60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
samo malo

#501 Re: 60 MINUTA - All about

Post by samo malo »

Ma ja, lazu zene, hodza dobar.

Kako vec kazu oni sa bliskog istoka i malo dalje, zena mora biti zakrabuljena od glave do pete, jer me izaziva i stavlja na kusnju moj moral ako nije.
softly

#502 Re: 60 MINUTA - All about

Post by softly »

pure_love wrote:o cemu su govorili? odavno ne gledam to,,cijenim zdravlje :-)
evo komentara nekog clana s jednog drugog foruma,pa rekoh prekopiram posto ima veze s temom:
ee ljudi ja sam stvarno isfrustriran, ovo je uzas....
Ako je ko gledao vecerasnju emisiju 60 minuta, pri kraju emisije, spomenut je neki hodza, koji je predstavljen kao veliki sexualni manijak, koji je zlostavljao jednu zenu, u dzamiji...to je tako prikazano.. fuuuuuuj...
Ja sam tu odmah komsija, i mi svi iz otoke znamo za taj slucaj, i svi znamo, na sta je ta zena sve spremna, vjerujete.. taj hodza je tako dobar, covjek ima oko 55 godiina, star, bolestan, slab, nekakav usporen,tih, (da ne spominjem da ima hodzincu 5 puta ljepsu) i postoje toliko stvari gdje se vidi da ova zena izmislja..
ona je njega tuzila na sudu, medjutim, sud odbio tuzbu, jer..
price se poklapaju obje i njegova i njezina...
(ona cistila dzamiju, on otisao u wc, uzeo abdest, vratio se, i ona njega vidjela kako mu je otkopcan slic i to je to)
al.. ona je to toliko preuvelicala na tv-u, da je to strasno...
Jos nesto, nakon tog dogadjaja, ko biva, ona je otisla prvo kod jedne komsinice, sjedila, pa otisla kod druge, pa onda poslala sina po pare od ciscenja dzamije, pa tek onda otisla ga prijavtiti, policiji....
mislim stvarno ne znam sta da kazem.. covjeku je tako uprljan obraz.... stvarno mi ga je zao...(sad mi je tek jasno sto su nas uvijek upozoravali na 60 min=
et toliko da znate..i molim vas.. jos jednom ne uzimajte nista zdravo za gotovo...
selam alejkum
Treba njih oboje prijaviti na onaj hrvatski kviz "Trenutak istine"...
Adriatic

#503 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

Veća su kriza mještani Gluhe Bukovice.
Kad su oni spremni žrtvovati svoju djecu zbog pedofila, to je strašno.
Kakvi su to ljudi?
Svako ko ima djecu, nek pokuša zamisliti da se njegovom djetetu desilo nešto slično.
Ne zaboravimo da je u početku bilo 6 djevojčica koje su prijavile ovog imama, da bi kasnije samo jedna ostala istrajna.
Da li smo stvarno svi postali jedna velika Gluha Bukovica?
Zar je moguće da se svi pravimo ludi i ne vidimo ovo zlo koje je tako očigledno?
Zar ima ovoliko ljudi koji i dalje brane ovog imama?
Šta vam je?
zonbirile

#504 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

@TanderbirD
tvoj post bi imao smisla da smo Norveška,ovako zadnja zemlja po svim parametrima,ne ide.Onakve emisije svaki dan na svim kanalima po 1 h,a ako je problem SDP,brate neka svi o drugima prave priloge,pa materijala bar ima koliko hočeš za sviju,sve go lopov.Znam reći češ ne ide tako,ali jarane osvrni se oko sebe,ništa drugo nego lopov do lopova.
felipe kajetano

#505 Re: 60 MINUTA - All about

Post by felipe kajetano »

Jel bilo kakvog kamenovanja :?: :run:
palermo

#506 Re: 60 MINUTA - All about

Post by palermo »

Nego, stvarno, koja je ono fora sa Golubovićem, ma mora se u nečem ipak imati granica, i još onaj novinar onako zadivljeno gleda u njega..........
zonbirile

