Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
-
fixer
#501 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Bio sam danas na protestima. Svaka cast njegovim prijateljima, po njima se vidi da je Amar bio velik covjek. Toliko boli, suza, ocaja nije lako pojedincu vidjeti, a opet lijepo je vidjeti da se i tako negativna energija pokusava preusmjeriti u nesto pozitivno. Niko danas od tih ljudi, iako izbezumljenih, nije ucinio nista pretjerano, nepromisljeno. Dapace, vodi ih samo potreba za pravdu, a snagu crpe iz uspomene na prijatelja.
No, zalosno je sto mi u Sarajevu imamo obicaj djelovati zakasnjelo - umjesto da sprjecavamo, mi vise volimo da saniramo. Nekako sam siguran da pola onih mladih ljudi nije uopce razmisljalo da dodje na protest povodom Denisove smrti, a danas su direktno pogodjeni smrcu svog bliznjeg. Izgleda da je nemoguce pronaci dovoljno motiva dok ne osjetis tupu bol u grudima,koja nastane kad ti neko otudji nekog bez koga ne mozes - ali onda bude kasno.
Svaka cast momcima i curama, a ja sutra ponovo odoh sa njima.
No, zalosno je sto mi u Sarajevu imamo obicaj djelovati zakasnjelo - umjesto da sprjecavamo, mi vise volimo da saniramo. Nekako sam siguran da pola onih mladih ljudi nije uopce razmisljalo da dodje na protest povodom Denisove smrti, a danas su direktno pogodjeni smrcu svog bliznjeg. Izgleda da je nemoguce pronaci dovoljno motiva dok ne osjetis tupu bol u grudima,koja nastane kad ti neko otudji nekog bez koga ne mozes - ali onda bude kasno.
Svaka cast momcima i curama, a ja sutra ponovo odoh sa njima.
- A_I_
#502 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
bio od 9 do maloprije; ujutro dolazim opet ! ! !
necemo nista postici palamudjenjem vec iskljucivo gradjanskim neposluhom (blokiranjem saobracaja i sl.).
zato dodjite ujutro u sto vecem broju pozovite sve prijatelje poznanike i ne dozvolimo im da rastjeraju raju sa ceste za gospodu koja ce krenuti u vikend shoping i na more !
Svi na ulice i bez shuplje !
necemo nista postici palamudjenjem vec iskljucivo gradjanskim neposluhom (blokiranjem saobracaja i sl.).
zato dodjite ujutro u sto vecem broju pozovite sve prijatelje poznanike i ne dozvolimo im da rastjeraju raju sa ceste za gospodu koja ce krenuti u vikend shoping i na more !
Svi na ulice i bez shuplje !
- respo
#503 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
koliko ljudima treba objasnjavati da zakoni postoje
samo sto se ne provode jednima ne odgovara drugi ne smiju
samo sto se ne provode jednima ne odgovara drugi ne smiju
- 8. sekretar SKOJ-a
#504 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Šatorsko naselje kao zatvor!
Za onih 400 što čekaju izvršenje presuda.
Za onih 400 što čekaju izvršenje presuda.
- 8. sekretar SKOJ-a
#505 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Nenajavljeno je i ubistvo.SA 071 (Sa druge, zaključane teme) wrote:Podrzavam svaki protest protiv nasilja koji ne ugrozava druge postene ljude. I zao mi je momka koji je ubijen. Na zalost ubistva se desavaju, uvijek su se desavala i ma sta mi cinili uvijek ce biti idiota koji ce ciniti ubistva.
Ali ovo veceras nije nista drugo nego izivljavanje vas nekih 300-tinjak nad hiljadama drugih takodje neduznih gradjana. Pa samo kod nas svako moze blokirati glavnu saobracajnicu i ugrozavati pravo drugih postenih gradjana na normalan zivot bez posljedica. I to nenajavljeno. Sta je cilj ove blokade? Da gradjani sigurnije i bolje zive?! Izvini, ali ovako vi otezavate ostalima zivot. Zao mi je momka koji je ubijen, ali ovo nije nacin da se ista ucini po pitanju njegovog ubistva, ali je nacin da se ugroze drugi. Zasto ja moram zapasti u guzvu sat vremena zbog nekog protesta koji nije ni bio najavljen? Sta ako nekome pozli, a ne moze brzo stici do bolnice zbog kretena koji blokiraju saobracajnicu bez ikakve logike? Zasto bih se ja nervirao, rizikovao da me neko u guzvi udari i osteti mi auto ili bio izlozen psovanju drugih jer su svi nervozni zbog guzve ili jednostavno potrosio duplo vise goriva, a sve zbog protesta kojem nije ni mjesto ni vrijeme ispravno???
