Policija
- cappy_tempo
#501 Re: Policija
ne samo zbog jednog inspektora,nego zbog vise njih koje svake subote gledam i skoro svaki dan po gradu.evo posten svijet ce postovat zakon,mangupi,klosari,mafija nece i boli ih neka stvar sto je ogranicenje 60 on ce proci 300 ako moze,eh takva je i policija ista.za sedmicu dana ja mozda 2 patrole vidim da voze normalno prema mupu kod kasarne.ma mozemo mi do sutra vako al nikad se necemo dogovoriti 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#502 Re: Policija
naravno da možemo, jer ja isto tako znam dobar njih koji rade svoj posao. a što se tiče "poštenog" svijeta, upitaj nekog "normalnog" policajca ko je generalno bezobrazniji, ona fukara u golfu dvojci ili kriminalac u preskupom autu. pitaj policajca koliko puta su ga pitali poznaje li tog i tog...cappy_tempo wrote:ne samo zbog jednog inspektora,nego zbog vise njih koje svake subote gledam i skoro svaki dan po gradu.evo posten svijet ce postovat zakon,mangupi,klosari,mafija nece i boli ih neka stvar sto je ogranicenje 60 on ce proci 300 ako moze,eh takva je i policija ista.za sedmicu dana ja mozda 2 patrole vidim da voze normalno prema mupu kod kasarne.ma mozemo mi do sutra vako al nikad se necemo dogovoriti
sad se sjetih slučaja kad ja policajac zaustavio kockastu glavu u Ferhadiji u bijesnom autu. tada su još bile mandatne pa je policajac htio naplatiti kaznu odmah, na šta mu je drčno rekao: "Nemam para." iako ih bije glas da su glupi, al ne i škrti, drot je izvadio petaka i dao mu na kafu... poslije toga je momak imao problema na poslu.
svijet neće poštovati zakon samo zato što je pošten, nego jer mu se ne može drugačije. mafijaši, kriminalci... valjda te kamere za prekoračenje brzine i njih hvataju? ili su naštimane da se odbiju od kockastu glavu?
ja sam recimo više puta vidio bijesna auta na pauku. a non stop se priča kako se samo loša auta dižu... kao da je to izgovor što se nepropisno parkira.
ali nisi mi još nijednom dao razlog zašto bi uopšte imali profesionalnu policiju? šta daje motiva poštenom policajcu da bude pošten do kraja nakon što pročita ove pljuvačine. naravno, kažete vi čast izuzecima, ali kad dođete u kontakt s njima prvo mislite da ste naletetili na *upka, a ne na čovjeka. šta će dati motiva normalnim momcima da uđu policiju, koje je časno zanimanje i sigurno nije jedno od lakših jer ne bi bilo beneficirano. šta će mladi momci koji imaju ideale (takvi su valjda u promilima) kad ga neko popljuje samo zato što je u uniformi od koje neki imaju komplekse. pa pobjeći će od toga...
jer ovo nije potcjenjivanje, kao npr. kao kad se sprda za informatičarima da su štreberi, nemaj život, ne znaju se pnašati u društvu i sl... ovo je nešto drugo, ovo je bijes. bijes na državu, bijes na svoju nemoć koja se projektuje na onu instituciju koja ima najviše dodira sa običnim narodom. isti onaj bijes koji imaju u getima u USA kad vide plavu uniformu: bijes na sistem, jer su svjesni da su na dnu, a ne mogu (ili ne žele) uraditi nešto po tom pitanju...
