Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
saga

#501 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by saga »

Kod moje je to stresanje glave znacilo upala uha, ne bi bilo lose provjeriti to. Mada je ona bas cesto to radila.
A moze i bit da smeta sto se ne moze pocesat.
amater1981

#502 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by amater1981 »

Cholina_Lokica wrote:e ova moja dzukela stalno trese glavom i usima... i to je nekad cesce nekad rijedje... elem, usi su joj skroz ciste, nema nista unutra, moze li biti to da je zbog ovog nedostatka noge, pa ne moze da se pocese nigdje sa te jedne strane :? pa da to nije nacin da si olaksa :? nema buha, nema krpelja, usi ciste, nisu ni upaljene.... :-)
Još da znamo koja je rasa ili možda ja nisam dobro ukapirao :-) uglavnom psi kojima su uši poklopljene imaju veče mogučnost od oboljevanja ušni kanala zbog vlage koja se stvara nastaju gljivice pa se inficira bolje da to veterinar pogleda jer te upale su strašno nezgodne za psa
Cholina_Lokica

#503 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

amater1981 wrote:
Cholina_Lokica wrote:e ova moja dzukela stalno trese glavom i usima... i to je nekad cesce nekad rijedje... elem, usi su joj skroz ciste, nema nista unutra, moze li biti to da je zbog ovog nedostatka noge, pa ne moze da se pocese nigdje sa te jedne strane :? pa da to nije nacin da si olaksa :? nema buha, nema krpelja, usi ciste, nisu ni upaljene.... :-)
Još da znamo koja je rasa ili možda ja nisam dobro ukapirao :-) uglavnom psi kojima su uši poklopljene imaju veče mogučnost od oboljevanja ušni kanala zbog vlage koja se stvara nastaju gljivice pa se inficira bolje da to veterinar pogleda jer te upale su strašno nezgodne za psa
DODZ :mrgreen:
znam to sve, zato me i buni ovo njeno, jer znam kako izgledaju i upale, i usni sugarac, i gljivice :-) pa sam htjela da provjerim moze li biti to da je zbog nemogucnosti cesanja, zaboravim nekad da ovdje jedina ja imam psa bez noge...
elem vidjecu kako ce biti u ovih par dana jos, pa onda kod vet-a, juce i danas nije tresla
amater1981

#504 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by amater1981 »

Cholina_Lokica wrote:
amater1981 wrote:
DODZ :mrgreen:
znam to sve, zato me i buni ovo njeno, jer znam kako izgledaju i upale, i usni sugarac, i gljivice :-) pa sam htjela da provjerim moze li biti to da je zbog nemogucnosti cesanja, zaboravim nekad da ovdje jedina ja imam psa bez noge...
elem vidjecu kako ce biti u ovih par dana jos, pa onda kod vet-a, juce i danas nije tresla
Pa naravno da može čula si da neki ljudi koji su invalidi kažu bolila me ruka a ona amputirana to je osječaj koji još uvijek mozak pamti pa je moguče i kod životinja,moguče da je to nagon za češanje
jaca-maca

#505 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

udjoh u sobi i zatekoh cudan prizor. tragovi kandzi na tepihu, a moj pas lezi pored.
znaci cio tepih izgreban :shock:
pa mi nije jasno, nikad nije to radila, sta joj bi, zna li ko razlog tome :?
pa nije macka da ostri nokte :-)
Cholina_Lokica

#506 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

jaca-maca wrote:udjoh u sobi i zatekoh cudan prizor. tragovi kandzi na tepihu, a moj pas lezi pored.
ova moja je nedavno pocela to raditi kad sama ostane, dosadno joj bilo... elem ja zavrsila sa 2 ogromne rupe na cilimu, naspricala onim cudom protiv grizenja namjestaja i nije vise
jaca-maca

#507 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

Cholina_Lokica wrote:
jaca-maca wrote:udjoh u sobi i zatekoh cudan prizor. tragovi kandzi na tepihu, a moj pas lezi pored.
ova moja je nedavno pocela to raditi kad sama ostane, dosadno joj bilo... elem ja zavrsila sa 2 ogromne rupe na cilimu, naspricala onim cudom protiv grizenja namjestaja i nije vise
ma i ja sam kontala da je mozda to, ali nije bila sama :-)
Cholina_Lokica

#508 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

pa nema veze, mozda joj je bilo dosadno :mrgreen:
Felidae

#509 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Felidae »

joj, ako nije kome mrsko da mi kaze koliko je sterilizovanje cuke kod privatnog veterinara, vjerovatno negdje pise, ali nemam vremena da pretrazujem...radi se o zenki pekinzera
unaprijed hvala
I

#510 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by I »

Da li neko zna gdje se mogu u Sarajevu kupiti Pfizerovi vitamini za pse?
_sonic_

#511 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by _sonic_ »

Imam Labradora Retrivera (crn) i interesuje me sa kojom staroscu je polno zreo pas... Starost mog labradora je 1 godina.. Zelio bi nabaviti zenku labradora ali prvo bi da se informisem kako sta ?

