Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Geronimo81

#501 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Geronimo81 »

Howitzer wrote:Brisu se postovi i dalje znaci, pa najbolje bi bilo da uzmete pistolj i da me ubijete, i rijesite problem, ja vise necu dolazit a drugi ce se prepast pa nece ni oni.

Aferim administracijo !
Pa napisi nesto pametno pa ti nitko nece pobrisati post.
fukara_tz

#502 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by fukara_tz »

Geronimo81 wrote:Sjeticemo se velikog nereda u tuzli između fukara i ultrasa kad je popaljeno pola auta od ultrasa(to su poceci njihovi sacekusa i nakon toga je bilo paljenje autobusa u mostaru)
Pocelo je ranije u Mostaru pa je uzrokovalo divljanje i u Tuzli. Paljenja nije bilo nego razbijanje i demoliranje, "pola automobila" su ustvari 2 automobila. Za sve skupa naravno nema opravdanja. http://tuzlalive.ba/portal/2008/04/navi ... uhapsenih/
Fair Life

#503 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Fair Life »

-LIBERO- wrote:Sa mostarcem ne vrijedi ulaziti u diskusiju o navijacima,vjerujte mi,samo ga ignorisite. Za njega su uvijek krivi samo navijaci bez obzira na sve. (policija je cudo,jednom kada odgoji uvijek ostaje to,bez obzira ako nisi vise u uniformi)

Samo opusteno
Ne bi bilo lose i tebi na jednom informativnom razgovoru postaviti pitanje...

"Kako si znao... ??"

Image

Post si napisao negdje kasno navece 03/10/2009.

Moje saucesce porodici ubijenog Vedrana.
mostarac

#504 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by mostarac »

blue_sky wrote:@ mostarac

Ti si se pravo raspisao,vidim da se uglavnom drzis "nadmoci grupe" u odredjenom momentu.Hajmo se pitati sta bi sa Velezovim navijacima na proslom gostovanju? njih nije bilo ni blizu kao HZ jucer.Nisu imali nikakvu "nadmoc",niti su bilo koga dosli ubijati,bilo sta rusiti,nije ih bilo 500,nisu palili.A hajmo se malo prisjetiti kako oni bjehose docekani!?
Isto prijatelju,isto,premlaceni od strane tamosnje murje,eto kako!
Tada napad doduse nije bio ovako dobro organizovan,ali je itekako policija imala udjela,ustvari je bila glavni "premlacivac i psovac balijske matere" navijacima Veleza.Sreca pa je tada sve proslo bez mrtve glave.
Tako da tvoja teorija pomalo pada u vodu meni se cini.
Nakon toga svega se desi ovo jucer.Pa se ja pitam jel to moguce da cijeli svijet dolazi u Siroki da ciljano narusi njihovu seosku idilu,ili to oni ovako docekuju svakoga ko nije po njihovoj mjeri.,
Ako mislis,kao sto kaze,da ovo nema veze sa fasizmom,onda te pitam zasto se danas ne solidarisase sa HZ navijaci Zrinjskog,kao sto to ucinise svi ostali? Jer to nije "njihov" klub? jer je momak navijao svakako za "tudji" klub?
Zalosno je sto ovo uopste pisem,ali ako stvari postavimo na pravo mjesto i nazovemo ih pravim imenom onda je ovo istina.
Naravno da ne opravdavam nikakvo nasilje,ali niko i nista ne moze i nema pravo pravdati ubistvo!!!
E vidis ja tada bijah na tom znamenitom dogadjaju kao navijac Veleza. Jedan lik je premlacen i u razloge njegovog premlacivanja necu da ulazim, ali ja nisam vidio da se policija ponasala nasilno prema nema. Prekoracila je ovlasti sa pepper sprejom ali nasilno se nisu ponasali i bilo je sve u skladu sa normalnim sprovodjenjem ocuvanja javnog reda i mira.
To ti govori neko ko je bio na Sirokom.
Zasto su upotrebili pepper sprejove to mogu da nagadjam, ali je u jednom momentu nastupilo koskanje na pocetku kolone i sa tim su pretpostavljam zeljeli sprijeciti izlazak ljudi iz automobila i to je glup nacin i prekoracenje ovlasti, ali o nekom premlacivanju i brutalnom nasilju te policije nema govora. Bio sam tamo i bili su dosta korektni bar ono sto sam ja vidio, a bio sam svo vrijeme tu, jer nisam ni mogao biti bilo gdje drugo i zastitili su nasa vozila kad su Skripari krenuli prema njima i nijednom vozilu nije falilo ni staklo i ispunili su svoj zadatak, mozda ne najprofesionalnije, ali ipak profesionalno. Zasto je onaj lik premlacen ponavljam necu da ulazim u to jer to nisam vidio. Mi imamo samo njegovu stranu price i uz to to je 1 od nas nekih 200-njak koliko nas je gore bilo i malo mi je to sve tesko vjerovati da su oni tog jednog safatali jer im je isao na neku stvar.
JBT

