Vedad Ibisevic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Hodidid

#501 Re: Vedad Ibisevic

Post by Hodidid »

limeni wrote:u petak su mu ovdje mnogi psovali a kao on da je usao danas mi bi otisli na euro :-)
vedo je odlican igrac i pocet ce on zabijat za nas 8-)
Ne bi mi Portugal prosli ni sa Messijem ali nije poenta u tome nego je poenta da ponekad u zivotu treba rizikovati da bi profitirao.
Pape nije bio spreman rizikovati sa dva spica u napadu i samim tim je anulirao sansu za eventualni profit. Bento ga je procitao i kraj price.

Rekao sam i prije psiholoski se morala napraviti atmosfera da nemamo sta izgubiti s ovim utakmicom medjutim desilo se suprotno i odigrali su tekmu sa strahom i puni treme.

Komentari poput toga kako bi nas portugalci sahranili sa dva spica mi je smijesan. Sahranili su nas i sa jednim spicom. Dobili su nas 6-2. Neki tvrde kako bi nas sa dva spica dobili 8-2. Mozda i bi a ko zna mozda bi zavrsilo i 6-4. To niko ne moze znati.
Ibisevic je u svakom slucaju trebao dobiti sansu kod 2-1 ili 3-1 odnosno 3-2. Poslije je bilo kasno i nebitno.
Trebalo se reagirati a ne kulirati.
Obuca9

#502 Re: Vedad Ibisevic

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Nama nije funkcionisala pas igra i protok lopte... tu Vedad ne može pomoći.
Napokon neko pametan, ko se razumije u fudbalsku igru. Neko ko shvata da broj napadača ni na koji način ne utječe na to da li igramo napadački.

Igrali smo i u Francuskoj sa jednim napadačem pa smo dominirali.

Ali su u Francuskoj Pjanić i Miske odigrali za deset, a sinoć su odigrali za nulu.
Hodidid

#503 Re: Vedad Ibisevic

Post by Hodidid »

hz__semir wrote:
ultima_palabra wrote:Nama nije funkcionisala pas igra i protok lopte... tu Vedad ne može pomoći.
Napokon neko pametan, ko se razumije u fudbalsku igru. Neko ko shvata da broj napadača ni na koji način ne utječe na to da li igramo napadački.

Ali su u Francuskoj Pjanić i Miske odigrali za deset, a sinoć su odigrali za nulu.
To sto je srednji vez odigrao lose ne mijenja cinjenicu da se kod rezultata 2-1, 3-1 ili u krajnjoj liniji 3-2 moralo reagirati a ne kulirati hebem ga ja.
Usao je Besic s namjerom da pokrije rupu u zadnjoj liniji Lulicevim iskljucenjem i to je legitimna izmjena ali halo ne daje Besic golove.Sto je najgore Besic je odigrao katastrofalno i nista s njim nismo dobili.

Daj nesto ofanzivno. Ne valja Pjana sinoc, onda ubaci Ibricica. Ne valja Medunjanin onda ubaci Stilica itd.
Ne mozes stajati sa strane i samo gledati dok te ljudi rastavljaju na sastavne faktore.

Pape se pokazao kao odlican trener u kvalifikacijama ali nije on sad sveta krava pa da se ne moze reci kako je napravio neku gresku u ovom mecu.

Znam ja da je tebi Pape mali bog. I ja ga postujem ali daj malo objektivnosti treba pokazati.
ultima_palabra

#504 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:

Sa ove distance, Francuzi su bili šokirani i pustili nas da igramo... mislim da su Portugalci naučili napamet tu utakmicu i postavili igru prema njoj, sa tri terijera na sredini terena pojeli naša tri "tehničara". Ostalo je bilo pitanje egzekucije...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#505 Re: Vedad Ibisevic

Post by odesveuhonduras »

Fudbalski treneri, bili dobri ili loši, su uglavnom u stanju prepoznati nadolazeću katastrofu... čak i mi laici smo sinoć mogli skontati šta nam se sprema već negdje u trećoj minuti ali smo se tješili, pogotovo nakon onog "slučajnog" Misketovog gola. A kad to prepoznaš, onda ti je glavna misao da saniraš tu opasnost.

