra da obicni gledaoci to ne primijete, ali njegovi saigraci i trener sigurno da. to je motor svake ekipe i da je on igrao protiv srbije, bila bi druga pjesma. takvim stilom je nekad igrao efenberg iz bajerna, a slicno igra i stankovic, samo dosta slabije u odnosu na njih.
-
Pipo akademik
#505 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Zigic je poseban igrac. Gledao sam ga uzivo u nekom evro-kupu dok je igrao za zvezdu, i imao sam prilike da samo njega posmatram i kad je lopta bila na drugom mjestu, nesto sto se ne moze vidjeti na tv. ne mozes vjerovati koliko je on problematican za odbranu - visok i snazan, oni su se odbijali od njega, po dvojica. I to se stalno ponavljalo kad god sam ga poslije gledao, unosi haos u odbranu. Mada moram priznati da ove sezone nije tako dobar kao ranije.BSn wrote:Ne pratim reprezentaciju Srbije, al' mi je Zigic posebno zasmetao u zadnjoj utakmici. Gledao sam samo drugo poluvrijeme i lik je loptu sa svojih cca. 2 m visine totalno izbezumljeno prebacio preko precke. Cini mi se da ju nije dirao - sama bi usla. Poslije je jako tromo igrao. Posto je Srbija igrala na kontre, on je upropastio haman svaku. Ne samo da ne moze istrcati kontru, nego pravi greske tipa - trci i umjesto suigracu da doda, on napuca loptu u Njemca koji je na pola metra od njega - znaci teze ga je ne vidjeti, nego vidjeti...
Na tekmi sa Njemackom statistika kaze da je pretrcao 10,5 km, sto je mnogo, i mozda je to njegov maksimum. A inace nikad nije imao problema sa kondicijom. I citavu utakmicu sam ga vidjao u odbrani, vjerovatno se umorio stalno spartajuci tamo-amo. Inace, pred kraj su mi svi izgledali tromo, cak i Nijemci. Prvu utakmicu su igrali na 1300 m visine, a ovu na obali mora. Mozda ima tu nesto, sparina ili sta vec.
A da smo deficitarni, jesmo. Da je Vucinic odlucio da igra za Srbiju...
- BSn
#506 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Zahvaljujem - nisam pratio temu od otkljucavanja, pa nisam upratio ni ovo.
Jest' da je gotovo konstantno (ono sto sam ja gled'o u drugom poluvremenu) imao igraca na sebi, al' mene je frapiralo (
) posustajanje covjeka koji je zadnji na centru i ceka loptu za kontru. Umor vjerovatno nije do njega, do selektora je sto ga nije izveo kad je vidio da je covjek pao, pa mi nije jasno to forsiranja Zigica do kraja, koji je, sto je vrijeme vise odmicalo, poceo da pravi sve cudnije greske (opet, vjerovatno, zbog umora). E nije mi jasno da onako popadaju u drugom poluvremenu, al' nikako. na stranu zavrseno prvenstvo, ovo ono, i Njemcima je isto, al' oni su izgledali dosta svjezije. Al' nejse...
Golman vam je zemlja, al' ima i betonske zivce - ja bi' Vidica stativom po glavi.
Jest' da je gotovo konstantno (ono sto sam ja gled'o u drugom poluvremenu) imao igraca na sebi, al' mene je frapiralo (
Golman vam je zemlja, al' ima i betonske zivce - ja bi' Vidica stativom po glavi.
- felipe kajetano
#507 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Zigic nema dobru sezonu iza sebe, uglavnom je sjedio na klupi u Valensiji pa je malo van takmicarske forme.
Opet kazem, plafon mu je 65 minuta da je efektivno u utakmici, najvjerovatnije ga nije smio zamijeniti jer je postojala sansa da Svabe daju gol pa bi u tom slucaju bio potreban.Ja sam ubijedjen da je Antic malo rizikovao pa uveo ranije Lazovica ili Mrdju da bi dali jos jedan gol.
