jest, jest @kia, sta zna nekakv ivo banac, profesor s yale-a, obicni neobrazovani nikogovic, sad mu se nagovori pogotovo sad kad imas vizu za bukurestKIA wrote:Vec prva recenica ovog anonimusa i odmah notorna laz ...Galipolje wrote:Preporucio bih i intervju dr. Ive Banca Dnevnom Avazu
Ivo Banac: Hvatam se za glavu kada vidim šta Bildt radi
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... bildt-radi
Nema tu strategije. Ova najnovija odluka o vizama apsolutno je neprihvatljiva. Tu se BiH i Kosovo stavljaju u kategoriju onih koje treba kazniti. Koga nagrađuju? Srbiju, zato što je napravila apsolutno ništa. Nije priznala ni ono što EU priznaje, a to je nezavisnost Kosova...
Kako to EU moze priznati bilo koju drzavu ?
Nisu li Spanija , Grcka itd ... clanice EU ?
Na ostatak ovih gluposti mi se ne prosipa dragoceno vreme ...
Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
-
dallton
#501 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
- KIA
#502 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
hajde ovako :Galipolje wrote:Na ostatak ovih gluposti mi se ne prosipa dragoceno vreme ...
!!!!!!??????
Mozda si ovu "glupost" imao u vidu:
"Unija želi kreditirati jednu vladu koja još ni Mladića nije izručila."
ili je za tebe zlocin genocida sitnica!
Ili mozda sanjas da ce Kosovo "institucionalno ili vaninstitucionalno" biti reintegrisano a pola BiH "pripremljene"
po receptu Ljubomira Tadica (cili li to on bese tatko?) i njegove ideoloske SANU i SPC sabrace, kad tad biti pripojeno
Srbiji.
1. vratish se na post koji si citirao ;
2. argumentujes shta sam pogresno i netacno napisala ;
3. u tom sluchaju imamo raspravu , a ovako presipamo iz supljeg u prazno ...
- kiky
#503 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
oooo ...
još prduckamo oko viza ....
pa zar to još koga interesuje ....
-
Galipolje
#504 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Gospodjo(ce) KIA!
Postupam po Vasem uputstvu:
Vracam se na post koji sam citirao,
i argumentujem (izjavom dr. Ive Banca):
Ovu konstataciju Vi nazvaste “gluposcu”!?
Ratko Mladic je komandovao djelom srbijanske vojske koja je u BiH operisala pod imenom VRS i pocinila zlocin genocida. Boris Tadic je kao ministar odbrane godinama po vojnim objektima skrivao ovog fasistu a to cini i danas. Govorimo o AKTUELNOM predsjedniku Srbije. Pogledajte (ako jos niste) dokumentarni film na sajtu FTV-e.
Skrivanje zlocinaca je saucesnistvo u zlocinu i ono se NE NAGRADJUJE vec kaznjava!
Ili mozda mislite da je Ratko “heroj” i dijelite misljenje ovejanog lupeza Karla Bildta koji neizmjernu tugu majki Srebrenickih zrtava “dijagnosticira” kao “sindrom zrtve”.
Ratko Mladic je komandovao djelom srbijanske vojske koja je u BiH operisala pod imenom VRS i pocinila zlocin genocida. Boris Tadic je kao ministar odbrane godinama po vojnim objektima skrivao ovog fasistu a to cini i danas. Govorimo o AKTUELNOM predsjedniku Srbije. Pogledajte (ako jos niste) dokumentarni film na sajtu FTV-e.
Skrivanje zlocinaca je saucesnistvo u zlocinu i ono se NE NAGRADJUJE vec kaznjava!
Ili mozda mislite da je Ratko “heroj” i dijelite misljenje ovejanog lupeza Karla Bildta koji neizmjernu tugu majki Srebrenickih zrtava “dijagnosticira” kao “sindrom zrtve”.
- KIA
#505 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Postovani ,Galipolje wrote:Gospodjo(ce) KIA!