U svakoj normalnoj drzavi bi ovakve "protestante" vrlo brzo uklonili sa ulice i dopustili im okupljanje tek nakon validne najave i na za to predvidjenom mjestu!!! A kod nas svako svakog moze maltretirati, samo je bitno ko je u tom momentu jaci.
Bice zanimljivo vidjeti hoce li se nastaviti blokade i sutra citav dan, pa kad krenu navijaci na utakmicu i ne mognu proci zbog blokade, a ionako nalozeni na divljanje zbog utakmice... Je li poenta blokade provocirati nasilje ili protestvovati protiv nasilja?
Nenajavljeno 400 osudjenih kriminalaca šeta slobodno.
Nenajavljeno, u svim državama ima kriminalaca i te se države bore protiv njih, a bh. kriminalci imaju svoju državu.
Nenajavljeno, ...
-
nickyy
#506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma jok, oni rade samo svoj posao...Her Flick wrote:a sta mislis za ovaj scenario,Mascherano wrote:uvjek dobar gost wrote:Mi nismo odustali... možda neki jesu....
http://www.akcijagradjana.org
ko je odustao neka se upita sam.... ne volim ta pitanja, da si upitao zašto smo odustali... razumio bih, ali ovako.. ti u pitanju pokazuješ da nisi ni pokušao-pokušala....
I ja cu sigurno biti na tim protestima, ali sa druge strane, sa sljemom i stitom... i opet mi nece tesko pasti da slusam uvrede i izbjegavam kamenice, jer i sam kao građanin Sarajeva shvatam revolt naroda i zelim da se nesto konacno promjeni...
Nadam se da sad razumijes.
mi, rulja, stojimo ispred vas sa stitovima, vi slusate nase psovke, uvrede i izbjegavate kamenice
i u u sred te gungule ti bacas stit i sljem i prelazis u rulju, pa tako za tobom jos 10/15 kolega
i onda ovi fakat vide da ih nema ko cuvati
zamisli sta bi tek tad mogli uraditi, odma bi svi morali pristati na nase zahtjeve
a ako bi vi snosnili sankcije zbbog vaseg djelovanja et nas da vam pomognemo
sta mislis, da nam se pridruzis sa svojim kolegama
- Topla voda
#507 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
jutros oko 5 je jos bilo raje
ima li informaciju neko,da li se pojavio tuzilac i jel potpisao te naloge?
- respo
#508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mito i korupcija je cudo od najnizeg nivoa do najvisegHer Flick wrote:a sta mislis za ovaj scenario,Mascherano wrote:uvjek dobar gost wrote:Mi nismo odustali... možda neki jesu....
http://www.akcijagradjana.org
ko je odustao neka se upita sam.... ne volim ta pitanja, da si upitao zašto smo odustali... razumio bih, ali ovako.. ti u pitanju pokazuješ da nisi ni pokušao-pokušala....
I ja cu sigurno biti na tim protestima, ali sa druge strane, sa sljemom i stitom... i opet mi nece tesko pasti da slusam uvrede i izbjegavam kamenice, jer i sam kao građanin Sarajeva shvatam revolt naroda i zelim da se nesto konacno promjeni...
mi, rulja, stojimo ispred vas sa stitovima, vi slusate nase psovke, uvrede i izbjegavate kamenice
i u u sred te gungule ti bacas stit i sljem i prelazis u rulju, pa tako za tobom jos 10/15 kolega
zamisli sta bi tek tad mogli uraditi, odma bi svi morali pristati na nase zahtjeve
a u to se i ubraja ko ima hrabrosti da se suprostavi tome
lakse je njemu stajati i izbjegavati kamenice nego promijeniti stranu
-
noise
#509 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
svaka vam cast sarajlije na vasoj istrajnosti i nadam se da cete uspjet u namjerama vasim, ali mislim da bi se protesti ovog tipa trebali pokrenut i u drugim BH gradovima, svi smo mi nesigurni.
-
samo malo
#510 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ne moze ni biti vise od 400 ljudi, u ovom gradu su delegati ipak vecina, a delegati sute, tek poneki ne moze istrpiti pa napise ili glasno kaze "ma cemu ba blokade, terorisete grad".
Kao sto su se pojedini iz automobila smijali onima sto su palili svijece za Mrnjavca pred njegovom skolom, i provocirali okupljene.
