Mali Sahin rodjen u Svabiji al igro prvu tekmu za tursku protiv svaba sad nedavno i ovi ih otresli , pogadjas vec rezultatom 3-0 pa ga je zbog toga zezo.BaileyS wrote:Dobrih prepucavanja izmedju Podolskog i Sahina![]()
Poslije gola koji je Podolski dao, gledam i ne kontam kome on i kojim povodom pokazuje 3 - 0 (rezultat je 1-1) dok Sahin nije dao za Borusiju i provokativno proklizao na koljenima pored Podolskog smijuci mu se u lice.
Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#501 Re: Bundesliga 2010/11
-
salle_eh1986
#502 Re: Bundesliga 2010/11
ma pusti ti to, ova BVB liči na ozbiljan tim, imaju već 10 bodova ispred BM-a, a i ostali zaostaju već 2 meča najmanje, neračunajući Mainz kojeg ja ne svrstavam u ekipe koje će dohvatitin europu, past će oni kao hofenhaim one sezone kad su poharali u prvom dijelumissko wrote:Mali Sahin rodjen u Svabiji al igro prvu tekmu za tursku protiv svaba sad nedavno i ovi ih otresli , pogadjas vec rezultatom 3-0 pa ga je zbog toga zezo.BaileyS wrote:Dobrih prepucavanja izmedju Podolskog i Sahina![]()
Poslije gola koji je Podolski dao, gledam i ne kontam kome on i kojim povodom pokazuje 3 - 0 (rezultat je 1-1) dok Sahin nije dao za Borusiju i provokativno proklizao na koljenima pored Podolskog smijuci mu se u lice.
- Full_Force_86
#503 Re: Bundesliga 2010/11
Navijam za BVB evo od `94 godine i milina je gledati sta se sve desava u dortmundu ove sezone ( ustvari od kad je Klopp dosao). Klub je zamalo propao zbog onog idiota koji je sada u koln (Michael Meier). Nakon tolikog duzeg vremena lutanja po sredini tabele, patnje i razocarenja konacno je doslo do mira u Dortmundu. Pamtim ekipu iz 90's godina kad su bili na vrhu svijeta pa onda ta crna vremena koja su trajala toliko dugo nakon osvajanja bundeslige 2001. Ta sezona je bila pocetak krize. Amoroso( tada naj skuplji igrac bundeslige ikada), Jan Koller, Tomas Rosicky...ti igraci su donijeli titulu ali sve te potrosnje i onda neuspijeh da se kvalifikuju za evropska takmicenja u narednim godinama su stvorile financijske probleme gdje je fakticki doslo do odluke...biti ili ne biti...i hvala bogu pa je klub dobio priliku da se oporavi.
Schalke ce dozivjeti jos vecu katastrofu sa felixom ako se nastavi sa ovom smrdljivom igrom ( a i neka ce
). Citam o dugovima Barcelone, Manchestera, Reala i krizi u Liverpoolu. Po mom misljenju moze trener sastaviti skupu ekipu i da kako se to kaze "kupe" titule, ali poslje tih titula gdje onda? Sta god ide gore mora konacno dole da se spusti...i nema nista gore nego kad neuspijeh pocne a onda taj rizik sa kupovinom skupih pocne da radi svoje. Kao navijac ja sam osjetio taj pad...ne bi volio opet da ga osjetim a i zao mi je navijace pojedinih klubova koji ce teko taj bol i razocarenje da osjete.
Mainz i Dortmund su sasvim Ok. Stvorene su ekipe koje napreduju u Bundesligi zahvaljujuci mladim igracima i koji se mogu identificirati sa klubom za koje igraju. Borbenost i srce ima pogotovo ova ekipa dortmunda. Klopp je napravio nesto sto ja, kao navijac BVB'a godinama, nisam jos vidio. Hitzfeld je znao sa jakim igracima osvojiti titule. Klopp vadi maximum od mladjih igraca. Non-stop presing i trcanje na terenu je bila njegova filozofija od prvog dana. Bit ce zanimljivi kroz cijelu sezonu gdje god budu igrali ali nevjerujem u pobjedi titule. To ce ipak Bayern ili mozda Vicekusen osvojiti. Ali sve u svemu BVB ce biti tu gdje i treba da bude, a to je blizu vrha ( i to ispred plavih iz gelsenkirchena) . Dugo sam cekao na ovaj trenutak i sada ja kao i vecina ostalih navijaca BVB samo uzivamo uz rezultate i lijepom igrom. *ebes titulu za sad, i razmisljati o njoj. Nek se samo nastavi sa ovakom igrom i vodstvom kluba...pa ce i ta titula konacno doci.
