zao mi neo123 ako sam povrijedio tvoju logiku i dobro poznavanje matematike
Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
-
selo_veselo
#501 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ajd ne seri bogati :S.... ne potrosis vise od 1GB sa CS.om i obicnim surfanjem neta ? A jos kazes potrosio 1GB kada si "nemilice" korsitio yt...svasta...[/quote]
. ali posto vidim da koristis malo teze rijeci koje nisu primjerene , moracu ti malo pojasniti... prica je bila oko toga kolko se trosi za CS. u principu ne mozes znat kolko trosis na interent kolko na CS kad dobijes zbirni promet interneta, ali to nije ni bitno. Znaci, covjekzeli da zna koliko ide na CS a ja imam nesto malo iskustva u tome pa sam pokusao covjeku objasniti koliko sam potrosio saobracaja, nadalje rekao sam " ne vise" od 1 Gb sto ce reci max 1 Gb za CS. Na kraju covek pita zbog toga sto ne zna o tome i ne zeli da placa dodatni saobracaj ako CS trosi puno, te bi moj odgovor mogao shvatiti u tom kontekstu da CS ne trosi puno saobracaj te da sto se toga tice ne brine.( u principu brojevi su nebitni bitna je sustina koju ti neo123 nazalost nisi dokucio nego stvari shvacas previse "bukvalno)
I drago mi je ako sma nekome pomogao oko toga i otklonio sumnje, mozda bi nam neo123 mogao reci koliko on trosi na CS?? Takođe, moram jos jednu stvar primjetiti, na forumima se uvjek nadje neki lik uzme "digitron" i nesto racuna, jel se ko zezno, jel vako reko il nije itd i na kraju odvede raspravu u drugom smjeru tj dodje do prepucavanja ja tebi- ti meni itd. razmisljao sam da li da odgovorim na tvoj post i odlucio da ovo napisem jednom sad i ne vise od ovoga. Znaci nema prepucavanja oko ovoga..zao mi je neo123 ako si nagodan...nema vise od ovoga...bar sto se mene tice
.
- neo7
#502 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
gospon, teske rijeci sam ispravio odmah jer se ne volim sluziti takvim rijecima ali kada sam procitao da neko hvali ADSL u Bosni...Kakv crni ADSL, prvo pojede samo tako, o pingu da ne pricam. Pa pogledaj ping na wireless-u na 5Ghz, nece preci 20
. Sto se tice CS-a moze da radi i na 64/64 samo ako imas dobar ping
On vuce kljuceve ne vuce nesto drugo...

Normalno, i ja zelim pomoci, zbog toga sam na ovom forumu ali kada neko izvali da potrosi 1GB na standardni rad, cs + yt...nebuloze
Necemo vise spamati temu, ako zelis nastaviti feel free to send pm
Ovde ti nisi izneo koliko SAMO CS trosi ( dok sam ja korsito CS mjesecni promet na njega je bio od 200-400MB). ja ti ponavljam, samo sa otvaranjem stranica, koje danas sve vise i vise zahtjevaju ( pa neke stranice i do 20MB svku kada ih otvoris) potrosis vise od 1GBi sa CS i standarnim radom na kompu i interentu ne potrosim vise od 1GB i to je bil kad sam jedan mjesec youtube nemilice koristio
Normalno, i ja zelim pomoci, zbog toga sam na ovom forumu ali kada neko izvali da potrosi 1GB na standardni rad, cs + yt...nebuloze
Necemo vise spamati temu, ako zelis nastaviti feel free to send pm
- motachjointa
#503 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ja idem sa 4 tanjira na 4 satelitaselo_veselo wrote:evo prvi utisak za ovaj od 10KM je da otvara sve sto se moze otvoriti preko CS, s tim da je nesto sporije otvaranje(3-4 sec) nakon toga nema trzanja. Ovaj cs sto je bio u resiver 1 mj.gratis je brze otvarao(1-2sec) ostalo sad zasad nema probl. Mada mi je ovaj lik rekao da ce nardnih 2-3 dana mozda biti problema jer je imao nekaih prol sa operemom. Uglavnom, poznajem par ljudi koji imaju duze vrijeme ovaj CS(od 10KM) i nisu imali probl dosada, uglavnom zadovoljni su. Sto se tice kablovske, ja imam i kablovsku imao sam i dodatne pakete al to je nula prema ovome. samo total tv vrijedi, da ne govorim dalje. mada moje iskustvo mi govori da je najbolja varijanta fiksirani sistem sa nekoliko lnb plus CS + dobra zemaljska antena i imas extra sistem. Motorizirani sistem je dobar ali je malo spor, jer npr. vecina nas voli saltat kanale, novatv, rtl hrv, rts1,2 na 1 st.zapadno, hrt 13 st.istocno, total na 16, malo je komplikovano dok motor namota, zato je moja preporuka svima: fiksirani sistem sa 5-6 lnb( mada sam vidio da se moze namontirat i do 16 lnb na jednu satelistsku) i onda si miran.