Ko ce bolan u ovoj drzavi reagovati na sve veci bezdan u koji upadamo, kad ovdje vecina gradjana zaokruzi bezdan na izborima. Smijesno, zaista.
Kao sto su se pojedini iz automobila smijali onima sto su palili svijece za Mrnjavca pred njegovom skolom, i provocirali okupljene.
Ko ce bolan u ovoj drzavi reagovati na sve veci bezdan u koji upadamo, kad ovdje vecina gradjana zaokruzi bezdan na izborima. Smijesno, zaista.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#511 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Kakve naloge, druže?Topla voda wrote:jutros oko 5 je jos bilo raje
-
malivuk
- Asana
#513 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Dosla sam preslabo obucena, u neka doba morala sam otici.
Ima li neko s Cengic Vile, da postavi slike trenutnog stanja?
Treba li pomoci u odrzavanju barikade do odlaska na sporovod?
Ima li neko s Cengic Vile, da postavi slike trenutnog stanja?
Treba li pomoci u odrzavanju barikade do odlaska na sporovod?
-
patrius
#514 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Najvaznije je da se shvati da ova nazovidrzava jednostavno nema znanja,snage,mogucnosti niti volje da stvari dovede u red.Ne postoji sistem.Da li su ovakve stvari,dakle govorimo samo s aspekta javnog reda i mira i sigurnosti (da ne bi neko nesto poceo nadugo i nasiroko palamudit) bile moguce,ocekivane i vjerovatne u bivsoj drzavi
S teoretskog gledista naravno da jesu,medjutim,stanje duha i mentalno zdravlje ljudi je bilo neuporedivo bolje.Sistem,drugarice i drugovi,sistem...To sto se poneki "slobodoumni intelelktualac" tu i tamo rasplakao oko slobode misljenja i govora nije nista u odnosu na javnu sigurnost koju smo onomad,neko manje neko vise(mislim u vremenskom roku)uzivali.Naime,dovoljno je samo da se covjek upita:sta smo dobili a sta izgubili,"uvodjenjem demokratije,slobode govora i misljenja i,ah,dakako slobodnog protoka ljudi i roba (kako milozvucno
)pa da se sve u trenutku samo objasni.
Uostalom,je li iko od vas zamisljao demokratiju ovako
Da ce razularena balavurdija nosati oruzje k'o mi sto smo nekad klikere,i da ce djeca,iz ciste obijesti ubijati ili biti ubijana.Kad se dogura do toga da,pa moze se reci jos uvijek golobradi mladici,iz cistog hira ili omanje carke i nesporazuma,karakteristicnog mladickog frajerluka,s jedne strane,ubijaju,a s druge bivaju ubijeni,onda mislim da su stvari vec dobrano krivo srasle...
Uostalom,je li iko od vas zamisljao demokratiju ovako
-
malivuk
- Asana
#516 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ni jedne slike iz nekog od nebodera... ?
Kantonalna TV je navodno izvjestavala o nekih 200 ljudi, a meni se cinilo da nas ima preko hiljadu, samo rasirenih po velikoj povrsini obje strane raskrsnice.
Malivuk, hvala na slikama, Ima li ista od jutros?
Kantonalna TV je navodno izvjestavala o nekih 200 ljudi, a meni se cinilo da nas ima preko hiljadu, samo rasirenih po velikoj povrsini obje strane raskrsnice.
Malivuk, hvala na slikama, Ima li ista od jutros?
-
malivuk
#517 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
nema,imam nekih obaveza,ali se nadam da ću biti tamo prije 11
- Globus
#518 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
svaka cast za ovaj protest ...
- johnnykola
#519 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
upitao bih momka iz akcije gradjana koji
je jucer bio u crvenoj adidasovoj dukserici
postoji li mogucnost da se na nekoj od televizija
(najbolje hayat-u i to jos veceras u senadovom
dnevniku (ako ga ima veceras)) napravi razgovor
izmedju ministra pravde i nekoga iz vaseg udruzenja
koji je dobar s pravnom legislativom? da taj vas
secira tacku po tacku sve zakone vezane za maloljetnicku
delikvenciju i one vezane za krvne delikte - te sve rupe u njima.
jebo me svak sto pravo nisam studiro, tata mi je fino govorio!
dosao bih tad ja 100%. hayat i senada sam kao
opciju naveo zato sto ga gro ljudi gleda
i nazalost on kakvom takvom karizmom
i jos zalosnije odron novinarstvom formira javno mijenje. jednostavno,
u razgovoru neko treba da pomete te debile.