#505 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by JBT »

Geronimo81 wrote:
JBT wrote:Ma jah, Mostarac. Poravnacemo sve, i zrtvu i zlocinca (koliko puta vec vidjeno), do sljedeceg puta i sta.... pojela maca misa. Nema veze sto je desetak momaka pogodjeno hicima. I to uvijek na istoj strani. Ne kazem ja da nema budala u navijackim grupama. Ima ih. Ali to se da rijesiti sistemom kojim je rijesen u Engleskoj. Ali mislis da ce se time rijesiti ovakve situacije u BiH. Tesko. Sve dok se oni koji ubijaju i ranjavaju na osnovi "odbrane nacionalnog interesa" ne selektiraju i ne izvedu pred sud i dok uspijeva taktika sakrivanja "branioca nacionalnih interesa", necemo se rijesiti problema. Kako jedni tako ni drugi. Vrijeme je da se istina vec jednom pogleda u oci. Jeste, Sirokobrijezani, napravili ste belaj i sebi pljunuli u lice! Sram vas bilo.
Posto su ostali i bili se a nisu se povukli izjednaceni su.Mogli su se povuci kuda su dosli uz ulicu ali ne to je pickasto jer onda ce da pricaju da su HZ picke.

De, bolan, procitaj malo izvjestaje ljudi koji su bili dole u frci. Pogledaj malo snimke. Ma znam, procitao si i vidio, ali znam i to da ne znam sta da ti se prodastre kao cinjenica ti to neces registrovati. Ne da zatucanost. A nije mi bas ni stalo da ti promjenis stav (mislim da ga nikad u zivotu nisi ni mijenjao cim mozes ovakvo sto napisati). Ima pametnih ljudi koji vide stvari onakve kakve su. Bez obzira na bilo koju pripadnost.
Cro Cop

#506 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Cro Cop »

:evil: Dobili ste što ste tražili gamad guzoperska!!! :evil:
Cyrax

#507 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Cyrax »

Geronimo81 wrote:Posto su ostali i bili se a nisu se povukli izjednaceni su.Mogli su se povuci kuda su dosli uz ulicu ali ne to je pickasto jer onda ce da pricaju da su HZ picke.
Gdje da se povuku?Pucaju na njih sa svih strana,bacaju kamenje,flase i bogdragiznastasvenejos,policija bezbeli na strani skripara i sta da rade u tom trenutku pametnice a?????Evo da ti pojednostavim koliko najvise mogu,nece biti tesko pitanje barem ne bi trebalo.Ja se zaletim na tebe sa palicom i dok god budem mogao trcati mlatim te po lobanji sta ces ti uraditi?

p.s Pored stoji policajac i navija za mene da te sto vise namlatim.
Last edited by Cyrax on 06/10/2009 02:04, edited 1 time in total.
Geronimo81