Očekivati od nekoga da razmišlja o drugom napadaču u trenutku dok mu se sredina doslovno ne može sastati s loptom je neozbiljno. Pogotovo uz onakav razvoj situacije, rani gol u drugom poluvremenu i Lulićevo isključenje.

To što smo mi odigrali dobro zadnjih 15 minuta u Zenici nije zbog toga što smo tad igrali sa dva napadača već što Portugalci nisu mogli održati onaj nivo presinga na onakvom terenu i jednostavno su fizički pali što je nama omogućilo da preuzmemo sredinu. I da smo samo sa Džekom igrali, opet bi u tim trenucima dominirali jer smo se manje istrošili od njih, iz prostog razloga što smo manje trčali od njih.

Sinoć to nije bio slučaj jer je puno lakše igrati po onakvom terenu, još kad imaš dobar rezultat i veliku podršku navijača, onda i trošenje kasnije dođe jer te nosa taj pozitivni adrenalin. Dodajmo tome isključenje Lulića i nema teorije da smo se mi mogli nadati istom scenariju iz Zenice.

Zbog slične situacije se nedavno pljuvalo po Manciniu (utakmica protiv Bayerna), alija mislim, da su i jedan, i drugi, postupili po fudbalskim rezonima. Nama je sinoć moglo igrati samo da održimo aktivan rezultat (-1 razlike maksimalno) do zadnjih 10-ak minuta pa da onda uvođenjem Veda probamo to promijeniti. Sve mimo toga bi bila zagarantovana katastrofa koja se nažalost, na kraju dogodila i bez toga.

Kako bi tek reagirali da Sušić, poput Fergusona, ponajboljeg napadača lige i svijeta, stavi u sredinu jer jednostavno skonta da je sredina ta koja mu škripi i da taj napadač može tu odigrati. Pa makar to značilo da tamo neki Wellbeck i Chicharito ostaju u napadu. Ali Ferguson je gigant i zna da može i mene u napad staviti ako sredina pripremi dovoljno šansi za mene, a ujedno i stopira "kidisanje" :D na vlastiti gol.
Last edited by odesveuhonduras on 16/11/2011 15:04, edited 1 time in total.
Balkanski_sindrom

#506 Re: Vedad Ibisevic

Post by Balkanski_sindrom »

ON, dakle Vedad Ibisevic je NAJVECI krivac sto Portugal nismo izbacili ni prvi a ni drugi put. oba puta je on najveci krivac jer:

-u prvoj utakmici prvog baraza u Lisabonu je odbranio nas cist gol Muslimovica

-u prvoj utakmici drugog barza u Zenici je fulao dvije velike asnse, kolosalne, do kojih smo tesko dosli

Da je dao gol u bilo kojoj utakmici (odnosno da nije odbranio nam gol u prvoj) uzvrati bi bili totalno drugaciji. Potogovo ovaj saad u Lisabonu.

Stoga hvala ti Vedade za sve, pomozi nam i nemoj vise dolaziti.....
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#507 Re: Vedad Ibisevic

Niđe veze, mada ja mislim da Vedo nije više ni sjena onog starog Veda... sve da smo i pobijedili u Zenici 1:0, pa i 2:0, Portugalci bi nam složili jednak pressing u Lisabonu kojeg mi ne bi mogli izdržati.

