Da li da zatvorimo balkon staklom, šta da se radi ?
Dobrinja stanovi za mlade problemi
- novi.dan.nova.nafaka
#501 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Prosto ne znamo šta da radimo sa balkonom - ograda je tako niska i bojimo se za naše dječake. Mislim, koji idiot je zamislio ni metar visoku ogradu ?
-
neki
#502 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ograda na balkonu ne smije biti niza od 110 cm od gotovog poda. Ako su je napravili nizu nece proci tehnicki prijem, to je jedna od stvari na koju se obraca paznja
-
TwistedX
#503 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja sam tuzio Kantonalni stambeni fond. Duzni su postaviti zatvoreni balkon jer tako stoji u narctu ugovora koji sam potpisao a vezan je za nacrt koji je bio tada dostavljen u opcinu.
Nisu nas obavjestili o izmjenama izgleda kupljene nekretnine sto su duzni i pitati nas jesmo li jos uvijek saglasni za kupovinu radi izmjene nekretnine.
Meni ce ga zatvoriti pa taman se ganjao sa njima 5 godina. Unajmio sam 2 najjaca advokata u Sarajevu za stambena pitanja. Advokati su mi rekli da se ovo prolazi 1000000000000000000000000000000000 % i da je ovo nelegalno sto su uradili.
Papire sam ganjao nekih 15 dana i dobio uvid u projektnu dokumentaciju koju sam potpisao notarskim i kupoprodajnim ugovorom. Tamo stoji zatvorena lođa. Tuzio sam ih i za uznemorenost koju sam dozivio kada sam cuo od radnika da nece biti zatvoreno a ne pismenim putem kao sto su duzni.
Ljudi nemojte dozvoliti da nas "zajebaju". Ipak 100.000,00 KM nismo nasli na grani. Ja za jednu izmjenu sto sam uradio u stanu sam morao 5 papira i dozvola izganjati, a oni nas nisu duzni obavjestiti.
Pricao sam sa gradevinskim firmama i sve su mi rekli da je nije legalno. Morali su nam izmjeniti ugovore i platiti sve notarske troskove koji budu radi izmjene jer sam notarski ugovor nije validan i odnosi se na trenutno po njima nevalidan projektni plan.
Bilo bi dobro kada bi se svi nasli iz lamele E2 i tuzili ih kolektivno.
Nisu nas obavjestili o izmjenama izgleda kupljene nekretnine sto su duzni i pitati nas jesmo li jos uvijek saglasni za kupovinu radi izmjene nekretnine.
Meni ce ga zatvoriti pa taman se ganjao sa njima 5 godina. Unajmio sam 2 najjaca advokata u Sarajevu za stambena pitanja. Advokati su mi rekli da se ovo prolazi 1000000000000000000000000000000000 % i da je ovo nelegalno sto su uradili.
Papire sam ganjao nekih 15 dana i dobio uvid u projektnu dokumentaciju koju sam potpisao notarskim i kupoprodajnim ugovorom. Tamo stoji zatvorena lođa. Tuzio sam ih i za uznemorenost koju sam dozivio kada sam cuo od radnika da nece biti zatvoreno a ne pismenim putem kao sto su duzni.
Ljudi nemojte dozvoliti da nas "zajebaju". Ipak 100.000,00 KM nismo nasli na grani. Ja za jednu izmjenu sto sam uradio u stanu sam morao 5 papira i dozvola izganjati, a oni nas nisu duzni obavjestiti.
Pricao sam sa gradevinskim firmama i sve su mi rekli da je nije legalno. Morali su nam izmjeniti ugovore i platiti sve notarske troskove koji budu radi izmjene jer sam notarski ugovor nije validan i odnosi se na trenutno po njima nevalidan projektni plan.
-
neki
#504 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Kako su ti obracunali povrsinu lodje u ugovoru? 75% ili 100% od stvarne? Ako su 75% onda mislim da nazalost tuzba tesko da ce ti proci, mada slazem se s tobom, previse promjena su napravili i ksfs i izvodjac da bi ustedili novac, cuo sam i da je izvodjac trazio da se izbaci jedan lift iz E4 i jos masu promjena koje se vjerovatno vise i ne primjete a niste obavjesteni. Zato prije prijema dobro pregledajte stanove, po mogucnosti povedite sa sobom i strucno lice, ta vrata ako se sad raspadaju za par mjeseci ce krila ispadat.TwistedX wrote:Ja sam tuzio Kantonalni stambeni fond. Duzni su postaviti zatvoreni balkon jer tako stoji u narctu ugovora koji sam potpisao a vezan je za nacrt koji je bio tada dostavljen u opcinu.