#508 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Geronimo81 »

fukara_tz wrote:
Geronimo81 wrote:Sjeticemo se velikog nereda u tuzli između fukara i ultrasa kad je popaljeno pola auta od ultrasa(to su poceci njihovi sacekusa i nakon toga je bilo paljenje autobusa u mostaru)
Pocelo je ranije u Mostaru pa je uzrokovalo divljanje i u Tuzli. Paljenja nije bilo nego razbijanje i demoliranje, "pola automobila" su ustvari 2 automobila. Za sve skupa naravno nema opravdanja. http://tuzlalive.ba/portal/2008/04/navi ... uhapsenih/
Nadam se da si skontao sta sam htjeo da kazem.Hooligani nemaju ni vjere ni nacije i treba ih iskorijenuti iz nogometa .
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#509 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by -LIBERO- »

Sta kako sam znao?

Ako nisi upucen,a nisi,sto te ne sprecava da se pravis pametan ,ta pjesma je stara barem 7-8 godina,i apsolutno nema nikakve veze sa tim sto pokusavas da "povezes" jer je nepovezivo.

Ok,ako hoces da me zoves na informativni razgovor,vrlo rado..imas PM samo mi reci u koju stanicu da se javim,jer ja nisam ne krijem ja stojim iza svake svoje rijeci ,i iza svakog svoga djela.

POZDRAV.
Fair Life

#510 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Fair Life »

-LIBERO- wrote:Sta kako sam znao?

Ako nisi upucen,a nisi,sto te ne sprecava da se pravis pametan ,ta pjesma je stara barem 7-8 godina,i apsolutno nema nikakve veze sa tim sto pokusavas da "povezes" jer je nepovezivo.

Ok,ako hoces da me zoves na informativni razgovor,vrlo rado..imas PM samo mi reci u koju stanicu da se javim,jer ja nisam ne krijem ja stojim iza svake svoje rijeci ,i iza svakog svoga djela.

POZDRAV.
Ja te ne mogu zvati, ali da sam od onih koji nesto istrazuju zvao bih te.

Izgovorene rijeci se ne mogu vratiti nazad u usta. One ostaju... A svoje si cak i potpisao.

Pametni su davno rekli...

"Sta mislis ne govori. Sta govoris ne zapisuj. Sto zapisujes - ne potpisuj."
rado_vidjen

#511 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by rado_vidjen »

@Fair, stari udbas, odmah bi privodio na informativni :roll: iako se radi o zajebanciji

Ovo momke sto dodju veceras, ako su stvarno premlaceni, treba sutra instalirat na dnevnik, pa neka saspu svima istinu u lice

Zar jos neko cita tzv. mostarca?...lik je endem

(novi mod, ohooo, cestitamo :D )
JBT

#512 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by JBT »

mostarac wrote:

