Što je uništilo Jugoslaviju ?
- Point.
#501 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Kratko i jasno, Srbi i Hrvati.
- LBVIEW
-
high_volume
#503 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Ti mene sanjaš
- General War
- Point.
#505 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
I ne zaboravimo strašne sarajevske lavove gladne serbskog mesa i Hankinu naoštrenu štiklu željnu zgnječenih serbskih mošnica, kao i povampirene mundžose u Šeheru zbog kojih se J(N)A sa pravom ukopavala oko grada.
- ljevoruki
#506 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Srbija je napravila, Srbija joj dohakala.
Nikad vise!

Nikad vise!
-
Seyfo
#507 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Godinama slušam kako se priča da je strani faktor, koji je i stvorio Jugoslaviju, odlučio da je više nema i organizovao rat i raspad.
Hajd recimo da je tako.
Međutim, činiti onolike ratne zločine, nepojmljive zdravom razumu, u opsadi držati multietnički grad i svjesno ubijati narod i djecu, činiti genocide, organizovati logore,...to je neko morao htjeti. Koje ikoga mogao na to natjerati?
Hoću reći, taman da je neki strani faktor odlučio da nema Jugoslavije, dao oružje u ruke i slobodu da se ubija, neko je morao biti toliki fanatik i budala da i pored toga što to sve smije i može, počini toliko strašne stvari.
Tom stranom faktoru je,onda, uspjelo 150% u odnosu na ono što je naumio, u tom slučaju.I da je mržnja i nacionalizam 25 godina nakon rata veća nego odmah nakon rata.
A izgleda kao da su mnogi baš to u ratu i jedva dočekali. Rođeni, školovani, odrasli i othranjeni u Jugoslaviji.
Paralelu bih povukao sa recimo Libijom. I vrapcima grani znaju ko je Gadafija srušio i zašto, ali i taj koji ga je rušio vjerovatno nije znao da će Gadafi dobiti štap u dupe kao dio njegove likvidacije. Jednostavno, divlja plemena su jedva dočekala da se pokolju i sve unište.
Hajd recimo da je tako.
Međutim, činiti onolike ratne zločine, nepojmljive zdravom razumu, u opsadi držati multietnički grad i svjesno ubijati narod i djecu, činiti genocide, organizovati logore,...to je neko morao htjeti. Koje ikoga mogao na to natjerati?
Hoću reći, taman da je neki strani faktor odlučio da nema Jugoslavije, dao oružje u ruke i slobodu da se ubija, neko je morao biti toliki fanatik i budala da i pored toga što to sve smije i može, počini toliko strašne stvari.
Tom stranom faktoru je,onda, uspjelo 150% u odnosu na ono što je naumio, u tom slučaju.I da je mržnja i nacionalizam 25 godina nakon rata veća nego odmah nakon rata.
A izgleda kao da su mnogi baš to u ratu i jedva dočekali. Rođeni, školovani, odrasli i othranjeni u Jugoslaviji.
Paralelu bih povukao sa recimo Libijom. I vrapcima grani znaju ko je Gadafija srušio i zašto, ali i taj koji ga je rušio vjerovatno nije znao da će Gadafi dobiti štap u dupe kao dio njegove likvidacije. Jednostavno, divlja plemena su jedva dočekala da se pokolju i sve unište.
- ljevoruki
#508 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Ja nisam niti pripadam “divljem plemenu”.
Pusti se te suplje price, zna se ko je divlji i ko je cinio zlocine nad civilima i sa kojom namjerom.
Nismo isti i necemo nikad ni biti.
Pusti se te suplje price, zna se ko je divlji i ko je cinio zlocine nad civilima i sa kojom namjerom.
Nismo isti i necemo nikad ni biti.
