Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post Reply
nokia6170

#501 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by nokia6170 »

Liska wrote:Nokia, evo ti link za jedno izvlacenje jedne brigade JNA, cisto da vidis kako je pregovora bilo ali nije bilo pregovora o stavljanju pod zapovjednistvo legalnih organa u Hrvatskoj, kao ni u Sloveniji:
http://members.lycos.co.uk/oklop/4.okbr.htm

Mene puno ne brine suverenitet ili legalitet nego prije svega realna mogucnost toga procesa. A te realne mogucnosti u BiH nije bilo. U vrijeme kad bi BiH vlasti krenule sa takvom politikom, vec je bilo kasno. BiH vlasti su trebale krenuti u blokadu vojarni JNA u 1991. godini a mislim da to ne bi upalilo jer bi se vecina naroda, sem Hrvata, okrenula protiv takve politike a JNA bi time dobila otvoreni poziv za drzavni udar. Sve poslije je bilo isuvise kasno.
Znam moj dragi Liska, svi su bili oprezni sa JNA jer je to ipak bila vojna sila i svi pokusavali da prvo mirnim pute ih se rijese...Bosna je najvise fasovala jer se JNA iz Hrvatske i Slovenije nije "povukla" u Srbiju, vec se "povukla" u Bosnu i tu stacionirala, a kasnije samo preobukla u VRS.

Moj sustinski komentar se odnosio na nesposobnost Alije u to vrijeme kao drzavnika da stiti interese drzave RBiH..stavio je svoj licni interes i sigurnost u to doba ispred same drzave...hipoteticki gledajuci i da je Alija zrtvovan-likvidiran, drzava ne bi ostala bezglava, jer je postojalo predsjednistvo RBiH kao kolektivni organ...a zbog Alije je cijelo Sarajevo skoro razoruzano samo zbog njegove licne sigurnosti, i da ne zaboravimo sigurnost njegove cerkice.
kiky

#502 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by kiky »

nije problem što je jna iznijela oružje ( koje je i imovina bih, nije ga srbija sama ni pravila ni plačala ) ...
problem je što danas niko u bih neče da fakturiše srbiji sve što je pokrala ...
smješna stvar ... vratit če nam dva helikoptera koja su pripadala mup-u bih ali u kamionima jer su rastureni ...
glupost ..
nek vrate vrijednost tih helikoptera koje su pokrali, a krš, koji su napravili, nek ostave sebi ....
ako neče, ima sud u strazburu ili hagu panek presudi šta je ispravno ...
tako se to radi ..
Liska

#503 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by Liska »

Sa zadnjom recenicom bih se mogao sloziti. Sto se mene tice, Alija nije nikada ni bio drzavnik ali opet kako biti drzavnik kad drzave, sem na papiru, nikada u stvari i nije bilo. Po meni ni ovo danas nije drzava a nije nista bolje bilo ni 1992. godine. Ali Alija nije bio glup i sigurno se bojao da bi blokadom kasarni JNA tijekom 1991. godine mogao prvenstveno naskoditi sebi i svojoj vlasti. U to doba bi se narod digao protiv onoga koji bi uradio takvu stvar. A poslije je bilo kasno i uz najbolju volju. Siguram sam da je vagao stotinu puta sto bi bilo najbolje i u vaganju je mozda bio i najbolji politicar u ovim krajevima. Ali poslije bilo kakvog vaganja trebalo je i odluciti, pa makar i pogresno. A o predsjednistvu kao kolektivnom organu??? :lol:
Sto se tice toga sto je izneseno, mislim da je sve uslo u sporazum o sukcesiji i mislim da vise nema ni pravnog lijeka za odstetu. Koliko znam Medjunarodni sud pravde i nije nadlezan za to a ni Sud u Strasburgu.
Luke Perry

#504 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by Luke Perry »

Lako je blokirati kasarnu u Varazdinu.
and

#505 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by and »

jna se iz slovenije i hrvatske povukla u bih.jna u bih nije poštovala dogovor i nije iz bih izašla sa oružjem i vojnicima.prekršili su dogovor i šta im nije jasno oko napada na "vojnike" jna.ko će za to odgovarati?
Luke Perry