Ti si se pravo raspisao,vidim da se uglavnom drzis "nadmoci grupe" u odredjenom momentu.Hajmo se pitati sta bi sa Velezovim navijacima na proslom gostovanju? njih nije bilo ni blizu kao HZ jucer.Nisu imali nikakvu "nadmoc",niti su bilo koga dosli ubijati,bilo sta rusiti,nije ih bilo 500,nisu palili.A hajmo se malo prisjetiti kako oni bjehose docekani!?
Tada napad doduse nije bio ovako dobro organizovan,ali je itekako policija imala udjela,ustvari je bila glavni "premlacivac i psovac balijske matere" navijacima Veleza.Sreca pa je tada sve proslo bez mrtve glave.
Nakon toga svega se desi ovo jucer.Pa se ja pitam jel to moguce da cijeli svijet dolazi u Siroki da ciljano narusi njihovu seosku idilu,ili to oni ovako docekuju svakoga ko nije po njihovoj mjeri.,
Ako mislis,kao sto kaze,da ovo nema veze sa fasizmom,onda te pitam zasto se danas ne solidarisase sa HZ navijaci Zrinjskog,kao sto to ucinise svi ostali? Jer to nije "njihov" klub? jer je momak navijao svakako za "tudji" klub?
Zalosno je sto ovo uopste pisem,ali ako stvari postavimo na pravo mjesto i nazovemo ih pravim imenom onda je ovo istina.
Naravno da ne opravdavam nikakvo nasilje,ali niko i nista ne moze i nema pravo pravdati ubistvo!!!
E vidis ja tada bijah na tom znamenitom dogadjaju kao navijac Veleza. Jedan lik je premlacen i u razloge njegovog premlacivanja necu da ulazim, ali ja nisam vidio da se policija ponasala nasilno prema nema. Prekoracila je ovlasti sa pepper sprejom ali nasilno se nisu ponasali i bilo je sve u skladu sa normalnim sprovodjenjem ocuvanja javnog reda i mira.
Zasto su upotrebili pepper sprejove to mogu da nagadjam, ali je u jednom momentu nastupilo koskanje na pocetku kolone i sa tim su pretpostavljam zeljeli sprijeciti izlazak ljudi iz automobila i to je glup nacin i prekoracenje ovlasti, ali o nekom premlacivanju i brutalnom nasilju te policije nema govora. Bio sam tamo i bili su dosta korektni bar ono sto sam ja vidio, a bio sam svo vrijeme tu, jer nisam ni mogao biti bilo gdje drugo i zastitili su nasa vozila kad su Skripari krenuli prema njima i nijednom vozilu nije falilo ni staklo i ispunili su svoj zadatak, mozda ne najprofesionalnije, ali ipak profesionalno. Zasto je onaj lik premlacen ponavljam necu da ulazim u to jer to nisam vidio. Mi imamo samo njegovu stranu price i uz to to je 1 od nas nekih 200-njak koliko nas je gore bilo i malo mi je to sve tesko vjerovati da su oni tog jednog safatali jer im je isao na neku stvar.

Bogami, Mostarac, ja na vijestima vidio drugu sliku. Dobro, hajd, eto, izmanipulisan sam. Nego, je li ti stvarno mislis da su navijaci Sarajeva krivi za ono sto im se dogodilo u Sirokom brijegu? Je li ti stvarno mislis da je ono sto se juce dogodilo rezultat isplanirane akcije navijaca Sarajeva i spontanog otpora zitelja Sirokog brijega? Je li ti stvarno mislis da su navijaci Sarajeva dobili ono sto su zasluzili i da se Sirokobrijezani nemaju cega stidjeti?
MmeDeLafayette

#513 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by MmeDeLafayette »

Aman :oops:
Geronimo81

#514 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Geronimo81 »

JBT wrote:
Geronimo81 wrote:
JBT wrote:Ma jah, Mostarac. Poravnacemo sve, i zrtvu i zlocinca (koliko puta vec vidjeno), do sljedeceg puta i sta.... pojela maca misa. Nema veze sto je desetak momaka pogodjeno hicima. I to uvijek na istoj strani. Ne kazem ja da nema budala u navijackim grupama. Ima ih. Ali to se da rijesiti sistemom kojim je rijesen u Engleskoj. Ali mislis da ce se time rijesiti ovakve situacije u BiH. Tesko. Sve dok se oni koji ubijaju i ranjavaju na osnovi "odbrane nacionalnog interesa" ne selektiraju i ne izvedu pred sud i dok uspijeva taktika sakrivanja "branioca nacionalnih interesa", necemo se rijesiti problema. Kako jedni tako ni drugi. Vrijeme je da se istina vec jednom pogleda u oci. Jeste, Sirokobrijezani, napravili ste belaj i sebi pljunuli u lice! Sram vas bilo.
Posto su ostali i bili se a nisu se povukli izjednaceni su.Mogli su se povuci kuda su dosli uz ulicu ali ne to je pickasto jer onda ce da pricaju da su HZ picke.