#507 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

ThunderbirD wrote:
zonbirile wrote:@TanderbirD
tvoj post bi imao smisla da smo Norveška,ovako zadnja zemlja po svim parametrima,ne ide.Onakve emisije svaki dan na svim kanalima po 1 h,a ako je problem SDP,brate neka svi o drugima prave priloge,pa materijala bar ima koliko hočeš za sviju,sve go lopov.Znam reći češ ne ide tako,ali jarane osvrni se oko sebe,ništa drugo nego lopov do lopova.
Emisija ima smisla za postojanje ali način na koji se ta emisija pravi ili snima nema moju pažnju. Jedan od razloga je taj, što mene ne interesuju neki Kristijan Golubović ili kak se zove onaj iz BG odnosno bjelosvjetske lopovine niti mogu zamislit kome pada napamet da takve idiote stavljaju na male ekranene ?! Čemu on na FTV :-?

Ukoliko se izvještava o nekom događaju i daje se kritički osvrt, i sl. onda neka se to čini na profesionalan način. Međutim, novinari tog magazina trče za ljudima, guraju se, i dobacuju se frazama " baš te se bojim !!! " . BiH nije crna rupa na svijetu, i mi možemo mnogo bolje emisije napraviti od te " sapunice ".

Bakir je bio gost emisije NU2 u Zagrebu kod Aleksandra, i mogao je uvidjeti kako se vodi jedna ozbiljna TV emisija sa izrazito pol. sadržajem. Iako su i gledatelji te emisije bili iznenađeni Bakirovim vokabularom :)

Da ne tušim dalje...pišem ovo iz razloga jer ti shvataš moj prethodni post :thumbup:
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ma Kristijan je bio,šta ima veze,nije propaganda kriminala,bio je i Faćo,Gaši,Čelo,a porediti Stankovića jer izvlačenje iz okruženja-odnos Hrvatska/BiH je je taman Bakir/Aco.E sad da Bosna nije crna rupa u svijetu slažem se dok god postoji Mauricijus i Burundi,Somalija,ali je dno dna u Evropi.
samo malo

#508 Re: 60 MINUTA - All about

Post by samo malo »

Jebiga, ljude boli sto Bakir kaze jednu istinu, drzava je u kurcu totalnom.

Pretpostavljam da je nekima jako dobro u ovom sistemu, pa im ne odgovara istina.

Ne vidim drugo objasnjenje. Uostalom, pun je forum price o nekakvom blagostanju u BiH, samo mediji lazu, a jedini problem je Dodik. Njega uklonimo, i druga Svicarska, ma i bolji :-)
HAVANA

#509 Re: 60 MINUTA - All about

Post by HAVANA »

skolarac wrote:
HAVANA wrote:
skolarac wrote:Emisija 60 minuta je primjer kakvi treba da budu mediji totalitarnih rezima.Pocev od rjecnika novinara pa nadalje.Pokušavaju kriminalizirati i optuziti pojedince bez provođenja sudskog postupka i procesuiranja što predstavlja karakteristiku i praksu totalitarnih režima,nazivajuci ih lopovima,teroristima,hodajuce bombe...

Školarac,uči i ne seri. :oops:
Nesvatas ti Havana,lahko je tebi,kad ti je Bakirce idol ili mozda Avdo Avdic zvani Av Av.

Lahko prihajamo :dance:
grany-smith

#510 Re: 60 MINUTA - All about

Post by grany-smith »

ThunderbirD wrote:Magazin 60 minuta mi sve više prerasta u kafansko tračarenje. Taj magazin je slika prilika današnje države BiH. Huškanje, govor mržnje, isfrustrirani i ratoborni, polupismeni novinari, koji koriste javni servis u promicanju političkih stavova jedne beznačajne političke partije. Ne kažem da nema istine u njihovom izvještavanju, ali isto tako, kada bi se stavile na vagu istina naspram iznesenih laži, mislim da bi bilo sasvim neizvjesno na koju stranu bi otišla prevaga. Nastojanje da svaka vijest prestavlja " senzaciju " vodi ka konstruisanju i neobjektivizmu, da ne spominjem obračune na ličnoj osnovi, što ne poznaje moderno novinarstvo. Taj magazin ljudi zaista prate u velikom broju. Međutim zašto ? Mnogi se vole naslađivati tračevima, ubijati dosadu jer nemaju pametnijeg posla, a preteške su im za pratiti emisije kulturnog, obrazovanog, informativnog sadržaja i sl.