#506 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by Luke Perry »

Porediti stanje u BiH sa stanjem u Hrvatskoj moze neko samo ko se pravi bezobrazan.
kiky

#507 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by kiky »

pa ne bih to nazvao bezobrazlukom ...
momentom priznanja nezavisnosti od strane un-a, politički i pravno gledajuči, stanje u bih je isto kao i stanje u rh ....
čak i nevezano za kasarne i jna ...
ako je bih dobila nezavisnost na super čist i extra legalan način, molim, poštuj to i ponašaj se u skladu s tim ...
problem je u tome što srbi nikad nisu poštovali zakone nego imaju svoju interpretaciju svega i svačega ...
da sad idem u tančine .... mrsko mi ...
primjera ima nevjerovatno puno ....
Luke Perry

#508 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by Luke Perry »

Srba u Hrvatskoj je bilo u par gradica dok ih u Bosni ima svugdje minus srednja Bosna i Z.Hercegovina. Tamo gdje ih je bilo tu su teritoriju i drzali bez po muke.
nokia6170

#509 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by nokia6170 »

Liska wrote:Sa zadnjom recenicom bih se mogao sloziti. Sto se mene tice, Alija nije nikada ni bio drzavnik ali opet kako biti drzavnik kad drzave, sem na papiru, nikada u stvari i nije bilo. Po meni ni ovo danas nije drzava a nije nista bolje bilo ni 1992. godine. Ali Alija nije bio glup i sigurno se bojao da bi blokadom kasarni JNA tijekom 1991. godine mogao prvenstveno naskoditi sebi i svojoj vlasti. U to doba bi se narod digao protiv onoga koji bi uradio takvu stvar. A poslije je bilo kasno i uz najbolju volju. Siguram sam da je vagao stotinu puta sto bi bilo najbolje i u vaganju je mozda bio i najbolji politicar u ovim krajevima. Ali poslije bilo kakvog vaganja trebalo je i odluciti, pa makar i pogresno. A o predsjednistvu kao kolektivnom organu??? :lol:
Sto se tice toga sto je izneseno, mislim da je sve uslo u sporazum o sukcesiji i mislim da vise nema ni pravnog lijeka za odstetu. Koliko znam Medjunarodni sud pravde i nije nadlezan za to a ni Sud u Strasburgu.
Mogu se sloziti sa tobom da je drzava u tom trenutku 1992. godine vise bila na papiru, nego u stvarnosti, ali ne treba ni zaboraviti cinjenicu da je i Hrvatska u tim trenucima bila vise na papiru nego u stvarnosti ako se uzme u obzir koliko je svoje teritorije kontrolisala. Vise je kontrolisala u tudjoj drzavi, u Hercegovini, nego u hrvatskoj :D

Medjutim, upravo to sto je pisalo na papiru 1992. godine je odrzalo i Hrvatsku i Bosnu u zivotu kao drzave..jedina razlika se ogledala u cinjenice da je Hrvatskoj upala kasku u med, pa se Oluja i Bljesak, odnosno da je Hrvatska prva krenula u oslobadjanje svoje teritorije...jer da je postojala volja svjetskih sila za suprotnim, Hrvatska bi danas imala svoju RSK sa planom Z4, a Bosna bila uredjena kao Hrvatska, bez RS-a.

Sud u Strazburu (ako se misli na Evropski sud za ljudska prava) ne bi definitivno bio nadlezan za ovo pitanje, a Medj. sud pravde bi bio nadlezan, ali Bosna i Hercegovina u ovom trenutku nema kapacitet da brani bilo kakav interes kada se na drugoj strani nadje ili Hrvatska ili Srbija. To su fakti.
Liska