De, bolan, procitaj malo izvjestaje ljudi koji su bili dole u frci. Pogledaj malo snimke. Ma znam, procitao si i vidio, ali znam i to da ne znam sta da ti se prodastre kao cinjenica ti to neces registrovati. Ne da zatucanost. A nije mi bas ni stalo da ti promjenis stav (mislim da ga nikad u zivotu nisi ni mijenjao cim mozes ovakvo sto napisati). Ima pametnih ljudi koji vide stvari onakve kakve su. Bez obzira na bilo koju pripadnost.
Pročitao vidio i bjezao uz tu ulicu kad su se B.B.B. i torcida pomlatila prije jedno 5 g ista scena mi isli niz ulicu a oni uz ulicu.Ja sam se okrenuo celom nazad a ovi su se pomlatili.Znam siroki i pecaru iako nisam otisao tu vec par godina.Koga da citam izvjestaj ljudi. Ne citam ti ja to onda nisam objektivan ako koristim pricu HZ.Koristim logiku da su mogli uz ulicu se povuc a nisu zasto? pa zato kao sto kaze onaj iz HZ kao gost kod Marijanovica tko su skripari nisu nam do clanka pa smo im uzvratili i pokazali tko su gazde.Nesto u ovom smislu nemogu sada da trazim i da ga bas citiram kako je rekao.Znaci nema povlacenja idemo da se bijemo i da pokazemo da smo mi najaci cak i u vasem gradu.Prosao sam ja navijacke skupine i svatio sam davno da te grupe sadrze 30 % idiota kojima je na prvom mjestu pobiti se jer kako oni sami kazu biju se za klub.Ja sam isao da navijam a kad bi neredi izbili sklanjao se kao i moja ekipa.
Last edited by Geronimo81 on 06/10/2009 02:17, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#515 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by -LIBERO- »

Fair Life wrote:
-LIBERO- wrote:Sta kako sam znao?

POZDRAV.
Ja te ne mogu zvati, ali da sam od onih koji nesto istrazuju zvao bih te.

Izgovorene rijeci se ne mogu vratiti nazad u usta. One ostaju... A svoje si cak i potpisao.

Pametni su davno rekli...

"Sta mislis ne govori. Sta govoris ne zapisuj. Sto zapisujes - ne potpisuj."

Hajde nemoj da pemetujes. Sta hoces da dokazes. Mozda da sam ja jedan od onih koji su ulazili u kuce i boli neduzno stanovnistvo Sirokog :shock: ,mada to niko nikada nije ni uradio, Il' sam ja jedan od onih koji je oteo pistolj policiji i pucao naokolo? :shock:
Fino i otvoreno ti kazem ta pjesma je strofa iz jedne pjesme koja se pjevala tu i tamo prije podosta vremena. Moja zelja nije bila pozivanje na obracun,ili nasilje...bila je cista zajebancija i aludiralo se na onaj dio SELO u toj strofi.

Ako ti nisu dovoljni snimci,svjedocenja...ok,pricekaj dok vidis kako su prosli momci koji su bili uhapseni i koji su proveli noc pod batinama u sirokobriskom zatvoru.

O cijele situacije ,ti kao vrli intelektualac,i postovalac "poezije" nasao si citirati moju strofu te pjesme. :shock:

Jebo te,kkao GROTEKSTNO i nevjerovatno.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#516 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by A1fa »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Sudeći po pisanjima svjetskih medija, izgleda da samo vi mrzitelji "ustaša" znate pravu istinu i da je "vasceli svet protiv vas"... čista zavjera. Svi lažu samo ste vi u pravu.

http://www.reuters.com/article/UK_WORLD ... 4220091004

The game between Sarajevo and Siroki Brijeg was called off after several hundred Sarajevo fans threw stones at shop and bar windows in the centre of the Croat-dominated town, demolishing several cars and setting a police vehicle on fire.

