Imao sam taj i prodao, dosadio mi visearmin.i.am wrote:ako mozes uzmi k800inaja22 wrote:A ne razumijem to "zastario mobitel" ?? Sta da necu uzimat ove iPhone i slicno ? Ne hvala, Sony Ericsson rulez
Nego, jel valja sony ericsson k850 ili ne ? Neki kazu valja neki ne..
Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- naja22
#501 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
-
Mr. Brightside
#502 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
cackao sam malo po k850 inaja22 wrote:Imao sam taj i prodao, dosadio mi visearmin.i.am wrote:ako mozes uzmi k800inaja22 wrote:A ne razumijem to "zastario mobitel" ?? Sta da necu uzimat ove iPhone i slicno ? Ne hvala, Sony Ericsson rulez
Nego, jel valja sony ericsson k850 ili ne ? Neki kazu valja neki ne..
kamera 5,0 jako losa, kad je poredis sa 5,0 na nokijinim telefonima
ima one tač skrin tipke koje su nekako cudne
softver su nekako zakomplikovali, tada je to bilo nesto drugacije nego na prethodnicima al me nije odusevio
i + sto je telefon glomazan
pa ti vidi
-
kojeime
#503 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ZM mobile Samsung Galaxy Mini 245KM, Fontele Samsung Galaxy Mini 300KM. Ali u Fontele kada im prodajes svoj polovan telefon daju 50-60Km za telefon za koji u ZM daju 40-45KM.Baby Jane wrote:Koliko sam uspjela vidjeti, ZM mobile su dosta skuplji od ostalih prodavaca mobitela. Imaju opciju da doneses svoj stari mobitel i da ti snize cijenu novog na osnovu tog starog, ali mi je to onda malo suhveli. Za sta koriste te stare telefone? Za popravku drugih?
I otidji u radnju, bilo koju radnju, u svakoj u kojoj sam ja bio lijepo i jasno ispod ili iznad mobitela pise "polovan" ako je polovan.
-
kojeime
#504 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam bio prije 15 dana i u ZM i u Fontele i bilo je polovnih mobitela koji su bili jasno oznaceni kao polovni u obje radnje. Obicno su polovni mobiteli u svim radnjama na polici koja je najbliza podu ili drugacije odvojeni od novih telefona.Baby Jane wrote:Smijesan k'o zubobolja.
Nisam vidjela da u ponudi imaju polovne telefone, ali neka si makar ispao pametan ako nista drugo![]()
Last edited by kojeime on 16/09/2011 22:13, edited 1 time in total.
- naja22
#505 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
pa imas drug neki onda savjet koji bi mobitel uzeo polovan oko nekih 150 km ??
-
Mr. Brightside
#506 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
N73naja22 wrote:pa imas drug neki onda savjet koji bi mobitel uzeo polovan oko nekih 150 km ??
-
shin
#507 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
armin.i.am wrote:N73naja22 wrote:pa imas drug neki onda savjet koji bi mobitel uzeo polovan oko nekih 150 km ??
Da to nije malo staro?
-
Mr. Brightside
#508 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
malo jeste, al ako je ocuvan dobar je za <150 kmshin wrote:armin.i.am wrote:N73naja22 wrote:pa imas drug neki onda savjet koji bi mobitel uzeo polovan oko nekih 150 km ??
Da to nije malo staro?
-
shin
#509 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
150km jos za polovan
Telefon jos star pet godina.
-
kojeime
#510 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
.
Last edited by kojeime on 16/09/2011 22:41, edited 3 times in total.
-
Mr. Brightside
#511 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
koji bi ti uzeo telefon za 150?shin wrote:150km jos za polovan![]()
- naja22
#512 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ne svidja mi se bas ovaj N73, ali i ne trazim ja sad ove tač skrin' nisam bas neki njihov fan 
- medvjed23
#514 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ja kupio nokia X2 za 160 KM
ne sjećam se gdje sam išo... sad čitam... na garanciji piše: "STR ZM Mobile Shop" (Hasana Brkića 30) jbg ljeljak... teško je naći mobitel za neku normalnu cijenu... sve preko 400 KM...
