Armenija-Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Rezultat?

Pobjeda
166
83%
Nerjeseno
24
12%
Gubimo
11
5%

Total votes: 201

charvel.

#501 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by charvel. »

mostarac wrote: ... Pjanica i Bajramovica (je li mu ovo bio zuti karton radi kojeg ce pauzirati). To je formacija koja je jako ofanzivna uz dzeku i ibisevica naprijed i dodatno salihovica u sredini i koja bi Turke iznenadila i o jadu zabavila. Turci ce morat postaviti ofanzivnu formaciju i sa ovom nasom postavom ih u crno mozemo zavit, al nisam ja niti bilo ko od nas taj koji odlucuje kojih ce 11 na teren, al mislim da se vecina slaze da Muratovic treba prepustiti mjesto Pjanicu u prvih 11.
Nije. To mu je tek prvi zuti, nema opasnosti.

Cisto sumnjam da ce Ciro postavit tako ofanzivnu taktiku ko sto predlazes. Poznajuci njega ima da pocnemo mec sa nekom kukavickom taktikom i jednim napadacem - garant! :roll:
Ripicipi

#502 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Ripicipi »

shadow wrote:
mostarac wrote:
shadow wrote: remi protiv turaka-noga u guzicu
al ako budemo igrali na remi nema nam spasa i nadam se da su oni koji trebaju toga i svjesni
Nisam ni mislio da taktiziramo i igramo na remi vec mislim da smo Tursku previse potcjenili i da cemo se dobro napatiti cak i da remi izvucemo. Ekipa s kojom igramo i ona s kojom smo se vec sastali u Istanbulu su dvije sasvim razlicite, bice tu barem 5 "povratnika" u ekipu. Nasa forma je cini mi se u laganom padu, ponovimo li danasnju igru dozivjet cemo debakl. Osim SPahica i eto recimo golmana niko ne zasluzuje prolaznu ocjenu.
Turcima gori pod nogama i oni moraju pobjediti (a znamo kakvi su kad moraju), imaju dobru ekipu i smjesno mi je ovo nase uzdizanje i spominjanje drugog mjesta ( koje smo zaradili samo preko ledja uzasne Belgije, ostalo je sve prema ocekivanjima, poraz od velikih i pobjeda protiv malih). Volio bih da grijesim ali slazem se sa Chairmanom, bice to puno teze nego mnogi misle. Zato i rekoh, remi-noga u guzu :wink:
Aha, sve je tako kako vi kazete...
Zasto ti silni i presilni .urci nisu tu uzasnu Belgiju mogli pobjediti u Turskoj??, dodje im jedna Estonija pa im zabije 2 gola u Turskoj... kako?!?
Niko ne kaze da ce mec sa .urcima biti lagan, ali ako cemo realno, mi smo blize pobjedi nego oni, i ne znam cemu to omalovazavanje nase reprezentacije koja igra nikad bolje.
Svi su zdravi, spremni i realno je ocekivati nasu pobjedu, iako opet ponavljam da nece biti lagano.
Mi uvijek idemo iz krajnosti u krajnost, ili umislimo da smo najbolji ili da smo najgori, a istina je negdje izmedju.
Igrali smo sa turcima na Kosevu sa puno slabijim sastavom nego sto je ovaj pa smo ih dobili, ne znam cemu tavo prepesimisticno razmisljanje :?
Ah da, vi prizeljkujete poraz ;)
Last edited by Ripicipi on 06/09/2009 01:09, edited 1 time in total.
shadow

#503 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by shadow »

potres_mozga wrote: Ah da, vi prizeljkujete poraz ;)
aha, kladionica jbg :zzzz:
Meho Kodro

#504 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Meho Kodro »

Armenija - BIH (Golovi)
mostarac wrote: al ako budemo igrali na remi nema nam spasa i nadam se da su oni koji trebaju toga i svjesni
Ne moze se "ici" na remi, bude li se islo, izgubit ce se, Ciro je iskusan lisac i dobro ce psiholoski pripremiti momcad za taj okrsaj, sigurno se nece desiti da se igraci prepadnu vaznosti utakmice, epizoda u Armeniji je dobro prosla, a mnogi su se probojavali i nastupa tamo
Ripicipi

#505 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Ripicipi »

shadow wrote:
Nisi mi odgovorio kako to da ta "silna" Turska nije pobjedila jednu "nikad slabiju" Belgiju, a ni "superjaku" Estoniju, al' eto, nas ce satrati kako pojedinci kazu?!?
Last edited by Ripicipi on 06/09/2009 01:23, edited 1 time in total.
pOZz

#506 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by pOZz »

Psiha je čudo. ;-)
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#507 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by A1fa »

charvel. wrote:
mostarac wrote: ... Pjanica i Bajramovica (je li mu ovo bio zuti karton radi kojeg ce pauzirati). To je formacija koja je jako ofanzivna uz dzeku i ibisevica naprijed i dodatno salihovica u sredini i koja bi Turke iznenadila i o jadu zabavila. Turci ce morat postaviti ofanzivnu formaciju i sa ovom nasom postavom ih u crno mozemo zavit, al nisam ja niti bilo ko od nas taj koji odlucuje kojih ce 11 na teren, al mislim da se vecina slaze da Muratovic treba prepustiti mjesto Pjanicu u prvih 11.
Nije. To mu je tek prvi zuti, nema opasnosti.