- LBVIEW
#509 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Prije ce biti kako vi, tj. nejac, zanemarujete hronologiju desavanja.General War wrote: ↑25/06/2020 13:02![]()
Johan je toliko u sVeckoj da je poceo da mjesa Bosnu i Jugoslaviju![]()
Tako je bilo i sa onim srpskim svatom, prije kojeg su se desila ubistva nekolicine Bosnjaka, no nema veze,
jedino se srpske zrtve racunaju, te mogu biti povod balvanijadi.
Last edited by LBVIEW on 25/06/2020 15:53, edited 3 times in total.
- LBVIEW
#510 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Ah, umalo zaboravih Referendum, njime je nejac preglasana, tj. nije ispostovana famozna serbska volja.
To sto su SAO kao i plebiscit "srpskog naroda" ovome prethodili, te, za razliku od ovog gore pomenutog, sprovedeni nelegalno, nema veze.
- LBVIEW
#511 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Pa to su za djenerala Spasoja bile "redovne vojne aktivnosti", kao i u slucaju Mostara.
- Bloo
- Globalna šefica
#512 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Oi! Dijasporo, il se pocnite baviti temom ili kljucam...
-
broj dva
#513 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Mi smo sad na feriju, pričekaj par hefta...
-
broj dva
#514 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Koliko je granata ekonomija bacila na Sarajevo ?laga-nini wrote: ↑24/06/2020 16:35 bez floskula molim yu je uništila ekonomija ko i sssr pa sistemom lego kockica i ostale države s socijalističkom ekonomijom...mislim nije to bio razlog da mrzim komunizam al je fakat istina...ajde nek padne kina..nikad...jer ima kapitalističku ekonomiju pa i onu s najgorim predznakom..
Kolilo logora je ekonomija otvorila ? Koliko masovnih grobnica je ekonomija napravila ?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#515 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Ako pogledamo na Jugoslaviju isključivo iz perspektive političkog sistema, onda si u pravu.laga-nini wrote: ↑24/06/2020 16:35 bez floskula molim yu je uništila ekonomija ko i sssr pa sistemom lego kockica i ostale države s socijalističkom ekonomijom...mislim nije to bio razlog da mrzim komunizam al je fakat istina...ajde nek padne kina..nikad...jer ima kapitalističku ekonomiju pa i onu s najgorim predznakom..
Međutim, ako pričamo o Jugoslaviji kao državi i njenom opstanku, onda je zapravo suprotno slučaj. SFRJ je među komunističkim zemljama imala najjaču ekonomiju, te je, zbog svoje otvorenosti prema zapadu, donekle u nekim poljima već bila konkurentna (misli samo na građevinski sektor i Energoinvest). Jugoslovensku privredu je najlakše bilo transformisati i čvrsto sam uvjeren da bi mi danas bili najjači u ekonomiji među bivšim komunističkim zemljama da nije bilo ratova 90-ih. Samo pogledaj na Sloveniju, koja je po svim parametrima najbogatija od "istočnih" zemalja. Da je jugoslovenska ekonomija bila toliko loša, to bi bilo neizvodivo.
- General War
#516 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Mozes li napomenuti kako je sve islo, radi auditorija moj dobro Olafe?LBVIEW wrote: ↑25/06/2020 15:42Prije ce biti kako vi, tj. nejac, zanemarujete hronologiju desavanja.General War wrote: ↑25/06/2020 13:02![]()
Johan je toliko u sVeckoj da je poceo da mjesa Bosnu i Jugoslaviju![]()
Tako je bilo i sa onim srpskim svatom, prije kojeg su se desila ubistva nekolicine Bosnjaka, no nema veze,
jedino se srpske zrtve racunaju, te mogu biti povod balvanijadi.
Last edited by General War on 25/06/2020 18:27, edited 1 time in total.
