ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
eques

#501 Re: ERONET

Post by eques »

The Realist wrote:
true wrote:dragi forumasi imam sljedeci problem
ljetos sam potpisao ugovor dok je bila neka akcija sve je bilo ok kao sto su mi rekli,jedne prilike sam otisao da kupim telefon i zena koja prodaje mi je rekla da ne mogu jer iako je moj ugovor na 2 godine iako placam sve kao i svi eto ti ugovori nisi kao svi i ne mogu kupovati telefone.Poslije toga sam prestao placati pretplatu.Danas mi je doslo upozorenje da ce me tuziti sta da radim??
Može biti da ti je istekao rok da kupiš mobitel. I ja sam imao rok (istina, onda sam taj prodao i kupio bolji, ali isplatilo se :D).
Ako nisi kupio mobitel, a na nekoj si tarifi, možeš bez problema kupiti mobitel.

Ja sam na primjer od 2001. u Eronetu na pretplati. 2006. sam kupio mobitel na godinu dana i kad mi je istekao taj ugovor, nisam htio kupovati novi mobitel, nego sam tek prošle godine u četvrtom mjesecu uzeo novi mobitel. Kako sam zadovoljan sa ovim sad mobitelom, u četvrtom mjesecu ove godine kad mi istekne ugovor, neću odmah kupiti novi mobitel, nego kad mi bude trebao. To će možda biti za 3 mjeseca, a možda i za godinu dana. U tom periodu bez ikakvih penala ja mogu i prekinuti ugovor sa Eronetom, a kad bih ga sada prekinuo morao bih platiti penale za ovaj ostatak do kraja ugovora
Ines90

#502 Re: ERONET

Post by Ines90 »

Ma ovaj Eronet nije normalan krade na svakom cosku. Ja sam se zeznula i uela njihov paket kad su imali one standove po gradu i telefon mi ukraden poslije toga i ja poslala zahtijev za raskid ugovora i rekli mi da ugovor moze biti prekinut ali moram do isteka ugovora placati 15KM odnosno 17KM sa PDV-om. Uzasni su Bgm fuj fuj fujjj. Naplacuju sve mouce cak i provijeru racuna niko to neradi sem njih uzasni su.
escobar__

#503 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Ines90 wrote:Ma ovaj Eronet nije normalan krade na svakom cosku. Ja sam se zeznula i uela njihov paket kad su imali one standove po gradu i telefon mi ukraden poslije toga i ja poslala zahtijev za raskid ugovora i rekli mi da ugovor moze biti prekinut ali moram do isteka ugovora placati 15KM odnosno 17KM sa PDV-om. Uzasni su Bgm fuj fuj fujjj. Naplacuju sve mouce cak i provijeru racuna niko to neradi sem njih uzasni su.
Pa šta ti je tu čudno, to si trebala znati prije potpisivanja ugovora. Zašto inače misliš da ga potpisuješ na 12/24 mjeseca kada kupuješ mobilni telefon? :roll:
Zvek

#504 Re: ERONET

Post by Zvek »

Ines90 wrote:Ma ovaj Eronet nije normalan krade na svakom cosku. Ja sam se zeznula i uela njihov paket kad su imali one standove po gradu i telefon mi ukraden poslije toga i ja poslala zahtijev za raskid ugovora i rekli mi da ugovor moze biti prekinut ali moram do isteka ugovora placati 15KM odnosno 17KM sa PDV-om. Uzasni su Bgm fuj fuj fujjj. Naplacuju sve mouce cak i provijeru racuna niko to neradi sem njih uzasni su.
Tako je kod svih operatera, nisu oni krivi sto ti je telefon ukraden. Tvoje je da ga otplatis.
eques

#505 Re: ERONET

Post by eques »

A ti bi da potpišeš ugovor na 24 mjeseca da bi dobila mobitel za 1 KM i onda nakon toga prekinula ugovor, a da mobitel ne otplatiš. Nađi mi takvu firmu da odmah i ja potpišem 10 ugovora
chuchumbamayumbe

#506 Re: ERONET

Post by chuchumbamayumbe »

Ines90,
Pa naravno da mora otplatiti ono što je navedeno u ugovoru.
Ne misliš vajda uzeti telefon za 1km, ili već za koliko, vezati se ugovorom od 12 ili 24 mjeseca, i onda nakon mjesec dana raskinuti ugovor bez nadoknade?!
:-)
true

#507 Re: ERONET

Post by true »