- novi.dan.nova.nafaka
#505 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Kod nas konkretno je mislim 50 % površine balkona uračunato u površinu koju plaćamo.neki wrote:Kako su ti obracunali povrsinu lodje u ugovoru? 75% ili 100% od stvarne? Ako su 75% onda mislim da nazalost tuzba tesko da ce ti proci, mada slazem se s tobom, previse promjena su napravili i ksfs i izvodjac da bi ustedili novac, cuo sam i da je izvodjac trazio da se izbaci jedan lift iz E4 i jos masu promjena koje se vjerovatno vise i ne primjete a niste obavjesteni. Zato prije prijema dobro pregledajte stanove, po mogucnosti povedite sa sobom i strucno lice, ta vrata ako se sad raspadaju za par mjeseci ce krila ispadat.
Što se tiče liftova u E4 - koliko sam vidio postoje 2 lifta, jedan do drugog, mislim da se to vidi i na nekim slikama što sam ranije postavljao...
- mr_niceee
#506 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja jedinu primjedbu imam na ''tus kabinu'' ! Postavljena je samo mala kadica, nesto slicno cucavcu
bez stakla. Manji je stan u pitanju 37 kvadrata, pa je to jedino rijesenje sto se tice wc-a. Da li neko zna jel treba doci i staklo pa da to lici na tus kabinu ili ce ostaviti ovako ovu kadicu bezveze???
Planiram da se zalim izvodjacu, jer ovo nije ok! Bolje bi bilo da su postavili normalnu kadu
Planiram da se zalim izvodjacu, jer ovo nije ok! Bolje bi bilo da su postavili normalnu kadu
-
neki
#507 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
balkon se racuna 50%, lodja 75%. Ugradili su 2 lifta u E4, ali je izvodjac navodno vrsio pritisak da se ugradi samo jedan, po njemu je bio dovoljan. Dobro je sto je ksfs ustrajao u tome da ugrade dva.novi.dan.nova.nafaka wrote:Kod nas konkretno je mislim 50 % površine balkona uračunato u površinu koju plaćamo.neki wrote:Kako su ti obracunali povrsinu lodje u ugovoru? 75% ili 100% od stvarne? Ako su 75% onda mislim da nazalost tuzba tesko da ce ti proci, mada slazem se s tobom, previse promjena su napravili i ksfs i izvodjac da bi ustedili novac, cuo sam i da je izvodjac trazio da se izbaci jedan lift iz E4 i jos masu promjena koje se vjerovatno vise i ne primjete a niste obavjesteni. Zato prije prijema dobro pregledajte stanove, po mogucnosti povedite sa sobom i strucno lice, ta vrata ako se sad raspadaju za par mjeseci ce krila ispadat.
Što se tiče liftova u E4 - koliko sam vidio postoje 2 lifta, jedan do drugog, mislim da se to vidi i na nekim slikama što sam ranije postavljao...
-
šas
#508 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Mi smo u E3. Ja mislim da neće biti prije septembra useljenje, ali kao što ranije rekoh, laik sam za građevinske poslove pa nemojte da vam donosim neraspoloženje.novi.dan.nova.nafaka wrote:U kojoj lameli ti je stan ?šas wrote:Mi evo upravo sa gradilišta. ....
Ostalo mi djeluje vrlo fino, posebno kupatilo koje izgleda super.
Stanove su očistili, onako ugrubo, pa sad puno ljepše izgledaju.
Ja sam neki dan zvao, kažu da bi useljenje trebalo biti u Avgustu - sad je pitanje jel idu sve lamele zajedno, ili odvojeno (ja sam u E4 i tamo ima najviše posla do kraja)...
-
TwistedX
#509 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Znaci ja tebi mogu prodati auto na felgama iako si ti kupio auto sa gumama. Jbg u voznom je stanju. Malo trucka al ide.neki wrote:Kako su ti obracunali povrsinu lodje u ugovoru? 75% ili 100% od stvarne? Ako su 75% onda mislim da nazalost tuzba tesko da ce ti proci, mada slazem se s tobom, previse promjena su napravili i ksfs i izvodjac da bi ustedili novac, cuo sam i da je izvodjac trazio da se izbaci jedan lift iz E4 i jos masu promjena koje se vjerovatno vise i ne primjete a niste obavjesteni. Zato prije prijema dobro pregledajte stanove, po mogucnosti povedite sa sobom i strucno lice, ta vrata ako se sad raspadaju za par mjeseci ce krila ispadat.TwistedX wrote:Ja sam tuzio Kantonalni stambeni fond. Duzni su postaviti zatvoreni balkon jer tako stoji u narctu ugovora koji sam potpisao a vezan je za nacrt koji je bio tada dostavljen u opcinu.