- CPT
#517 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Najjaca od najsiromasnijih i ta prica. Kupovali gace u Trstu i ostale price u uspjehu. Jos kad se dodaju fantazije o gradjevinskom sektorusehohari wrote: ↑25/06/2020 18:15Ako pogledamo na Jugoslaviju isključivo iz perspektive političkog sistema, onda si u pravu.laga-nini wrote: ↑24/06/2020 16:35 bez floskula molim yu je uništila ekonomija ko i sssr pa sistemom lego kockica i ostale države s socijalističkom ekonomijom...mislim nije to bio razlog da mrzim komunizam al je fakat istina...ajde nek padne kina..nikad...jer ima kapitalističku ekonomiju pa i onu s najgorim predznakom..
Međutim, ako pričamo o Jugoslaviji kao državi i njenom opstanku, onda je zapravo suprotno slučaj. SFRJ je među komunističkim zemljama imala najjaču ekonomiju, te je, zbog svoje otvorenosti prema zapadu, donekle u nekim poljima već bila konkurentna (misli samo na građevinski sektor i Energoinvest). Jugoslovensku privredu je najlakše bilo transformisati i čvrsto sam uvjeren da bi mi danas bili najjači u ekonomiji među bivšim komunističkim zemljama da nije bilo ratova 90-ih. Samo pogledaj na Sloveniju, koja je po svim parametrima najbogatija od "istočnih" zemalja. Da je jugoslovenska ekonomija bila toliko loša, to bi bilo neizvodivo.
- General War
#518 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
CPT wrote: ↑25/06/2020 18:27Najjaca od najsiromasnijih i ta prica. Kupovali gace u Trstu i ostale price u uspjehu. Jos kad se dodaju fantazije o gradjevinskom sektorusehohari wrote: ↑25/06/2020 18:15Ako pogledamo na Jugoslaviju isključivo iz perspektive političkog sistema, onda si u pravu.laga-nini wrote: ↑24/06/2020 16:35 bez floskula molim yu je uništila ekonomija ko i sssr pa sistemom lego kockica i ostale države s socijalističkom ekonomijom...mislim nije to bio razlog da mrzim komunizam al je fakat istina...ajde nek padne kina..nikad...jer ima kapitalističku ekonomiju pa i onu s najgorim predznakom..
Međutim, ako pričamo o Jugoslaviji kao državi i njenom opstanku, onda je zapravo suprotno slučaj. SFRJ je među komunističkim zemljama imala najjaču ekonomiju, te je, zbog svoje otvorenosti prema zapadu, donekle u nekim poljima već bila konkurentna (misli samo na građevinski sektor i Energoinvest). Jugoslovensku privredu je najlakše bilo transformisati i čvrsto sam uvjeren da bi mi danas bili najjači u ekonomiji među bivšim komunističkim zemljama da nije bilo ratova 90-ih. Samo pogledaj na Sloveniju, koja je po svim parametrima najbogatija od "istočnih" zemalja. Da je jugoslovenska ekonomija bila toliko loša, to bi bilo neizvodivo.![]()
...Pa se ti zato preselio sloveniju da ti je blize?
- CPT
#519 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Jer u BIH i ono vrijeme nista nije funkcionisalo. Valjda zbog Alije...General War wrote: ↑25/06/2020 18:32CPT wrote: ↑25/06/2020 18:27Najjaca od najsiromasnijih i ta prica. Kupovali gace u Trstu i ostale price u uspjehu. Jos kad se dodaju fantazije o gradjevinskom sektorusehohari wrote: ↑25/06/2020 18:15
Ako pogledamo na Jugoslaviju isključivo iz perspektive političkog sistema, onda si u pravu.
Međutim, ako pričamo o Jugoslaviji kao državi i njenom opstanku, onda je zapravo suprotno slučaj. SFRJ je među komunističkim zemljama imala najjaču ekonomiju, te je, zbog svoje otvorenosti prema zapadu, donekle u nekim poljima već bila konkurentna (misli samo na građevinski sektor i Energoinvest). Jugoslovensku privredu je najlakše bilo transformisati i čvrsto sam uvjeren da bi mi danas bili najjači u ekonomiji među bivšim komunističkim zemljama da nije bilo ratova 90-ih. Samo pogledaj na Sloveniju, koja je po svim parametrima najbogatija od "istočnih" zemalja. Da je jugoslovenska ekonomija bila toliko loša, to bi bilo neizvodivo.![]()
![]()
...Pa se ti zato preselio sloveniju da ti je blize?