Moje prognoze su slijedece
1. U dortmund ce se osjetit taj, kao sto svabe kazu " ples na tri svadbe" (DFB Pokal, Europa League i Bundesliga). Doci ce do malog pada i negativne serije, ali i isto vremenu ce biti na raspolaganju opet Zidan, Dede, Kehl (kad nije povrijedjen) Santana, Hajnal i ostalih koji imaju sposobnost da zamjene igrace koji ce izgubiti formu u toku sezone. Kvalifikacije za Europa League je cilj i uspijeh i ove sezone. Sve drugo je bonus
2. Mainz ce, kao sto je vec neko naveo gore, istu sudbinu dozivjeti kao hoffenheim ranije. Volio bi da ostanu tu gdje su, ali mislim da ce za njih 4-5 mjesto biti na kraju sezone...i to je vise nego uspijeh za njih.
3. Bayern je ipak za mene veliki favorit za titulu...taj poznati Bayern-Dusel ce opet proradit i oni ce se nekako provuci na vrhu tabele. Kad su pod pritiskom onda su najbolji. Da je Wolfsburg ili Leverkusen na vrhu onda bi bilo teze ali ovako BVB i Mainz, fali ce tu iskustvo da se izdrzi taj napad Bayerna od sad pa na dalje. Ribbery i Robben kad opet zaigraju zajedno vratit ce se bayern. Sa njima ekipa unosi strah drugim timovima prije nego sto igra pocne. Robben ce biti tu bas kad bude najpotrebnije.
5. Za wolfsburg nemam puno da kazem, Dzeko nezadovoljan, Diego nikako kao sto je bio u Bremen, ali eto mozda mu treba malo vise vremena. Grafite isto nula.Ostali su prosjecni...odbrana katastrofalna kao sto su svi primjetili. Ali najslabija tacka je po mom misljenju...STEVE MCLAREN!!! Covjek nema pojma o fudbalu. Nema taktike niti nekakve posebne igre. Ekipa nema karaktera. Neko je naveo bio da McClarena prati crni oblak gdje god ode...100% istina.
4. Za Anti-football ekipu iz gelsenkirchena prognoziram teska vremena haha. Raul nije i nece biti ono sto su zamislili. Felix ce opet ici u kupovinu u toku zimske pauze. Vise para ce potrosit a situacija ce jos vise biti napeta. Ove sezone nevjerujem da ce uspijeti da se kvalifikuju za Champions League. Hamburg i Wolfsburg ce ipak biti ispred njih i mislim da bi trebali biti sretni ako i dodju do 6 mjesta. Ali to je ipak neuspijeh , titula je cilj. Najvise bi volio da odu u 2. ligu...ali onda nemamo protiv koga igrati derby
Bit ce duga i interesantna sezona. Jedva cekam utakmicu protiv Mainza.
Peace my brothers

Schalke ce dozivjeti jos vecu katastrofu sa felixom ako se nastavi sa ovom smrdljivom igrom ( a i neka ce
Mainz i Dortmund su sasvim Ok. Stvorene su ekipe koje napreduju u Bundesligi zahvaljujuci mladim igracima i koji se mogu identificirati sa klubom za koje igraju. Borbenost i srce ima pogotovo ova ekipa dortmunda. Klopp je napravio nesto sto ja, kao navijac BVB'a godinama, nisam jos vidio. Hitzfeld je znao sa jakim igracima osvojiti titule. Klopp vadi maximum od mladjih igraca. Non-stop presing i trcanje na terenu je bila njegova filozofija od prvog dana. Bit ce zanimljivi kroz cijelu sezonu gdje god budu igrali ali nevjerujem u pobjedi titule. To ce ipak Bayern ili mozda Vicekusen osvojiti. Ali sve u svemu BVB ce biti tu gdje i treba da bude, a to je blizu vrha ( i to ispred plavih iz gelsenkirchena) . Dugo sam cekao na ovaj trenutak i sada ja kao i vecina ostalih navijaca BVB samo uzivamo uz rezultate i lijepom igrom. *ebes titulu za sad, i razmisljati o njoj. Nek se samo nastavi sa ovakom igrom i vodstvom kluba...pa ce i ta titula konacno doci.