The Realist wrote:
ljetos sam potpisao ugovor dok je bila neka akcija sve je bilo ok kao sto su mi rekli,jedne prilike sam otisao da kupim telefon i zena koja prodaje mi je rekla da ne mogu jer iako je moj ugovor na 2 godine iako placam sve kao i svi eto ti ugovori nisi kao svi i ne mogu kupovati telefone.Poslije toga sam prestao placati pretplatu.Danas mi je doslo upozorenje da ce me tuziti sta da radim??
Može biti da ti je istekao rok da kupiš mobitel. I ja sam imao rok (istina, onda sam taj prodao i kupio bolji, ali isplatilo se :D).
dobio sam odgovor na mail koji sam poslao rekli su mi da ako nisam kupovao mobitel mogu oticu u centralu i kupiti nema veze koji je ugovor,a tamo mi rekli da ne mogu :-) :-)
eques

#508 Re: ERONET

Post by eques »

true wrote:
The Realist wrote:
dobio sam odgovor na mail koji sam poslao rekli su mi da ako nisam kupovao mobitel mogu oticu u centralu i kupiti nema veze koji je ugovor,a tamo mi rekli da ne mogu :-) :-)
ma to je neka budala rekla da ne možeš kupiti mobitel

znači, ako si pretplatnik (postpaid), a ne hej korisnik (prepaid) imaš pravo na mobitel koji ćeš dobiti po cijeni koja vrijedi za period na koji potpišeš ugovor.

Na primjer
Nokia C5
ako si do sada bio na hej i prelaziš na pretplatu na primjer u tarifu 15+, ti si novi korisnik
ukoliko potpišeš ugovor na 12 mjeseci on će te koštati 220 KM
ukoliko potpišeš ugovor na 24 mjeseca on će te koštati 150 KM

ali ukoliko si već bio na nekoj tarifi pa da je i ona bila ona free, ti si već postojeći korisnik i
ukoliko potpišeš ugovor na 12 mjeseci u tarifi 15+, mobitel će te koštati 200 KM
ukoliko potpišeš ugovor na 24 mjeseca u tarifi 15+, mobitel će te koštati 100 KM

Ako ti ne budu dali mobitel, javi mi se na PP sa svojim brojem i ja ću ti ga riješiti. Radim za Eronet kao vanjski suradnik i nema problema da ti to odradim
true

#509 Re: ERONET

Post by true »

ok cim platim sve otici cu ,trenutno nemaju mobova koji mi se svidjaju

hvala puno na ljubaznosti :thumbup:
eques

#510 Re: ERONET

Post by eques »

true wrote:ok cim platim sve otici cu ,trenutno nemaju mobova koji mi se svidjaju

hvala puno na ljubaznosti :thumbup:
hajde mi pošalji na pp svoj mail pa ću ti poslati lager listu mobitela koji imaju u Eronetu

ima nekih modela koje još nisu stavili na stranicu
The Realist

#511 Re: ERONET

Post by The Realist »

eques wrote:A zašto onda ne uzmeš Family 40+ tarifu
Vas dvoje pričate međusobno za 5 pfeninga. I zajedno trošite 40 KM. Cijena poziva prema svim mobilnim 0,22, prema fiksnim 0,15, a SMS 0,06 KM. U ovih 40 KM ulaze svi pozivi, SMS-ovi, MMS-ovi i roaming. Te još dobiješ budjet od 500 KM za kupovinu mobitela u 2 godine. Na primjer kupiš mobitel 0d 300 KM i platiš ga 1 KM, a ostatak iz budjeta. Ili možeš uzeti 5 mobitela po 100 KM. Znači nisi više vezan jedan broj, jedan telefon. Nego imaš budjet pa uzmi koliko hoćeš. Ako suma prelazi 500 KM, onda nadoplatiš tu razliku
Mislim da za to moraš biti zaposlen, barem jedno od supružnika, a mi smo studenti, tako da ništa od toga :), ali ponuda izgleda dobra.
The Realist

#512 Re: ERONET

Post by The Realist »

eques wrote:ma to je neka budala rekla da ne možeš kupiti mobitel

znači, ako si pretplatnik (postpaid), a ne hej korisnik (prepaid) imaš pravo na mobitel koji ćeš dobiti po cijeni koja vrijedi za period na koji potpišeš ugovor.