Cisto sumnjam da ce Ciro postavit tako ofanzivnu taktiku ko sto predlazes. Poznajuci njega ima da pocnemo mec sa nekom kukavickom taktikom i jednim napadacem - garant! :roll:
Vjerovatno nas je sve sa ovim pricama o jednom napadacu i pripremao za takvo nesto u Zenici. Poslije utakmice u Turskoj je izjavljivao kako mu je najveca greska bila sto se povukao poslije naseg vodstva, a cisto sumnjam da ce izvesti neku ofanzivnu formaciju i u srijedu. Miske ce nazad u ekipu, najvjerovatnije umjesto Vladavica, ali moguce i umjesto Muratovica, ako se Ciro odluci da pokusa sa 4 igraca u zadnjoj liniji, jer ova igra danas je pokazala koliko smo ranjivi po bokovima, gdje su Turci mozda i najjaci. U tom slucaju ce na lijevi bok ubaciti Hrgovica.
shadow

#508 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by shadow »

potres_mozga wrote:
shadow wrote:
Nisi mi odgovorio kako to da ta silna Turska nije pobjedila jednu nikad slabiju Belgiju, a ni superjaku Estoniju, al' eto, nas ce satrati kako pojedinci kazu?!?

Momak, nemoj biti smjesan. Navijamo za istu repku, nadam se da barem taj dio nije sporan?! :roll:
Za ostalo-ti imas svoje misljenje, ja svoje. Ja svoje temeljim na osnovu prve tekme s njima (kad su bili desetkovani) a i na osnovu nase trenutne forme. Ja kazem da nece biti laganica i da bi bio prezadovoljan remijem. Ti vec upisao pobjedu. Daj Boze da si ti u pravu. Vidjecemo vrlo brzo..
Ripicipi

#509 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Ripicipi »

shadow wrote: Momak, nemoj biti smjesan. Navijamo za istu repku, nadam se da barem taj dio nije sporan?! :roll:
Za ostalo-ti imas svoje misljenje, ja svoje. Ja svoje temeljim na osnovu prve tekme s njima (kad su bili desetkovani) a i na osnovu nase trenutne forme. Ja kazem da nece biti laganica i da bi bio prezadovoljan remijem. Ti vec upisao pobjedu. Daj Boze da si ti u pravu. Vidjecemo vrlo brzo..
Drug, nisam ja vec upisao pobjedu, rekao sam da znam da ce biti uzasno tesko, ali opet ako cemo realno, po bodovima, igri, domaci teren, GLUPO je reci da ce nas Turci satrati itd.
To je klasicno omalovazavanje svih igraca, selektora, i ovih 15 bodova kojih imamo...
Ovo gdje smo trenutno nije slucajno, Turci su svojim neznanjem dozvolili da imamo 4 boda vise, njihovi remiji u Turskoj sa Belgijom i Estonijom u Estoniji ih je dovela tu gdje jesu.
Smijesno je to da nas .urci omalovazavaju iako imamo 4 boda vise, a mi njih dizemo(sebe spustamo) iako imaju 4 boda manje...

Bice tesko, ali ocekujem pobjedu i plasman u baraz...
prdimahovina

#510 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by prdimahovina »

Treba spomenuti i odličnog Rahimića. Pošto imamo tanku odbranu moramo igrati sa dva defanzivna vezna (ako se već igra 3-5-2), u današnjem slučju sa Rahimićem i Muratovićem. Mislim da će i protiv Turaka biti slična ekipa, samo Miske-in Ibričić-out i možda Hrgović umjesto Salihovića. Ostalo se ne može puno mijenjati. Napad, bokovi, odbrana - to je manje-više to (opet kažem, ako se već igra 3-5-2) Svi se slažemo da je Pjanić bolji od Muratovića, ali bi takva ofanzivna vraijanta napravila ogroman propuh u odbrani (osim ako bude potrebno gonjati rezultat). Veliki kvalitet ove ekipe je dobra klupa što daje mogućnost da se u određenom momentu (kao danas) sa pravovremenim i kvalitetnim izmjenama podigne ritam i dokrajči protivnik. To prije nikada nismo imali.
_dreamer_