Fans who arrived from the majority Muslim city of Sarajevo clashed with police and 24-year-old Vedran Puljic was killed, the regional police said.
Hrvoje, lutko, sto ne stavi i autore ovog teksta, koji jos ne naucise da su ,,bosnian muslims'' i Albanci i razni Arapi i Bosnjaci (na koje se ovdje misli) ;)

(Reporting by Tina Jelin, writing by Daria Sito-Sucic)
mostarac

#517 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by mostarac »

JBT wrote:
mostarac wrote:

Bogami, Mostarac, ja na vijestima vidio drugu sliku. Dobro, hajd, eto, izmanipulisan sam. Nego, je li ti stvarno mislis da su navijaci Sarajeva krivi za ono sto im se dogodilo u Sirokom brijegu? Je li ti stvarno mislis da je ono sto se juce dogodilo rezultat isplanirane akcije navijaca Sarajeva i spontanog otpora zitelja Sirokog brijega? Je li ti stvarno mislis da su navijaci Sarajeva dobili ono sto su zasluzili i da se Sirokobrijezani nemaju cega stidjeti?

Dobrim dijelom jesu.

Nisu planirali, ali takva vrsta akcije im nije mrska ni sekunde kao ni drugim navijackim skupinama i kad su osjetili priliku krenuli su u nju, a s druge strane su naletili na drugu vrstu kretena koji jos zveckaju oruzjem i rezultat je kakav danas imamo

Niko ne zasluzuje da bude ubijen i naravno da se imaju cega stidjeti jer pucati na ljude je apsurdno, ali de ti meni odgovori na pitanje je li ti stvarno mislis da se navijaci Sarajeva nemaju cega stidjeti juce u Sirokom Brijegu? Neko je dobro rekao, da nije pala mrtva glava danas bi se po forumima hvalili kako su satrali siroki brijeg i gostovanje ocjenili fenomenalnim i izuzetno uspjesnim bez obzira i da je sarajevo primilo 10 komada. Takva mrtva glava je mogla pasti i ranije, ali eto to se desilo juce.

Ja sam samo za to da se nasilje skloni sa stadiona i iz fudbala i normalnim ljudima omoguci gledanje sportskih dogadjaja. Juce su krivi apsolutno svi i nema nevinih na jucerasnjem dogadjaju.
JBT

#518 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by JBT »

Eto, navijaci Sarajeva dosli pokazati da su najjaci i bivaju izresetani. A ljudi im fino ostavili prolaz da se mogu povuci. I jos im podijelili karte grada da znaju kojim ulicama se mogu povlaciti. Prema Sarajevu. Ali ne, oni su junacki ostali u ulici pored stadiona, pod kisom metaka zeleci time pokazati kako su najjaci. I onda uz to svojim dobrovoljnim zaginjavanjem skrenuti paznju javnosti na sebe i izmanipulisati medije i svijet. Znam i ja sta su navijaci, ali, jarane, ako je vjerovati tvojoj analizi, onda navijaci Sarajeva ne da su kamikaze, nego masovno samoubilacko drustvo.
Geronimo81

#519 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Geronimo81 »

Cyrax wrote:
Geronimo81 wrote:Posto su ostali i bili se a nisu se povukli izjednaceni su.Mogli su se povuci kuda su dosli uz ulicu ali ne to je pickasto jer onda ce da pricaju da su HZ picke.
Gdje da se povuku?Pucaju na njih sa svih strana,bacaju kamenje,flase i bogdragiznastasvenejos,policija bezbeli na strani skripara i sta da rade u tom trenutku pametnice a?????Evo da ti pojednostavim koliko najvise mogu,nece biti tesko pitanje barem ne bi trebalo.Ja se zaletim na tebe sa palicom i dok god budem mogao trcati mlatim te po lobanji sta ces ti uraditi?

p.s Pored stoji policajac i navija za mene da te sto vise namlatim.
Uz ulicu kuda si i dosao do tog mjesta pametnjakovicu moj.kamenjate se oni daleko 50 metara od vas a ne HZ se zaljecu prema njima ne bjeze .ti da se zaletis na mene bjezao bi a ako bi vidio da nemogu pobjeci pa prebio bi te :D al dok mogu pobjeci od nereda pobjegao bi a na snimci se vidi da skripari dolaze uz ulicu znaci od kafica i trga prema vama.Mogao si se vratiti kuda si dosao
Last edited by Geronimo81 on 06/10/2009 02:28, edited 1 time in total.
Fair Life

#520 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Fair Life »