)
Kamo sreće da su tračevi
felipe kajetano

#511 Re: 60 MINUTA - All about

Post by felipe kajetano »

Avdo je car :-D ..ostali clanovi redakcije tak-tak...
captain koons

#512 Re: 60 MINUTA - All about

Post by captain koons »

za avdu avdica...jest brate moze se reci da ima muda kao novinar al dzaba kad to sve pada u vodu jer se vidi da je pravi mali seljacic...jednostavno nema te kvalitete zbog svog ponasanja koje je na trenutke bezobrazno prema sagovornicim umjesto da to sve odradi na profesionalnoj osnovi...oni prilozi...i onaj glas...dobar je za nasmijati se ali nie bas za drzavne televizije..malo vise htv-a i be92 neka pogleda da se nauci...jer cinjenica je da kod nas nema kvalitetnog novinara :)
latentnicinik

#513 Re: 60 MINUTA - All about

Post by latentnicinik »

captain koons wrote:za avdu avdica...jest brate moze se reci da ima muda kao novinar al dzaba kad to sve pada u vodu jer se vidi da je pravi mali seljacic...jednostavno nema te kvalitete zbog svog ponasanja koje je na trenutke bezobrazno prema sagovornicim umjesto da to sve odradi na profesionalnoj osnovi...oni prilozi...i onaj glas...dobar je za nasmijati se ali nie bas za drzavne televizije..malo vise htv-a i be92 neka pogleda da se nauci...jer cinjenica je da kod nas nema kvalitetnog novinara :)
ispravak netočnog navoda - nije on mali seljačić, on je neodgojena ober seljačina :lol:
latentnicinik

#514 Re: 60 MINUTA - All about

Post by latentnicinik »

palermo wrote:Nego, stvarno, koja je ono fora sa Golubovićem, ma mora se u nečem ipak imati granica, i još onaj novinar onako zadivljeno gleda u njega..........
pa nije valjda da si zaboravio da su zvijezde najgledanijeg magazina već bili Faćo i Elez. Moraju mladi imati nekakve uzore, štaš :-) još ako koja od tih moralnih vertikala kaže da je reis kriminalac, gre'ota to ne prikazati :lol:
latentnicinik

#515 Re: 60 MINUTA - All about

Post by latentnicinik »

kakavdanakneiskustvu wrote:
latentnicinik wrote:
palermo wrote:Nego, stvarno, koja je ono fora sa Golubovićem, ma mora se u nečem ipak imati granica, i još onaj novinar onako zadivljeno gleda u njega..........
pa nije valjda da si zaboravio da su zvijezde najgledanijeg magazina već bili Faćo i Elez. Moraju mladi imati nekakve uzore, štaš :-) još ako koja od tih moralnih vertikala kaže da je reis kriminalac, gre'ota to ne prikazati :lol:

govoriš o reisu koji je podržavao pedofila
govorim o reisu koji nije pljuvao po čovjeku koji nije bio pravomoćno osuđen. Mom uvaženom reis efendiji koji mi je svaki ponedjeljak navečer draži nego što mi je bio istog dana popodne pa možeš misliti koliko mi je onda drag s obzirom koliko ponedjeljaka ima. Kontaš ? :D

Branim ga od onih koji su podržavali Dodika, koji danas podržavaju Čavića koji u Bileći podržava načelnika radikala (i to besramno objave u svojoj emisiji) koji su klali moj narod, branim ga od onih koji u svojoj redakciji imaju novinare koji su pratili "oslobađanje" Srebrenice.....