- cappy_tempo
#503 Re: Policija
pa evo ti razlog zasto moraju biti profesionalni,prvo sam je trazio taj posao,drugo plate su im 1500+km,a to je za nase uslove i trenutno sada bas mnogo jel tako,pa onda kad meni policajac prilazi odkud on zna kakav sam ja i prvo bi se trebao obraiti "izvinite,izvolite..." a ne "sta hoces,ko si ti" i onda kad se on meni tako obrati,a obracali su mi se ovako i u stanici i kod komsinice bila neka frka i ja uletio u stan da pomognem i posto je policija prije mene dosla prva recenica "ko si ti, sta ces ti ovdje".da se on meni obrati kulturno i ja bi njemu jos kulturnije odgovorio ali ako ce on meni reci ko si ti sto bi ja onda njemu kulturno odgovarao.mogu odma skontat da lik 2 razreda osnovne jedva ima i da bonton nikad u zivotu nije dotako.eto ti trazis posao i zaposlis se u interexu(bubam) i ja dodjem na kasu i ti mjesto dobar dan kazes "joj jebote nikad vam kraja" i jos zapalis cigaru i kako onda ocekujes da se ja prema tebi ponasam? ja ako nekad sretnem policajca koji ce reci "dobar dan molim vasu licnu,vozacku,presli ili prosli ste na crveno,izvinite mozete li izaci iz automobila ili izvinite,mozete li dati vasu licnu zbog kontrole..." ja cu mu pruziti ruku i cestitati i jos ako imam para kupit cu mu nesta da popije,pojede,ne da me pusti nego zato sto je fin i kulturan i zato sto je prvi kojeg sam normalnog sreo.mozda nema ni potrebe da mu kupim nesta al eto cestitam cu mu sigurno
sad se sjetih.kazes ti ili neko "policija se samo pljuje" pa jbg drug tako ti je kod nas,evo iskreno kad je neko rekao i pohvalio horde zla,manijake,robijase... jer su odradili neku humanitarnu akciju,a bilo ih je i skupilo se bas dosta para.o tome se sutilo kao da se nije nista dogodilo,a bio belaj npr. u konjicu i odma se pocelo pljuvati po hordama i pune ih novine i forumi.nas mentalitet je samo da se pljuje
sad se sjetih.kazes ti ili neko "policija se samo pljuje" pa jbg drug tako ti je kod nas,evo iskreno kad je neko rekao i pohvalio horde zla,manijake,robijase... jer su odradili neku humanitarnu akciju,a bilo ih je i skupilo se bas dosta para.o tome se sutilo kao da se nije nista dogodilo,a bio belaj npr. u konjicu i odma se pocelo pljuvati po hordama i pune ih novine i forumi.nas mentalitet je samo da se pljuje
- DaysleepeR
#504 Re: Policija
navijaci su tokom ovih poslijeratnih godina zbog svojih postupaka totalno ostali bez ikakvog ugleda kod normalnih ljudi
mislim generalno na navijače sve, a naravno ni navijači iz sarajeva se ne ističu iz te negativne slike
ono demoliranje koševa je bilo dno dna, udaranje zaštitara, policajaca i sl.
za te postupke se u normalnim zemljama ide na dugogodišnju robiju, plus se zabrani rad takvom udruženju
navijači, nemate moralno pravo da tražite ikakve pohvale ni priznanja, imate da odradite još hiljade humanitarnih akcija samo da bi na nulu došli...
e to ti je moj drug percepcija neutralnih ljudi i realna je
mislim generalno na navijače sve, a naravno ni navijači iz sarajeva se ne ističu iz te negativne slike
ono demoliranje koševa je bilo dno dna, udaranje zaštitara, policajaca i sl.
za te postupke se u normalnim zemljama ide na dugogodišnju robiju, plus se zabrani rad takvom udruženju
navijači, nemate moralno pravo da tražite ikakve pohvale ni priznanja, imate da odradite još hiljade humanitarnih akcija samo da bi na nulu došli...