-LIBERO- wrote:Hajde nemoj da pemetujes. Sta hoces da dokazes. Mozda da sam ja jedan od onih koji su ulazili u kuce i boli neduzno stanovnistvo Sirokog :shock: ,mada to niko nikada nije ni uradio Il sam ja jedan od onih koji jeoteo pistolj policiji i pucao naokolo?
Fino i otvoreno ti kazem ta pjesma je strofa iz jedne pjesme koja se pjevala tu i tamo prije podosta vremena. Moja zelja nije bila pozivanje na obracun,ili nasilje...bila je cista zajebancija i aludiralo se na onaj dio SELO u toj strofi.

Ako ti nisu dovoljni snimci,svjedocenja...ok,pricekaj dok vidis kako su prosli momci koji su bili uhapseni i koji su proveli noc pod batinama u sirokobriskom zatvoru.
Sam pravis konstrukcije, ne ja.

Hocu da kazem da sranje koje pocne "pricom" (u ovom slucaju koji ja kod tebe navodim - pjesmom neprimjerenog sadrzaja) nerijetko zavrsi golemim belajem. Ovoga puta nazalost sa metkom u glavi pokojnog Vedrana.
-LIBERO- wrote:O cijele situacije ,ti kao vrli intelektualac,i postovalac "poezije" nasao si citirati moju strofu te pjesme. :shock:

Ama, citirao sam samo ono sto si ti vec "citirao" dva dana ranije.

Ne bih vise...
Last edited by Fair Life on 06/10/2009 02:29, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#521 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by -LIBERO- »

mostarac,zasto ne mozes,tj. ne zelis da shvatis.

Da se nikada ,ali bas nikada nebi ovo sve ni pocelo desavati da na nas nije pocelo letiti sve i svasta. da nas nisu poceli PRVI i to planirano uz samo promatranje policije,gadjati od inventara iz kafica ,tj. onih basti ispred ,flasa i sl. pa do kamenica,cigli ,nekih cjepanica i svega i svacega ...sto ocito niko nije mogao PRONACI u kaficima i basti ispred,NEGO Je NEKO MORAO SVE TO DONJETI i spremiti se za taj NAPAD.

Da li shvatas tu cinjenicu?

Dal' shvatas da je momak sa megafonom i jos neki momci pokusavali uspostaviti kontakt sa policijom koja je samo STAJALA I PROMATRALA? :shock:

Dal shvatas da je policija stajala i PROMATRALA i kada su dosli napadaci i iz drugog pravca?

Zasto policija nije reagovala normalno,zasto nije ocistila ili barem napravila normalan zastitni kordon izmedju tih kafica i tih napadaca i navijaca koji stu stajali da pokusaju kupiti karte?

Zasto POLICIJA niej prisla da pomogne momcima koji su bili povrijedjeni,prvo od svega is vacega bacenog na nas,a pozivani su samo da pruze pomoc povrijedjenim,ilmmomku koji je lezao ustreljen u glavu,pa su momci morali da ga unose u jedan od nasih kombija i i traziti bolonicu u SB. :shock:

Sta ti je bolan...ne mogu da vjerujem majke mi moje. :shock:
Last edited by -LIBERO- on 06/10/2009 02:32, edited 1 time in total.
Geronimo81

#522 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Geronimo81 »

Fair Life wrote:
-LIBERO- wrote:Hajde nemoj da pemetujes. Sta hoces da dokazes. Mozda da sam ja jedan od onih koji su ulazili u kuce i boli neduzno stanovnistvo Sirokog :shock: ,mada to niko nikada nije ni uradio Il sam ja jedan od onih koji jeoteo pistolj policiji i pucao naokolo?