Razumijemo se
- novi.dan.nova.nafaka
#510 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ima li ko kakvih novih habera sa gradilišta ?
-
NaVe
#511 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Sudeći po trenutnim radovima i informacija, ne bismo trebali još dugo čekati
Popločava se prilaz kod ulaza E1, a informacija je da je već napravljen tehnički prijem ulaza E1, a da je predata dokumentacija za izvođenje pregleda za E2 i E3. Ako je vjerovat ovome, počnite sa fizičkim priprema za nošenje stvari na rukama, jer lift neće raditi, odnosno nema vozanja namještaja... 
- novi.dan.nova.nafaka
#512 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Znači da ćemo se mi iz E4 još načekati....NaVe wrote:Sudeći po trenutnim radovima i informacija, ne bismo trebali još dugo čekatiPopločava se prilaz kod ulaza E1, a informacija je da je već napravljen tehnički prijem ulaza E1, a da je predata dokumentacija za izvođenje pregleda za E2 i E3. Ako je vjerovat ovome, počnite sa fizičkim priprema za nošenje stvari na rukama, jer lift neće raditi, odnosno nema vozanja namještaja...
Ajoj, pa ko će stvari nosati, pogotovo uz Ramazan - bez lifta stvarno nema smisla...
p.s mene su jučer zvali da odem uplatiti razliku za ugrađivanje tuš kabine - uplata se valjda radi kod ljudi iz Džekosa.
- koma
#513 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Sto ces se nacekati? Koliko znam TP traje cca 7 dana po ulazu. ako je E1 zavrsen, do kraja mjeseca ce biti i tvoj gotov. To bi bilo krOsnonovi.dan.nova.nafaka wrote:Znači da ćemo se mi iz E4 još načekati....NaVe wrote:Sudeći po trenutnim radovima i informacija, ne bismo trebali još dugo čekatiPopločava se prilaz kod ulaza E1, a informacija je da je već napravljen tehnički prijem ulaza E1, a da je predata dokumentacija za izvođenje pregleda za E2 i E3. Ako je vjerovat ovome, počnite sa fizičkim priprema za nošenje stvari na rukama, jer lift neće raditi, odnosno nema vozanja namještaja...
![]()
Ajoj, pa ko će stvari nosati, pogotovo uz Ramazan - bez lifta stvarno nema smisla...
p.s mene su jučer zvali da odem uplatiti razliku za ugrađivanje tuš kabine - uplata se valjda radi kod ljudi iz Džekosa.
-
šas
#514 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ne skontah ja što lift neće raditi???NaVe wrote:Sudeći po trenutnim radovima i informacija, ne bismo trebali još dugo čekatiPopločava se prilaz kod ulaza E1, a informacija je da je već napravljen tehnički prijem ulaza E1, a da je predata dokumentacija za izvođenje pregleda za E2 i E3. Ako je vjerovat ovome, počnite sa fizičkim priprema za nošenje stvari na rukama, jer lift neće raditi, odnosno nema vozanja namještaja...
-
neki
#515 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pa to je pravilo da se liftovi ne ukljucuju dok se bar vecina stanara ne useli. ljudi prilikom selidbe obicno u liftove naguraju svega i svacega pa ga vise puta preopterete, izgrebu, razvale vrata itd a ugradjivac lifta ne garantuje kvarove koji nastanu na taj nacin pa ih ni investitor ne ukljucuje dok se bagra ne useli.
-
šas
#516 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
E fala na objašnjenju. Znači da otkažem fitnes i uštedim 35 mara, do osmog ko živ ko mrtav....neki wrote:Pa to je pravilo da se liftovi ne ukljucuju dok se bar vecina stanara ne useli. ljudi prilikom selidbe obicno u liftove naguraju svega i svacega pa ga vise puta preopterete, izgrebu, razvale vrata itd a ugradjivac lifta ne garantuje kvarove koji nastanu na taj nacin pa ih ni investitor ne ukljucuje dok se bagra ne useli.
-
NaVe
#517 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
-
MontBlanc
#518 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
I kod nas (u H lameli) su isto rekli, ali je lift radio od prvog dana, tako da sam ja uspjela većinu stvari unijeti liftom. Pri tome, lift se, za godinu dana koliko sam u stanu, pokvario 2 ili 3 puta (neko se zaglavio pa je razvalio vrata) i to je upravitelj popravio u toku dana. Ne znam kako će biti u vašoj zgradi, ali ako ima nešto zbog čega sam ja nezadovoljna, to je veličina lifta, mislim da su mogli staviti malo veći, a ne ovako za 4 osobe (od 80 kg), a i to se moraju nagurati ko sardine da bi staleneki wrote:Pa to je pravilo da se liftovi ne ukljucuju dok se bar vecina stanara ne useli. ljudi prilikom selidbe obicno u liftove naguraju svega i svacega pa ga vise puta preopterete, izgrebu, razvale vrata itd a ugradjivac lifta ne garantuje kvarove koji nastanu na taj nacin pa ih ni investitor ne ukljucuje dok se bagra ne useli.