e to ti je moj drug percepcija neutralnih ljudi i realna je
- Chmoljo
#505 Re: Policija
ono što je istina, fakat koji ćeš klinac ti kod komšinice u stanu? tebe je onda trebala zvati, a ne policiju.cappy_tempo wrote:pa evo ti razlog zasto moraju biti profesionalni,prvo sam je trazio taj posao,drugo plate su im 1500+km,a to je za nase uslove i trenutno sada bas mnogo jel tako,pa onda kad meni policajac prilazi odkud on zna kakav sam ja i prvo bi se trebao obraiti "izvinite,izvolite..." a ne "sta hoces,ko si ti" i onda kad se on meni tako obrati,a obracali su mi se ovako i u stanici i kod komsinice bila neka frka i ja uletio u stan da pomognem i posto je policija prije mene dosla prva recenica "ko si ti, sta ces ti ovdje".da se on meni obrati kulturno i ja bi njemu jos kulturnije odgovorio ali ako ce on meni reci ko si ti sto bi ja onda njemu kulturno odgovarao.mogu odma skontat da lik 2 razreda osnovne jedva ima i da bonton nikad u zivotu nije dotako.eto ti trazis posao i zaposlis se u interexu(bubam) i ja dodjem na kasu i ti mjesto dobar dan kazes "joj jebote nikad vam kraja" i jos zapalis cigaru i kako onda ocekujes da se ja prema tebi ponasam? ja ako nekad sretnem policajca koji ce reci "dobar dan molim vasu licnu,vozacku,presli ili prosli ste na crveno,izvinite mozete li izaci iz automobila ili izvinite,mozete li dati vasu licnu zbog kontrole..." ja cu mu pruziti ruku i cestitati i jos ako imam para kupit cu mu nesta da popije,pojede,ne da me pusti nego zato sto je fin i kulturan i zato sto je prvi kojeg sam normalnog sreo. mozda nema ni potrebe da mu kupim nesta al eto cestitam cu mu sigurno
drugo, tebi je izgleda najveći problem bonton... izgleda da policija i nije toliko loša kad je to toliki problem da se troše ovolike na riječi na sve to.
inače, svi smo mi aristokrate i elita i duboko nas duševno povrijedi kad nam se neko sa TI obrati
eto kupi mu napolitanku
ti meni ovdje navodiš gotovo pa trivijalne stvari, jebote ko da si ti njihova mušterija pa te moraju tretirati kao malo vode na dlanu, da ti ne bi osjećaje povrijedio. bitno je da on tebe persira, to što on NE MOŽE kazniti malo jačeg lolu to ičito i nije takav problem.
jesi li im stiskao ruke kad su čopili Gašija? kad su ekspresno pohvatali onih 20-ak bjegunaca iz zatvora poluotvorenog (indžoj Boznia) tipa? jel im čestitaš svaki put kad vidiš bijesno auto na pauku?
i za kraj, plata naravno. plata kao i u svakog državnog službenika. pa nešto ne vidim da im se ljudi kurče... kažu to su govna svi koji rade u administraciji, sve mrtva štela, a svi potajno nadaju nekom posliću tamo. ne bi bilo loše uletiti u onaj neboder na M.Dvoru pa da vidimo kako se te plate pravdaju...
i opet mi nisi rekao čime zaslužujemo bolju policiju. 1500 KM nije toliko dobra plata da svakom pametnjakoviću ideš niz dlaku.
ja opet ostajem pri ovome
jer ovo nije potcjenjivanje, kao npr. kao kad se sprda za informatičarima da su štreberi, nemaj život, ne znaju se pnašati u društvu i sl... ovo je nešto drugo, ovo je bijes. bijes na državu, bijes na svoju nemoć koja se projektuje na onu instituciju koja ima najviše dodira sa običnim narodom. isti onaj bijes koji imaju u getima u USA kad vide plavu uniformu: bijes na sistem, jer su svjesni da su na dnu, a ne mogu (ili ne žele) uraditi nešto po tom pitanju...
- cappy_tempo
#506 Re: Policija
neam se vise zivaca raspravljati
,a kod komsinice sam bio jer su zivjeli tad jedan momak i cura mu i ta cura se htjela baciti sa prozora i zato sam sisao da pomognem liku da je vrati u stan,jer je lik nju drzao i molio za pomoc.tako da nisam isao da kradem,otimam i slicno nego komsijska pomoc 
- Chmoljo
#507 Re: Policija
a ko je rekao da si išao krasti?cappy_tempo wrote:neam se vise zivaca raspravljati,a kod komsinice sam bio jer su zivjeli tad jedan momak i cura mu i ta cura se htjela baciti sa prozora i zato sam sisao da pomognem liku da je vrati u stan,jer je lik nju drzao i molio za pomoc.tako da nisam isao da kradem,otimam i slicno nego komsijska pomoc
- cappy_tempo
#508 Re: Policija
ma cudan je nas narod,odma se pomisli na najgore pa da se izvucem na vrijeme 
- Boom71
#509 Re: Policija
Ja i cappy kao da zivimo u paralelnim svjetovima
.