#510 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by Liska »

nokia6170 wrote:
Liska wrote:Sa zadnjom recenicom bih se mogao sloziti. Sto se mene tice, Alija nije nikada ni bio drzavnik ali opet kako biti drzavnik kad drzave, sem na papiru, nikada u stvari i nije bilo. Po meni ni ovo danas nije drzava a nije nista bolje bilo ni 1992. godine. Ali Alija nije bio glup i sigurno se bojao da bi blokadom kasarni JNA tijekom 1991. godine mogao prvenstveno naskoditi sebi i svojoj vlasti. U to doba bi se narod digao protiv onoga koji bi uradio takvu stvar. A poslije je bilo kasno i uz najbolju volju. Siguram sam da je vagao stotinu puta sto bi bilo najbolje i u vaganju je mozda bio i najbolji politicar u ovim krajevima. Ali poslije bilo kakvog vaganja trebalo je i odluciti, pa makar i pogresno. A o predsjednistvu kao kolektivnom organu??? :lol:
Mogu se sloziti sa tobom da je drzava u tom trenutku 1992. godine vise bila na papiru, nego u stvarnosti, ali ne treba ni zaboraviti cinjenicu da je i Hrvatska u tim trenucima bila vise na papiru nego u stvarnosti ako se uzme u obzir koliko je svoje teritorije kontrolisala. Vise je kontrolisala u tudjoj drzavi, u Hercegovini, nego u hrvatskoj :D

Medjutim, upravo to sto je pisalo na papiru 1992. godine je odrzalo i Hrvatsku i Bosnu u zivotu kao drzave..jedina razlika se ogledala u cinjenice da je Hrvatskoj upala kasku u med, pa se Oluja i Bljesak, odnosno da je Hrvatska prva krenula u oslobadjanje svoje teritorije...jer da je postojala volja svjetskih sila za suprotnim, Hrvatska bi danas imala svoju RSK sa planom Z4, a Bosna bila uredjena kao Hrvatska, bez RS-a.

Sud u Strazburu (ako se misli na Evropski sud za ljudska prava) ne bi definitivno bio nadlezan za ovo pitanje, a Medj. sud pravde bi bio nadlezan, ali Bosna i Hercegovina u ovom trenutku nema kapacitet da brani bilo kakav interes kada se na drugoj strani nadje ili Hrvatska ili Srbija. To su fakti.
Pa i nije bas tako. Zagreb je sam i velicinom i brojem stanovnistva i po nekoliko puta veci od sve teritorije koju je Hrvatska kontrolirala u Hercegovini.
Na stranu kome je upala kasika u med, je li Medjunarodni sud pravde stvarno nadlezan da odlucuje o odsteti koju bi Srbija trebala platiti BiH i na kojoj osnovi, s ozbirom na raniju presudu Suda u vezi genocida? Iako po meni od tih sudova nikakvih koristi a ni stete. Sve i da presude ne znam sto, tko bi natjerao Srbiju da plati marku?
zonbirile

#511 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by zonbirile »

nokia6170 wrote:

----------------------------------------------------------------------------------------------
pa postoje i fakti o dogovorima za podjelu Bosne,za Hrvatsku ne.Franjo je muriju davno odrobijao,Alija u osvit rata,i zalagali se isti iz SANU,pisci Memoranduma.I to su fakti.Hrvati gdje god su mogli udarali bez zazora,ovde se uvijek čuvao neprijatelj.Kada je 1996g Holbruk nastojao zabraniti SDS i rastjerati govna,Alija ih spasio.Ko je bio skim vezan,kojim interesima i ucjenama i to je fakat.E sad kaška je uvijek kod susjeda u medu.
nuernberg

#512 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by nuernberg »

kiky wrote:nije problem što je jna iznijela oružje ( koje je i imovina bih, nije ga srbija sama ni pravila ni plačala ) ...
problem je što danas niko u bih neče da fakturiše srbiji sve što je pokrala ...
smješna stvar ... vratit če nam dva helikoptera koja su pripadala mup-u bih ali u kamionima jer su rastureni ...
glupost ..
nek vrate vrijednost tih helikoptera koje su pokrali, a krš, koji su napravili, nek ostave sebi ....
ako neče, ima sud u strazburu ili hagu panek presudi šta je ispravno ...
tako se to radi ..
za mene JNA znaci -Jugoslovenka Narodna Armija......posto je Jugoslavija prestala da zivi ne mozemo da je zovemo JNA , nego bi joj trebali dati drugi naziv ...to sto je ostalo od te vojske je samo naoruzanje i to naoruzanje su preuzeli Hrvatski i Bosanski pobunjenici
Znaci pobunjenicke snage na prostoru Republike Hrvatske i Republike BiH
vee-jay