Ja zaista ne znam gde ste Vi pronasli tu , moju izjavu povodom ovog slucaja ...
Molim Vas , pazljivije procitajte moj post , pa cemo diskutovati ...
Hvala !
Gospodja(ca) KIA
- KIA
#506 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Kikisha ,kiky wrote:oooo ...
kad jednom budes doziveo ispitivanje ( yebachinu u mozak , da izvinu ova gospoda ) po stranim ambasadama , zbog jednog obicnog , glupavog putovanja , bice ti jasno zasto je ukidanje viza jako bitno ...
Ne svodi se sve na " nemam love , BMK ... "
-
zonbirile
#507 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
tipično za ljude zarobljenog uma,što smo mi sa NJIMA postali,pa sad raspravljamo o tome kako su drugi neopravdano dobili olakšice,a mi ne.Pokušajmo sagledati zašto mi nismo dobili i dugo nećemo.Po meni,dok god budemo Evropski muslimani na papiru,a po izjavama i djelovanju institucija i Reisa bliskoistočni muslimani.Narodski rečeno,odlučiti se (Kosovo i Albanija su primjer,dobili nezavisnost,spojili ih autoputem, iako su većinski muslimani,znači ne stoji odbojnost i strah SAD i Evrope) između Istoka i Zapada,i to ne deklarativno kao do sada,a raditi sve kontra Zapada.Mnogi će reći,zar prodati se?Prodani smo davno stvar je izbora kupca i cijene,za sada smo kod lošeg kupca,gazde.
-
Galipolje
#508 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
@zonbirile
Ukoliko imate vremena i volje,
pojasnite mi molim Vas razliku izmedju “evropskog muslimana” i “bliskoistocnog muslimana”,
Sta ih to cini razlicitim, recimo u doktrinarnom smislu?
Cisto da znamo koji je to dio islamskog svjetonazora problematican i moramo ga se odreci da bi nas Evropa udostojila bijelim Sengenom!
pojasnite mi molim Vas razliku izmedju “evropskog muslimana” i “bliskoistocnog muslimana”,
Cisto da znamo koji je to dio islamskog svjetonazora problematican i moramo ga se odreci da bi nas Evropa udostojila bijelim Sengenom!
-
zonbirile
#509 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
-------------------------------------------------------Galipolje wrote:@zonbirile
prvo nisam ja ni stručan ni odgovoran za tumačenja i naziv je možda nespretan,ali u suštini,koga je moliti nije kuditi i primjer Albanije i Kosova demantuje sve priče o stavu Evrope i SAD spram muslimana.Jasnije rečeno,svijetom vladaju interesi i ko jasno stavi do znanje s kim je povlači beneficije-Saudi Arabija i SAD,Kuvaj i SAD,Emirati i SAD,Malezija i SAD.Znači klimava je konstrukcija o nemogućnosti saradnje ,jer primjeri demantuju,ali isto tako valjda je jasno da nema saradnje tipa,daj mi sve ,a ja ću pišati uz vjetar kontra tebe.Mislim da je Bosna imala mnogo prilika da se jasno opredili i zauzme stav.
-
Galipolje
#510 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
@zonbirile
Jasno je da svijetom vladaju interesi i oko toga se necemo sporiti,
Neznam samo kakav je to interes imala Evropa da dozvoli srpskim fasistima da u BiH pocine zlocin genocida nad Bosnjacima
Ovo sto se “evropskih muslimana” tice
Ili da malo bacimo pogled na ‘bliskoistocne muslimane”
Cime su to palestinska djeca u Gazi (sasvim “slucajno” radi se o muslimanima) zasluzila da ih se zasipa i zive spaljuje fosfornim bombama nakon sto im je oteta zemlja
A da ne govorim o hidrogenskim bombama nadjenim u Bagdadu i Kabulu,
A tek Abu Graib!