Moj odnos s policijom(saobracajnom) je u 95 % slucajeva bio korektan!
Mozda je fol u tome sto ja pri kontaktu s murijom prvi posaljem neki pozitivni signal.U svakom slucaju ako ti namjestis osmjeh i jos ga ispostujes kroz pricu(malo ga podignes,jebiga
) "uspjeh" je zagarantovan.

Mozda je fol u tome sto ja pri kontaktu s murijom prvi posaljem neki pozitivni signal.U svakom slucaju ako ti namjestis osmjeh i jos ga ispostujes kroz pricu(malo ga podignes,jebiga
- holowey
#510 Re: Policija
Boom71 wrote:Ja i cappy kao da zivimo u paralelnim svjetovima.
Mozda je fol u tome sto ja pri kontaktu s murijom prvi posaljem neki pozitivni signal.U svakom slucaju ako ti namjestis osmjeh i jos ga ispostujes kroz pricu(malo ga podignes,jebiga) "uspjeh" je zagarantovan.
ipak policajac ima ovlastenja u svojim rukama, sto bi nas narod rekao, nije se sa rogatim bosti...
- cappy_tempo
#511 Re: Policija
ma necu,sto bi se ja njemu prilagodjavo,nek se on meni prilagodi kao sto brat reis kaze

- kockica_kockica
#512 Re: Policija
Kad policajac radi svoj posao, pise kaznu za prebrzu voznju, ne vezanje pojasa, preticanje na punoj cijelu kolonu, kad ide komsiji na vrata da ga opemene da se stisa jer je muzika preglasna ili dijete trckara u ponoc po kuci onda policija ne valja. Sta on ima pisat meni kaznu sto sam vozio sitnicavih 30 km/h vise od dozvoljenog, zurio sam i preticao kolonu, to sto sam ugrozio jako puno zivota ma hajde boga ti koga to briga meni se zurilo, kad dodje zbog preglasne muzike obicno tersamo sto ne hvataju kriminalce po ulici vec su meni dosli na vrata. Kada ulove kriminalca Sud ga osudi na XY godina, naravno mi nemamo ni zatvora pa taj isti krimos ostane na cekanju. Sta god to znacilo.. I onda rijetke osude, i ja ostanem zabezeknuta jer covjek koji je vozio auto i imao saobracajku u kojoj je suvozac poginuo dobije nekih 3 godine zatvora, a neko ubije nekog sa svjesnom namjerom lisiti zivota tu osobu i ne dobije nista...
Policija radi svoj posao, ali ostatak sistema koji bi trebao nastaviti njihov rad ne radi. Mi smo licimjeri jer kad nama ide u prilog onda su dobri kad nam idu na stetu onda ne valjaju.. ista pravila trebaju biti za sve... cak i za one kockste glave koje voze 120 km/h kroz grad, a oni ih ne smiju zasutaviti.. idu izbori make a difference
Policija radi svoj posao, ali ostatak sistema koji bi trebao nastaviti njihov rad ne radi. Mi smo licimjeri jer kad nama ide u prilog onda su dobri kad nam idu na stetu onda ne valjaju.. ista pravila trebaju biti za sve... cak i za one kockste glave koje voze 120 km/h kroz grad, a oni ih ne smiju zasutaviti.. idu izbori make a difference
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#513 Re: Policija
U svoj ovoj prici je cinjenica jedna da na policiju osipaju drvlje i kamenje upravo oni radi kojih policija i postoji. Ja sam negdje napisao da u svojih 40 i kusur godina nikada niasam imao niti najmanji problem sa policijom jer se jednostavno ponasam u skladu sa zakonom i nikada kada me je policija zaustavila recimo u autu nisam ja nastupio drcno i bezobrazno pa samim tim od tih policajaca sam uvijek dobio ono prvo: dobar dan ili dobro vece. I u kojim to sferama zivota nema izuzetaka tj onih koji ne obavljaju posao profesionalno. Ima ih svugdje ali uvijek u manjini. I ne znam odakle podatak da policajac ima platu 1500???? Iam ali pripadnik specijalne policije a onaj sto cuci na ulici moli boga da ima toliko.
