Bosna i Hercegovina- Spanija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
bhxxl
#501 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
I da gubis 10 - 0 pjesma bi se opet cula " MI TE VOLIMOOOOOO ... MI TE VOLIMOOOOOOOOOO... "
-
Stari
#503 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Nemoj tako Pape brate mili ...pa zar bi ti mogao meni ovako starom ...u ova gluha doba ...tastaturu o glavu ....ijuuuh gospode bozepape wrote:Citam i sega mi kako je nas covjek neobjektivan. Polovini ovih koji piskaraju treba razbiti tastaturu i zabraniti da bilo sta pisu o fudbalu.atko wrote:Moderatoreeee ... de zakljucaj ovo i rasceraj sve na pisanje i spavanje![]()
Sta vam je ... ako nista dobili smo samar pred baraz ... bolje nego u barazu
- jeza u ledja
#504 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Mislim da nam nije trebalo ovo "spustanje" ali sreca u nesreci su ova dva gola u 90 sekundi na kraju koja su legla bas u pravo vrijeme i bas da nam barem malo dignu chun....ovaj, moral. 
Vladavic se pokazao kao solidan
.
Na drugoj strani Salihovicu se nije igralo
, Pjanic sto neko rece ne zna dodat loptu normalno. Ibisevic slab. Odbrana je bila ocajna, ali bili si pod konstantnim pritiskom isturenih spanskih napadaca. Spahic je stvarno, ali stvarno fenomenalan igrac, i kad se cuva kod zutog kartona, uzima lopte SPancima ko maloj djeci. Muratovic cabar. Hrgovic se nesto ko trudio. Sigurno je bio bolji od Salihovica, ali to je samo 15-ak minuta.
Cijeli problem je bio u tome sto ne mozemo igrati sa kartoniranim igracima koji se paze, to jedno, a drugo Spancima je savrseno odgovarala otvorena igra i zato nisu imali potrebe da cuvaju rezultat, vec, pogotovo sa puno rezervnih igraca, htjeli ljudi da se dokazuju selektoru.
Supic me razocarao, prepao se skroz.
Mene u barazu jedino strah neke superjake repke koja ce nam zabiti par golova na pocetku, a mi se usrat ko foke.
Vladavic se pokazao kao solidan
Na drugoj strani Salihovicu se nije igralo
Cijeli problem je bio u tome sto ne mozemo igrati sa kartoniranim igracima koji se paze, to jedno, a drugo Spancima je savrseno odgovarala otvorena igra i zato nisu imali potrebe da cuvaju rezultat, vec, pogotovo sa puno rezervnih igraca, htjeli ljudi da se dokazuju selektoru.
Supic me razocarao, prepao se skroz.
Mene u barazu jedino strah neke superjake repke koja ce nam zabiti par golova na pocetku, a mi se usrat ko foke.
- Apostate
#505 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
meni dosta Bilinog Polja....
- JThomas
#506 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
i dalje tvrdim da možemo igrati sa svakim. oni su najjači na svijetu - a da je ona prva ušla, druga bi to priča bila.
-
bhxxl
#507 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Apostate wrote:meni dosta Bilinog Polja....
zar je neka razlika za tebe pored tv-a gdje se igra ....
- zalizani
#508 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
početak je veličanstven: za ručak sarma je, a nama baraž je!75440 wrote:
- Bronco_Billy
#509 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Moje neko skromno mišljenje da je Ćiro taktiku loše postavio. Slažem se da ne treba mjenjati ekipu dok pobjeđuje.
Al se očito vidilo koliko nam klasični bekovi fale na utakmici. Taktika promašaj definitivno.
Španci su radili šta su htjeli preko krila.
Slažem se sa konstatacijom da je Supić prosječan golman. To je pokazao večeras. Svaka čast momku za sve do sada,
veliko hvala al mislim da mi imamo boljeg kadra od njega. Ako je već 'revijalna' utakmica bila, trebao je pokušati sa Asmirom,
momak ipak vrijedi.

Al se očito vidilo koliko nam klasični bekovi fale na utakmici. Taktika promašaj definitivno.
Slažem se sa konstatacijom da je Supić prosječan golman. To je pokazao večeras. Svaka čast momku za sve do sada,
veliko hvala al mislim da mi imamo boljeg kadra od njega. Ako je već 'revijalna' utakmica bila, trebao je pokušati sa Asmirom,
momak ipak vrijedi.
- jeza u ledja
#510 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Slovaci na svjetskom prvi put, zasluzili su.
Slovenci u baraz.
Slovenci u baraz.