Nek si ti to zaboravio, lahko ćemo za reisa :)
Better Man

#516 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Better Man »

latentnicinik wrote:
Branim ga od onih koji su podržavali Dodika, koji danas podržavaju Čavića koji u Bileći podržava načelnika radikala (i to besramno objave u svojoj emisiji) koji su klali moj narod, branim ga od onih koji u svojoj redakciji imaju novinare koji su pratili "oslobađanje" Srebrenice.....

Za tvoju informaciju Reis je javno branio i podržavao Dodika!
latentnicinik

#517 Re: 60 MINUTA - All about

Post by latentnicinik »

Better Man wrote:
latentnicinik wrote:

Za tvoju informaciju Reis je javno branio i podržavao Dodika!
jest, jest. Reis je aktivno radio na promociji demokrate, pardon socijaldemokrate Dodika ( kao što i danas aktivno radi na promoviranju "koalicijskog" partnera radikala ) :dance:
latentnicinik

#518 Re: 60 MINUTA - All about

Post by latentnicinik »

Nope, reis je branio Dodika od načina na kojeg ga napadaju, a koji je svojstven napadačima, ne ograničava se samo na Dodika već na sve koji nisu u suri sa napadačima, i nema veze sa novinarskom profesijom i novinarskim profesionalizmom.

To što si ti drugačije vidio, nije ništa čudno. Štovateljima rada magazina 60 minuta ionako nije moguće ništa dokazati, njima je bitno samo da se pljuje po onima koji nisu na njihovom tonu razmišljanja. Objektivnost i istina je, kao i njihovim idolima, apsolutno nevažna stvar. Još kad se pljuje po hodžama, pardon klerofašistima, ku'š većeg rahatluka :)

A u međuvremenu, uživajmo u promociji dojučerašnjeg predsjednika SDS-a i trenutnog polukolacijskog partnera radikala. I kontajmo koji će četnik postati prihvatljiv za par godina kad ovog potrošimo. 8-)
latentnicinik

#519 Re: 60 MINUTA - All about

Post by latentnicinik »

pa nije rekao kad je naglasak tog intervjua bio na medijima i medijskom ološu koji terorizira sve političke i ine neistomišljenike. Rekao je Reis mali milion puta masu stvari i protiv Dodika, i protiv njegove politike i protiv genociditeta kojeg zastupa pa su ga iste kvazidemokrate i kvazinovinari proglašavali fašistom, klerofašistom, rušiteljem sekularizma i šta već ne. Ne bi vam ugodila ni Rihanna, a ne reis :D

Možda nisi štovatelj, ali bar po pitanju reisa imaš istu spiku kao i oni - "šta god reis da uradi, to je dno dna". Za njih znam da je to tako jer je jedina utjecajna osoba ( hajde uz Radončića, mada ne bih ruku stavio u vatru za njegove moralne kvalitete ) kojeg nisu kupili ili na neki način ucjenili kako bi im se makao sa puta i ostavio im odriješene ruke za instaliranje njihove političke opcije na vlast. Da li je to i kod tebe slučaj, ne znam, nisam bapš upoznat sa tvojim pisanjem, pa ne znam koji su tvoji motivi.

Utakmica završila, sad će partijski vojnici :D
zonbirile

#520 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

latentnicinik wrote:pa nije rekao kad je naglasak tog intervjua bio na medijima i medijskom ološu koji terorizira sve političke i ine neistomišljenike. Rekao je Reis mali milion puta masu stvari i protiv Dodika, i protiv njegove politike i protiv genociditeta kojeg zastupa pa su ga iste kvazidemokrate i kvazinovinari proglašavali fašistom, klerofašistom, rušiteljem sekularizma i šta već ne. Ne bi vam ugodila ni Rihanna, a ne reis :D

Možda nisi štovatelj, ali bar po pitanju reisa imaš istu spiku kao i oni - "šta god reis da uradi, to je dno dna". Za njih znam da je to tako jer je jedina utjecajna osoba ( hajde uz Radončića, mada ne bih ruku stavio u vatru za njegove moralne kvalitete ) kojeg nisu kupili ili na neki način ucjenili kako bi im se makao sa puta i ostavio im odriješene ruke za instaliranje njihove političke opcije na vlast. Da li je to i kod tebe slučaj, ne znam, nisam bapš upoznat sa tvojim pisanjem, pa ne znam koji su tvoji motivi.