A sto se tice navijackih skupina to je opet posebna prica. Svojim nazivima su se odmah deklarisali da su potencijalni akumulatori problema i sve ono sto naprave dobroga a ima zaista dosta dobrih stvari rasture u jednoj sekundi praveci nevidjene gluposti kao sto je bila ona na Kosevu. U principu niti jedna navijacka grupa nije prepoznatljiva po dobrim djelima nego uglavnom po sranjima jer je puno vise sranja nego dobrih djela. Nemojte policiju kriviti za svoje lose trenutke i svoje greske jer je obicaj da se greske obicno placaju, uglavnom skupo, rijetko jeftino.
Imamo ovdje puno prica o zestokim momcima sa asfalta sa bezbroj prekrsaja koje je upravo policija pribiljezila i prosljedila tamo gdje treba ali nije ona kriva sto je taj dripac sutra opet na asfaltu.
I ne treba u svemu tom niko nikome da se prilagodjava nego gradjani trebaju da postuju zakone a policija da ih provodi. I ova danasnja policija ne valja jer nema ovlastenja koja bi trebala da ima i hiljadu puta sam prizvao onu staru titinu miliciju pa da pojedini dzilkosi vide sta znaci provesti samo jednu noc u takvom okruzenju ili ne daj boze udariti policajca. Treba ovdje u ovom gradu i u ovoj drzavi celicna pesnica policije da nas ocisti od svog ovog smrada koji se valja po ulicama, stadionima i u svim sferama zivota.
A sto se tice navijackih skupina to je opet posebna prica. Svojim nazivima su se odmah deklarisali da su potencijalni akumulatori problema i sve ono sto naprave dobroga a ima zaista dosta dobrih stvari rasture u jednoj sekundi praveci nevidjene gluposti kao sto je bila ona na Kosevu. U principu niti jedna navijacka grupa nije prepoznatljiva po dobrim djelima nego uglavnom po sranjima jer je puno vise sranja nego dobrih djela. Nemojte policiju kriviti za svoje lose trenutke i svoje greske jer je obicaj da se greske obicno placaju, uglavnom skupo, rijetko jeftino.
Imamo ovdje puno prica o zestokim momcima sa asfalta sa bezbroj prekrsaja koje je upravo policija pribiljezila i prosljedila tamo gdje treba ali nije ona kriva sto je taj dripac sutra opet na asfaltu.
I ne treba u svemu tom niko nikome da se prilagodjava nego gradjani trebaju da postuju zakone a policija da ih provodi. I ova danasnja policija ne valja jer nema ovlastenja koja bi trebala da ima i hiljadu puta sam prizvao onu staru titinu miliciju pa da pojedini dzilkosi vide sta znaci provesti samo jednu noc u takvom okruzenju ili ne daj boze udariti policajca. Treba ovdje u ovom gradu i u ovoj drzavi celicna pesnica policije da nas ocisti od svog ovog smrada koji se valja po ulicama, stadionima i u svim sferama zivota.
- cappy_tempo
#514 Re: Policija
informacija:dnevni avaz.i ostavi se ti navijackih grupa molim te,kad treba negdje protestovat ili praviti atmosferu na utakmici onda su navijaci super,kul,najbolji kad treba pljuvat prvi na tapeti.blago nama kad su navijaci prvi problem ove nam jadne drzave.ja na ovu temu vise ne pisem jer to nije danasnja emisija ali samo sam ti ovo odgovorio da ne zivis u nekoj zabludi ili sta vechrasno38 wrote:U svoj ovoj prici je cinjenica jedna da na policiju osipaju drvlje i kamenje upravo oni radi kojih policija i postoji. Ja sam negdje napisao da u svojih 40 i kusur godina nikada niasam imao niti najmanji problem sa policijom jer se jednostavno ponasam u skladu sa zakonom i nikada kada me je policija zaustavila recimo u autu nisam ja nastupio drcno i bezobrazno pa samim tim od tih policajaca sam uvijek dobio ono prvo: dobar dan ili dobro vece. I u kojim to sferama zivota nema izuzetaka tj onih koji ne obavljaju posao profesionalno. Ima ih svugdje ali uvijek u manjini. I ne znam odakle podatak da policajac ima platu 1500???? Iam ali pripadnik specijalne policije a onaj sto cuci na ulici moli boga da ima toliko.