#511 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by _dreamer_ »

potres_mozga wrote: Zasto ti silni i presilni .urci nisu tu uzasnu Belgiju mogli pobjediti u Turskoj??, dodje im jedna Estonija pa im zabije 2 gola u Turskoj... kako?!?
Niko ne kaze da ce mec sa .urcima biti lagan, ali ako cemo realno, mi smo blize pobjedi nego oni, i ne znam cemu to omalovazavanje nase reprezentacije koja igra nikad bolje.
Svi su zdravi, spremni i realno je ocekivati nasu pobjedu, iako opet ponavljam da nece biti lagano.
Mi uvijek idemo iz krajnosti u krajnost, ili umislimo da smo najbolji ili da smo najgori, a istina je negdje izmedju.
Igrali smo sa turcima na Kosevu sa puno slabijim sastavom nego sto je ovaj pa smo ih dobili, ne znam cemu tavo prepesimisticno razmisljanje :?
kao prvo, ovo izdanje u armeniji je bilo ispod svakog ocekivanja... al nadam se da je razlog potcjenjivanje protivnika.. no nesto nisam siguran u to.. prije ce biti do limitiranog veznog reda..

nadalje, valjda znas da ako nista u reprezentativnom fudbalu se ne broji sta je bilo prije 3-4 mjeseca jer se forma igraca moze drasticno promijeniti. nije to razlika od 7 dana kao u nekom ligaskom prvenstvu.. tako da ta poredjenja o belgiji i turskoj nisu toliko mjerodavna

i na kraju, gledao sam utakmicu protiv estonije... turci su trebali uvaliti barem jos 5 komada realno... ljudi su opsjedali njihov go i onakvu pokretljivost u veznom redu i napadu kod nas nisam nikad vidio... mi cemo vjerovatno igrati destruktivno i da umrtvimo igru jer mislim da sa muratovicem rahimicem i ibricicem (a garant ce poceti svi) u veznoj liniji se ne mozemo nadigravati sa turcima jer su emre, adra turan i tuncaj za dvije klase bolji od njih. daj Boze da promijeni ciro neke stvari i stavi neke druge igrace al cisto sumnjam.
Sezam

#512 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Sezam »

potres_mozga wrote:
shadow wrote: Momak, nemoj biti smjesan. Navijamo za istu repku, nadam se da barem taj dio nije sporan?! :roll:
Drug, nisam ja vec upisao pobjedu, rekao sam da znam da ce biti uzasno tesko, ali opet ako cemo realno, po bodovima, igri, domaci teren, GLUPO je reci da ce nas Turci satrati itd.
To je klasicno omalovazavanje svih igraca, selektora, i ovih 15 bodova kojih imamo...
Ovo gdje smo trenutno nije slucajno, Turci su svojim neznanjem dozvolili da imamo 4 boda vise, njihovi remiji u Turskoj sa Belgijom i Estonijom u Estoniji ih je dovela tu gdje jesu.
Smijesno je to da nas .urci omalovazavaju iako imamo 4 boda vise, a mi njih dizemo(sebe spustamo) iako imaju 4 boda manje...
Bice tesko, ali ocekujem pobjedu i plasman u baraz...
Kako mene taj kompleks nize vrijednosti nervira.

Evo sad za sve Turke na ovom forumu...satracemo vas u srijedu, levati!!! Pa do prije 20 godina Trci nisu znali opaliti po lopti posteno, a sad su ko fol neka velesila, ma smijesno... :bih:
leo karan

#513 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by leo karan »

jesmo karine
cuj 0-2 protiv armagedonije, ovo se MORA pobjedjivati 9-0
supic smlata
rahimic ruzan
spahic ima gripu
vladavic seljak
salihovic dijasporas
dzeko kloc
ciro jebivjetar
.
.
.
ubit ce nas turci 4-0

:D
shalla

#514 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by shalla »

Komeba brate, da mi je znati čime li se ti pucaš da nabavim malo, zlu ne trebalo...

Ljudi dragi, ja vas ne kontam nikako, ama baš nikako. Uz 14% zalaganja i trke mi tako rutinski dobijemo utakmicu kako ni pod jednim selektorom nismo znali i umijeli. Pored toga, svi igrači koji imaju opasnost od žutog kartona se uspiju sačuvati tako da je na kraju utakmica bila manje zamorna i teška po naše igrače od one sa Famosom u srijedu. I sad pola foruma urliče kako je ovo tanko, kako nas je samo sreća dovela do ove pozicije, kako Ćiro nema pojma blablabla. Trebali ste pogledati večeras hrvate, i za njih je ovo bila utakmica slične rutine kao naša današnja šetnja pa ljudi preoraše teren da jedva izvuku 1:0 (i još izgubiše Ćorluku za Wembley)...