Hocu da kazem da sranje koje pocne "pricom" (u ovom slucaju koji ja kod tebe navodim - pjesmom neprimjerenog sadrzaja) nerijetko zavrsi golemim belajem. Ovoga puta nazalost sa metkom u glavi pokojnog Vedrana.
-LIBERO- wrote:O cijele situacije ,ti kao vrli intelektualac,i postovalac "poezije" nasao si citirati moju strofu te pjesme. :shock:

Ne bih vise...
Ma polako skontace on sta zelis da kazes ipak je kasno.
mostarac

#523 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by mostarac »

JBT wrote:Eto, navijaci Sarajeva dosli pokazati da su najjaci i bivaju izresetani. A ljudi im fino ostavili prolaz da se mogu povuci. I jos im podijelili karte grada da znaju kojim ulicama se mogu povlaciti. Prema Sarajevu. Ali ne, oni su junacki ostali u ulici pored stadiona, pod kisom metaka zeleci time pokazati kako su najjaci. I onda uz to svojim dobrovoljnim zaginjavanjem skrenuti paznju javnosti na sebe i izmanipulisati medije i svijet. Znam i ja sta su navijaci, ali, jarane, ako je vjerovati tvojoj analizi, onda navijaci Sarajeva ne da su kamikaze, nego masovno samoubilacko drustvo.

Ovo su sad vec navijacke lovacke price da se ne lazemo. Kisa metaka, a jedan mrtav. Smanji malo dozivljaj. Pucalo se u zrak ok, to se lijepo cuje na snimcima. Navijaci sarajeva su krenuli u obracun, ali ih je vatreno oruzje iznenadilo i to je istina, ali ja i dalje pitam zasto je ulica u kojoj se nalazi ulaz za gostujuce navijace na snimku FTV-a PRAZNA? To je najsigurnije mjesto kod stadiona Pecara. S jedne strane je zid, a s druge baste i kuce i toj ulici se moze prici samo s dvije strane i nije je moguce gadjati s tribina. Zasto je ta ulica prazna

Ja ovdje ne branim nikoga i nije mi cilj da odbranim bilo koga, jer se ne zna ko je ovdje krivlji, al mi izuzetno smeta kad neko pokusava grupu ljudi koja uziva u nasilju predstaviti zrtvama.
mostarac

#524 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by mostarac »

-LIBERO- wrote:mostarac,zasto ne mozes,tj. ne zelis da shvatis.

Da se nikada ,ali bas nikada nebi ovo sve ni pocelo desavati da na nas nije pocelo letiti sve i svasta. da nas nisu poceli PRVI i to planirano uz samo promatranje policije,gadjati od inventara iz kafica ,tj. onih basti ispred ,flasa i sl. pa do kamenica,cigli ,nekih cjepanica i svega i svacega ...sto ocito niko nije mogao PRONACI u kaficima i basti ispred,NEGO Je NEKO MORAO SVE TO DONJETI i spremiti se za taj NAPAD.

Dali shvatas tu cinjenicu?

Daj shvatas da je momak sa megafonom i jos neki momci pokusavali uspostaviti kontakt sa policijom koja je samo STAJALA I PROMATRALA?

Dal shvatas da je policija stajala i PROMATRALA i kda su dosli napadaci i iz drugog pravca?

Zasto policija nije reagovala normalno,zasto niej ocistila ili baremnapravila normalan zastitni kordon izmedju tih kafica i tih napadaca i navijaca oji stu stajali da pokusaju kupiti karte?

Sta ti je bolan...ne mogu da vjerujem majke mi moje. :shock:

Uvijek oni drugi pocnu prvi, al bas uvijek. Dalje nisam citao jer sam sit navijackih lovackih prica. Moguce je i da jesu poceli prvi, al da ste zeljeli izbjeci sukobe mogli ste i to vrlo efikasno. Poznajem teren oko stadiona dobro i znam sta pricam
-LIBERO-
Čiča Gliša

#525 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by -LIBERO- »

Fair Life wrote:

Ne bih vise...

Aha nova konstrukcija,nismo se sami ubijali i povrjedjivali..sada smo krivi jer smo neku pjesmu pjevali.

Da,kud nas nisu sve pobili,mi tako "ratoborne" pjesme imamo,zasigurno zasluzujemo teror koji smo jucer dozivjeli.

Ok ja sam kriv za sve.

Pozdrav
Locked