da se konacno ljudima otvore oci. onaj koldzo je sinoc bio.
i sve dok govori s "talaska" narodom (neka se niko ne uvrijedi!!!)
supljira, izvrce, nekakve tulipane spominje (koji kloc!),
a kada vidi da mu se obraca mlad i obrazovan covjek,
cak jedan djecak od 13-14 godina odmah hvata maglu.
jebem im majku svima!!!!!!!!!!!!!!!!!
i da, svaka cast gospodji u naocarama crne kose koja je sa
mehmedicem razgovarala upravo na temu pravne legislative.
neko je vec spomenuo. moze li se ona dovesti?
je jucer bio u crvenoj adidasovoj dukserici
postoji li mogucnost da se na nekoj od televizija
(najbolje hayat-u i to jos veceras u senadovom
dnevniku (ako ga ima veceras)) napravi razgovor
izmedju ministra pravde i nekoga iz vaseg udruzenja
koji je dobar s pravnom legislativom? da taj vas
secira tacku po tacku sve zakone vezane za maloljetnicku
delikvenciju i one vezane za krvne delikte - te sve rupe u njima.
jebo me svak sto pravo nisam studiro, tata mi je fino govorio!
dosao bih tad ja 100%. hayat i senada sam kao
opciju naveo zato sto ga gro ljudi gleda
i nazalost on kakvom takvom karizmom
i jos zalosnije odron novinarstvom formira javno mijenje. jednostavno,
u razgovoru neko treba da pomete te debile.
da se konacno ljudima otvore oci. onaj koldzo je sinoc bio.
i sve dok govori s "talaska" narodom (neka se niko ne uvrijedi!!!)
supljira, izvrce, nekakve tulipane spominje (koji kloc!),
a kada vidi da mu se obraca mlad i obrazovan covjek,
cak jedan djecak od 13-14 godina odmah hvata maglu.
jebem im majku svima!!!!!!!!!!!!!!!!!
i da, svaka cast gospodji u naocarama crne kose koja je sa
mehmedicem razgovarala upravo na temu pravne legislative.
neko je vec spomenuo. moze li se ona dovesti?
- Asana
#520 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
avaz wrote:Mustafa Mujezinović
Pokazana odgovornost
Odlaskom među okupljene građane i pred TV kamere Mujezinović pokazao nešto što njegovi prethodnici nisu imali...
15.08.2009. 09:14
Novoizabrani federalni premijer Mustafa Mujezinović i jučer je demonstrirao da, kao novi čovjek na najtrusnijoj političkoj funkciji u FBiH, pokazuje odgovornost na kakvu građani ovog entiteta uopće nisu navikli.
On je sinoć privatnim automobilom i bez pratnje otišao među građane [/b](zamisli!)koju su protestirali zbog novog ubistva u gradu Sarajevu, a da to nije učinio ni gradonačelnik Alija Behmen, niti nadležni kantonalni ministri čija je to bila prvenstvena obaveza. (Da je dosao Behmen, prvi Avaz bi to nazvao predizbornom kampanjom, sto Mujezinovice potez nije)Dodatno, Mujezinović se kroz gostovanje u specijalnoj emisiji TV Alfa hrabro suočio s javnošću i telefonskim pitanjima gledaoca. On se pokazao premijerom koji nudi vrlo pragmatična rješenja.
U emotivnoj emisiji skoro je nezapaženo prošlo njegovo upozorenje da slaba zakonska regulativa nanosi ogromnu štetu zajednici. (Okupljenim ljudima je rekao da ne zna sta je problem u ovoj drzavi ... nije ga u tom trenutku jos bio identificirao. A posebno je šteta što nije shvaćena njegova tačna konstatacija da ključne policajce u FBiH bira neovisni odbor, te imamo situaciju da njime praktično niko od aktuelne bh. vlasti ne upravlja, a od njih se traži odgovornost zbog kadrovske politike koju vodi neovisni odbor.Istina je zaista takva da ti neovisni odbori više gledaju kako da se dopadnu strancima, nego kako da budu odgovorni prema vlastitim građanima i da li njihovi imenovani policijski funkcioneri rade ili ne rade. A policija ne radi??? Također, Mujezinović je najavio i cijeli paket mjera za povećanje sigurnosti građana u Kantonu Sarajevu, ali i cijeloj FBiH. Najavio - za kad?Ovim je Mujezinović pokazao i političku i ličnu hrabrost da se suoči s građanima i problemima koji neki njegovi prethodnici nisu imali ili je nisu pokazivali.![]()
![]()
Kakva demagogija, kakvo s/(&%... njemu je problem sto je policija stranacki neovisna... zaboravlja da su policajci i Amarove ubice vec bili uhvatili , kao sto su i Roberta Mucistu uhvatili nekoliko puta... a neko drugi ih je pustio !!! Neko drugi kroji zakone, neko drugi rasporedjuje pare, pa ih nema za zatvore ...