Mislim shvatam ja potrebu za kritikom, kritika je uvijek dobrodošla ali kad je konstruktivna. A kritika i pljuvanje koji služe samo da bi se likovalo nad nekim svojim postom iz npr. februara ove godine je bolesna i dokaz je kompleksa koji sam primijetio kod velikog broja ljudi ovdje. Što neko napisa gore, ja vjerujem da ima mnogo likova koji bi više voljeli da popušimo baraž samo da bi mogli reći "e jesam vam ja rekao". Mislim halo, kao da slušam 10-godišnjake. Negdje sam već napisao, dok god Ćiro ima rezultat kakav hvala dragom Bogu trenutno ima svi mu možemo skinuti kapu do poda. Ne znam ja jel samo do njegovih motivatorskih sposobnosti (i briga me ako je, prijašnji selektori pored neznanja nisu znali ni motivisati igrače) ali čovjek ima formulu koja očigledno pali... Večerašnja utakmica Ibričića i recimo onaj potez kad je u punom trku smirio loptu ispod armenskog igrača su meni dovoljan dokaz zašto momak treba da igra u prvih 11 (da ne pričam o izjavi jednog trenera koji je prošao rešeto Serie A - da se divi koliko samopouzdanja i hrabrosti ima taj isti Ibričić i da samo takvi igrači i mogu uspjeti). Onda svi imaju primjedbu na Salihovićevu poziciju. Ja sam se u ovih godinu dana dobro nagledao Hoffenheima i varaju se oni koji misle da je on tamo nešto puno ofanzivniji, jedina razlika je što u klubu ima iza sebe igrača koji pokriva njegove odlaske prema naprijed. I jedna užasno bitna stvar, za sve ove kvazi-trenere po forumu - svaki trener voli da na klupi ima 2-3 igrača koji mogu unijeti preokret jer se u dosta slučajeva to pokaže kao bitan faktor uspjeha i recimo meni je iznimno drago da na klupi imamo igrače poput Pjanića, Muslimovića i sl. koji su definitivno u stanju unijeti potrebni impuls. Al jok, raja bi nagurali sve najbolje u prvi tim i onda bi sa klupe ulazili Muratović, Vasilić, Raščić :mrgreen: i sl...

Ne znam, mislim da svi trebamo imati malo više povjerenja u ove momke jer mislim da su oni to dosadašnjim igrama zaslužili. Pričajte vi šta hoćete, ali malo koja reprezentacija dobija sa ovakvom lakoćom unaprijed dobivene tekme (armenija 2x, estonija), te su nam tekme uvijek predstavljale problem (da onomad dobismo Litvaniju na Koševu bili bi u baražu). I malo koja reprezentacija je u stanju u samo 4 dana 2x nadigrati istog protivnika, da se radi o ne znam ti kako lošoj ekipi (što Belgija zasigurno nije)... Ja vjerujem u ove momke, idemo aBd u srijedu po pobjedu i onda aBd lagano pripremanje za baraž i J.Afriku :bih:

P.S. Znam da ovi možda nisu mjerilo ali Spahić je danas izgledao kao Rio Ferdinand :mrgreen:
Ripicipi

#515 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Ripicipi »

_dreamer_ wrote:
potres_mozga wrote: Zasto ti silni i presilni .urci nisu tu uzasnu Belgiju mogli pobjediti u Turskoj??, dodje im jedna Estonija pa im zabije 2 gola u Turskoj... kako?!?
kao prvo, ovo izdanje u armeniji je bilo ispod svakog ocekivanja... al nadam se da je razlog potcjenjivanje protivnika.. no nesto nisam siguran u to.. prije ce biti do limitiranog veznog reda..

nadalje, valjda znas da ako nista u reprezentativnom fudbalu se ne broji sta je bilo prije 3-4 mjeseca jer se forma igraca moze drasticno promijeniti. nije to razlika od 7 dana kao u nekom ligaskom prvenstvu.. tako da ta poredjenja o belgiji i turskoj nisu toliko mjerodavna