-
merik
#519 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Nije tačno.NaVe wrote:Sudeći po trenutnim radovima i informacija, ne bismo trebali još dugo čekatiPopločava se prilaz kod ulaza E1, a informacija je da je već napravljen tehnički prijem ulaza E1, a da je predata dokumentacija za izvođenje pregleda za E2 i E3. Ako je vjerovat ovome, počnite sa fizičkim priprema za nošenje stvari na rukama, jer lift neće raditi, odnosno nema vozanja namještaja...
Za E1 još nije ni podnesen općini zahtjev za tehnički prijem, kao ni za E4, samo za E2 i E3.
Provjerena info 100 %, kamo sreće da nisam u pravu, a na objektu H tehnički prijem je trajao mjesec i 19 dana.
- novi.dan.nova.nafaka
#520 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Znači da ćemo se mi iz E4 načekati, ipak...merik wrote:Nije tačno.NaVe wrote:Sudeći po trenutnim radovima i informacija, ne bismo trebali još dugo čekatiPopločava se prilaz kod ulaza E1, a informacija je da je već napravljen tehnički prijem ulaza E1, a da je predata dokumentacija za izvođenje pregleda za E2 i E3. Ako je vjerovat ovome, počnite sa fizičkim priprema za nošenje stvari na rukama, jer lift neće raditi, odnosno nema vozanja namještaja...
Za E1 još nije ni podnesen općini zahtjev za tehnički prijem, kao ni za E4, samo za E2 i E3.
Provjerena info 100 %, kamo sreće da nisam u pravu, a na objektu H tehnički prijem je trajao mjesec i 19 dana.
-
šas
#521 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Mi zvali Džekos. Vele da su zadovoljni kako teku radovi i da sve teče po planu. Kažu da je tehnički u toku u E3. Podjela ključeva krajem jula a kažu da će definitivno do 15. avgusta biti završena primopredaja ključeva svih lamela.novi.dan.nova.nafaka wrote:Znači da ćemo se mi iz E4 načekati, ipak...merik wrote:Nije tačno.NaVe wrote:Sudeći po trenutnim radovima i informacija, ne bismo trebali još dugo čekatiPopločava se prilaz kod ulaza E1, a informacija je da je već napravljen tehnički prijem ulaza E1, a da je predata dokumentacija za izvođenje pregleda za E2 i E3. Ako je vjerovat ovome, počnite sa fizičkim priprema za nošenje stvari na rukama, jer lift neće raditi, odnosno nema vozanja namještaja...
Ako im je vjerovat možda i kahvu popijemo za mjesec i kusur. A do tad ako nas ne pokoka ova vrućina onda seljaja definitivno hoće
Uživajte!
- novi.dan.nova.nafaka
#522 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Raja,
evo nešto friških sličica sa gradilišta:
http://img706.imageshack.us/slideshow/p ... 70fok.smil ili ovako:
http://img706.imageshack.us/slideshow/w ... ag0560.jpg
Na gradilištu rekoše jučer da bi E4 lamela trebala biti useljena do kraja avgusta. U kupatilu već ima voda.
Brine me još samo visina ograde na balkonu - mjerili smo, i visina od pločica do metalnog držača iznosi tačno 100 cm.
Morat ćemo nešto rješavati za djecu, stariji ima 5 godina i već je visok 110 cm, bojimo se strašno za njih...
Na gradilištu rekoše jučer da bi E4 lamela trebala biti useljena do kraja avgusta. U kupatilu već ima voda.
Brine me još samo visina ograde na balkonu - mjerili smo, i visina od pločica do metalnog držača iznosi tačno 100 cm.
-
merik
#523 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
novi.dan.nova.nafaka wrote:Raja,
Brine me još samo visina ograde na balkonu - mjerili smo, i visina od pločica do metalnog držača iznosi tačno 100 cm.Morat ćemo nešto rješavati za djecu, stariji ima 5 godina i već je visok 110 cm, bojimo se strašno za njih...
I mene strah zbog ograde, prenisko, mi smo prije par dana bili s djecom i kad su krenuli na balkon, noge mi se odsjekle.
Last edited by merik on 22/07/2011 09:30, edited 1 time in total.
-
merik
#524 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ništa novo??? 
-
vryzas
#525 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
merik wrote:Ništa novo???
zavrsavaju prilaze oko ulaza
Svaki dan se okozim