Na primjer
Nokia C5
ako si do sada bio na hej i prelaziš na pretplatu na primjer u tarifu 15+, ti si novi korisnik

ali ukoliko si već bio na nekoj tarifi pa da je i ona bila ona free, ti si već postojeći korisnik i
ukoliko potpišeš ugovor na 12 mjeseci u tarifi 15+, mobitel će te koštati 200 KM
ukoliko potpišeš ugovor na 24 mjeseca u tarifi 15+, mobitel će te koštati 100 KM

Ako ti ne budu dali mobitel, javi mi se na PP sa svojim brojem i ja ću ti ga riješiti. Radim za Eronet kao vanjski suradnik i nema problema da ti to odradim
Ovdje je problem što nija ista ponuda mobitela za onu akciju na štandu i za one u centrali. Ja htio za suprugu uzeti onaj Samsung S5230 i da platimo 90KM i 15+ tarifa na 24 mjeseca i nije moglo (dvoumili se čak i za tarifu 25+, jer drugi mobitel prvo gledali), nego je za to trebala potvrda o zaposlenju i redovnim primanjima, dok mobiteli koji su se mogli uzeti ako se ugovom "na ulici" potpiše, nisu isti (slabiji su).

Ja sam pitao da li ima ikakve veze to što sam ja redovno sve račune izmirio i ništa ne dugujem, rekli su da nema i da svejedno ne može. Na kraju sam prodao onaj što sam uzeo kod njih i još smo nadoplatili i uzeli mobitel u radnji, a supruga umjesto na eronet da pređe, ostala na BHT-u. Iskreno, mislim da im je to povelika glupost, jer ipak su korisnika izgubili (dobro, mi smo "mali korisnici", ali nakupi se i tih, jer sumnjam da sam jedini kojemu se ovo desilo).

PS
Tebi hvala i svaka čast na trudu :thumbup: .
eques

#513 Re: ERONET

Post by eques »

The Realist wrote:
eques wrote:A zašto onda ne uzmeš Family 40+ tarifu
Vas dvoje pričate međusobno za 5 pfeninga. I zajedno trošite 40 KM. Cijena poziva prema svim mobilnim 0,22, prema fiksnim 0,15, a SMS 0,06 KM. U ovih 40 KM ulaze svi pozivi, SMS-ovi, MMS-ovi i roaming. Te još dobiješ budjet od 500 KM za kupovinu mobitela u 2 godine. Na primjer kupiš mobitel 0d 300 KM i platiš ga 1 KM, a ostatak iz budjeta. Ili možeš uzeti 5 mobitela po 100 KM. Znači nisi više vezan jedan broj, jedan telefon. Nego imaš budjet pa uzmi koliko hoćeš. Ako suma prelazi 500 KM, onda nadoplatiš tu razliku
Mislim da za to moraš biti zaposlen, barem jedno od supružnika, a mi smo studenti, tako da ništa od toga :), ali ponuda izgleda dobra.
Ako je jedno već pretplatnik Eroneta, samo taj drugi (na primjer hej broj) prebaci se na već postojećeg pretplatnika i onda se od ta dva broja napravi Family paket. Ne treba nikakva potvrda o zaposlenju. Samo potvrda o zaposlenju treba za nove korisnike
semmy

#514 Re: ERONET

Post by semmy »

The Realist wrote:
eques wrote:ma to je neka budala rekla da ne možeš kupiti mobitel

Na primjer
Nokia C5

Ovdje je problem što nija ista ponuda mobitela za onu akciju na štandu i za one u centrali. Ja htio za suprugu uzeti onaj Samsung S5230 i da platimo 90KM i 15+ tarifa na 24 mjeseca i nije moglo (dvoumili se čak i za tarifu 25+, jer drugi mobitel prvo gledali), nego je za to trebala potvrda o zaposlenju i redovnim primanjima, dok mobiteli koji su se mogli uzeti ako se ugovom "na ulici" potpiše, nisu isti (slabiji su).

Ja sam pitao da li ima ikakve veze to što sam ja redovno sve račune izmirio i ništa ne dugujem, rekli su da nema i da svejedno ne može. Na kraju sam prodao onaj što sam uzeo kod njih i još smo nadoplatili i uzeli mobitel u radnji, a supruga umjesto na eronet da pređe, ostala na BHT-u. Iskreno, mislim da im je to povelika glupost, jer ipak su korisnika izgubili (dobro, mi smo "mali korisnici", ali nakupi se i tih, jer sumnjam da sam jedini kojemu se ovo desilo).

