Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

muz66

#501 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

Ovo je inace jedno od najljepsih auta koje sam ikad vidio. Samo da ne bude kakav hibrid ili elektricni :x
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#502 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

muz66 wrote:Ovo je inace jedno od najljepsih auta koje sam ikad vidio. Samo da ne bude kakav hibrid ili elektricni :x
Inace, svi se kriticari slazu sa ovom konstantacijom. ;-)

Infiniti Essence:

http://www.rsportscars.com/infiniti/inf ... pt-geneva/
whow

#503 Re: Cars & Coffee

Post by whow »

corolla02 wrote:
whow napisao/la:
Impresivno ,BMW je po mom misljenju lider kada su u pitanju nove tehnologije. Zasto kupovati Hondin Hibrid kada se malo vise novaca mozes kupiti zvjer koja trosi isto kao i Insihght plus nemas zezancije sa baterijama i slicno. Znam da je to receno mnogo puta ali ipak stoji da su Njemci nedostizni kada su u pitanju automobili. Prijatelj prosle sedmice kupio Mercedes B200 , i cim sjedens u auto razumijes zasto se kaze da je Svabo Svabo , potpuno druga dimenzija nego kada sjednes u nekoga Japanca .Glede Explorera , to je bio najprodavaniji SUV na svijetu zadnjih 20 godina , imao je svoje probleme i nedostatke kao i svako vozilo ali daleko od toga da je bio kanta . Novi Explorer sa svim opcijama i sada kosta preko 50 000. Cash for clunkers program je iniciran da podstakne prodaju novih automobila sa manjom potrosnjom i Ford je ponovu u samome vrhu po prodaji novih modela . Ford je u proslom kvadratu ostvario profit dok je Toyota ostvarila gubitak od nekoliko milijardi. Toyota trenutno planira zatvoriti pogone u Americi , Europi i Japanu. Nije bas sve tako kao sto se misli. Ford nije uzeo nikakve kredite od drzave i trenutno ima mozda i najinteresantiji line -up proizvoda . Fordov uzor , kada je u pitanju , proizvod , kvalitet , image je VW ne Toyota ili Honda ili neka druga Japanska companija.Licno predvidam masovni porast popularnosti Europskih a posebno Njemackih marki na Americkom trzistu sto potvrduju i zadnja ispitivanja JD Power po kojima je VW odnio potpunu pobjedu kao marka sa kojom su kupci najzadovoljniji sa cak 4 vodeca modela u 4 razlicite klase ; Tiguan , GTI , Passat i PAssat CC te dva druga modela Jetta i Routan. ovo nije postigao niti jedan drugi proizvodac. Mislim da cemo uskoro vidjeti vozace Toyota Corolla , Honda Civica i ostalih jeftinih japanskih auta kako trade -in svoje Japance za kvalitetnije , bolje , ljepse Europske automobile.
DECKO AJDE OLADI,PRESELI SE U NJEMACKU I MANI SE VISE J.D POWER SELJAKLUKA.POZZ ZA DIJASPORU U KANADI
Imas li ti sta drugo da radis nego da pratis moje postove . Jednom sam rekao da zaobilazim sve sto ti piskaras uradi isto i zaobidi moje postove .Molim te da me popustis . Tvoji postovi su uvredljivi , nekulturni nemaju nista sa automobilizmom i definitivno denominiraju nivo diskusije na ovome forumu. Prodi me se.

PS
VW Forever
@whow;
za tebe je ipak mozda i najbolje da se vratis u BiH i pridruzis ovim snagama dole sa kojim bi mogao besjediti do zore o tome kako je Golf ili kakav drugi VW proizvod naj naj, ocigledno oni ce te ipak najbolje razumjetii..

Image

I gle slucajnosti sta je ta ista policija vozila u prijasnjem sistemuu..