i na kraju, gledao sam utakmicu protiv estonije... turci su trebali uvaliti barem jos 5 komada realno... ljudi su opsjedali njihov go i onakvu pokretljivost u veznom redu i napadu kod nas nisam nikad vidio... mi cemo vjerovatno igrati destruktivno i da umrtvimo igru jer mislim da sa muratovicem rahimicem i ibricicem (a garant ce poceti svi) u veznoj liniji se ne mozemo nadigravati sa turcima jer su emre, adra turan i tuncaj za dvije klase bolji od njih. daj Boze da promijeni ciro neke stvari i stavi neke druge igrace al cisto sumnjam.
Za nase izadnje u Armeniji necu reci da je bilo bajno, ali da je bilo ispod ocekivanje, ne bih se slozio. Pa mi smo do sada redovno gubili od takvih ekipa, a sad kada ih glatko pobjedimo sa 2:0, ne moze biti ispod ocekivanja. Sta ste vi zamisljali?? 5-6-7 : 0 :?
Ja bih rekao da smo igrali bas toliko da ih pobjedimo bez prevelike muke i bespotrebnih povreda ili kartona pred mec sa Turskom.
Vi o toj Turskoj pricate kao da je Brazil, ne kazem da su losi, daleko od toga, ali su oni veceras primili 2 gola od Estonije. Zar to nije dovoljan razlog da mi kao najefikasnija ekipa nase grupe ne trebamo ocekivati da im u sred Ze. damo barem 2 gola, sto bi najvjerovatnije bilo dovoljno za pobjedu.
pOZz

#516 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by pOZz »

Ne bih se složio da smo redovno gubili od ekipa tipa Armenije. Kikseva je bilo ali glavni krivac što se nismo ranije negdje plasirali je nepobjeđivanje bolje rangiranih reprezentacija.
jeza u ledja

#517 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

_dreamer_ wrote: kao prvo, ovo izdanje u armeniji je bilo ispod svakog ocekivanja....
Ova jedna recenica objasnjava citav jedan za mene cudan nacin razmisljanja.

Ti si istovremeno pesimista i skeptik s jedne strane i covjek koji misli da je nasa repka bolja nego sto jeste s druge strane. U tome cudnom razmisljanju lezi odgovor za nacin razmisljanja mnogih ljudi ovdje na forumu.

Ne znam sta si ti ocekivao od nase repke u Armeniji, mada si vjerovatno po prirodi skeptik sto se tice iste, a ja, kao neko ko na istu gleda sa malo vise optimizma, sam po svemu sudeci ocekivao od repke manje :-) . Kazem to jer ne mogu da razumijem to - "da su igrali ispod svakog ocekivanja". :? Za mene su igrali bas onako kako sam ocekivao. Ne znam stvarno sta je sad trebalo, da lete, da vezu, ko da su Spanci haman.
Sutra ces ti isti takav ocekivati pobjedu protiv Spanije ili tako nekoga.

Malo objektivnosti nije naodmet.
jeza u ledja

#518 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

pOZz wrote:Ne bih se složio da smo redovno gubili od ekipa tipa Armenije. Kikseva je bilo ali glavni krivac što se nismo ranije negdje plasirali je nepobjeđivanje bolje rangiranih reprezentacija.
Ja se sjecam pobjeda nad Danskom (u dva ciklusa), Norveskom, Belgijom, Turskom, a sjecam se i Moldavija, Litvanija, Farskih Otoka, ne znam sad detalje, ali sam uvjeren da su nam neke od ovih kvalifikacija propale zbog ne pobjedjivanja slabijih.
klixober

#519 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by klixober »

shaqqa wrote:Komeba brate, da mi je znati čime li se ti pucaš da nabavim malo, zlu ne trebalo...

Ljudi dragi, ja vas ne kontam nikako, ama baš nikako. Uz 14% zalaganja i trke mi tako rutinski dobijemo utakmicu kako ni pod jednim selektorom nismo znali i umijeli. Pored toga, svi igrači koji imaju opasnost od žutog kartona se uspiju sačuvati tako da je na kraju utakmica bila manje zamorna i teška po naše igrače od one sa Famosom u srijedu. I sad pola foruma urliče kako je ovo tanko, kako nas je samo sreća dovela do ove pozicije, kako Ćiro nema pojma blablabla. Trebali ste pogledati večeras hrvate, i za njih je ovo bila utakmica slične rutine kao naša današnja šetnja pa ljudi preoraše teren da jedva izvuku 1:0 (i još izgubiše Ćorluku za Wembley)...