- Savez napolje
#504 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Kada si klijent CCCam ne potrosi puno negdje oko 200-300MB ,a kada si server trosi jako mnogo jos ako server nije podesen onda i po 50GB ako je ok podesen negdje oko 40GB ovdje govorim o jedno 60 C linija u opticaju.Znaci cccam guta internet ko god kaze da ne trosi laze.Postoji jedna opcija da i cccam manje trosi ,a to je razmjena kartica za karticu bez daljeg djeljenja ali je pitanje ko hoce takvu razmjenu to pogotovo nece oni sto prodaju cs. 
- BaDa
#505 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
evo ja sad zvao ove likove sa marketa 160+cs gratis 1mj preko telefona je bio prijatan sve rega ponudio se da mi nastima i 3 satelita na jednu antenu itd... pitam kad ce to moci kaze odmah sad ako hoces dolazimo ali eto ja ostavio za sutra pa sutra javim kakv je imal kakvih problema itd... 
-
kone
#506 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Imam jedno pitanje u vezi satelitske tv.Sta je ovo bilo sa Novom Tv i OBN-om???Jednostavno nestali...Bar mi tako kaze prijatelj...Sta sad on treba da uradi???Jesu li to promijenili sistem kodiranja,pa sad trebaju neki novi kodovi ili sta ???JA mu rekao da zove tog sto mu je instalirao,ali on mi kaze da mu je valjda dao nove kodove ili kod(nisam upucen u sve ovo oko satelitske tv),ali opet nema te kanale i jos mnoge druge valjda...
- Doda37
#507 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Nisu oni nestali, samo ne mozes vise da gledas na nacin na koji si gledao do sadakone wrote:Imam jedno pitanje u vezi satelitske tv.Sta je ovo bilo sa Novom Tv i OBN-om???Jednostavno nestali...Bar mi tako kaze prijatelj...Sta sad on treba da uradi???Jesu li to promijenili sistem kodiranja,pa sad trebaju neki novi kodovi ili sta ???JA mu rekao da zove tog sto mu je instalirao,ali on mi kaze da mu je valjda dao nove kodove ili kod(nisam upucen u sve ovo oko satelitske tv),ali opet nema te kanale i jos mnoge druge valjda...
- Savez napolje
#508 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
kone wrote:Imam jedno pitanje u vezi satelitske tv.Sta je ovo bilo sa Novom Tv i OBN-om???Jednostavno nestali...Bar mi tako kaze prijatelj...Sta sad on treba da uradi???Jesu li to promijenili sistem kodiranja,pa sad trebaju neki novi kodovi ili sta ???JA mu rekao da zove tog sto mu je instalirao,ali on mi kaze da mu je valjda dao nove kodove ili kod(nisam upucen u sve ovo oko satelitske tv),ali opet nema te kanale i jos mnoge druge valjda...