Image

Ocigledno ti si mnogo napredovao u Kanadi isto ko i tvoji blizanci u policiji, nakon svih ovih godina i brojnih vozilicaa..
pozz.
:D[/quote]

E bas si me razocarao Corolla . Pa ne moras da me mrzis i vrijedas samo zato sto imam bolje auto :-) , Evo Sheha , Shadow masa ljudi ovdje ima bolja auta od mene pa ih ne napadam i ne vrijedam. Ovo sa Policijom strvarno ne kontam al' hajde. Od kako si se ti pridruzio ovom forumu sve diskusije su se svele na temu zasto je Toyota Corolla najbolje auto na svijetu. abd skupit ces pare i za nesto bolje pa ces onda promjeniti misljenje :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#504 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

lijepa slika :D :D i jos jednom . Smirite se :D :D

Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#505 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

prijatelju nismo se razumjeli, jedno pare nisu u pitanju uopste, a drugo ti se uvjek se nesto nadjes prozvan ovdje, tj. vrlo lahko si zapaljiva roba.
Jos nesto, da pricamo o buffalo rekao bih da, ali ovako ipak ne..
pozz.
:sax:
corolla02

#506 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Image

Image

Image
:D
citroen

#507 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

@WhoW@ ja ne znam sta je tebi uvredljivo,ako sam ti rekao da se preselis u njemacku i na osnovu toga zakljucis da te ja vrijedjam,kao i ostalu dijasporu onda si ti jedno malo dijete.Pisati takve stvari je nezrelo s tvoje strane kao i to da skrenes paznju moderatorima na mene "ja ti se grohotom smijem" da li ti pratis svoje postove u kojima cesto vrijedjas ljude svojim ne zrelim komentarima.But Whow i like all people on world,koji su normalni.pozz :bih:
anonimni clan

#508 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
corolla02

#509 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

@anonimni;
jel' ovo kakav Audi sa BMW plocicom :?:
:lol:
anonimni clan

#510 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

Nazca C2 - 1991
Image
Image

BMW Vision Efficent Dynamics
Image
Hibrid studia sa turbodizelovim i dva elektromotora.
Turbodizel zapremine 1,5 litara sa tri cilindra uz potporu Common-Rail-Einspritz-a i turbopunjaca smjestenih iza zadnje osovine daje 163 PS koje prenosi preko
dvostrukog-kuplung sestobrzinski mjenjaca na zadnju osovinu.
Podpomognut sa dva elektromotora,na svakoj osovini po jedan.
Stražnji električni motor je smjesten između dizelskog i DCT . Pruža do 38 kW i doprinosi okretni moment od 290 Nm, koji podržava dizel pri ubrzanju. U push načinu rada električni motor djeluje kao generator. Drugi elektromotor djeluje na prednju osovinu. To osigurava kontinuirani rad 60 kW i 220 Nm, čak nakratko i do 104 kW. Oba podržavaju dizelmotor prilikom ubrzanja ili rade kao dobavljači električne energije u push načinu rada.
Ukupnu snagu ova BMW studija pruža sa 356 KS i 800 Nm. Dovoljno zaubrzanje 4,8 sekundi od nule do 100 km / h te najveću brzinu od preko 250 km na/h. Osim toga,realizuje varijabilni pogon na sva 4 tocka.
Last edited by anonimni clan on 30/08/2009 00:53, edited 1 time in total.
anonimni clan

#511 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:@anonimni;
jel' ovo kakav Audi sa BMW plocicom :?:
:lol:
Morebit........al Toyota nije ni u kojem slucaju :D :D :D .
Bullet Tooth Tony

#512 Re: Cars & Coffee

anonimni , jel ti mrsko da stavis izvor ovog BMW Vision Efficent Dynamics-a,s a koje stranice

aaaaa kako je dobar :shock: :shock: :shock:
citroen

#513 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

Mercedes ima super sportski auto,audi takodjer, cekamo BMW koji ce vjerovatno zasjeniti konkurenciju :bih: sa svojom vozilicom ako izbace nesto slicno onom M1 konceptu
anonimni clan

#514 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

Beg_Babic wrote:anonimni , jel ti mrsko da stavis izvor ovog BMW Vision Efficent Dynamics-a,s a koje stranice

aaaaa kako je dobar :shock: :shock: :shock:
http://www.auto-motor-und-sport.de/news ... 85002.html
anonimni clan