Zulj u cipeli- policija, koja jedina radi svoj posao koliko moze
Znaci, dat cete im vece ovlasti tek onda, kad ih vladajuca klika bude kontrolirala i postavljala rukovodece ljude?
FUJ!
Iskoristavanje trenutka za provlacenje "samo takvih" zelja ....
-
jefferson
#521 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ljudi konačno moraju da shvate da ovi kleptomani iz SDA/SZBiH/HDZ/SNSD/SDS itd ne mogu ništa uraditi jer su spregnuti sa kriminalnim miljeom. Kad je to neki mafijaš napao političara u ovoj državi, a puno je mafije?
Vidjet ćemo iduće godine u oktobru šta će biti. Ako nakon svega ovoga, Denica, Amara, političkih kriminalaca poput Brankovića itd, opet ljudi izaberu vlast koja nas jebe u zdrav mozak već 20 godina, onda ništa bolje ljudi ni nisu zaslužili!
Vidjet ćemo iduće godine u oktobru šta će biti. Ako nakon svega ovoga, Denica, Amara, političkih kriminalaca poput Brankovića itd, opet ljudi izaberu vlast koja nas jebe u zdrav mozak već 20 godina, onda ništa bolje ljudi ni nisu zaslužili!
-
Mascherano
#522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A da malo ne pretjerujete...?respo wrote:mito i korupcija je cudo od najnizeg nivoa do najvisegHer Flick wrote:a sta mislis za ovaj scenario,Mascherano wrote:
a u to se i ubraja ko ima hrabrosti da se suprostavi tome
lakse je njemu stajati i izbjegavati kamenice nego promijeniti stranu
Btw, i ja danas dolazim na mjesto okupljanja, ali kao sto sam i pretpostavio, sa sljemom i stitom... nadam se da građani nece provocirati policiju, jer kao sto je vecina ovde i svjesna, cinjenica je da policija nije odgovorna sto sud ne zatvara ni pola sto mi pohapsimo...
-
udrch
#523 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Tolike kasarne, koje složiće se svi koji su služili vojsku, jako organizacijski sliče zatvoru bespotrebno zjape prazne, a naši političari nam prosipaju šuplju da nema para za napraviti jedan zatvor u koji treba smjestiti sve kriminalce iz ovog grada i države..
Pa ako država nema para, neka organizuju sergije po džamijama, dobrovoljne priloge po crkvama, otvore kod telekoma broj u kome će građani donirati 5 KM za zatvor..ja garantujem da bi narod skupio pare, ako država već neće..
Koji apsurdi u ovoj državi..recimo: direkcija cesta dobije 10 miliona maraka da pokrpi ceste u federaciji radi sigurnosti vozača..pa preče je da se tih 10 miliona preusmjeri za zatvor, a vozači će se svakako nekako snaći, navikli su na svakakve ceste..
Treba se organizirati ljudi moji i napraviti zatvor..jeftinije bi nam bilo plaćati zatvorske čuvare nego tužioce koji jednu te istu bagru desetinu puta saslušava i ubire astronomske plate..
Pa ako država nema para, neka organizuju sergije po džamijama, dobrovoljne priloge po crkvama, otvore kod telekoma broj u kome će građani donirati 5 KM za zatvor..ja garantujem da bi narod skupio pare, ako država već neće..
Koji apsurdi u ovoj državi..recimo: direkcija cesta dobije 10 miliona maraka da pokrpi ceste u federaciji radi sigurnosti vozača..pa preče je da se tih 10 miliona preusmjeri za zatvor, a vozači će se svakako nekako snaći, navikli su na svakakve ceste..
Treba se organizirati ljudi moji i napraviti zatvor..jeftinije bi nam bilo plaćati zatvorske čuvare nego tužioce koji jednu te istu bagru desetinu puta saslušava i ubire astronomske plate..
- Asana
#524 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
@ Macsherano: samo politicari mogu isprovocirati gradjane ... i poturiti policiju pred sebe
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#525 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Predlažem da, u duhu dobre prakse SA-X foruma, i u cilju kontinuiteta dosljednosti tražimo ostavku gradonačelnika!