- dinooh
#515 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
beco wrote:Zavisi sta zelis od mobitela.
Ako ti nije stalo do aplikacija kupi Wave, kamera je OK, baterija je bolja nego kod vecine smartphonova traje 3-4 dana. Ekran odlican, ali bada ubija ne mozes na Wave instilirati krekovane aplikacije, nema ni priblizno dovoljno free aplikacija kao android i iphone. Iskreno da ti kazem ja sam malo razocaran jer sam ranije imao android i naviko se na aplikacije tako da mi to na Wave pravo smeta. Da i moram napomenuti da je FB aplikacija grozna.
Mozda mobitel nemaas pa i ne znas sta pises. FB aplikacija ce biti extra sa bada 2.0 koja izlazi u 10 mjesecu. krekovane aplikacije se mogu instalirat i ja ih imam (one koje se inace placaju, ja ih imam na mobitelu za dzaba). Za ove pare sigurno neces naci hardverski napucan mobitel kao ovaj. Broj aplikacija nije veliki a i android ima oko 280000 aplikacija, od cega neces naci 100 korisnih. Navigacije nema za prostor BiH ali je to zbog mapa jer su los uradene za navitel,ndrive,sygic,route66. Zapravo ima java we trawel koja radi sa mapom garmina.
PS. ako imas ovaj mobitel i zelis one aplikacije koje se inace placaju za dzaba, javi se i ja ti objasnim
- Dupli_skalp
#516 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
čuj nokia n73 za 150km polovan
taj telefon danas jedva za 80km možeš utušiti.
taj telefon danas jedva za 80km možeš utušiti.
- dinooh
#517 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ja sam imao k850i, i dobar je mobitel, samo zavisi za sto trebas mobitel a za te pare je on dobar, kamera odlicnaarmin.i.am wrote:koji bi ti uzeo telefon za 150?shin wrote:150km jos za polovan![]()
- beco
#518 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
dinooh wrote:beco wrote:Zavisi sta zelis od mobitela.
Ako ti nije stalo do aplikacija kupi Wave, kamera je OK, baterija je bolja nego kod vecine smartphonova traje 3-4 dana. Ekran odlican, ali bada ubija ne mozes na Wave instilirati krekovane aplikacije, nema ni priblizno dovoljno free aplikacija kao android i iphone. Iskreno da ti kazem ja sam malo razocaran jer sam ranije imao android i naviko se na aplikacije tako da mi to na Wave pravo smeta. Da i moram napomenuti da je FB aplikacija grozna.
Mozda mobitel nemaas pa i ne znas sta pises. FB aplikacija ce biti extra sa bada 2.0 koja izlazi u 10 mjesecu. krekovane aplikacije se mogu instalirat i ja ih imam (one koje se inace placaju, ja ih imam na mobitelu za dzaba). Za ove pare sigurno neces naci hardverski napucan mobitel kao ovaj. Broj aplikacija nije veliki a i android ima oko 280000 aplikacija, od cega neces naci 100 korisnih. Navigacije nema za prostor BiH ali je to zbog mapa jer su los uradene za navitel,ndrive,sygic,route66. Zapravo ima java we trawel koja radi sa mapom garmina.
PS. ako imas ovaj mobitel i zelis one aplikacije koje se inace placaju za dzaba, javi se i ja ti objasnim
Imam ga, radi na Badi 1.2 ne mogu se spofati krekovane apliakcije. Bada 2.0 nije izasla tako da ne mozes reci kakva je applikacija za FB, ja samo kazem da ova stock FB aplikacija totalno nestabilna i neiskoristiva. Ja radije koristim java aplikaciju za FB nego stock. Na rapidsrbia na temi samsung wave mogu se naci upute za instalaciju navigacije Ndrive, nema nesto mapa za BIH ali ostale mape nisu lose. Hardverski mobitel je u rangu Galaxy ali ga ubi Bada. Fale mi neke pravo jake aplikacije, tipa dropbox, evernota.....