Negra 3 novi sistem kodiranja je na pomolu sada ce se samo moci gledati preko cardsheringa tako da ti preostaje nakaciti se kod nekoga na server ako hoces i dalje da gledas
-
kone
#509 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ma ne gledam ja to,nego moj radni kolega,pa kuka ne moze vise da gleda Novu i OBN.Ti kanali mu haman zakletvaDoda37 wrote:Nisu oni nestali, samo ne mozes vise da gledas na nacin na koji si gledao do sadakone wrote:Imam jedno pitanje u vezi satelitske tv.Sta je ovo bilo sa Novom Tv i OBN-om???Jednostavno nestali...Bar mi tako kaze prijatelj...Sta sad on treba da uradi???Jesu li to promijenili sistem kodiranja,pa sad trebaju neki novi kodovi ili sta ???JA mu rekao da zove tog sto mu je instalirao,ali on mi kaze da mu je valjda dao nove kodove ili kod(nisam upucen u sve ovo oko satelitske tv),ali opet nema te kanale i jos mnoge druge valjda...
- Doda37
#510 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ako nece CS jedino rjesenje original karta
-
kone
#511 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Znaci jedino postoje te dvije opcije???Vise nema kodova i gledanja na taj nacin....Ako je do toga,posto on nema net kuci,a moze ga uvesti,ali samo kao Wireless...To je neka firma iz Kaknja,a mislim da im telecom jos nije dosao,tacnije mislim da nema tu mogucnost prikljucka,posto je on na selu...Ako bi uveo wireless,da li bi imao zadovoljavajucu brzinu za CS???Doda37 wrote:Ako nece CS jedino rjesenje original karta
- plejka2
#512 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Obn ima na 16.0°E ide ne kodiran to mu je satelit između astre i hotbirda.
- neo7
#513 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
@ kone
Za novu i rtl u dva slicna nacina
Za novu i rtl u dva slicna nacina
Važi samo za Yumatu resivere i njegove klonove.. (Opticum, Globo..)
Idite 9339 => Key Edit => BISS
Ukoliko nemate BISS na vašoj listi tu : idite u Negravision i pretisnite zelenu tipku (dodaj) zatim u Polje CAID upišite 2600 i pretisnite Ok (snimi) vratite se na Key Edit i onda provjerite imate li BISS, onda mora biti. Uđite u BISS
RTL Televizija
Nakon što ste ušli u BISS, pretisnite zelenu tipku (dodaj).
Zatim u polje CAID pišete : 2600
U polje Provider (Serviceld) pišete : 000bea
U polje Freq. pišete : 12607
U polje Type pišete : Key16 (to ćete dobiti kada idete strelicom gore-dole)
u produžetku upišete prvih 16 znakova ključa i pretisnete Ok (snimi)
Zatim ponovo uđete u BISS, imat ćete taj prvi red ključeva što ste unijeli, a drugi red će vam biti nule, idite na taj drugi red i pretisnite crvenu tipku (edit) i ubacite i ostalih 16 znakova ključa i pretisnite Ok (snimi)
Nova TV
Nakon što ste ušli u BISS, pretisnite zelenu tipku (dodaj).
Zatim u polje CAID pišete : 2600
U polje Provider (Serviceld) pišete : 000bb8
U polje Freq. pišete : 12607
U polje Type pišete : Key16 (to ćete dobiti kada idete strelicom gore-dole)
u produžetku upišete prvih 16 znakova ključa i pretisnete Ok (snimi)
Zatim ponovo uđete u BISS, imat ćete taj prvi red ključeva što ste unijeli, a drugi red će vam biti nule, idite na taj drugi red i pretisnite crvenu tipku (edit) i ubacite i ostalih 16 znakova ključa i pretisnite Ok (snimi)
Link za kljuceve na ppupustvo za dodavanje kljuca u BISS tabelu sa daljinskim
Evo ga kao sto sam i najavio vec drugo upustvo za isti slucaj i sistem samo preko daljinca isto takodje sa slikama koje i nisu bas sjajne ispale obzirom u kakvom sam bio stanju ali opet istim redosledom idemo pratit brojke i slike pod tim brojem:
Quote:
1)Ako se pojavi kljuc koji nije u svim formatima idete na kanal kao sto je sad NOVA TV i kliknete na Info na daljincu i tu imate sve informacije o kanalu pa cak i ServiceID koji je potreban za upisivanje u mjesto gdje stoje ove 000000 a u ovom slucaju za NOVU TV je 0x0BB8=000BB8
2)Ukucat 9339 pa zatim "Key Edit"
3)Odabrat sustav kodiranja "BISS"