Last edited by jeza u ledja on 14/10/2009 22:32, edited 1 time in total.
- RIZVA
#511 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Casiljas mahsuz kao veceras bio raspolozen,sto je morao ono sve odbraniti 
-
Stari
#512 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
bhxxl wrote:Apostate wrote:meni dosta Bilinog Polja....
zar je neka razlika za tebe pored tv-a gdje se igra ....
Jeste meni ...ja sam se recimo zazelio Slobodinog stadiona .... (kazu da se renovira) ...pa rekoh da vidim kako to izgleda.
-
vruce pivo
#513 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Eno neki levati se potrpali u auta i slave
Mora da je u pitanju neka dobra travuljina ili rakija
- abondanzieri
#514 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Slovački selektor plače od sreće,njegova reprezentacija u nemogućim uslovima na snijegom prekrivenom terenu pobjedom od 1-0 u gostima protiv Poljske obezbjedila plasman na Svjetsko prvenstvo.Svaka čast 
- ElEjércitoDelEbro
#515 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
bez obzira, puno je vala petica, što jest jest
-
bhxxl
#516 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
a zasto ne bih slavili ... idemo dalje ... do duse ti kao simpatizer ne kontas to ...vruce pivo wrote:Eno neki levati se potrpali u auta i slave![]()
![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#517 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ama Asmir Begovic veceras nije bio u ekipi jer je pusten da ode na potpisivanje ugovora sa novim klubom. Kenan Hasagic je ima dugu i tesku povredu ramena i posto je teren ovakav kakav je bio Ciro se plasio da ne obnovi tu povredu. Zato je branio Supic i ako je kriv za prvi gol za ostale nije. Onaj gol je loptu presjeko ali se ona odbila od naseg igraca i dosla do Spanca. Slazem se da nije bio ni 50% onog Supica protiv Turske i Belgije ali zaista nema razoga da mu se zamjera jer citava odbrana nije napravla postena dva klizeca.Bronco_Billy wrote:Moje neko skromno mišljenje da je Ćiro taktiku loše postavio. Slažem se da ne treba mjenjati ekipu dok pobjeđuje.
veliko hvala al mislim da mi imamo boljeg kadra od njega. Ako je već 'revijalna' utakmica bila, trebao je pokušati sa Asmirom, momak ipak vrijedi.
-
best
#518 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
ajde bre ljudi,sto ste odmah pali.
spanija je jaka,i mi smo to znali.
a i jak je dzeko,i vedo legenda.
njihovi navijaci,za nase su bijeda.
ko je taj ciro,peder sigurno nije.
kada on to cuje,samo se nasmije.
idemo u baraz,zahvaljujuci njemu.
hvala ti ciro,hvala ti na svemu.
igracima svima,zelim da se zahvalim.
dignite sinovi Bosne glave,ne smatrajte
se malim.
baraz ce da dodze,i pobijeda s njim.
navijajte ljudi,tada srcem svim.
spanija je jaka,i mi smo to znali.
a i jak je dzeko,i vedo legenda.
njihovi navijaci,za nase su bijeda.
ko je taj ciro,peder sigurno nije.
kada on to cuje,samo se nasmije.
idemo u baraz,zahvaljujuci njemu.
hvala ti ciro,hvala ti na svemu.
igracima svima,zelim da se zahvalim.
dignite sinovi Bosne glave,ne smatrajte
se malim.
baraz ce da dodze,i pobijeda s njim.
navijajte ljudi,tada srcem svim.
- Bronco_Billy
#519 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
hrasno38 wrote:Ama Asmir Begovic veceras nije bio u ekipi jer je pusten da ode na potpisivanje ugovora sa novim klubom. Kenan Hasagic je ima dugu i tesku povredu ramena i posto je teren ovakav kakav je bio Ciro se plasio da ne obnovi tu povredu. Zato je branio Supic i ako je kriv za prvi gol za ostale nije. Onaj gol je loptu presjeko ali se ona odbila od naseg igraca i dosla do Spanca. Slazem se da nije bio ni 50% onog Supica protiv Turske i Belgije ali zaista nema razoga da mu se zamjera jer citava odbrana nije napravla postena dva klizeca.Bronco_Billy wrote:Moje neko skromno mišljenje da je Ćiro taktiku loše postavio. Slažem se da ne treba mjenjati ekipu dok pobjeđuje.
veliko hvala al mislim da mi imamo boljeg kadra od njega. Ako je već 'revijalna' utakmica bila, trebao je pokušati sa Asmirom, momak ipak vrijedi.