Utakmica završila, sad će partijski vojnici :D
-----------------------------------------------
samo okreni naglavačke i sve stoji.Nisu oni njega ucijenili i kupili,već on njih,a da ima dobrih dijela registrovalo bi se.Uostalom biti prvi i trpati se svugdje u zemlji na dnu evropske ljestvice,ne može ga amnestirati.Sem toga background mu ne ulijeva neko povjerenje.
zonbirile

#521 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

šta je ovo jutros,ko god se javi naopačke.Pa ne kreiraju mediji stvarnost ni društvo,nego su oni proizvod društva.Da nije tako,mediji bi bili krivi za stanje u društvu i za egzistiranje kleptomansko-klerikalne družine,a to ipak nije tako.
saibaba

#522 Re: 60 MINUTA - All about

Post by saibaba »

Gledajuci nepristrasno, sta je vaznije :
- da postoji optuzba od strane investitora za pokusaj uzimanja mita u sarajevskoj opstini ili "pedofil efendija" iz gluhe bukovice koji je osuđen ...
Banksy

#523 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Banksy »

zonbirile wrote:
Pa ne kreiraju mediji stvarnost ni društvo,nego su oni proizvod društva.Da nije tako,mediji bi bili krivi za stanje u društvu i za egzistiranje kleptomansko-klerikalne družine,a to ipak nije tako.
Naravno da kreiraju i naravno da su sukrivci. Treba li te podsjećati na period 1986 - 1990 i ulogu medija. A danas su uticajniji nego ikada prije, TV i internet posebno.
Vodenjak

#524 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Vodenjak »

Banksy wrote:
zonbirile wrote:
Pa ne kreiraju mediji stvarnost ni društvo,nego su oni proizvod društva.Da nije tako,mediji bi bili krivi za stanje u društvu i za egzistiranje kleptomansko-klerikalne družine,a to ipak nije tako.
Naravno da kreiraju i naravno da su sukrivci. Treba li te podsjećati na period 1986 - 1990 i ulogu medija. A danas su uticajniji nego ikada prije, TV i internet posebno.
Razmisli malo @Banksy.
@zonbirile je ipak u pravu. Mediji nikad, pa ni u periodu koji navodis ne bi sami od sebe mogli da urade sto su radili.
Uvijek i UVIJEK su, u apsolutistickim rezimima, mediji ti koji su glasnogovornici aktuelne politike i nista drugo.
Cak i u demokratskim zemljama ne postoji apsolutna sloboda medija koji bi mogli, kad bi htjeli, kreirati stvarnost.
Banksy

#525 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Banksy »

Vodenjak wrote: Uvijek i UVIJEK su, u apsolutistickim rezimima, mediji ti koji su glasnogovornici aktuelne politike i nista drugo.
Cak i u demokratskim zemljama ne postoji apsolutna sloboda medija koji bi mogli, kad bi htjeli, kreirati stvarnost.
Ramisli malo @Vodenjak
Uvijek i uvijek, u SVIM ''režimima'', mediji su glasnogovornici određene političke opcije i kapitala. Samim tim postaju izuzetno jaki kreatori stvarnosti koju živimo, a u određenim situacijama i sukrivci.

Tačno tako kako tvrdiš, i u demokratskim zemljama ne postoji apsolutna sloboda medija.
S tim da u demokratskim zemljama te podjele i preferencijenije nisu tajna, zna se koji medij je sklon kojoj političkoj i tajkunskoj opciji i kakva mu je, shodno tome, uređivačka politika.
Tako je i kod nas, s tim da ovdje ne postoje ''stabilni'' mediji u tom smislu. Kod nas se kupuju ''po sezoni'' ili kvartalu, tako je da je teško odrediti stabilnu sklonost nekog medija određenoj političkoj opciji.
Locked