Opet kazem, plafon mu je 65 minuta da je efektivno u utakmici, najvjerovatnije ga nije smio zamijeniti jer je postojala sansa da Svabe daju gol pa bi u tom slucaju bio potreban.Ja sam ubijedjen da je Antic malo rizikovao pa uveo ranije Lazovica ili Mrdju da bi dali jos jedan gol.
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#508 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Pa jeste Zigic slab za neke brze akcije,protrcavanja,kontre itd.,ali za nijemce se ovo ispostavilo kao dobra taktika.On je svoj posao odradio.Za svoju visinu puno pretrci,pritisce zadnju liniju,ucestvuje u odbrani.U napadu spusta duge lopte,navlaci na sebe dvojicu i otvara prostor za ubacivanje iz drugog plana.O kornerima,centarsutevima i prekidima da ne govorim,tu se svaka protivnicka odbrana zamisli.Njegova je steta sto u valensiji ove dvije godine nije dobijao puno sansi za igru.
-
radostan dan
#509 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Da nije ova - http://www.youtube.com/watch?v=taEY0rqeNYoPipo akademik wrote:
Zigic je poseban igrac. Gledao sam ga uzivo u nekom evro-kupu dok je igrao za zvezdu
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#510 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
ovo je najzanimljivija grupa do sad!
-
radostan dan
#511 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Žiga je extra igrač, ali sa ovakvom taktikom Antića ispada da samo statira. On zavisi od krila, koja su u prve dvije tekme više pomagali bekovima.
Po meni Mrđa je trebao ući mjesto Lazovića.
- felipe kajetano
#512 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Jbg protiv Svaba su morali svi igrati odbranu, mada je Krasic odigrao fenomenalno...kontam da se onom Badstuberu jos vrti u glaviradostan dan wrote:Žiga je extra igrač, ali sa ovakvom taktikom Antića ispada da samo statira. On zavisi od krila, koja su u prve dvije tekme više pomagali bekovima.
-
radostan dan
#513 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Za kolegu koji kaže da je golman beton - najperspektivniji mladi golman Evrope, ali prije 5 godina. Već 2-3 godine odigra 15-tak do 20 tekmi po sezoni.
Rak rana repke već dugo - golman (a la Simović, Pantelić, desetka a la Stojković, centarfor a la Mijatović, dok je bila SiCG).
Edit- član Leotara u šamp. sezoni, tad su više od pola tima Leotara činili juniori i omladinci Zvezde, plus trener.
Rak rana repke već dugo - golman (a la Simović, Pantelić, desetka a la Stojković, centarfor a la Mijatović, dok je bila SiCG).
Edit- član Leotara u šamp. sezoni, tad su više od pola tima Leotara činili juniori i omladinci Zvezde, plus trener.
-
Pipo akademik
#514 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
ova:radostan dan wrote:Da nije ova - http://www.youtube.com/watch?v=taEY0rqeNYoPipo akademik wrote:
Zigic je poseban igrac. Gledao sam ga uzivo u nekom evro-kupu dok je igrao za zvezdu
Zigic jedan gol, Vidic dva, i jedan autogol
Nisam ja tad ni znao ko je Zigic, al sam na toj utakmici pomislio "ko je ova zivotinja?"
- felipe kajetano
#515 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Bas neki dan komentarisemo kako je ovo podneblje uopste deficitarno sa golmanima.Hebo majku uvijek se pojavi neki plafon igrac kao npr.Vidic u odbrani,Dzeko kao napadac, Modric kao vezni...samo nikada ni jedan golman svjetske klase.Kad pogledam Svabe, jebote imaju 3 ista, ne znas koji je bolji od boljeg...valjda je do voderadostan dan wrote:Za kolegu koji kaže da je golman beton - najperspektivniji mladi golman Evrope, ali prije 5 godina. Već 2-3 godine odigra 15-tak do 20 tekmi po sezoni.