Mislim shvatam ja potrebu za kritikom, kritika je uvijek dobrodošla ali kad je konstruktivna. A kritika i pljuvanje koji služe samo da bi se likovalo nad nekim svojim postom iz npr. februara ove godine je bolesna i dokaz je kompleksa koji sam primijetio kod velikog broja ljudi ovdje. Što neko napisa gore, ja vjerujem da ima mnogo likova koji bi više voljeli da popušimo baraž samo da bi mogli reći "e jesam vam ja rekao". Mislim halo, kao da slušam 10-godišnjake. Negdje sam već napisao, dok god Ćiro ima rezultat kakav hvala dragom Bogu trenutno ima svi mu možemo skinuti kapu do poda. Ne znam ja jel samo do njegovih motivatorskih sposobnosti (i briga me ako je, prijašnji selektori pored neznanja nisu znali ni motivisati igrače) ali čovjek ima formulu koja očigledno pali... Večerašnja utakmica Ibričića i recimo onaj potez kad je u punom trku smirio loptu ispod armenskog igrača su meni dovoljan dokaz zašto momak treba da igra u prvih 11 (da ne pričam o izjavi jednog trenera koji je prošao rešeto Serie A - da se divi koliko samopouzdanja i hrabrosti ima taj isti Ibričić i da samo takvi igrači i mogu uspjeti). Onda svi imaju primjedbu na Salihovićevu poziciju. Ja sam se u ovih godinu dana dobro nagledao Hoffenheima i varaju se oni koji misle da je on tamo nešto puno ofanzivniji, jedina razlika je što u klubu ima iza sebe igrača koji pokriva njegove odlaske prema naprijed. I jedna užasno bitna stvar, za sve ove kvazi-trenere po forumu - svaki trener voli da na klupi ima 2-3 igrača koji mogu unijeti preokret jer se u dosta slučajeva to pokaže kao bitan faktor uspjeha i recimo meni je iznimno drago da na klupi imamo igrače poput Pjanića, Muslimovića i sl. koji su definitivno u stanju unijeti potrebni impuls. Al jok, raja bi nagurali sve najbolje u prvi tim i onda bi sa klupe ulazili Muratović, Vasilić, Raščić :mrgreen: i sl...

Ne znam, mislim da svi trebamo imati malo više povjerenja u ove momke jer mislim da su oni to dosadašnjim igrama zaslužili. Pričajte vi šta hoćete, ali malo koja reprezentacija dobija sa ovakvom lakoćom unaprijed dobivene tekme (armenija 2x, estonija), te su nam tekme uvijek predstavljale problem (da onomad dobismo Litvaniju na Koševu bili bi u baražu). I malo koja reprezentacija je u stanju u samo 4 dana 2x nadigrati istog protivnika, da se radi o ne znam ti kako lošoj ekipi (što Belgija zasigurno nije)... Ja vjerujem u ove momke, idemo aBd u srijedu po pobjedu i onda aBd lagano pripremanje za baraž i J.Afriku :bih:

P.S. Znam da ovi možda nisu mjerilo ali Spahić je danas izgledao kao Rio Ferdinand :mrgreen:
javi se na pp,dostavim,nije frka :wink:

Sve sto prigovaram,radim zato sto imamo bolje igrace nego sto je vecin vas svjesna,imamo zrelu reprezentaciju za svjetsko prvenstvo,ali bojim se novog razocarenja jer je taktika lose postavljena.
Protiv katastrofalne Armenije je sve proslo u najboljem redu.Mozda pobijedimo i protiv Turske,sa Supicem na golu,Muratovicem u vezi,Salihovicem na beku...
Ali sa ovakvom postavom,taktikom,bojim se da ne mozemo proci baraz.A imamo potencijala za to!
Dakle Pjanic i Salihovic u vezu,a Ibricic ako vec mora da igra,neka ga stavi na beka :)
Stilic na klupu,ulazi u drugom poluvremenu i to je to-svaku reprezentaciju bismo mogli pobijediti.
jeza u ledja

#520 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

pa dobro koji bi ti onda sastav napravio? eno ti tamo tema sa turskom pa napisi. stavi sve sadasnje i potencijalne reprezentativce eto. da vidimo tvoje strucno misljenje.
shalla

#521 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by shalla »

komeba wrote:
shaqqa wrote:Komeba brate, da mi je znati čime li se ti pucaš da nabavim malo, zlu ne trebalo...

javi se na pp,dostavim,nije frka :wink:

Sve sto prigovaram,radim zato sto imamo bolje igrace nego sto je vecin vas svjesna,imamo zrelu reprezentaciju za svjetsko prvenstvo,ali bojim se novog razocarenja jer je taktika lose postavljena.
Protiv katastrofalne Armenije je sve proslo u najboljem redu.Mozda pobijedimo i protiv Turske,sa Supicem na golu,Muratovicem u vezi,Salihovicem na beku...
Ali sa ovakvom postavom,taktikom,bojim se da ne mozemo proci baraz.A imamo potencijala za to!
Dakle Pjanic i Salihovic u vezu,a Ibricic ako vec mora da igra,neka ga stavi na beka :)
Stilic na klupu,ulazi u drugom poluvremenu i to je to-svaku reprezentaciju bismo mogli pobijediti.
Pazi, evo ja se recimo (vjerovao ili ne) slažem sa ovom tvojom formacijom (ne znam na kojoj sam temi postavio moj željeni sastav protiv Armenije: Begović, Spahić-Nadarević-Mravac, Jahić-Rahimić-Bajramović-Salihović, Pjanić, Džeko-Ibišević koji se umnogome razlikuje od Ćirinog) ali poenta onoga što čitavo vrijeme govorim je da Ćiro trenutno ima rezultate sa taktikom koju je odabrao (nebitno da li je to znanje ili sreća, i jedno i drugo je sastavni dio trenerskog posla) i ti i ja i peti-deseti ga moramo pustiti i vjerovati mu (tj vjerovati njegovom izboru). Nadam se da nam je svima konačni cilj ta Južna Afrika :bih: (iz tvog posljednjeg posta se vidi da je i tebi to konačna želja, iz par prijašnjiih baš i ne)...
_dreamer_

