MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
jazmin

#501 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by jazmin »

k1ks wrote:pa ako padnes na testu znanja,neces docekat trcis :D

Da li neko ima slucajno:Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 18/07,07/08) NIgdje ne mogu da nadjem. Ima zakon o prekrsajima od 1996-2004 g ove novije ispravke nigdje ne mogu da nadjem,pa nek ako ima da mi send pls ??

k1ks imas sve zakone na stranici MUP-a ali neznam odakle ti ovi brojevi službenih novina
k1ks

#502 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by k1ks »

jazmin wrote:
k1ks wrote:pa ako padnes na testu znanja,neces docekat trcis :D

Da li neko ima slucajno:Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 18/07,07/08) NIgdje ne mogu da nadjem. Ima zakon o prekrsajima od 1996-2004 g ove novije ispravke nigdje ne mogu da nadjem,pa nek ako ima da mi send pls ??

k1ks imas sve zakone na stranici MUP-a ali neznam odakle ti ovi brojevi službenih novina
Na stranici mupa nemaju sve ispravke koje su napravljene....Ev ovdje tacno su stavili koje sluzbene novine...
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... turi_2.pdf
jazmin

#503 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by jazmin »

k1ks evo sam ti poslala na pp samo ubavi čćšđdž i sl i prekopiraj :)
k1ks

#504 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by k1ks »

jazmin wrote:k1ks evo sam ti poslala na pp samo ubavi čćšđdž i sl i prekopiraj :)
Hvala ti puno,ovo je to sto sam trazio :))
forza_juve

#506 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by forza_juve »

jedno pitanje posto nisam iz Sarajeva
da li je to dvorana na Dobrinji kod kruznog toka kada se skrene i dodje nekih 50-100 metara sa desne strane :-) :-) :-) :-)
adnansax

#507 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

forza_juve wrote:jedno pitanje posto nisam iz Sarajeva
da li je to dvorana na Dobrinji kod kruznog toka kada se skrene i dodje nekih 50-100 metara sa desne strane :-) :-) :-) :-)
Da :thumbup:
elda

#508 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

Ima li tko kakvi ideja za esej!!!
dingosp0

#509 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

kokuz_sa wrote:

U današnjim dnevnim novinama u BiH objavljena je odluka o poništenju konkursa u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH za početni čin “policajac”. Kao razlog navedeno je to da nije ispoštovana član 46. zakona a koji se odnosi na starosnu dob potencijalnih kandidata. Uskoro bi trebao biti raspisan novi konkurs.

Read more: http://www.konkursi.info/ponisten-konku ... z2JkTBT8gk
extra, sad moram po papire pa opet cekaj dok raspisu konkurs...
oj debila Boze dragi
elda

#510 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

dingosp0 wrote:
kokuz_sa wrote:

U današnjim dnevnim novinama u BiH objavljena je odluka o poništenju konkursa u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH za početni čin “policajac”. Kao razlog navedeno je to da nije ispoštovana član 46. zakona a koji se odnosi na starosnu dob potencijalnih kandidata. Uskoro bi trebao biti raspisan novi konkurs.

Read more: http://www.konkursi.info/ponisten-konku ... z2JkTBT8gk
extra, sad moram po papire pa opet cekaj dok raspisu konkurs...
oj debila Boze dragi
Ma ponistit ce oni to jos koji put!!!
KARAGA

#511 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

ovaj konkurs nema veze sa ovim o kojem smo dosad govorili.
on topic!1
sto se tice eseja ja ocekujem nesoo policiji i drustvu ili sl..
forza_juve

#512 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by forza_juve »

adnansax wrote:
forza_juve wrote:jedno pitanje posto nisam iz Sarajeva
Da :thumbup:
zahvaljujem :)
nera18

#513 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nera18 »

jestel spremni :D
kokuz_sa

#514 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

sretno vam sutra 8-)
elda

#515 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

Sretno sutra!! i pisite nam sta vam je bilo???
Chischo

#516 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

Pitanja užas. Da sam ucio dvije godine ne bi ono znao. Tema: uloga policije u drustvu. Bilo je finih seka na testiranju. Kraj.
Almich