Ljudi su jednostavno mnogo bolji na gotovo svim pozicijama. Bolji tehničari, brže trče i misle, izdržljiviji... I ja sam do sinoć mislio da bi bilo bitno drugačije da je Vedo zabio u Zenici ali nakon sinoćnje utakmice mi je sasvim jasno da mi nemamo šta tražiti sa onakvim Portugalom u dvije utakmice.
Last edited by odesveuhonduras on 16/11/2011 15:07, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#508 Re: Vedad Ibisevic

Post by Chmoljo »

Balkanski_sindrom wrote:ON, dakle Vedad Ibisevic je NAJVECI krivac sto Portugal nismo izbacili ni prvi a ni drugi put. oba puta je on najveci krivac jer:

-u prvoj utakmici drugog barza u Zenici je fulao dvije velike asnse, kolosalne, do kojih smo tesko dosli

Da je dao gol u bilo kojoj utakmici (odnosno da nije odbranio nam gol u prvoj) uzvrati bi bili totalno drugaciji. Potogovo ovaj saad u Lisabonu.

dobar ti nick :D
ultima_palabra

#509 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

odesveuhonduras wrote:Fudbalski treneri, bili dobri ili loši, su uglavnom u stanju prepoznati nadolazeću katastrofu... čak i mi laici smo sinoć mogli skontati šta nam se sprema već negdje u trećoj minuti ali smo se tješili, pogotovo nakon onog "slučajnog" Misketovog gola. A kad to prepoznaš, onda ti je glavna misao da saniraš tu opasnost.

Očekivati od nekoga da razmišlja o drugom napadaču u trenutku dok mu se sredina doslovno ne može sastati s loptom je neozbiljno. Pogotovo uz onakav razvoj situacije, rani gol u drugom poluvremenu i Lulićevo isključenje.

To što smo mi odigrali dobro zadnjih 15 minuta u Zenici nije zbog toga što smo tad igrali sa dva napadača već što Portugalci nisu mogli održati onaj nivo presinga na onakvom terenu i jednostavno su fizički pali što je nama omogućilo da preuzmemo sredinu. I da smo samo sa Džekom igrali, opet bi u tim trenucima dominirali jer smo se manje istrošili od njih, iz prostog razloga što smo manje trčali od njih.

Sinoć to nije bio slučaj jer je puno lakše igrati po onakvom terenu, još kad imaš dobar rezultat i veliku podršku navijača, onda i trošenje kasnije dođe jer te nosa taj pozitivni adrenalin. Dodajmo tome isključenje Lulića i nema teorije da smo se mi mogli nadati istom scenariju iz Zenice.

Zbog slične situacije se nedavno pljuvalo po Manciniu (utakmica protiv Bayerna), alija mislim, da su i jedan, i drugi, postupili po fudbalskim rezonima. Nama je sinoć moglo igrati samo da održimo aktivan rezultat (-1 razlike maksimalno) do zadnjih 10-ak minuta pa da onda uvođenjem Veda probamo to promijeniti. Sve mimo toga bi bila zagarantovana katastrofa koja se nažalost, na kraju dogodila i bez toga.

Kako bi tek reagirali da Sušić, poput Fergusona, ponajboljeg napadača lige i svijeta, stavi u sredinu jer jednostavno skonta da je sredina ta koja mu škripi i da taj napadač može tu odigrati. Pa makar to značilo da tamo neki Wellbeck i Chicharito ostaju u napadu. Ali Ferguson je gigant i zna da može i mene u napad staviti ako sredina pripremi dovoljno šansi za mene, a ujedno i stopira "kidisanje" :D na vlastiti gol.
:thumbup:
Mada se ne slažem za Mancinija, on je izveo i onog jednog napadača kojeg je imao :D
vryzas

#510 Re: Vedad Ibisevic

Post by vryzas »

Balkanski_sindrom wrote:ON, dakle Vedad Ibisevic je NAJVECI krivac sto Portugal nismo izbacili ni prvi a ni drugi put. oba puta je on najveci krivac jer:

O Murinjo...nisam te prepozno :zzzz:

Cuj pomozi nam i nemoj vise dolaziti :lol: :lol: :lol: :lol:

Cudo nisi Spahicu porucio da batali fudbal i da uzme da hekla zbog penala u Francuskoj :-)
odesveuhonduras