#515 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

citroen wrote:Mercedes ima super sportski auto,audi takodjer, cekamo BMW koji ce vjerovatno zasjeniti konkurenciju :bih: sa svojom vozilicom ako izbace nesto slicno onom M1 konceptu
Hehehe mislis na ovako nesto: Z7 koncept Image

Ili jednostavno proberes iz "normalnog asortimana" .......jer sve je tu sportsko........hehehehe
http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/mod ... inder.html
anonimni clan

#516 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

Z7 New Cocept:Image
anonimni clan

#517 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

CS Concept:
Image
Image
Image
Image
citroen

#518 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

anonimni clan wrote:
citroen wrote:Mercedes ima super sportski auto,audi takodjer, cekamo BMW koji ce vjerovatno zasjeniti konkurenciju :bih: sa svojom vozilicom ako izbace nesto slicno onom M1 konceptu
Hehehe mislis na ovako nesto: Z7 koncept Image

Ili jednostavno proberes iz "normalnog asortimana" .......jer sve je tu sportsko........hehehehe
http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/mod ... inder.html

Eh kad bi ovako nesto poput C7 koncepta izbacili na trziste ,pa okrsaj sa R8,Slr-om.ja se nadam de ce u skorijoj buducnosti tako nesto postojati u Bmw programu jer im zaista fali takav predstavnik.respect BMW :bih:
Bullet Tooth Tony

#519 Re: Cars & Coffee

valjda ce i BMW stupiti uskoro na tu scenu super auta,do sad su sve renderi i neki concepti

do sada je ovaj render meni najbolji

Image
Bullet Tooth Tony

#520 Re: Cars & Coffee

ti belaja :

Fans of the BMW Z4 would surely have been disappointed to learn that Munich is not planning to introduce an M version of the new two-seat hardtop. The highest that the Z4 goes as far as power is concerned is 225kW (306hp) which might increase to 245kW (333hp) if the BMW Motorsport kit is introduced for the model. Other than that no manic coupe/ roadster is in sight.

Panic not Z4 M fans because Manhart Racing has a solution. The tuner, whose founder Günther Manhart has 25 years of reworking BMW engines under his belt, has shoehorned the V10 naturally aspirated engine from the M5 and M6 into the small and narrow body of the Z4. Fitting such a monster powerplant proved a harrowing challenge but one that was eventually overcome. Now it sits just above the car's front axle. The total kerb weight is 1,450kg.

Factory power is a good 373kW (507hp). Manhart has increased this to 405kW (550hp) by, among other things reworking the ECU. Performance looks to be quite strong with the 0 - 100km/h dash said to be attainable in 3.9 seconds. They have also removed the 250km/h speed limit.

Other modifications include an AC Schnitzer stainless steel exhaust system with four muffler tips, an original M5 E60 6-speed manual transmission which includes a Fichtel & Sachs clutch and a M5 E60 differential. All the equipment is kept on tar by 8.5Jx19 ET35 235/35ZR19 front tyres and 10Jx19 ET20 285/30ZR19 rear tyres.

Image

Image

Image
ljubav_aha

#521 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

Image

Image

slikala sma jednog u francuskoj,auto 2008 godine :thumbup:

oh,da paznju mi je takodjer privukao ford Ka 2008 :)

http://www.youtube.com/watch?v=FY_85m4SImw
muz66

#522 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
TIIIIIIIIIIIIRUUUUUUUUUUUUUUU-RIIIIIIIIIIIRUUUUUUUUU, ZENSKO NA TEMI, ZENSKO NA TEMI, TIIIIIIIIRUUUUUUU-RIIIIIIIIIRUUUUU, UZBUNAAAAAAAA

:run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
ljubav_aha

#523 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

aaa opet sam razlog za uzbunu :lol: hoces da ti postiram avione,oni su mi jos drazi ;-)
citroen

#524 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

ljubav_aha wrote:aaa opet sam razlog za uzbunu :lol: hoces da ti postiram avione,oni su mi jos drazi ;-)

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
corolla02

#525 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:aaa opet sam razlog za uzbunu :lol: hoces da ti postiram avione,oni su mi jos drazi ;-)
Nista avioni, oni jos nemaju rotaciju!
:-)
Post Reply