#513 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by vee-jay »

za @lesinara, @behavca i druge
Vladimir Putin wrote:Što znači da je RS Srpska, jer u njoj zivi preko 90% Srba, a ne Bošnjača i mi sa RS možemo da rdimo šta hoćemo pa i da je otcepimo (zato smo se i borili).
http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... &start=200

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
hadzofield

#514 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by hadzofield »

vee-jay wrote:za @lesinara, @behavca i druge
Vladimir Putin wrote:Što znači da je RS Srpska, jer u njoj zivi preko 90% Srba, a ne Bošnjača i mi sa RS možemo da rdimo šta hoćemo pa i da je otcepimo (zato smo se i borili).

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

I bosnjaci su vecina u BIH i posto smo se i borili ca BiH i to cjelovitu valjda mozemo da radimo sta hocemo
pa ida je cuvamo kao cjelovitu zemlju
Abacija

#515 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by Abacija »

zagazaga wrote:
behavac wrote:
zagazaga wrote:behavac i lešinar

i ja sam iz BL, inače ne polemišem, naročito o nečemu što nema veze s temom, ali ovaj put ću pokušati.....
Sve što ste rekli stoji.......ALI.......ljubi su iz BL protjerani, haj možete reći 'politika' i 'ružan vakat' a da li je iko od onih koji su s nama odrastali ikad, ičim pokazao da to nije bilo u redu???????

Sada se živi kako se živi. Ne možete reći da nema kamenovanja džamija i namjernog provociranja povratnika. Zvanična politika prećutno odobrava i sve svodi na 'pojedinačne ekscese'. Rat se završio prije više od 13 godina a ništa se u glavama ljudi ne mijenja.....onih u BL. Još uvijek osviću uvrijedljivi grafiti na fasadama, neko nekog nalema i baci kamen na džamiju.
Onaj dan kad je trebao biti postavljen kamen temeljac za Ferhadiju je pokazao šta omladina i onolika masa ljudi misli o povratku prijeratnih banjalučana. Promjenilo se ništa nije i neće dok neko od Vas ne kaže ''ljudi ovo nije u redu''.
Lična prijateljstva ne mogu stvoriti atmosferu u gradu. I ne možete reći da teče med i mlijeko, ne teče!
Nisam ja ni rekao da je bas med i mlijeko...ali jeste mnogo bolje nego ranije i svakim danom kako vrijeme prolazi se popravlja.
Licna prijateljstva ne mogu odmah stvoriti atmosferu ali to je pocetak.
Sto se tice temeljca Ferhadije to jeste bila sramota ali jednostavno je jos bilo takvo vrijeme koju godinu iza rata, posljedica ratne propagadne.
Danas svakako da nije bas tako...eto Ferhadija je do pola dignuta...i da je isto ljudi bi tek sad protestovali pored gradilista..
Ali zadnjih godine koliko ja znam nije tu bilo nekih incidenata...a ljudi svaki dan setaju pored bez problema.
Istina da zvanicna politika jos ne osudjuje dovoljno te 'pojedinacne' slucajeve...ono formalno svi osude i to je to...ali ja ocekujem u skoroj buducnosti boljitak i na ovom planu.
Ja prvi kazem da ti 'incidenti' nisu nikako u redu.
Šetaju, fala bogu i ŽIVE, jes da trpe ali ima nešto što ih drži uspravnim i ponosnim....a to je čist obraz, što našim komšijama fali. Evo ti jedan primjer......slika je nastala danas a natpis prošlog ljeta

Image

neko će reči to nije ništa ali za nesrbe u BL i cijeloj RS jeste......s tim se živi, ovo sa slike neće biti u vijestima a niko od komšija srba nije nikad rekao 'to nije u redu' . To je ono u nazivu RS što smeta.....način razmišljanja a ne sam naziv.