Nisam se previse informisao, nisam znao da Begovic nije u ekipi. To na potpisivanje posudbe u Ipswich?
Nije ni odbrana briljirala slazem se, al nadarevic i spahic su dosta dobro odigrali. Opet kazem problem je
sto su Riera i Silva dar mar radili po krilima, bas gdje nam klasicni bekovi fale... u tim napadima
konstantno su ispadali Muratovic i Salihovic koji vise naprijed igraju...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#520 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Samo Ciri i nikome vishe je jasna formacija koju je izveo veceras. Bash me zanima postoji li neki normalni argument da se u onom sastavu pocne utakmica. Umjesto da izvede neke druge igrace, pokusa uigrat neke nove akcije, promovisat neke igrace i slicno, on na teren poslao 6 igraca da se shetaju na terenu jer im prijeti suspenzija.
Na kraju rezultat sasvim realan, kako smo mogli na pocetku bolje proci, tako smo vecim dijelom tekme mogli i jos gore proci. Onaj Riera je sam fulio 3 zicera i jos jedno 4-5 mrtvih sansi da asistira za gol sansu.
Drugo poluvrijeme je pokazalo koliko Rahimic znaci, a cijela tekma da Murat jednostavno nije kalibar za ozbiljnije utakmice, a pogotovo ne za baraz. Salihovic ocekivano izgbuljen na svojoj vjestackoj poziciji, a one desne strane haman nije ni bilo.
Ono sto treba posebno da zabrine je nasa igra i kreiranje akcija ( o ovome trubim cijeli ciklus). Sve nam se svodi na nabi, izbi, kad protivnik pogrijesi i slicno
Sto se baraza tice mislim da su nam sanse protiv francuske i portugala 5%, protiv rusa nekih 20%, a sa grcima bi se moglo igrati jer njihovi igraci ne predstavljaju neke nogometne znalce da lako koriste rupetine u nasoj igri
Na kraju rezultat sasvim realan, kako smo mogli na pocetku bolje proci, tako smo vecim dijelom tekme mogli i jos gore proci. Onaj Riera je sam fulio 3 zicera i jos jedno 4-5 mrtvih sansi da asistira za gol sansu.
Drugo poluvrijeme je pokazalo koliko Rahimic znaci, a cijela tekma da Murat jednostavno nije kalibar za ozbiljnije utakmice, a pogotovo ne za baraz. Salihovic ocekivano izgbuljen na svojoj vjestackoj poziciji, a one desne strane haman nije ni bilo.
Ono sto treba posebno da zabrine je nasa igra i kreiranje akcija ( o ovome trubim cijeli ciklus). Sve nam se svodi na nabi, izbi, kad protivnik pogrijesi i slicno
Sto se baraza tice mislim da su nam sanse protiv francuske i portugala 5%, protiv rusa nekih 20%, a sa grcima bi se moglo igrati jer njihovi igraci ne predstavljaju neke nogometne znalce da lako koriste rupetine u nasoj igri
- Šibicar
#521 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Daj ba hrasno,od tebe očekujem izvinjenje i od još nekih likova što ste me napali ni krivog ni dužnog kad kažem da je Supić NESIGURAN i ISPODPROSJEČAN golman,ko to nije vidio do sada,ovo mu je bila prava prilika.Pa ja nikad u životu nisam čuo da je neki golman nakon potpisivanja ugovora sa nekim klubom otjeran nakon par mjeseci.Da nije možda što je dobar? Kako da ne.Rupa je i ako me ikad razuvjeri svojim intervencijama i sigurnošću u suprotno,ja ću doći ovdje i svima se javno izvinuti...hrasno38 wrote:Ama Asmir Begovic veceras nije bio u ekipi jer je pusten da ode na potpisivanje ugovora sa novim klubom. Kenan Hasagic je ima dugu i tesku povredu ramena i posto je teren ovakav kakav je bio Ciro se plasio da ne obnovi tu povredu. Zato je branio Supic i ako je kriv za prvi gol za ostale nije. Onaj gol je loptu presjeko ali se ona odbila od naseg igraca i dosla do Spanca. Slazem se da nije bio ni 50% onog Supica protiv Turske i Belgije ali zaista nema razoga da mu se zamjera jer citava odbrana nije napravla postena dva klizeca.Bronco_Billy wrote:Moje neko skromno mišljenje da je Ćiro taktiku loše postavio. Slažem se da ne treba mjenjati ekipu dok pobjeđuje.
- burek_in_space
#522 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Jadna majko, kako nam malo treba da poseremo sve shto smo do prije 4-5 dana dizali u nebesa!