- ultima_palabra
#516 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Neće niko da brani kad se na male igrafelipe kajetano wrote:Bas neki dan komentarisemo kako je ovo podneblje uopste deficitarno sa golmanima.Hebo majku uvijek se pojavi neki plafon igrac kao npr.Vidic u odbrani,Dzeko kao napadac, Modric kao vezni...samo nikada ni jedan golman svjetske klase.Kad pogledam Svabe, jebote imaju 3 ista, ne znas koji je bolji od boljeg...valjda je do voderadostan dan wrote:Za kolegu koji kaže da je golman beton - najperspektivniji mladi golman Evrope, ali prije 5 godina. Već 2-3 godine odigra 15-tak do 20 tekmi po sezoni.
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#517 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Sad odgledah reprizu utakmice,sa BBC komentatorima
Onako na miru i natenane.Zigic je stvarno maestralno odigrao i u odbrani i u napadu.Bas sam obracao paznju na njegovu igru i kretanje.Ivanovica je izgleda poremetio onaj rani karton pa se nije bas iskazao,pravio mu je podolski dosta problema.Moze Ivanovic jos bolje.S druge strane,mislim da badstuber jos ima vrtoglavicu poslije pokusaja da zaustavi krasica
Kod nijemaca mi se svidio lam,igra covjek vrhunski,posebno u ofanzivi.Ne znam zasto je Lev izveo onog ozila,cim je izasao nijemcima se igra raspala.Ozil iako blokiran i odsjecen pravio je vise problema od marina,gomeza i kakaua zajedno.
-
radostan dan
#518 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Kako Felipe
ajmo u rikverc , do 82-83 imala je Juga golmana za izvoz, sad...
jbg, u pravu si.
-
radostan dan
#519 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Pipo, skoro sam ovo gledao na YTube, silna tekma,a u stvari sam tražio dvomeč SFRJ - Vels iz 1983, bezuspješno. Onu iz Titograda 3-3 ili 4-4 i revanš po kiši, kad je Baždarević izjednačio za 1-1.
- felipe kajetano
#520 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Dobro necemo sad do Beareradostan dan wrote:Kako Felipeajmo u rikverc , do 82-83 imala je Juga golmana za izvoz, sad...
jbg, u pravu si.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#521 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Leteci Mostarac je bio klasa
- Zvezdas
#522 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
felipe kajetano wrote:Dobro necemo sad do Beareradostan dan wrote:Kako Felipeajmo u rikverc , do 82-83 imala je Juga golmana za izvoz, sad...
jbg, u pravu si.
...sto se tice reprezentacije moje jasno sjecanje dopire do Ivkovica pa na ovamo..sve gola talashika
...svaki je imao svoje lucida intervale al' u sustini prosjecni
meni je dobar bio mauro ravnic... do utakmice sa englezima u beogradu
- Zvezdas
#523 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Ecci wrote:Sad odgledah reprizu utakmice,sa BBC komentatorimaOnako na miru i natenane.Zigic je stvarno maestralno odigrao i u odbrani i u napadu.Bas sam obracao paznju na njegovu igru i kretanje.Ivanovica je izgleda poremetio onaj rani karton pa se nije bas iskazao,pravio mu je podolski dosta problema.Moze Ivanovic jos bolje.S druge strane,mislim da badstuber jos ima vrtoglavicu poslije pokusaja da zaustavi krasica
Kod nijemaca mi se svidio lam,igra covjek vrhunski,posebno u ofanzivi.Ne znam zasto je Lev izveo onog ozila,cim je izasao nijemcima se igra raspala.Ozil iako blokiran i odsjecen pravio je vise problema od marina,gomeza i kakaua zajedno.
antic je rekao ivanovicu na poluvremenu da ni skucajno ne startuje na podolskog, jer je smatrao da bi sudija jedva cekao da mu da drugi zuti. slicno je bilo i sa kolarovom.
lev je izveo ozila i tako spasio srbiju. a isto tako trebao im je svinjic pucati penal, a ne podolski.
- USAblues
#524 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Admir_1984 wrote:Leteci Mostarac je bio klasa
- fosil
#525 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)
Pantelic - niski Radnicki je najveca budaletina sto je ikad nosila golmanski dres sa 6 buktinja.