-
The 51st State
#515 Re: Policija
ovo je istina za saobracajnu policiju, a i ostalo je istina sto je "djus" napisao za interventnu...holowey wrote:Boom71 wrote:Ja i cappy kao da zivimo u paralelnim svjetovima.
Mozda je fol u tome sto ja pri kontaktu s murijom prvi posaljem neki pozitivni signal.U svakom slucaju ako ti namjestis osmjeh i jos ga ispostujes kroz pricu(malo ga podignes,jebiga) "uspjeh" je zagarantovan.
upravo tako...
ipak policajac ima ovlastenja u svojim rukama, sto bi nas narod rekao, nije se sa rogatim bosti...
-
fixer
#516 Re: Policija
Nedavno su hvatali onog dilera na Jamaici. I on je pravio skole, otvarao bolnice, hranio siromasne, ali sve to je nedovoljno jer je on u svojoj sustini poslovanja los. Dzaba vam navijanje, dzaba vam hum. akcije ako ste u stanju demolirat vlastiti stadion.cappy_tempo wrote:pa evo ti razlog zasto moraju biti profesionalni,prvo sam je trazio taj posao,drugo plate su im 1500+km,a to je za nase uslove i trenutno sada bas mnogo jel tako,pa onda kad meni policajac prilazi odkud on zna kakav sam ja i prvo bi se trebao obraiti "izvinite,izvolite..." a ne "sta hoces,ko si ti" i onda kad se on meni tako obrati,a obracali su mi se ovako i u stanici i kod komsinice bila neka frka i ja uletio u stan da pomognem i posto je policija prije mene dosla prva recenica "ko si ti, sta ces ti ovdje".da se on meni obrati kulturno i ja bi njemu jos kulturnije odgovorio ali ako ce on meni reci ko si ti sto bi ja onda njemu kulturno odgovarao.mogu odma skontat da lik 2 razreda osnovne jedva ima i da bonton nikad u zivotu nije dotako.eto ti trazis posao i zaposlis se u interexu(bubam) i ja dodjem na kasu i ti mjesto dobar dan kazes "joj jebote nikad vam kraja" i jos zapalis cigaru i kako onda ocekujes da se ja prema tebi ponasam? ja ako nekad sretnem policajca koji ce reci "dobar dan molim vasu licnu,vozacku,presli ili prosli ste na crveno,izvinite mozete li izaci iz automobila ili izvinite,mozete li dati vasu licnu zbog kontrole..." ja cu mu pruziti ruku i cestitati i jos ako imam para kupit cu mu nesta da popije,pojede,ne da me pusti nego zato sto je fin i kulturan i zato sto je prvi kojeg sam normalnog sreo.mozda nema ni potrebe da mu kupim nesta al eto cestitam cu mu sigurno
-
ronhill
#517 Re: Policija
demolirali i vidi rezultata
nazad na temu:
sinoc zovem patrolu zbog nekog idiota koji se pjan dere psuje i nesto razbija, oko 2 navece, jer mi ni zatvoreni prozori nisu pomogli da zaspem!
cekam 10-15 min... gledam kroz prozor nigdje ih...prodje pola sata, prodje sat... nigdje nikog (a imam odlican pogled na sve s prozora i nisu mi mogli promaci...)
oko 4 izadjem JA da nadjem pjanu da ga usutkam, ne mozes frajera naci jbte, usutio se...
vratim se kuci 10 min nakon toga opet dernjava...jedva sam zaspo
jednom me uhvatili, nije mi svjetlo radilo i haj ja zaustavim auto, otvorim prozor kaze policajac
"haj mali vadi vozacku saobracajnu ne radi ti svjetlo pa da vidimo"
ja izvadim "izvolite, nisam stvarno znao sta cu zapisite, mozete li mi reci samo kolika je kazna"
"sta je ovo? cije je ovo auto" (frajer ignorise pitanje)
reko "poslovno, imam putni nalog izvolite" dam ja frajeru on zapise kilometrazu "haj izlazi iz auta dolazi vamo da te zapisem" jos ono ko da sam posljednji kloso...
