... evo da i ja kazem ponesto
prvo .. ja sam 2.puta

obnavljao prvu godinu , ali nisam onaj "tipicni" ponovac koji za te stvari krivi profesore , asistente , polozaj zvijezda itd ... jednostavno prve godine i vecinu druge godine meni su bile vaznije kafe , partyji itd ... nego fax i jedini razlog za neuspjeh je to sto nisam ucio - ende ... naravno , sada se kajem .. ali
malo cu prokomentarisati predmete prvog semestra , sve cete i sami da vidite , ali vjerujem da ste radoznali ....
IM1 - najtezi predmet u 1.semestru , za polaganje se MORAJU nauciti svi zadaci sa zadaca i vecina sa tutorijala , a pozeljno je odmah krenuti sa ucenjem nekih osnovnih stvari iz teorije , npr.. pojam funkcije , izvoda , integrala itd ... inace je ove godine profesor Fatkic "blazi" nego ranije , pogotovo na usmenom ... a sto se tice predavanja , znam kakva su , ali vjerujete kada jednom polozite taj predmet vidjet cete da to tako mora da bude , i vecinu stvari cete barem okvirno da shvatite
IF1 - lagano za one koji su imali fiziku u sva 4 razreda srednje skole , ovi sto su imali samo u prva 2 (a pogotovo ako im ni tada nije isla) morat ce da uloze malo vise truda da se predmet shvati , jer zadaci na ispitu su takvi da se moraju razumjeti (dok npr... na IM1 se mogu pojedini djelovi zadatka , a ponekad i cijeli zadatak nauciti napamet , nije preporucljivo , ali bolje i tako nego nikako)
LAG - po meni predmet koji je "umjetno napuhan" ... nije toliko tezak koliko je (relativno) slaba prolaznost ... problem je sto se greska u racunu gleda kao i da nista dalje nisi napisao , a 70% predmeta je racunanje ... uglavnom nauciti Kramera i K.K i matrice za prvu ... a vektore i prave za drugu parcijalu ... trebalo bi biti dovoljno za 6
OE - ja sam iz elektrotehnicke skole i predmet mi nije predstavljao nikakav problem (nekih 40-tak sati samostalnog rada , ukupno)... polozio sam ga prve godine , iako sam tada vrlo malo (skoro nikako) ucio ... ali to je za ove sto dolaze iz elektrotehnicke , dok za ostale moze biti bolna tacka ... Kirhofovi zakoni su MUST MUST MUST know (ne teorija , vec primjena u svim vrstama zadataka) , pored toga ima malo i teorije ... ali kada se poloze parcijale to je dovoljno za ocjenu , jer je usmeni poprilicno lagan
OR - slicno kao i OE , tko je programirao u srednjoj ovo nije skoro nista novo , tek pred kraj kursa dodju neke nove stvari , ostalo je sve osnovno : petlja , funkcija , varijabla , red itd ...
neki zakljucak je da prvi semestar nije toliko tezak , i da tezina zavisi od srednje skole ... nekako imam utisak da lakse prolaze gimnazijalci jer oni imaju bolje znanje iz matematike i fizike , a pored toga vise i uce ... dok ovi iz tehnicke znaju da podcjene predmete , a onda dolazi
eto ... za kraj savjet --- ne budite kao ja

, tj. ucite na vrijeme