Svijetom vladaju interesi, ali svijetom (zapadnim) vlada i nevidjena mrznja prema islamu i muslimanima,
Inace u jednom ste u pravu,
Imala je Bosna odnosno imali su Bosnjaci “priliku”
I uzalud pruzali ruke prema Evropi zahtjevajuci da im omoguci da sebe i NJU od 1992. do 1995. godine odbrane od fasizma
Umjesto prilike, milosrdna Evropa im je uprilicila genocid isporucivsi ih u bukagije okovane na milost i nemislost srpskim fasistima,
Za to vrijeme su se Miteran i Mejdzor nasladjivali nasim patnjama
Poput Bildta i Solane danas!
U cetvorogodisnjem trajanju
Taman da od Bosne i Bosnjaka ni spomen ne ostane, jer smo sto se uljudno-milosrdne Evrope tice uvijek necemu “krivi”
Imaju dakle Bosnjaci mnogo historijskih “krivica”
Posljednja u nizu je to sto smo neplanirano prezivjeli genocid!
Ili mozda neko jos uvijek vjeruje u bajku o “politickim prilikama u BiH” koje demokratska i pravno uredjena Evropa NIKAKO ne moze da rijesi!
Neznam samo kakav je to interes imala Evropa da dozvoli srpskim fasistima da u BiH pocine zlocin genocida nad Bosnjacima
Cime su to palestinska djeca u Gazi (sasvim “slucajno” radi se o muslimanima) zasluzila da ih se zasipa i zive spaljuje fosfornim bombama nakon sto im je oteta zemlja
A tek Abu Graib!
Svijetom vladaju interesi, ali svijetom (zapadnim) vlada i nevidjena mrznja prema islamu i muslimanima,
I uzalud pruzali ruke prema Evropi zahtjevajuci da im omoguci da sebe i NJU od 1992. do 1995. godine odbrane od fasizma
Umjesto prilike, milosrdna Evropa im je uprilicila genocid isporucivsi ih u bukagije okovane na milost i nemislost srpskim fasistima,
Taman da od Bosne i Bosnjaka ni spomen ne ostane, jer smo sto se uljudno-milosrdne Evrope tice uvijek necemu “krivi”
Ili mozda neko jos uvijek vjeruje u bajku o “politickim prilikama u BiH” koje demokratska i pravno uredjena Evropa NIKAKO ne moze da rijesi!
-
dallton
#511 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
da @galipolje svega ti odmori malo od pjesme "evropa protiv muslimana, " jesu oni su protiv muslimana eto ubjedio si nas...
hajd bar predji na sabana saulica ili nesto tuznije...
hajd bar predji na sabana saulica ili nesto tuznije...
-
zonbirile
#512 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
------------------------------------Galipolje wrote:@zonbirile
A tek Abu Graib!
da si samo pročitao post iznad,ali to i jeste tuga gluhih telefona,svak samo sebe sluša.Evo opet ću ti probati odgovoriti na pitanja vrlog pitca:
ne znam,ali nisu imali ni interesa dozvoliti to isto Hrvatskoj pa dozvoliše
sve patnje u Gazi,Iraku i ostalim mjestima su nepotrebne i posljedica su istih poriva-interesa zaodjenutih u odoru vjerske i nacionalne netrpeljivosti.Da je drukčije,onda bi bilo neobjašnjivo što SAD ne zatire muslimane zaljeva,SA,Kuvajt,Emirati,Katar,Malezija,što SM ne pobi muslimane Srbije itd.
Ovo ostalo ti je samo nebulozna razrada pogrešnog pristupa svemu,dobro za kakve stranačke tribine i gdje se knjiže politički poeni,u principu odmaže i ljudima i zemlji u razumjevanju i prevazilaženju ne rata,nego bandi koje su ga vodile i ustoličile se poslije.
-
Galipolje
#513 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Isto kao @dallton i @zonbirile rezonovao je i Raif Dizdarevic drzeci govor na onom cuvenom mitingu u Beogradu
Sta se njegovim sunarodnicima (ne racunam Sabana Saulica jer je on druge nacionalnosti) kasnije desilo manje-vise je poznato
Danas Raif gusla neke druge price!