udjem ja kod njih u auto "eee vidis ti sta ti nama radis, pa bolan sto ti ovo treba, evo ti kazna sad fino pa razmisljaj sta si uradio" reko sta sam uradio... kaze neandertalac "sta sta si uradio, jel me pravis glupog a falsifikujes dokumente"!!!!????
reko "ne kontam stvarno sta je problem"
kad glupan pogresno ispisao kilometrazu, ispalo da sam zapisao oko 1000 kilometara vise nego sto je auto preslo... nakon 20 minuta klosarskog naglabanja s njima lik skonto da je fulo pa na pricu "aj evo ti pusticemo te eo ti za ova svjetla"
pa jbo majku...
@chmoljo kakvo je pitanje "sta si ti radio kod komsinice" ti to ne bi otiso provjerit jel sve u redu??
nazad na temu:
sinoc zovem patrolu zbog nekog idiota koji se pjan dere psuje i nesto razbija, oko 2 navece, jer mi ni zatvoreni prozori nisu pomogli da zaspem!
cekam 10-15 min... gledam kroz prozor nigdje ih...prodje pola sata, prodje sat... nigdje nikog (a imam odlican pogled na sve s prozora i nisu mi mogli promaci...)
oko 4 izadjem JA da nadjem pjanu da ga usutkam, ne mozes frajera naci jbte, usutio se...
vratim se kuci 10 min nakon toga opet dernjava...jedva sam zaspo
jednom me uhvatili, nije mi svjetlo radilo i haj ja zaustavim auto, otvorim prozor kaze policajac
"haj mali vadi vozacku saobracajnu ne radi ti svjetlo pa da vidimo"
ja izvadim "izvolite, nisam stvarno znao sta cu zapisite, mozete li mi reci samo kolika je kazna"
"sta je ovo? cije je ovo auto" (frajer ignorise pitanje)
reko "poslovno, imam putni nalog izvolite" dam ja frajeru on zapise kilometrazu "haj izlazi iz auta dolazi vamo da te zapisem" jos ono ko da sam posljednji kloso...
udjem ja kod njih u auto "eee vidis ti sta ti nama radis, pa bolan sto ti ovo treba, evo ti kazna sad fino pa razmisljaj sta si uradio" reko sta sam uradio... kaze neandertalac "sta sta si uradio, jel me pravis glupog a falsifikujes dokumente"!!!!????
reko "ne kontam stvarno sta je problem"
kad glupan pogresno ispisao kilometrazu, ispalo da sam zapisao oko 1000 kilometara vise nego sto je auto preslo... nakon 20 minuta klosarskog naglabanja s njima lik skonto da je fulo pa na pricu "aj evo ti pusticemo te eo ti za ova svjetla"
pa jbo majku...
@chmoljo kakvo je pitanje "sta si ti radio kod komsinice" ti to ne bi otiso provjerit jel sve u redu??
- Chmoljo
#518 Re: Policija
moje nije da ja šnjuham kod komšinice dok policija radi svoj posao. kad su došli, preko vrata i Bog te veselio. komšiluk je uglavnom takav da bi crko da ne sazna šta je policija radila kod komšije.ronhill wrote:
-
ronhill
#519 Re: Policija
bolje i to nego da svakog boli kurac sta se desava...Chmoljo wrote:moje nije da ja šnjuham kod komšinice dok policija radi svoj posao. kad su došli, preko vrata i Bog te veselio. komšiluk je uglavnom takav da bi crko da ne sazna šta je policija radila kod komšije.ronhill wrote:
mozda imamo razlicite poglede na to al, ja npr, zivim u kuci i jes da me nekad nervira sto svi sve zagledaju al to ne da je sprijecilo brojne pljacke nego...
- Chmoljo
#520 Re: Policija
kad su došli policajci onda si suvišan, kontaš?ronhill wrote: bolje i to nego da svakog boli kurac sta se desava...
mozda imamo razlicite poglede na to al, ja npr, zivim u kuci i jes da me nekad nervira sto svi sve zagledaju al to ne da je sprijecilo brojne pljacke nego...