- General War
#520 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
JUgoslavija i komunizam ko Bosna i demokratija...otprilike takva uporedba.sehohari wrote: ↑25/06/2020 18:15Ako pogledamo na Jugoslaviju isključivo iz perspektive političkog sistema, onda si u pravu.laga-nini wrote: ↑24/06/2020 16:35 bez floskula molim yu je uništila ekonomija ko i sssr pa sistemom lego kockica i ostale države s socijalističkom ekonomijom...mislim nije to bio razlog da mrzim komunizam al je fakat istina...ajde nek padne kina..nikad...jer ima kapitalističku ekonomiju pa i onu s najgorim predznakom..
- General War
#521 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Sreca pa Alija dovede pametne ljude...cujem u TAS-u se sklapaju i projektuju GolF 10...ne znam Senade.CPT wrote: ↑25/06/2020 18:33Jer u BIH i ono vrijeme nista nije funkcionisalo. Valjda zbog Alije...
- CPT
#522 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
sklapanje kao ultimativan uspjeh u 2020... jos malo pa BagladesGeneral War wrote: ↑25/06/2020 18:35Sreca pa Alija dovede pametne ljude...cujem u TAS-u se sklapaju i projektuju GolF 10...ne znam Senade.
- General War
#523 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
CPT wrote: ↑25/06/2020 18:36sklapanje kao ultimativan uspjeh u 2020... jos malo pa BagladesGeneral War wrote: ↑25/06/2020 18:35Sreca pa Alija dovede pametne ljude...cujem u TAS-u se sklapaju i projektuju GolF 10...ne znam Senade.![]()
Drago mi je da se slazemo
- CPT
#524 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Jovane... put do sklapanja je u subvencijama ako ti je vec to ultimativan uspjeh u 2020. Eno "sklapaju" Fiatu u Srbiji pa nisu nesto u rahatluku. Odluka jedna kompanije zbog specificnog razloga sklapaju mali broj automobila u SFRJ se promovise da se sletjelo na MjesecGeneral War wrote: ↑25/06/2020 18:39CPT wrote: ↑25/06/2020 18:36sklapanje kao ultimativan uspjeh u 2020... jos malo pa BagladesGeneral War wrote: ↑25/06/2020 18:35
Sreca pa Alija dovede pametne ljude...cujem u TAS-u se sklapaju i projektuju GolF 10...ne znam Senade.![]()
![]()
Drago mi je da se slazemoSamo sto se ni nesklapa odavno moj Janeze...da se bogdom i sklapa pa barem poni tocak.
- General War
#525 Re: Što je uništilo Jugoslaviju ?
Zmago...Sve normalne drzave na svijetu subvencioniraju domacu proizvodnju...ne znam i u sloveniji se sklapalo nesto pa ga vise nema.CPT wrote: ↑25/06/2020 18:42Jovane... put do sklapanja je u subvencijama ako ti je vec to ultimativan uspjeh u 2020. Eno "sklapaju" Fiatu u Srbiji pa nisu nesto u rahatluku. Odluka jedna kompanije zbog specificnog razloga sklapaju mali broj automobila u SFRJ se promovise da se sletjelo na MjesecGeneral War wrote: ↑25/06/2020 18:39![]()
Drago mi je da se slazemoSamo sto se ni nesklapa odavno moj Janeze...da se bogdom i sklapa pa barem poni tocak.
A necemo kako se sklapalo u Zastavi i kako je prosao pokusaj prodaje na Zapadu...