Momci svaka chast, od vas nema niko pravo da trazhi ishta vishe, obzirom na date okolnosti.

Momci svaka chast, od vas nema niko pravo da trazhi ishta vishe, obzirom na date okolnosti.
-
daj_sta_das
#523 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
"Razočaran sam što nismo bili koncentrisani i što nismo iskoristili prilike. Lako je mom kolegi na klupi Španije sada sipati komplimente na naš račun. Vjerujte da sam i ja isti, kad zavalim nekom pet komada, onda sve najbolje o njemu pričam", rekao je Ćiro
kraljuuuu

kraljuuuu
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#524 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ne bih je tebi razbijao, ali ... ima dosta kandidata, ...Stari wrote:Nemoj tako Pape brate mili ...pa zar bi ti mogao meni ovako starom ...u ova gluha doba ...tastaturu o glavu ....ijuuuh gospode bozepape wrote:Citam i sega mi kako je nas covjek neobjektivan. Polovini ovih koji piskaraju treba razbiti tastaturu i zabraniti da bilo sta pisu o fudbalu.atko wrote:Moderatoreeee ... de zakljucaj ovo i rasceraj sve na pisanje i spavanje![]()
Sta vam je ... ako nista dobili smo samar pred baraz ... bolje nego u barazu
Odigrali smo utakmicu sa strasno jakom ekipom, ... uostalom, europski su sampioni, sta tu jos vise reci. Prosetali su se kroz ove kvalifikacije i veceras, iako oslabljeni neigranjem par igraca svjetske klase, ocitase nam lekciju. Funkcionisali su kao singerica. Trebalo nam je nesto ovako prije baraza, ... treba da nam otvori oci da nam je odbrana, posebno desna strana katastrofalna.
Supic, ... jako losa procjena pri izlijetanju kod prvog gola, ... nesto slicno kod cetvrtog. Ostali golovi ne idu njemu na dusu.
"Vunderkind" Pjanic, ... je li taj uopce igrao veceras? Imao je dva suta na pocetku utakmice, a oba su bila sebicna jer je imao u oba slucaja bolje rjesenje, tj. suigrace u boljoj poziciji za sut. I cvrsto stojim iza svoga misljenja da je jako precjenjen kao igrac.
Ciro je izveo prvu postavu, a sta je to drugo mogao uciniti? Sa onim "materijalom" sto ima na klupi, ... veceras bi primili jos par komada.
Dzeko i Miske, svjetske klase i nema potrebe trositi puno rijeci na njih dvojicu.
Del Boske je postavio igru i na taktickom i na psiholoskom planu za 10.
A nasi forumski "selektori" i mrsimudani deru po Supicu, .... logicno.
Ne do nam dragi Bog i Allah da ne prodjemo baraz, ... razapet ce Ciru k`o Isusa/Issa-a, nista dobro sto je uradio se nece pikati. Znas nas, ... yebo ti nas.
- Bronco_Billy
#525 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
A vidi jednu stvar, kreirati akcije protiv Španije je jako teško. Imaju astronomski vezni red i uštimanu ekipu koja konstantno radi presing.Admir_1984 wrote:Samo Ciri i nikome vishe je jasna formacija koju je izveo veceras. Bash me zanima postoji li neki normalni argument da se u onom sastavu pocne utakmica. Umjesto da izvede neke druge igrace, pokusa uigrat neke nove akcije, promovisat neke igrace i slicno, on na teren poslao 6 igraca da se shetaju na terenu jer im prijeti suspenzija.
Ono sto treba posebno da zabrine je nasa igra i kreiranje akcija ( o ovome trubim cijeli ciklus). Sve nam se svodi na nabi, izbi, kad protivnik pogrijesi i slicno![]()
Velika većina naših akcija (ako nije iz kontra-napada) ide na taj način da se lopta šalje na Džeku koji spušta na Ibiševića ili eventualno
Misimovića.
Slažem se za Muratovića, van ekipe, pa makar i mjenjali formaciju.
Pjanić dosta dobar iako je izgledao prepotentan al mi se svidjelo što momak ima karakter i ne plaši se ući u duel... ne dodaje prvom bliže niti
nabija loptu. Lako je gubiti naprijed lopte u Lyonu jer imaš iza sebe ekipu koja prekida i zaustavlja akciju. U repki je druga priča, samo mu malo
treba slobodu ograničiti, dečko ima viziju za 10.
Slažem se i sa tim da je trebao malo eksperimentisati. Zapitam se šta bi bilo da je igrao Torres, Villa, Fabregas, Xavi