- holowey
#521 Re: Policija
sto to? tad je najinteresantnijeChmoljo wrote:kad su došli policajci onda si suvišan, kontaš?ronhill wrote: bolje i to nego da svakog boli kurac sta se desava...
nece valjda uletiti prije policije, moglo bi se dobiti mare, a ovako je bolje, kad dodje policija onda uletiti k'o superman i pitati trebal' s'a pomoc
- Chmoljo
#522 Re: Policija
možda je dobra kona?holowey wrote:
sto to? tad je najinteresantnije![]()
nece valjda uletiti prije policije, moglo bi se dobiti mare, a ovako je bolje, kad dodje policija onda uletiti k'o superman i pitati trebal' s'a pomoc
ma ne, prvo je to spomenuo đus (
-
pemanapemani
#523 Re: Policija
Igrom slučaja 2, 3 sata sedmično provodim sa nekih 15-ak policajaca. Od njih je samo jedan "normalan". Odnosno, on pusti vodu i pere ruke poslije pišanja, ne prokomentariše i ne pokušava uspostaviti kontakt sa svakom djevojkom i djevojčicom koja prolazi, ponaša se po postulatima bontona itd.
Oni koji ganjaju viši čin otvoreno pričaju kako se ne žele petljati sa nekim "bezveznim premlaćivanjima i otimanjima, remećenjem javnog reda i mira ...", jer se ne žele zajebavati po sudnicama i da im to zaje.e karijeru.
Kada kao svjedok koji se dobrovoljno javio da posvjedoči nemilom događaju završiš cijelu noć u stanici, sutra ti puno ime i prezime izađe u novinama i kako si baš ti uradio to za što si htio svjedočiti i pomoći policiji. Onda ti dođe plava koverta kako se protiv tebe podnosi krivična prijava, pa se osam godina je.eš sa raznim tužiocima, zamjenicima, zamjenicima zamjenika ...Na kraju, nekako izganjaš da si nevin, ali nema šanse da u dogledno vrijeme vjeruješ u sistem i smatraš da će te policija zaštititi.
Svaka čast onima koji dobro rade svoj posao, samo ja se već neko vrijeme uzdam samo u sebe. Oni ako pomognu, zahvalim se i to je to, ali nemam zabludu da me kao građanina neko štiti.
Oni koji ganjaju viši čin otvoreno pričaju kako se ne žele petljati sa nekim "bezveznim premlaćivanjima i otimanjima, remećenjem javnog reda i mira ...", jer se ne žele zajebavati po sudnicama i da im to zaje.e karijeru.
Kada kao svjedok koji se dobrovoljno javio da posvjedoči nemilom događaju završiš cijelu noć u stanici, sutra ti puno ime i prezime izađe u novinama i kako si baš ti uradio to za što si htio svjedočiti i pomoći policiji. Onda ti dođe plava koverta kako se protiv tebe podnosi krivična prijava, pa se osam godina je.eš sa raznim tužiocima, zamjenicima, zamjenicima zamjenika ...Na kraju, nekako izganjaš da si nevin, ali nema šanse da u dogledno vrijeme vjeruješ u sistem i smatraš da će te policija zaštititi.
Svaka čast onima koji dobro rade svoj posao, samo ja se već neko vrijeme uzdam samo u sebe. Oni ako pomognu, zahvalim se i to je to, ali nemam zabludu da me kao građanina neko štiti.
- cappy_tempo
#524 Re: Policija
chmoljo stvarno ti ko moderator nemas prava da vrijedjas moj nick to jest đus
.nego nisam uletio da mahalam sta policija radi nego su prije mene pozvali lift i eto usli oni pa ja
.nisam NCIS pa da imam kameru kod komsinice pa da znam jesu li usli ili nisu 
- holowey
#525 Re: Policija
u tom slucaju sve pohvale policiji na extra brzom dolasku na lice mjestacappy_tempo wrote:chmoljo stvarno ti ko moderator nemas prava da vrijedjas moj nick to jest đus![]()
.nego nisam uletio da mahalam sta policija radi nego su prije mene pozvali lift i eto usli oni pa ja
.nisam NCIS pa da imam kameru kod komsinice pa da znam jesu li usli ili nisu