I ja se nadam da će se jednog dana sve promjeniti...al' treba to dočekati
Evo jos malo o grafitima po BL:

Banjalučki grafiti

Uzorna rugoba

http://www.e-novine.com/region/region-b ... ugoba.html
06.09.2009 - 12:56
(Tekst je preuzet sa prijateljskog portala 6yka.com)

Image
Uljepšavanje stvarnosti: Natpis na zgradi Boske

Nakon što je Federalna televizija protekle sedmice emitovala prilog o ekspanziji uličnih grafita šovinističkog sadržaja, saopštenjem se oglasila gradska uprava Banjaluke ili kako oni sebe vole nazivati Administrativna služba

U saopštenju koje nije niko potpisao se navodi da „Administrativna služba najoštrije osuđuje pojavljivanje grafita sa uvredljivim sadržajem u naselju Borik, koji su, juče 26. avgusta uklonjeni po nalogu komunalne policije“. N.N. osoba gradske administracije dalje zaključuje kako „ovako ružni ispadi sigurno ne predstavljaju pravo lice Banjaluke, a počinioci sigurno nisu svjesni štete koju čine“, kao i da je Banjaluka „otvoren grad u kojem su svi građani ravnopravni bez obzira na nacionalnost, rasu ili pol“.

Gradska uprava putem saopštenja apeluje i na policiju da preduzme sve raspoložive mjere kako bi se pronašli počinioci ovog djela.

Neki od grafita koje je snimila ekipa FTV-a kažu: Mlad balija trči poljem, ja ga stižem da ga koljem; Šta će nam titula, mi nismo Bosna; Vrbasom leševi plove, da li se bar jedan od njih zove Franjo; Hrvatsku djecu na kolac.

Ekspanzija uništavanja gradskih fasada šovinističkim, nacionalističkim, uvredljivim ili jednostavno primitivnim porukama nije počela protekle sedmice, niti su kamere Federalne televizije prve vidjele nedolične grafite. Neki od njih koji su snimljeni stari su već preko pola decenije, možda i cijelo desetljeće, i skoro sasvim identične kao onog dana kada su nastali zabilježile su ih kamere.

Većina grafita je na jako vidljivim i prometnim mjestima, svakoga dana prolazili su pored njih ne obazirući se ljekari, studenti, trgovci, penzioneri, majke, bake, očevi, braća i sestre, (prolazili su i @behavac i @lesinar) ni najmanje ne strahujući da bi se njima i njihovim najbližima moglo desiti ono što oni poručuju.

Nisu se plašili jer su oni „ispravni“, uredno posloženih krvnih zrnaca, ispravne nacionalne pripadnosti koja ne smeta koljački raspoloženim autorima. Teško da se neko od njih, „ispravnih“, zapitao kako je njihovim komšijama, prijateljima bivšim i sadašnjim, ili barem nekadašnjim sugrađanima a današnjim turistima u vlastitom gradu, koji zavedeni nostalgijom i golišavim ljetom navrate da vide mjesta svojih sjećanja na kojima su mnogo ostavili.

Image
Tradicionalna gostoljubivost: Banja Luka juče

Najbolja slika odnosa Banjalučana i njihove gradske uprave su godine protekle dok ekipa neprijateljski nastrojenog medija, kako se ovdje doživljava Federalna televizija, nije zabilježila slike koje otkrivaju ono što pokušavaju sakriti administrativni radnici, i time okončala njihov vijek trajanja.

Kantica „Jupola“ prekrila je godine neispitujućih, blagih pogleda, tek poneko onemoćalo gunđanje, a najrjeđe teški, bezuman strah i pretežak teret bolnih sjećanja. Sakrila sve bezbrižne trenutke igre lokalne dječurlije pored zidova sa zastrašujućim porukama, i njihove roditelje nezapitane i nezainteresovane, raspojasane u svojim baštama opasanim betonskim bedemima. Sa unutrašnje strane bedemi su čisti, svježe okrečeni i sigurni, koga briga šta piše izvana.