I moze da ih prica jedino Bosnjacima koji neizlecivo boluju od bratstva i jedinstva
I groze se pomisli da bi neki bosnjacki Thomson mogao na stadionu da okupi par desetina hiljada Bosnjaka
Jer vole Fahretu
Zivojinovic
E od usta bi odvojili samo da idu na njen koncert
Sta se njegovim sunarodnicima (ne racunam Sabana Saulica jer je on druge nacionalnosti) kasnije desilo manje-vise je poznato
I moze da ih prica jedino Bosnjacima koji neizlecivo boluju od bratstva i jedinstva
I groze se pomisli da bi neki bosnjacki Thomson mogao na stadionu da okupi par desetina hiljada Bosnjaka
Jer vole Fahretu
Zivojinovic
-
dallton
#514 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
e bas tako...sudbina bih, bosnjaka i cjelokupnog balkana upravo zavisi od toga da li neko slusa fahretu oliti jelenu zivojinovic...nista nema vaznije od toga, jer ona je najbitniji faktor na svijetuGalipolje wrote:Isto kao @dallton i @zonbirile rezonovao je i Raif Dizdarevic drzeci govor na onom cuvenom mitingu u Beogradu
Jer vole Fahretu
Zivojinovic
-
zonbirile
#515 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
halo momak konkretan odgovor je bio na tvoja pitanja,kakve sada nove gluposti uvodiš.Hajde nejse,nadočeš u vožnji,evo imam ja za tebe pitanje,onako ko test inteligencije.Stalno je tvrdnja kako onamo oni neće muslimane u srcu Evrope,neće državu sa 40% muslimana,bla,bla..Hajde ti nama odgovori,pazi nemaš pravo na đokera ,a u pitanju je 10dkg kahve:kako priznaše zemlju sa 52 % muslimana i drugu sa 97% muslimana.Doduše ako smo mi u srcu oni su negdje oko rebara.Moraš odgovoriti koje su to dvije zemlje i kako.Imaš 5 min-sad.
-
dallton
#516 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
mogu li ja probatizonbirile wrote:halo momak konkretan odgovor je bio na tvoja pitanja,kakve sada nove gluposti uvodiš.Hajde nejse,nadočeš u vožnji,evo imam ja za tebe pitanje,onako ko test inteligencije.Stalno je tvrdnja kako onamo oni neće muslimane u srcu Evrope,neće državu sa 40% muslimana,bla,bla..Hajde ti nama odgovori,pazi nemaš pravo na đokera ,a u pitanju je 10dkg kahve:kako priznaše zemlju sa 52 % muslimana i drugu sa 97% muslimana.Doduše ako smo mi u srcu oni su negdje oko rebara.Moraš odgovoriti koje su to dvije zemlje i kako.Imaš 5 min-sad.
da nije hrvatska
mozda crna gora?
opet sam fulio
-
zonbirile
#517 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
blizu si,i ne nosiš kući 10 dkg kahve.Očekujemo pitca,sa tačnim odgovorom.
-
Galipolje
#518 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Primjetio sam da @dalton (sva je prilika da mu se pridruzio i nadnaravno intelegentni brat po forumasenju @zonbirile) vrlo cesto pise o Kosovu i muci ga dilema zasto se srbocetnicka JNA 20 godina spremala za taktiku sprzene zemlje na Kosovu a onda se “iznenada” brutalno i svom silinom obrusila na Bosnjake?
I zasto je Evropa Albance ekspresno izvukla iz srbocetnickih kandzi dodijelivsi im drzavu iza koje je zdusno stala i koja ekonomski polahko ali sigurno staje na svoje noge?
Kratko bih prokomentarisao njegova nesuvisla naklapanja:
Pih!