- dinooh
#519 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
i ja imam bada 1.2 i rade mi sve aplikacije kao i na bada 1.0. pogledaj na rapidserbia, ja sam postavio prije 2 mjeseca upute za spoofovanje za bada 1.2. (imas i na zadnjim stranicama, ponovo sam objasnio kako se radi, a imas i temu wave igre i aplikacije, tu sam postavio linkove za aplikacije i jos napomena da sa ovom metodom rade samo nemodifikovane aplikacije)beco wrote:dinooh wrote:beco wrote:Zavisi sta zelis od mobitela.
Imam ga, radi na Badi 1.2 ne mogu se spofati krekovane apliakcije. Bada 2.0 nije izasla tako da ne mozes reci kakva je applikacija za FB, ja samo kazem da ova stock FB aplikacija totalno nestabilna i neiskoristiva. Ja radije koristim java aplikaciju za FB nego stock. Na rapidsrbia na temi samsung wave mogu se naci upute za instalaciju navigacije Ndrive, nema nesto mapa za BIH ali ostale mape nisu lose. Hardverski mobitel je u rangu Galaxy ali ga ubi Bada. Fale mi neke pravo jake aplikacije, tipa dropbox, evernota.....
bada 2.0 nije izasla ali sam vidio aplikaciju FB, znam da je i chat ukljucen u aplikaciju. Ne znam gdje sam tacno gledao ali ima video, mozda je i wave 3
- Dupli_skalp
#520 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
jel neko kupovao kod onog pacomoby lika? kakva su iskustva s njim i njegovim mobitelima?
ili je to sve ista ekipa iz kam connectinga i univerzalno.com?
ili je to sve ista ekipa iz kam connectinga i univerzalno.com?
- Nolan
#521 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Prije svega pozdrav svima. Novi sam ovdje na forumu, a riješio sam da se učlanim vidjevši ovu temu i nisam mogao da vjerujem da se i drugi ljudi kao i ja muče sa vječitim pitanjem" Gdje u Sarajevu kupiti mobitel".
Ovom momku koji je pitao za onog pacomoby lika da odmah kažem da se dobro pazi ja sam prije više od godinu dana kod njega kupio mobitel koji je imao hardverski kvar sa memorijom, a pošto smo se našli u gradu nisam imao dovoljno vremena da to skužim. Kasnije nakon jedno 2 sata sam ga nazvao i rekao da mobitel nije uredu i da želim drugi ili novac natrag, a njegov odgovor je bio "Vidjeću sa serviserom, a pare sigurno ne možeš dobiti nazad", kao vidio si telefon on radi, a na kopjuteru to nekako možeš da formatiraš. A to što mu je interna memorija od 16GB crkla to ništa i što se na računaru ni ne vidi. Eh a uvalio mi je vizitku u ruku kao mi imamo radnjnu tu u centru bla, bla, ja se bazirao da isprobam telefon, a na kartici nema ni ime prodavnice ni servisa i to što je on pričao. A čovjek ne bi očekivao da toga nema na vizitki. Uglavnom strašno. Ostao mi je telefon, a naravno ništa od tog njegovo servisera i kasnije mu je mobitel bio nedostupan.
Sada sam opet u potrazi za mobitelom i svratio sam u one dvije radnje na baščaršiji i mobitel koji me zanima( Nokia E72) košta 450KM nova, a ja mislim da je realno max. nekih 400KM jer je to već stariji model.
Eh ako vi imate savjete gdje se mogu u SA naći novi telefoni po povoljnijoj cijeni, jako bi mi značilo.