Moje prognoze su slijedece
1. U dortmund ce se osjetit taj, kao sto svabe kazu " ples na tri svadbe" (DFB Pokal, Europa League i Bundesliga). Doci ce do malog pada i negativne serije, ali i isto vremenu ce biti na raspolaganju opet Zidan, Dede, Kehl (kad nije povrijedjen) Santana, Hajnal i ostalih koji imaju sposobnost da zamjene igrace koji ce izgubiti formu u toku sezone. Kvalifikacije za Europa League je cilj i uspijeh i ove sezone. Sve drugo je bonus
2. Mainz ce, kao sto je vec neko naveo gore, istu sudbinu dozivjeti kao hoffenheim ranije. Volio bi da ostanu tu gdje su, ali mislim da ce za njih 4-5 mjesto biti na kraju sezone...i to je vise nego uspijeh za njih.
3. Bayern je ipak za mene veliki favorit za titulu...taj poznati Bayern-Dusel ce opet proradit i oni ce se nekako provuci na vrhu tabele. Kad su pod pritiskom onda su najbolji. Da je Wolfsburg ili Leverkusen na vrhu onda bi bilo teze ali ovako BVB i Mainz, fali ce tu iskustvo da se izdrzi taj napad Bayerna od sad pa na dalje. Ribbery i Robben kad opet zaigraju zajedno vratit ce se bayern. Sa njima ekipa unosi strah drugim timovima prije nego sto igra pocne. Robben ce biti tu bas kad bude najpotrebnije.
5. Za wolfsburg nemam puno da kazem, Dzeko nezadovoljan, Diego nikako kao sto je bio u Bremen, ali eto mozda mu treba malo vise vremena. Grafite isto nula.Ostali su prosjecni...odbrana katastrofalna kao sto su svi primjetili. Ali najslabija tacka je po mom misljenju...STEVE MCLAREN!!! Covjek nema pojma o fudbalu. Nema taktike niti nekakve posebne igre. Ekipa nema karaktera. Neko je naveo bio da McClarena prati crni oblak gdje god ode...100% istina.
4. Za Anti-football ekipu iz gelsenkirchena prognoziram teska vremena haha. Raul nije i nece biti ono sto su zamislili. Felix ce opet ici u kupovinu u toku zimske pauze. Vise para ce potrosit a situacija ce jos vise biti napeta. Ove sezone nevjerujem da ce uspijeti da se kvalifikuju za Champions League. Hamburg i Wolfsburg ce ipak biti ispred njih i mislim da bi trebali biti sretni ako i dodju do 6 mjesta. Ali to je ipak neuspijeh , titula je cilj. Najvise bi volio da odu u 2. ligu...ali onda nemamo protiv koga igrati derby
Bit ce duga i interesantna sezona. Jedva cekam utakmicu protiv Mainza.
Peace my brothers
- Murat Sabanovic
#504 Re: Bundesliga 2010/11
ja sranja i sudija....poklonise sudije bod dortmundu....
- van Basten
#505 Re: Bundesliga 2010/11
i još isključi Sejada što mu je pokušao ukazati na grešku 
- simonese
#506 Re: Bundesliga 2010/11
sto Gekas trpa
- Full_Force_86
#507 Re: Bundesliga 2010/11
Gekas je ponovo pronasao sebe izgleda... Novakovic srusio HSV
Vjerujem i nadam se pobjedi protiv Mainza. Samo neka se ne zavrsi utakmica nerijeseno. Ko god bude prvi nakon ove runde meni je sve jedno....bitno je da se Bayern drzi na sto vecoj distanci od prvog mjesta do makar zimske pauze.
Tip: Mainz-BVB 2:3
Vjerujem i nadam se pobjedi protiv Mainza. Samo neka se ne zavrsi utakmica nerijeseno. Ko god bude prvi nakon ove runde meni je sve jedno....bitno je da se Bayern drzi na sto vecoj distanci od prvog mjesta do makar zimske pauze.
Tip: Mainz-BVB 2:3
- Socijalista
#509 Re: Bundesliga 2010/11
Sta ovaj BVB mashi bog te mazo dragi 
-
udrch
#510 Re: Bundesliga 2010/11
Još nisam prežalio onaj nepostojeći slobodan udarac u nepostojećoj 93 minuti..Murat Sabanovic wrote:ja sranja i sudija....poklonise sudije bod dortmundu....
- fosil
#511 Re: Bundesliga 2010/11
Vikend ide, vikendu se nadam. Njemacki derbiji jos iz 70-ih Gladbach-Bayern, pa slijedece hefte Keln-Gladbach. 