Na pet, deset, minuta od svih snimljenih grafita zatičemo još jedan u kojem se kaže ubij Turčina, koji još neoskrnavljen kamerom FTV-a, ne predstavlja opasnost na fasadi Ekonomskog, Pravnog, Šumarskog fakulteta. I ovdje svakoga dana prolazi rulja studenata, trgovaca, policajaca, ali i nekadašnjih i sadašnjih visokih funkcionera Republike Srpske i BiH.

Žitelj Borika koji je želio zadržati anonimnost kazao nam je da je pokušao komunalnoj policiji prijaviti nastajanje grafita usred dana, kada je vidio da se fasada susjedne zgrade priprema za „slikanje“ krečenjem bijele podloge. Komunalni policajac mu je odgovorio da to sigurno firma koju su oni angažovali skida grafite. Kada mu je građanin odvratio da se radi o lokalnim huliganima koje poznaje rekao je da ih je sigurno ta firma angažovala kao podizvođače. I spustio slušalicu na insistiranje da dođu i provjere da li je tako.

Huligane je par sati kasnije, „u zenitu radnog napora“, snimila i ekipa novinara entitetske televizije RS. Stvarajući kvaziumjetnosti postali su primjer ostaloj omladini, zvijezde intervjuisane u kulturnoj rubrici dnevnika. Imali su dozvolu predsjednika kućnog savjeta zgrade koju su ofarbali, a usput su i uništili fasadu susjedne bez ikakve dozvole vlastitim potpisima. Sadržaj njihove poruke nije bio uvredljiv nego primitivno navijački. Sudeći prema stilu rada isti autori su „ukrasili“ i fasade ostalih okolnih zgrada, neke nacionalističkim porukama.

Predsjednici kućnih savjeta su izgleda jako zadovoljni šarenim molerajem i potajno dijele telefonske brojeve besplatnih maloljetnih molera-nacionalista. Možda su i njihova djeca ili prijatelji njihove djece koja uče da plivaju u plemensko-rodbinskom mulju zapuštene države. Očevi su izabrani na „važne“ funkcije i slučajno imaju na raspolaganju resurs koji i nije neki, samo običan zid, koji doživljavaju svojim. Od praznog zida do cijele zgrade i nije tako veliki korak, uz malu pomoć mojih prijatelja.

Fasade koje su preturile generacije mladih buntovnika bez većih oštećenja, u par godina ovih najnovijih potpuno su pokrivene vulgarnim imitacijama umjetničkih djela primitivnog sadržaja. Nova mladost je manje strpljiva od one stare.

http://www.e-novine.com/files.php?file= ... 837838.jpg
Kosovo je Srbija, a i Srpska isto: Mladalačka nestašnost

Gradska uprava može neprekidno licemjereno osuđivati vandalizam, oni koji žive i pamte ipak malo bolje poznaju slučaj. N.N. administrator se može živahno igrati psihologa amatera i pogađati da li su počinioci svjesni štete ili nisu, slike su zabilježene i već godinama daleko bolje svjedoče o stanju grada i ljudskim pravima nego sve njihove uzaludne riječi. Isto tako može zamišljati da on jedini poznaje i određuje pravo lice grada, demantuje ga izlazak na prvi trotoar i susret sa vlastitim djelom.Oni kojima su poruke upućene su ih shvatili, hiljade ovakvih saopštenja neće to promijeniti.

Nije počinjeno jedno krivično djelo kako navode administrativci već stotine njih, godinama unazad, želimo sreću policiji u otkrivanju. Ako se policija uopšte bude zanimala za njih. Ima grafita kojima se vrijeđa policija ispod kojih su se autori uredno potpisali, imenima, prezimenima, nadimcima.

Sve dok bude potrebno da našu sramotu snime „neprijatelji“, oni „s druge strane žice“, da bi je mi osudili, pozabavili se njom, „moleraj“ gradske uprave svi će lako identifikovati.