Hvala unaprijed !! :)
Pasiflora

#512 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Vec je polno zreo, ali je bolje da cekas do 2 godine za parenje. Naime, takva je praksa.
Friesian

#513 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Friesian »

nije samo sto je takva praksa nego zato sto sa 18 mjesci komplitira tjelesni razvoj tj. sazrijeva u tom smislu.. pa je prema tome najbolje sacekati da i spolno i konstitucijski sazrije..
Pasiflora

#514 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Friesian wrote:nije samo sto je takva praksa nego zato sto sa 18 mjesci komplitira tjelesni razvoj tj. sazrijeva u tom smislu.. pa je prema tome najbolje sacekati da i spolno i konstitucijski sazrije..

To nisam znala, svakoga dana nesto novo naucimo :-D . Hvala :thumbup:
_sonic_

#515 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by _sonic_ »

sitno wrote:Vec je polno zreo, ali je bolje da cekas do 2 godine za parenje. Naime, takva je praksa.
Friesian wrote:nije samo sto je takva praksa nego zato sto sa 18 mjesci komplitira tjelesni razvoj tj. sazrijeva u tom smislu.. pa je prema tome najbolje sacekati da i spolno i konstitucijski sazrije..
Hvala vam puno na savjetima.. iskreno nisam znao ovo.. :) aBd onda do slijedece godine imam fore da mu nadjem zenku odgovarajucu.. :)
adem s.

#516 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by adem s. »

pozdrav forumašima.imam cuku star šest mjeseci,pasmina nekakav mješanac.prije nekoliko dana mi je odluto za psima lutalicama.nakon dva dana ja sam ga našo i vratio kući ali sad mi izgleda zbunjen,izgubljen nije mi više onaj stari živahni cuko.zna li neko koliko će da traje ovo stanje njegovo i šta da radim da ga vratim u normalu.
Cholina_Lokica

#517 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ma samo ga pripazite par dana, ono maziti i paziti, i bit ce ok
Pasiflora

#518 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Ma da, jadnicak - ko zna sta je sve prosao u tih par dana... Vjerovatno su ga ljudi sutali, bio je gladan, drugi psi lajali na njega i mozda ga grizli da ga otjeraju jer je ugrozio njihovu teritoriju...
Dobro ga hrani i kao sto je @Lokica rekla - malo vise mazi i biti ce on ok :-D
I naravno: pazi ga, nemoj da ti se vise desi da odluta. Sretno :!:
adem s.

#519 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by adem s. »

hvala na savjetima raja.fala bogu već se vraća u normalu.naravno da ću bit sad oprezni kad ga budem pušto.još da postavim sliku pa da mi kažete koje je pasmine ljepotica.
amater1981

#520 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by amater1981 »

adem s. wrote:hvala na savjetima raja.fala bogu već se vraća u normalu.naravno da ću bit sad oprezni kad ga budem pušto.još da postavim sliku pa da mi kažete koje je pasmine ljepotica.
ko zna zašto je to dobro što se desilo ako su ga propisno isprepadali valjda je naućio lekciju pa shvatio da nigdje nije kao kod kuće 8-) 8-) :lol: :lol:
adem s.

#521 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by adem s. »

šta znači kad cuki suze i krmeljaju oči,dali je bolestan ili što je u zatvorenom prostoru.nije nekog velikog inteziteta suzenje iv krmeljanje ali bi volio znat jer želim da mi bude zdrava ljepotica.
Cholina_Lokica

#522 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

adem s. wrote:šta znači kad cuki suze i krmeljaju oči,dali je bolestan ili što je u zatvorenom prostoru.nije nekog velikog inteziteta suzenje iv krmeljanje ali bi volio znat jer želim da mi bude zdrava ljepotica.
Vrlo vjerovatno suzhen suzni kanal, nista strasno
adem s.

#523 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by adem s. »

hvala Lokica,postavio sam slike mog cuke na stranici :slike vaših kućnih ljubimaca:pa molim te da prokomentarišeš o rasi psa,načinu odgoja itd.ja zaista nemam pojma osim što ga mazim i hranim ništa drugo ja neznam.pozdrav
jaca-maca

#524 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

Kada setam sa svojim psom i sad naidje neko sa psom, ona vec iz daljine spusti glavu, digne usi, pocne hodati kao predator kada vidi svoj plijen :lol: i kada taj pas pridje blize zatrci se prema njemu i pocne ga njuskati. Rece mi jedan momak da je njegov prvi pas to radio kada bi htio da napadne. Ova moja nikad nije napala nekog psa nego tako prilazi drugim psima. Zasto to onda radi? :-?
cupo_mo

#525 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by cupo_mo »

vjerovatno ti je to njen nacin i shvatanje igre, samo ti je razigrana.po mom misljenju
Post Reply