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#512 Re: Bundesliga 2010/11
Evo malo interesantne statistike za strane igrace u BL
Do 10. kola po broju golova i po zemlji porijekla (ili zemlji za ciju reprezentaciju igraju)
Brasil 17
Senegal 14
Netherlands 13
Bosnia and Herzegovina 12
Croatia 11
Greece 9
Austria 6
Portugal 6
Peru 6
Russia 5
Za uporedbu, u prosloj sezoni do 10. kola poredak je bio sljedeci
Brasil 15
Peru 14
Bosnia and Herzegovina 13
Switzerland 11
Netherlands 9
Croatia 9
Argentina 7
Nigeria 7
Czech Republic 6
Austria 6
Burkina Faso 6
Reklo bi se da su nasi u slicnoj formi ili mozda i boljoj jer ove godine nema Misketa u BL.
Do 10. kola po broju golova i po zemlji porijekla (ili zemlji za ciju reprezentaciju igraju)
Brasil 17
Senegal 14
Netherlands 13
Bosnia and Herzegovina 12
Croatia 11
Greece 9
Austria 6
Portugal 6
Peru 6
Russia 5
Za uporedbu, u prosloj sezoni do 10. kola poredak je bio sljedeci
Brasil 15
Peru 14
Bosnia and Herzegovina 13
Switzerland 11
Netherlands 9
Croatia 9
Argentina 7
Nigeria 7
Czech Republic 6
Austria 6
Burkina Faso 6
Reklo bi se da su nasi u slicnoj formi ili mozda i boljoj jer ove godine nema Misketa u BL.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#513 Re: Bundesliga 2010/11
Jos jedna manje bitna statistika ali jednako zabavna
. U zadnje dvije sezone najvise golova u jednom kolu su postigli Brazilci u 17. kolu u sezoni 2009-2010 kad su dali 6 golova prestigavsi time BiH koji su u 7. kolu iste sezone dali rekordnih 5 golova u jednom kolu.
5 golova u jednom kolu do sada su postigli samo Brazil, BiH i Nizozemska i to svaka samo po jednom.
5 golova u jednom kolu do sada su postigli samo Brazil, BiH i Nizozemska i to svaka samo po jednom.
- Socijalista
#514 Re: Bundesliga 2010/11
Menhengladbah vodi 
Veliki Hermann je zabio gol za jedan nula protiv Bavaraca
Veliki Hermann je zabio gol za jedan nula protiv Bavaraca
- Socijalista
#515 Re: Bundesliga 2010/11
Iiiiiiii 1:0 vodi Hoffe
Salihovic, a de stash
Salihovic, a de stash
- Socijalista
#516 Re: Bundesliga 2010/11
Mglbach-Bayern 1:1
Gomez
Gomez
- Socijalista
#517 Re: Bundesliga 2010/11
Trenutni rezultati 60min
Frankfurt 3 - 0 Wolfsburg
Freiburg 0 - 0 Mainz
Hamburger 1 - 1 Hoffenheim
Moenchengladbach 2 - 2 Bayern
Nurnberg 2 - 1 Köln
Freiburg 0 - 0 Mainz
Moenchengladbach 2 - 2 Bayern
Nurnberg 2 - 1 Köln
- fosil
#518 Re: Bundesliga 2010/11
Socijalista wrote:Trenutni rezultati 60min
Freiburg 0 - 0 Mainz
Moenchengladbach 3 - 2 Bayern![]()
Nurnberg 2 - 1 Köln
- amar007
#519 Re: Bundesliga 2010/11
Gleda li ko Hoffenheim? Igra li Vedo?
- Socijalista
#520 Re: Bundesliga 2010/11
Vedo ne igra, Salihovic zabio iz penala.amar007 wrote:Gleda li ko Hoffenheim? Igra li Vedo?
- Socijalista
#521 Re: Bundesliga 2010/11
fosil wrote:Socijalista wrote:Trenutni rezultati 60min
Freiburg 0 - 0 Mainz
Moenchengladbach 3 - 2 Bayern![]()
Nurnberg 2 - 1 Köln
- Socijalista
#522 Re: Bundesliga 2010/11
Freiburg-Mainz 1:0 naprijed 
-
Tarik19
#523 Re: Bundesliga 2010/11
Mujdza ne igra!Socijalista wrote:Freiburg-Mainz 1:0 naprijed
- Socijalista
#524 Re: Bundesliga 2010/11
Nije ni u zamjeni.Tarik19 wrote:Mujdza ne igra!Socijalista wrote:Freiburg-Mainz 1:0 naprijed
- Socijalista
#525 Re: Bundesliga 2010/11
Bayern 3:3
HSV vodi 2:1
HSV vodi 2:1