#522 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by _dreamer_ »

jeza u ledja wrote:
_dreamer_ wrote: kao prvo, ovo izdanje u armeniji je bilo ispod svakog ocekivanja....
Ova jedna recenica objasnjava citav jedan za mene cudan nacin razmisljanja.

Ti si istovremeno pesimista i skeptik s jedne strane i covjek koji misli da je nasa repka bolja nego sto jeste s druge strane. U tome cudnom razmisljanju lezi odgovor za nacin razmisljanja mnogih ljudi ovdje na forumu.

Ne znam sta si ti ocekivao od nase repke u Armeniji, mada si vjerovatno po prirodi skeptik sto se tice iste, a ja, kao neko ko na istu gleda sa malo vise optimizma, sam po svemu sudeci ocekivao od repke manje :-) . Kazem to jer ne mogu da razumijem to - "da su igrali ispod svakog ocekivanja". :? Za mene su igrali bas onako kako sam ocekivao. Ne znam stvarno sta je sad trebalo, da lete, da vezu, ko da su Spanci haman.
Sutra ces ti isti takav ocekivati pobjedu protiv Spanije ili tako nekoga.

Malo objektivnosti nije naodmet.
da pojasnim...

ispod svakog ocekivanja je s obzirom na kadar kojim raspolazemo i to je neosporiva cinjenica. cinjenica je to da je armenija pri vodstvu od samo 1-0 imala terensku inicijativu pred kraj drugog i dobrih 30 minuta drugog poluvremena ako ne i duze... DA, ispod svakog ocekivanja je jer se ne staje protiv takvih repki na 1-0 jer to nije siguran rezultat. eno, francuzi vodili 1-0 i nespretno prime go (kao sto smo mi mogli popit jedan od ona dva neometana suta s 20 metara) i onda bi bilo 1-1 i hajd ti sad zabij go u panici u zadnjih 20 minuta. i tako se od dobivenog pravi veresija. tako smo i u zenici protiv belgije s igracem vise se branili i zamalo primili i drugi go(i da ne nabrajam dalje primjere).

necu da ti se serem u cejf i slavlje ali mi imamo igrace koji bi u sredini terena mogli praviti cirkus svakoj reprezentaciji izuzev velesila, a ista ta sredina terena(doduse malo modifikovana od strane trenera) ne uspijeva da bude dominantan faktor u utakmicu. (izuzev pobjeda protiv estonije i armenije kod kuce)
_dreamer_

#523 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by _dreamer_ »

@shaqqa

imao je i muzurovic seriju od tri pobjede i bili smo 20 i neka a repka svijeta pa je svako ko nije corav vidio da nam igra nije na nivou i na kraju smo pali i od svega ostalo jedno veliko nista. a cudno je da sam ciro u zadnje vrijeme nije zadovoljan igrom i to javno i govori ali postava igraca ostaje uporno ista...
Bosanski_kralj

#524 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Bosanski_kralj »

Dobro je da smo pobijedili, nije to bilo tako loše. Posebno odbrana, što za nas nije karakteristika, je odigrla dobro. Armenci nisu imali prilike, al ipak su to Armenci.
Svi trebamo biti zadovoljni pobjedom, prije smo ovakve utakmice gubili, ali bi svi morali biti svjesni da ova reprezentacija može bolje. Šta ste čovjeka napali, zbog par dobronamjernih savjeta(osim po pitanju Ibričića, komeba tu si pretjerao)?
Uostalo, većina vas je griješila dušu prema Ibričiću, čovjek do ove utakicmice nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Mislim da je odigrao, poslije Spahića najbolje od naših, ali mu fali kondicije.
Umjesto Muratovića je trebao igrati Pjanić. Ne stoji to da smo sa Muratovićem bolji u defanzivi. Nakon što je ušao Pjanić, Armenci nisu uspjeli napraviti ozbiljniju priliku.
Valdavić definitivno ne bi trebao igrati u prvih 11, a Salihović nije za defanzive, ostavlja previše prostora.
Supić me pozitivno iznendadio.
Nisam ja nikakav stručnjak fudbalski, ali ove stvari vide svi oni koji iole ozbiljnije prate fudbal.