PS
Tebi hvala i svaka čast na trudu :thumbup: .

a jesi li ti na eronet pretplati?? ako jesi imas pravo uzeti jos jedan broj na svoje ime( za koju god tarifu zelis ) i telefon...ja imam 2 broja na svoje ime i onu staru pretplatu po 40km za svaki broj + po 1000 min besplatnog razgovora ( za oba broja ) za naj broj, naravno bez tarife uspostave poziva koju u ovim novim tarifama naplacuju
eques

#515 Re: ERONET

Post by eques »

[/quote]
a jesi li ti na eronet pretplati?? ako jesi imas pravo uzeti jos jedan broj na svoje ime( za koju god tarifu zelis ) i telefon...ja imam 2 broja na svoje ime i onu staru pretplatu po 40km za svaki broj + po 1000 min besplatnog razgovora ( za oba broja ) za naj broj, naravno bez tarife uspostave poziva koju u ovim novim tarifama naplacuju[/quote]

Tako je
Ako već imaš jednu pretplatu, drugu, treću petu i svaku slijedeću možeš uzeti bez tih potvrda o zaposlenju i slično. I na svaku pretplatu imaš pravo uzeti po mobitel.

Jedino u Family tarifama imaš budjet (i naravno u poslovnim pro tarifama) i onda nema veze koliko imaš pretplata, pokrivaš se koliki je budjet, a ako prijeđeš budjet, nadoplatiš razliku.

Hoćeš li ti na primjer za budjet od 500KM uzeti jedan mobitel ili 10 po 50 KM to njih ne zanima
eques

#516 Re: ERONET

Post by eques »

eques wrote:
a jesi li ti na eronet pretplati?? ako jesi imas pravo uzeti jos jedan broj na svoje ime( za koju god tarifu zelis ) i telefon...ja imam 2 broja na svoje ime i onu staru pretplatu po 40km za svaki broj + po 1000 min besplatnog razgovora ( za oba broja ) za naj broj, naravno bez tarife uspostave poziva koju u ovim novim tarifama naplacuju[/quote]

Tako je
Ako već imaš jednu pretplatu, drugu, treću petu i svaku slijedeću možeš uzeti bez tih potvrda o zaposlenju i slično. I na svaku pretplatu imaš pravo uzeti po mobitel.

Jedino u Family tarifama imaš budjet (i naravno u poslovnim pro tarifama) i onda nema veze koliko imaš pretplata, pokrivaš se koliki je budjet, a ako prijeđeš budjet, nadoplatiš razliku.

Hoćeš li ti na primjer za budjet od 500KM uzeti jedan mobitel od 500 KM ili 10 po 50 KM to njih ne zanima[/quote]
eques

#517 Re: ERONET

Post by eques »

[/quote]

Tako je

Hoćeš li ti na primjer za budjet od 500KM uzeti jedan mobitel od 500 KM ili 10 po 50 KM to njih ne zanima[/quote][/quote]
Daado_Sa

#518 Re: ERONET

Post by Daado_Sa »

Mene interesuje ako neko zna da mi pomogne, prije tri mjeseca sam u eronetu uzeo mobitel SAMSUNG S5230 i posto sam na tarifi 25+, mobitel sam platio jednokratno 16 maraka, s tim da imam potpisan ugovor na dvije godine, e sada me interesuej da li se moze otici i uzeti neki drugi telefon jer na primjer sviđa mi se par mobitela iz njihove ponude, ali nisam siguran posto sam kupio vec jedan telefon da li mogu odmah otici i kupiti jos jedan, ako neko zna bio bih zvahvalan da mi objasni, da ne idem bezveze gore u njihovu centralu da se raspitujem.
eques

#519 Re: ERONET

Post by eques »

Daado_Sa wrote:Mene interesuje ako neko zna da mi pomogne, prije tri mjeseca sam u eronetu uzeo mobitel SAMSUNG S5230 i posto sam na tarifi 25+, mobitel sam platio jednokratno 16 maraka, s tim da imam potpisan ugovor na dvije godine, e sada me interesuej da li se moze otici i uzeti neki drugi telefon jer na primjer sviđa mi se par mobitela iz njihove ponude, ali nisam siguran posto sam kupio vec jedan telefon da li mogu odmah otici i kupiti jos jedan, ako neko zna bio bih zvahvalan da mi objasni, da ne idem bezveze gore u njihovu centralu da se raspitujem.
Budući da si ga uzeo na dvije godine, ne možeš uzeti drugi mobitel dok ne isteknu te dvije godine. Zato ga i jesi platio 16 KM. Znači sve dok traje ugovorna obveza, ne možeš kupiti drugi mobitel. Kad bi sada htio kupiti drugi, morao bi platiti razliku koja ti je ostala do pune cijene tog mobitela (znači 21 mjesec x neki iznos) i onda ponovno potpisati ugovor na godinu ili dvije da bi mogao uzeti neki drugi mobitel. Ako hoćeš pošalji mi na pp svoj broj mobitela pa ću ti reći koliko bi još trebao platiti da bi mogao uzeti neki drugi mobitel
The Realist