Ovom momku koji je pitao za onog pacomoby lika da odmah kažem da se dobro pazi ja sam prije više od godinu dana kod njega kupio mobitel koji je imao hardverski kvar sa memorijom, a pošto smo se našli u gradu nisam imao dovoljno vremena da to skužim. Kasnije nakon jedno 2 sata sam ga nazvao i rekao da mobitel nije uredu i da želim drugi ili novac natrag, a njegov odgovor je bio "Vidjeću sa serviserom, a pare sigurno ne možeš dobiti nazad", kao vidio si telefon on radi, a na kopjuteru to nekako možeš da formatiraš. A to što mu je interna memorija od 16GB crkla to ništa i što se na računaru ni ne vidi. Eh a uvalio mi je vizitku u ruku kao mi imamo radnjnu tu u centru bla, bla, ja se bazirao da isprobam telefon, a na kartici nema ni ime prodavnice ni servisa i to što je on pričao. A čovjek ne bi očekivao da toga nema na vizitki. Uglavnom strašno. Ostao mi je telefon, a naravno ništa od tog njegovo servisera i kasnije mu je mobitel bio nedostupan.
Sada sam opet u potrazi za mobitelom i svratio sam u one dvije radnje na baščaršiji i mobitel koji me zanima( Nokia E72) košta 450KM nova, a ja mislim da je realno max. nekih 400KM jer je to već stariji model.
Eh ako vi imate savjete gdje se mogu u SA naći novi telefoni po povoljnijoj cijeni, jako bi mi značilo.
- Curve
#522 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ako za ovih 20 str. nisi upratio gdje mozes uzeti gdje ne, tj da je sve to bara bara sto se tice shopova, eh onda..

- LadyMistery
#523 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pozz svima. Imam jedno pitanje. Želim da kupim Samsung Galaxy 5 (i5500), jer želim solidan smartphone a da ne potrošim dosta novca na njega i izbor mi je pao na ovaj. Gledam u kojem opsegu mu se kreću cijene i najjeftiniji su u ZM Mobile na Grbavici 205KM i u Kam Connecting 219KM.
Ima li iko od vas iskustva sa kupovinom mobitela u navedenim radnjama....i konkretno s ovim modelom? Thanx
Ima li iko od vas iskustva sa kupovinom mobitela u navedenim radnjama....i konkretno s ovim modelom? Thanx
- Dupli_skalp
#524 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
znači i pacomoby izbjegavati u širokom luku.Nolan wrote:Prije svega pozdrav svima. Novi sam ovdje na forumu, a riješio sam da se učlanim vidjevši ovu temu i nisam mogao da vjerujem da se i drugi ljudi kao i ja muče sa vječitim pitanjem" Gdje u Sarajevu kupiti mobitel".
znam par ljudi koji su kupovali kod onog meše na pijaci grbavica. nisu se žalili do sad.
-
kojeime
#525 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Drug mi je kupio u ZM Mobile telefon, dao je svoj koji su mu procijenili na 50KM i telefon koji je kostao 270 KM je platio 220 KM (naravno plus njegov stari). Do sada mu sve radi kako treba.LadyMistery wrote:Pozz svima. Imam jedno pitanje. Želim da kupim Samsung Galaxy 5 (i5500), jer želim solidan smartphone a da ne potrošim dosta novca na njega i izbor mi je pao na ovaj. Gledam u kojem opsegu mu se kreću cijene i najjeftiniji su u ZM Mobile na Grbavici 205KM i u Kam Connecting 219KM.
Ali stvar ti je u slijedecem. Kada kupis telefon u nasim radnjama i telefon radi, onda je sve OK. Ako ti telefon ne radi kako treba, onda vidis da su sve radnje u 5 deka, da ces u svim radnjama naici na neki problem pri rjesavanju kvara. Ili bas tvoj kvar ne pokriva garancija, ili ovo ili ono. Tako da ti je u principu svejedno gdje kupujes. Ja sam svoj trenutni telefon kupio u Fontele i nemam problema jer telefon radi, ali je Fontele skuplji od ZM Mobile.
Cak i ljudi koji su kupovali telefon u Bh telecomu, gdje bi po nekoj teoriji trebalo biti najmanje problema, su dobijali lose uredjaje i imali su teskoce pri ostvarivanju prava iz garancije.
Tako da ti je to sve manje-vise isto. Kupis telefon i nadas se da ti telefon radi. A ako ne radi, eh onda neka ti je svemir na pomoci