4)Zatim kliknut zeleno dugme na daljincu koje se zove "Dodaj ili Add"pa onda vec pocinjemo da dodajemo redoslijedom
-ServiceID=000BB8
-Freq=12607 posto je primjer naveden za Novu TV
-Ako je CCWs kljuc onda odabrat Key16 pomjeranjem strelicom na daljincu gore ili dole,ako je pak neki BISS kljuc onda samo ostavit Key8,da ne bude zabune znaci BISS i CCWs kljucevi se ubacuju pod BISS Tabelu
-Zatim ukucajemo prvih 16 brojki koje vidimo na slici i na tabeli i posle toga klknut ok na daljincu
-Zatim ponovo ulazite pod BISS sustav i spustate se na zadnji kljuc na tabeli kojeg ste dodavali i on bi trebao ovako da izgleda kao na slici 5
5)Pomjerite se strelicom na daljincu na ovih 16 nula koje su preostale i kliknete uredi i dodate ostalih 16 brojki i kliknete OK na daljinskom
6)Slika 6 vam pokazuje da dobro provjerite dali ste sve dobro napisali kao sto sam oznacio sa strelicama(osim sto se ne moze dodat naziv kanala i ovako ce pisat "User Entered Key") zatim ako ste sve provjerili kliknete EXIT na daljincu
7)I kada smo izasli na EXIT slika pod brojem 7 kaze sta smo dobili Bingoooooooo Fercera
- Discball
#514 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Zamolio bih link za ključeve na PP.
Unaprijed hvala!
Unaprijed hvala!
- neo7
#515 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Trebali bi biti uskoro...cim budu postavim ovdeNOVA TV, RTL 1°W ccw
Down (ključevi ne rade više)!
- motachjointa
#516 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jeli ovo neka nova verzija za piratsko gledanje, ili je samo neka privremena fora?
eh da odgovorim sam sebi i ostalim
http://sat-plus.com/showthread.php?t=276686
dakle ipak je ovo privremeno od danas do sutra, BISS kljuceva vise nema kako stvari stoje mozda ih nikad i ne bude
RIP Digi TV
Za one koji su ostali bez digi tv-a preporucujem okretanje antena na eutelsat w2 16e gdje se moze gledati nekih 15-tak kanala na nama razumljivim jezicima
Preporuka za total tv, ubacite u ponudu novu, rtl i hayat i dobit cete hiljade novih korisnika
eh da odgovorim sam sebi i ostalim
http://sat-plus.com/showthread.php?t=276686
dakle ipak je ovo privremeno od danas do sutra, BISS kljuceva vise nema kako stvari stoje mozda ih nikad i ne bude
RIP Digi TV
Za one koji su ostali bez digi tv-a preporucujem okretanje antena na eutelsat w2 16e gdje se moze gledati nekih 15-tak kanala na nama razumljivim jezicima
Preporuka za total tv, ubacite u ponudu novu, rtl i hayat i dobit cete hiljade novih korisnika
Last edited by motachjointa on 03/07/2010 01:22, edited 1 time in total.
- plejka2
#517 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Privremena.Moze raditi 10 minuta a moze dan dva.
- motachjointa
#518 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ma nema nista od ovoga, bezveze se ponadah da je mozda N3 provaljenaplejka2 wrote:Privremena.Moze raditi 10 minuta a moze dan dva.
- plejka2
#519 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Zar nemas ti cs?
- motachjointa
#520 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
imam ja svastaplejka2 wrote:Zar nemas ti cs?
- plejka2
#521 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Bas mi je drago.
- neo7
#522 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Daplejka2 wrote:Privremena.Moze raditi 10 minuta a moze dan dva.
- Dogman
#523 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hoce li biti uskoro opet moguce gledati ove kanale na slican nacin, a da nije card sharing?
- motachjointa
#524 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ko to znaDogman wrote:Hoce li biti uskoro opet moguce gledati ove kanale na slican nacin, a da nije card sharing?
-
thepatriot
#525 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jel ovo zaista došao kraj za gledanje Digi Tv-a,nelegalnim putem, kod mene večeras sve mračno,čak i oni kanali što su se mogli gledati preko ovih zadnjih ključeva