#517 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Almich »

sto bas lagano :D
elda

#518 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

Sta vam je bilo za esej???
Chischo

#519 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

Esej bio "Uloga i znacaj policije u drustvu". Meni nisu pitanja bila lagana, pogotovo ona tipa npr, koji je krajnji zakonski rok nakon kojeg moras prijaviti novo prebivaliste nakon sto odjavis staro i sl... Ono ce znati onaj ko je i dobio pitanja.
balooon

#520 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

koji je odgovor vezan za sankciju policijskog sluzbenika ono nesto visi nizi cin,premjestanje na namjestenika itd,i odgovor na pitanje vezanio za pravilnik ko donosi tako nesto,kako se cinjnice dokazuju u upravnom postupku, dokazima?,..dajte jos odgovora i pitanja koja se sjecate..onda jel branioc ima pravo na sve spise do glavnog pretresa,ko vrsi funkciju komesara kad on tio nije u stanju,sta nije funkcija policije od onog nabrojanog jel ono vezano za strance?,kad je otkaz policajcu nakon koliko sto ne dodje u policiju,ko izdaje radnu knjizicu tako nesto je glasilo pitanje,i ono oko otkaza prebivalista ,,nemam zakone kuci su mi a ja u sarajevu pa ako nije problem..hajde napisite i ako se vi necega sjetite ja sam tek sutra u tuzli tamo su mi zakoni svi..
elda

#521 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

balooon wrote:koji je odgovor vezan za sankciju policijskog sluzbenika ono nesto visi nizi cin,premjestanje na namjestenika itd,i odgovor na pitanje vezanio za pravilnik ko donosi tako nesto,kako se cinjnice dokazuju u upravnom postupku, dokazima?,..dajte jos odgovora i pitanja koja se sjecate..onda jel branioc ima pravo na sve spise do glavnog pretresa,ko vrsi funkciju komesara kad on tio nije u stanju,sta nije funkcija policije od onog nabrojanog jel ono vezano za strance?,kad je otkaz policajcu nakon koliko sto ne dodje u policiju,ko izdaje radnu knjizicu tako nesto je glasilo pitanje,i ono oko otkaza prebivalista ,,nemam zakone kuci su mi a ja u sarajevu pa ako nije problem..hajde napisite i ako se vi necega sjetite ja sam tek sutra u tuzli tamo su mi zakoni svi..
JA znam ovo; Nadležna općinska služba za upravu izdaje radnu knjizicu!! prijava prebivalista u roku od 60 dana, otkaz nakon 4 dana u mjesecu ili 5 dana u godini
balooon

#522 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

elda wrote:
balooon wrote:koji je odgovor vezan za sankciju policijskog sluzbenika ono nesto visi nizi cin,premjestanje na namjestenika itd,i odgovor na pitanje vezanio za pravilnik ko donosi tako nesto,kako se cinjnice dokazuju u upravnom postupku, dokazima?,..dajte jos odgovora i pitanja koja se sjecate..onda jel branioc ima pravo na sve spise do glavnog pretresa,ko vrsi funkciju komesara kad on tio nije u stanju,sta nije funkcija policije od onog nabrojanog jel ono vezano za strance?,kad je otkaz policajcu nakon koliko sto ne dodje u policiju,ko izdaje radnu knjizicu tako nesto je glasilo pitanje,i ono oko otkaza prebivalista ,,nemam zakone kuci su mi a ja u sarajevu pa ako nije problem..hajde napisite i ako se vi necega sjetite ja sam tek sutra u tuzli tamo su mi zakoni svi..
JA znam ovo; Nadležna općinska služba za upravu izdaje radnu knjizicu!! prijava prebivalista u roku od 60 dana, otkaz nakon 4 dana u mjesecu ili 5 dana u godini
elda naopisi mi molim te jos neka pitanja i odgovre ako ti nije problem..thanks
kontrolor

#523 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kontrolor »

Jel se moze neko sjetiti koja su pitanja bila na A1 testu ?? Ja se sjetio skoro svih al' 5 pitanja nikako ne mogu da se sjetim ..... :x

:roll:
Chischo

#524 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

kontrolor wrote:Jel se moze neko sjetiti koja su pitanja bila na A1 testu ?? Ja se sjetio skoro svih al' 5 pitanja nikako ne mogu da se sjetim ..... :x

:roll:
bila su dva ista pitanja, ono nesto vezano za nehat...
balooon

#525 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

hajde imali ko sa b1...gdje ste svi 1000 vas danas tamo bilo
Post Reply