#520 Re: ERONET

Post by The Realist »

eques wrote: a jesi li ti na eronet pretplati?? ako jesi imas pravo uzeti jos jedan broj na svoje ime( za koju god tarifu zelis ) i telefon...ja imam 2 broja na svoje ime i onu staru pretplatu po 40km za svaki broj + po 1000 min besplatnog razgovora ( za oba broja ) za naj broj, naravno bez tarife uspostave poziva koju u ovim novim tarifama naplacuju

Tako je

Hoćeš li ti na primjer za budjet od 500KM uzeti jedan mobitel ili 10 po 50 KM to njih ne zanima
Vidiš, meni to nisu rekli.

A ima li to veze što je moja pretplata napravljena na štandu (ona akcija napolju što bude), a ne kod njih u centrali? To mi je rekao da kao to su različite stvari i različiti mobiteli ulaze u to.
marinella2

#521 Re: ERONET

Post by marinella2 »

može se kupiti mobitel, samo se javi na prodjano mjesto, sigurno se može
eques

#522 Re: ERONET

Post by eques »

The Realist wrote:
eques wrote: a jesi li ti na eronet pretplati?? ako jesi imas pravo uzeti jos jedan broj na svoje ime( za koju god tarifu zelis ) i telefon...ja imam 2 broja na svoje ime i onu staru pretplatu po 40km za svaki broj + po 1000 min besplatnog razgovora ( za oba broja ) za naj broj, naravno bez tarife uspostave poziva koju u ovim novim tarifama naplacuju

Tako je

Vidiš, meni to nisu rekli.

A ima li to veze što je moja pretplata napravljena na štandu (ona akcija napolju što bude), a ne kod njih u centrali? To mi je rekao da kao to su različite stvari i različiti mobiteli ulaze u to.
Nema veze gdje je pretplata napravljana. Ti si dobio potpuno isti ugovor kao da si i u centrali uzeo pretplatu. I štand je Eronetovo prodajno mjesto. Ti na primjer možeš otići u Mostar, Banja Luku ili Bihać i na Eronetovom prodajnom mjestu uzeti mobitel, naravno ako te slijeduje to pravo jer već nisi uzeo mobitel, a imaš pretplatu
Mustang1

#523 Re: ERONET

Post by Mustang1 »

Ovo 1000 dana sto mozes pricat..odnosno 1000 sati :D jel se mogu aktivirat dva broja istovremeno ili samo jedan ? :D
The Realist

#524 Re: ERONET

Post by The Realist »

eques wrote: Nema veze gdje je pretplata napravljana. Ti si dobio potpuno isti ugovor kao da si i u centrali uzeo pretplatu. I štand je Eronetovo prodajno mjesto. Ti na primjer možeš otići u Mostar, Banja Luku ili Bihać i na Eronetovom prodajnom mjestu uzeti mobitel, naravno ako te slijeduje to pravo jer već nisi uzeo mobitel, a imaš pretplatu
A ne govorim o telefonu, jer ja sam telefon uzeo, ali bi onda bila opcija da supruzi još jedan broj uzmem, pa bih tako telefon uzeo, je li to moguće (ali uslov da imam pravi izbor telefona, a ne samo ona 2-3 koja nude na ulici)?

Izvini na smaranju i hvala na odgovorima :).
eques

#525 Re: ERONET

Post by eques »

The Realist wrote:
eques wrote: Nema veze gdje je pretplata napravljana. Ti si dobio potpuno isti ugovor kao da si i u centrali uzeo pretplatu. I štand je Eronetovo prodajno mjesto. Ti na primjer možeš otići u Mostar, Banja Luku ili Bihać i na Eronetovom prodajnom mjestu uzeti mobitel, naravno ako te slijeduje to pravo jer već nisi uzeo mobitel, a imaš pretplatu
A ne govorim o telefonu, jer ja sam telefon uzeo, ali bi onda bila opcija da supruzi još jedan broj uzmem, pa bih tako telefon uzeo, je li to moguće (ali uslov da imam pravi izbor telefona, a ne samo ona 2-3 koja nude na ulici)?

Izvini na smaranju i hvala na odgovorima :).
Nemoj uzimati na supruzino ime broj, nego na svoje ime i neće ti tražiti nikakvu dodatnu potvrdu. U Eronet centrima imaju bolji izbor (iako i tamo nije baš nešto extra izbor i to im stalno napominjem da bi trebali imati barem 30-ka raličitih modela stalno u ponudi).
Post Reply