Kada je kamera otkrila našu sramotu, u kojoj smo tako lijepo živjeli godinama, sjetili su se administrativci da šminka čini čuda, u ljepoticu pretvara rugobu. Kada se skine šminka poslije noćnog ludovanja, kada u miru pogledamo slike zabave, ipak kamera odlično prikazuje staru, na svoje slike nikada naviklu rugobu.
behavac

#516 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by behavac »

Vladimir Putin wrote:Što znači da je RS Srpska, jer u njoj zivi preko 90% Srba, a ne Bošnjača i mi sa RS možemo da rdimo šta hoćemo pa i da je otcepimo [/size](zato smo se i borili)
Sto za mene?...ja nisam tvrdio da je RS samo srpska...i gdje sad iskopa komentar s druge teme od prije 2 mjeseca ???
Abacija wrote: Većina grafita je na jako vidljivim i prometnim mjestima, svakoga dana prolazili su pored njih ne obazirući se ljekari, studenti, trgovci, penzioneri, majke, bake, očevi, braća i sestre, (prolazili su i @behavac i @lesinar) ni najmanje ne strahujući da bi se njima i njihovim najbližima moglo desiti ono što oni poručuju.
Citao sam ja i Srbe na vrbe pa nisam strahovao...ne plase mene grafiti...
Licno moje naselje je puno grafita...uglavnom neke sale...bio je jednom i jedan nacionalisticki-sovinisticki i ja licno sam ga prijavio i obrisan je.
Al kako sam navikao na grafite inace (zbog naselje) ne obracam paznju na njih...tako da moze biti da sam prosao pored kojeg sa negativnom konotacijom a da ga nisam ni vidio.
Ovo sto pise Murija ...Hrvatsku ne znam ni gdje se nalazi...
Al nemam se ja sta kome pravdati...savjest mi je cista...
Oni koji to pisu nek ide njima na cast...na policiji je da ih nadje i kazni a na komunalcima da to ociste...
Kad bi grafiti bili jedini problem nase drzave mi bi bili srecni...samo opusteno...
vee-jay

#517 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by vee-jay »

behavac wrote:
Vladimir Putin wrote:Što znači da je RS Srpska, jer u njoj zivi preko 90% Srba, a ne Bošnjača i mi sa RS možemo da rdimo šta hoćemo pa i da je otcepimo [/size](zato smo se i borili)
Sto za mene?...ja nisam tvrdio da je RS samo srpska...i gdje sad iskopa komentar s druge teme od prije 2 mjeseca ???
:-) pa pogledaj koliko je star moj post :-)

nisam in mood da elaboriram dalje, nije bila rijec o tome...
dallton

#518 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by dallton »

ma hajde bolan ko da se neko jos cudi ovome, imas kraj sebe zive fasiste u blizini, prihvatis ih takvi kakvi jesu, prezires, i osiguras da nisu u mogucnosti da naprave neko novo sranje, i na kraju pustis vremenu da rijesi sve ostalo
behavac

#519 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by behavac »

vee-jay wrote:
behavac wrote:

quote="Vladimir Putin"
:-) pa pogledaj koliko je star moj post :-)

nisam in mood da elaboriram dalje, nije bila rijec o tome...
Pa ovaj Putinov post je od 8.7.2009. ... al sve ovo je nebitno, malo trosimo vrijeme...drzi se ti dobrog mood-a i samo opusteno...
vee-jay

#520 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by vee-jay »

behavac wrote: Pa ovaj Putinov post je od 8.7.2009. ... al sve ovo je nebitno, malo trosimo vrijeme...drzi se ti dobrog mood-a i samo opusteno...
pa i moj je isto od 08.07 :wink:

...saljem ti good vibrations :music: :kravata: :music2: :D
behavac

#521 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by behavac »

vee-jay wrote:
behavac wrote: Pa ovaj Putinov post je od 8.7.2009. ... al sve ovo je nebitno, malo trosimo vrijeme...drzi se ti dobrog mood-a i samo opusteno...
pa i moj je isto od 08.07 :wink:

...saljem ti good vibrations :music: :kravata: :music2: :D
Pa hvala...evo nastavljam sirenjem treskavaca...:music: :kravata: :music2:
Post Reply