Ova se problematika ne moze apsolvirati forumasenjem, pa zainteresovane upucujem na referentnu literaturu:
Za pocetak obavezno prouciti doktorsku disertaciju Ibrahima Rugove o Pjetru Bogdaniju i kritiku ovog djela dr. Skendera Rizaja. Potrebno je takodje upoznati se i sa disidentskim stavovoma dr. Muhameda Pirakua i obavezno detaljno prostudirati biografiju majke Tereze koju je sastavio Aroup Chatterje.
Postoji i precica,
Izvanredna studija Avdija Balete teska 1000 stranica pod nazivom “Suceljavanje sa islamofobijom”
Cisto da Bosnjaci znaju cijenu evropske milosti, odnosno sta im valja ciniti da bi zaradili bijeli Sengen!
I zasto je Evropa Albance ekspresno izvukla iz srbocetnickih kandzi dodijelivsi im drzavu iza koje je zdusno stala i koja ekonomski polahko ali sigurno staje na svoje noge?
Kratko bih prokomentarisao njegova nesuvisla naklapanja:
Pih!
Ova se problematika ne moze apsolvirati forumasenjem, pa zainteresovane upucujem na referentnu literaturu:
Za pocetak obavezno prouciti doktorsku disertaciju Ibrahima Rugove o Pjetru Bogdaniju i kritiku ovog djela dr. Skendera Rizaja. Potrebno je takodje upoznati se i sa disidentskim stavovoma dr. Muhameda Pirakua i obavezno detaljno prostudirati biografiju majke Tereze koju je sastavio Aroup Chatterje.
Postoji i precica,
Izvanredna studija Avdija Balete teska 1000 stranica pod nazivom “Suceljavanje sa islamofobijom”
Cisto da Bosnjaci znaju cijenu evropske milosti, odnosno sta im valja ciniti da bi zaradili bijeli Sengen!
-
_Astra_
#519 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
1000% ce ukinuti vize i BiH, ne duze od 1god nakon sto ukinu i SRB....
Zivi bili pa vidjeli
Zivi bili pa vidjeli
-
zonbirile
#520 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
@galipolje
bio si blizu,imaš znanja,ali ostaješ bez 10dkg kahve.Referentna literatura koju navodiš ne znači ništa u odgovoru,da su obe zemlje,većinski muslimanske,polako ali sigurno postaju američki dominion u trbuhu Evrope.Što mi u srcu Evrope,više volimo vanago,nego tortu sa šlagom,to će MuCe i Tunjo elaborirati.
bio si blizu,imaš znanja,ali ostaješ bez 10dkg kahve.Referentna literatura koju navodiš ne znači ništa u odgovoru,da su obe zemlje,većinski muslimanske,polako ali sigurno postaju američki dominion u trbuhu Evrope.Što mi u srcu Evrope,više volimo vanago,nego tortu sa šlagom,to će MuCe i Tunjo elaborirati.
-
dallton
#521 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
U2 intervju
baci ga jarane treba viza za putovanje
http://www.blic.rs/zabava.php?id=104964Bono Voks: Ponosan sam na bosanski pasoš
baci ga jarane treba viza za putovanje
-
zonbirile
#522 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
pa nije ona crvena soška,za koju se otimalo u svijetu,samo onečišćuje okoliš.
- vee-jay
#523 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
fakat ste rasisti
lijep interviju sa U2
lijep interviju sa U2
-
dallton
#524 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
jeste, dobar intervju...al nisam mogao odoliti da se ne nasmijem na ovo, moras priznati da je sega...ako hoces dnevnu dozu rasizma, procitaj komentare ispod intervjua na istoj stranici....Bono is THE enemyvee-jay wrote:fakat ste rasisti![]()
lijep interviju sa U2
- KIA
#525 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
hahahhahhahha ,_Astra_ wrote:1000% ce ukinuti vize i BiH, ne duze od 1god nakon sto ukinu i SRB....
Zivi bili pa vidjeli
genijalan vic !