#511 Re: Vedad Ibisevic

neki naši ljudi se ponašaju kao da smo mi Francuska pa imamo 5 vrhunskih igrača na svakoj poziciji pa onda možemo govoriti "nemoj hljeba ti dolaziti, imamo mi tak'ih na bacanje :D "

@ultima, mesčini da je Aguero igrao u Minhenu isto ali i da nije, Bobby :D je skontao da je zijanio tu utakmicu i gledao da se spasi blamaže kad već ne može ništa iz nje izvući.
ultima_palabra

#512 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

odesveuhonduras wrote:neki naši ljudi se ponašaju kao da smo mi Francuska pa imamo 5 vrhunskih igrača na svakoj poziciji pa onda možemo govoriti "nemoj hljeba ti dolaziti, imamo mi tak'ih na bacanje :D "

@ultima, mesčini da je Aguero igrao u Minhenu isto ali i da nije, Bobby :D je skontao da je zijanio tu utakmicu i gledao da se spasi blamaže kad već ne može ništa iz nje izvući.
Jest doduše... ali kao i da nije, ne može on igrati solo špica ;-)
Hodidid

#513 Re: Vedad Ibisevic

Post by Hodidid »

odesveuhonduras wrote:neki naši ljudi se ponašaju kao da smo mi Francuska pa imamo 5 vrhunskih igrača na svakoj poziciji pa onda možemo govoriti "nemoj hljeba ti dolaziti, imamo mi tak'ih na bacanje :D "

Tvoj rezon je manje vise ok samo mi smo dozivjeli katastrofu i ovako kalkulirajuci. Vidjelo se iz aviona odmah u startu da Pape ide zenickim konceptom da "iznenadi" Benta. Nema se sta kalkulirati kod 2-0 pa ni kod 2-1 na poluvremenu u ovakvim mecevima. Na portugalcima je bio psiholoski pritisak kod 2-1 na poluvremenu. Jesi primjetio neku zadrsku u njihovoj igri? Nema je buraz. Trcanje, presing, otkrivanje igraca, duboke lopte, dijagonale, kratki pasovi. Moderan nogomet u kratko. A kod nas half Besic vuce loptu do iznemoglosti i dribla trojicu portugalaca na sredini terena i to dvaputa i gubi loptu.

Pa dje to ima?
hljebarnik

#514 Re: Vedad Ibisevic

Post by hljebarnik »

Eeee sad ce te napasti 100 ljudi kako ti nemas veze o fudbalu. :mrgreen:

Da je Ibisevic usao, pogotovo kad smo imali igraca manje, sad bi mi osvojili EURO. :D
odesveuhonduras

#515 Re: Vedad Ibisevic

Hodidid wrote:

Tvoj rezon je manje vise ok samo mi smo dozivjeli katastrofu i ovako kalkulirajuci. Vidjelo se iz aviona odmah u startu da Pape ide zenickim konceptom da "iznenadi" Benta. Nema se sta kalkulirati kod 2-0 pa ni kod 2-1 na poluvremenu u ovakvim mecevima. Na portugalcima je bio psiholoski pritisak kod 2-1 na poluvremenu. Jesi primjetio neku zadrsku u njihovoj igri? Nema je buraz. Trcanje, presing, otkrivanje igraca, duboke lopte, dijagonale, kratki pasovi. Moderan nogomet u kratko. A kod nas half Besic vuce loptu do iznemoglosti i dribla trojicu portugalaca na sredini terena i to dvaputa i gubi loptu.

Pa dje to ima?
pa ovo boldirano ti sve govori. Oni su 3 put bolja reprezentacija od nas i nema tog scenarija koji nam je sinić mogao pomoći.
Magarece_godine

#516 Re: Vedad Ibisevic

Post by Magarece_godine »

A da ti nama pomognes i razgulis ?
udrch

#517 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

Magarece_godine wrote:

A da ti nama pomognes i razgulis ?
Pridružujem se željama..