P.S. Za naše dobro i za utakmicu protiv Turaka ću biti pesimista i reći da bi sve osim poraza bilo iznenađenje. :D
cyprus

#525 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Eto, napravili smo još jedan korak ka baražu. :bih:

Ja ne mogu shvatiti neke likove nikako. Kako je ova igra bila ispod očekivanja? 0:2, promašen penal i još par 100%-tnih prilika, bez najboljeg igrača, protiv reprezentacije koja stvarno rijetko gubi domaće utakmice, igrači pod ogromnim pritiskom itd. i opet neko se nađe da kaže da smo loše odigrali i ispod svih očekivanja :-) :-) :-) . E, pa ja ne znam kakva su vaša očekivanja bila (možda 5-6 komada, bez da Armenci dođu u posjed lopte), ali ja sam se itekako pribojavo da nećemo pobjedit. Ovo što sam vidio me haj u najmanju ruku zadovoljilo, čista rutina. Mislim ništa spektakularno i sjajno, ali onaj ko očekuje od reprezentacije u svakoj utakmici nešto spektakularno nema pojma o fudbalu. Ovo kako smo mi odigrali danas je odlika velikih ekipa. Ovi što sad kukaju i pljuju isto bi to radili i da se kojim slučajem plasiramo u Južnu Afriku. Ko da već gledam rečenice tipa: "...bolje da se nismo plasirali, nego da nas brukaju ovakom igrom...". Ko da Brazil, Španija, Njemačka, Engleska, Italija uvjek oduševljavaju igrom. Ali daleko je to, o tom potom, aBd :) ...
Da, moram priznat da je i meni bilo čudno davanje prednosti Supiću u odnosu na Begovića, i ostavljanje Pjanića na klupi. Ali ja zbog tog nisam srao kako Ćiro nema pojma. Dok za Supića, i pored briljantne partije, i dalje imam mišljenje da golman bez kluba ne bi trebo branit za reprezentaciju, za Pjanića sam promjenio mišljenje. Evo zamislimo da je Muratović ušao na klupu, a Pjanić počeo utakmicu. Šta bi bilo sredinom drugog poluvremena, kada naša igra redovno gubi na dinamičnosti? Naravno, treba osvježit ekipu. Kako? Uvođenjem Muratovića kao džokera (???) :-) :-) . Ovako je ulazak Pjanića bio pun pogodak i osvježenje za našu ekipu. Isto važi i za Muslimovića. Naravno, to ne mora važit za svaku utakmicu, jer različiti protivnici zahtjevaju različitu taktiku, ali u ovoj utakmici je to super zamišljeno. A za Ibričića se ne mogu već mjesecima načudit koliko se ovaj igrač ovdje pljuje na forumu. Mislim da to momak stvarno nije zaslužio. Bilo je utakmica kada se i nije iskazao, ali mislim da je postao važan dio našeg najjačeg sastava. Nemam ništa protiv Štilića, poznajem ga i lično, išli smo zajedno u srednju, i mislim da bi trebo dobit više šanse nego što mu Ćiro daje, no za njega ima vremena, i siguran sam da će kroz koju godinu biti jedan od glavnih naših igrača. Što se tiče Džeke, opet pojedinci seru. To što je imao briljantnu polusezonu, koju vjerovatno nikad ponovit neće, niti se to od bilo kog igrača može očekivati, ponavljanje onakvog nečega, ne znači da nema pojma ako u utakmici ne zabije gol. Osim promašenog penala, Džeko je po meni solidno odigrao. Slično važi i za Ibiševića, s tim što je njemu još više potreban neki gol da ga "očepi". Bilo bi lijepo kada bi se pojedinci vratili u realnost i bar malo snizili očekivanja. Ovako im je sve razočarenje. Eh, i naravno da ne zaboravim pohvalit Spahića, svaka čast majstore :) (mada i dalje stojim pri tome da bi kapiten trebo bit Miske).
Što se tiče utakmice sa Turskom, ove koji očekuju bajnu igru, zatvorene sve prilaze našem golu, i rezultat 3:0, jerbo Turska je talašika naravno :-) , da vam kažem svoja očekivanja. Ja recimo mislim da će Turska morat zabit najmanje jedan gol (pitanje je koliko ćemo mi) i stvorit još bar 3-4 solidne prilike. Sve bolje od toga je za mene fantastično izdanje, a ako se desi ovako kako sam napiso, to je OČEKIVANO.

Dakle, u srijedu idemo da osiguramo baraž :bih: :bih: :bih:
Post Reply