RAZGULI BA!!!
jeza u ledja

#518 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

Image
medo28

#519 Re: Vedad Ibisevic

Post by medo28 »

Hodidid wrote:
hz__semir wrote:

To sto je srednji vez odigrao lose ne mijenja cinjenicu da se kod rezultata 2-1, 3-1 ili u krajnjoj liniji 3-2 moralo reagirati a ne kulirati hebem ga ja.
Usao je Besic s namjerom da pokrije rupu u zadnjoj liniji Lulicevim iskljucenjem i to je legitimna izmjena ali halo ne daje Besic golove.Sto je najgore Besic je odigrao katastrofalno i nista s njim nismo dobili.

Daj nesto ofanzivno. Ne valja Pjana sinoc, onda ubaci Ibricica. Ne valja Medunjanin onda ubaci Stilica itd.
Ne mozes stajati sa strane i samo gledati dok te ljudi rastavljaju na sastavne faktore.

Pape se pokazao kao odlican trener u kvalifikacijama ali nije on sad sveta krava pa da se ne moze reci kako je napravio neku gresku u ovom mecu.

Znam ja da je tebi Pape mali bog. I ja ga postujem ali daj malo objektivnosti treba pokazati.

Misimović i Pjanić ne mogu igrati zajedno, ponavaljam tri utakmice gdje su skupa igrali protivnici su nas doslovce RAZTRGALI, utakmica BIH-Francuska 0-2, Rumunija - BIH 3 -0, Portugal - BIH 6 - 2, jedino prvo poluvrijeme protiv francuske je taj "tandem" prolazio a i to ponajviše zbog dviju stvari zato što se je išlo na sve ili ništa i naši igrači su bili napaljeni do maximuma, a drugo nije bilo Riberija i Benzemaja...da je i Ribery probijao z druge strane a ne samo onaj ofarbani žučo (neznam kako se preziva onaj francuz al radio je šta je htio na terenu) bila bi druga pjesma, motor ekipe mora biti motor ekipe i da haman svaka akcija, polukontra kreče preko njega, a ne da čekamo hoče li biti u 90 minuta biti od njega 2 ili 3 poteze koje su velemajstorske i mogu rezultirati pogodkom ili ih nečemo dočekati...jednostavno je to danas premalo za konkurirati najboljima
libertyBiH

#520 Re: Vedad Ibisevic

Post by libertyBiH »

Slazem se sa svima koji ga ne zele u Repki jer on je peh covjek...............jednostavno nezna i nesretan je......
Baudelaire

#521 Re: Vedad Ibisevic

Post by Baudelaire »

libertyBiH wrote:Slazem se sa svima koji ga ne zele u Repki jer on je peh covjek...............jednostavno nezna i nesretan je......
Nesretan si ti.
udrch

#522 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

libertyBiH wrote:Slazem se sa svima koji ga ne zele u Repki jer on je peh covjek...............jednostavno nezna i nesretan je......
Koji si ti lik, subhanallah..kako si ti ovo zaključio da mi je samo znati..da možda nisi gledoa današnju utakmicu u kojoj svi igraju samo za sebe, niko nije ni pokušao da nekome dadne loptu, pa su iako su čitavo vrijeme bili bolja ekipa, zijanili laganih 2:0..
BHF_Manijak

#523 Re: Vedad Ibisevic

Post by BHF_Manijak »

Samo mi objasni sta to znaci "biti nesretan", kako se dolazi do kontraefekta, kako biti sretan, gdje se moze to naucit, iztrenirati, kupiti?!

Ja sta sve covjek nece procitati... :(
Sasvim_Obican

#524 Re: Vedad Ibisevic

Post by Sasvim_Obican »

Nije sramota ne znati. Sramota je neznati

Vedad je dobar i kvalitetan napadač. Jedva čekam da pređe u neki bolji i atraktivniji klub.
udrch

#525 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

Sasvim_Obican wrote:
Nije sramota ne znati. Sramota je neznati

Vedad je dobar i kvalitetan napadač. Jedva čekam da pređe u neki bolji i atraktivniji klub.
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :dance: :dance:
Post Reply