Sex prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
fa84

#501 Re: Sex prije braka

Post by fa84 »

pa mozda se zaje** zbog tog, a mozda i zbog tog sto se seksala prije braka..[/quote]

to ako se sexala prije braka moze se samo zaje.. kod primitivnih ljudi ;))
JThomas

#502 Re: Sex prije braka

Post by JThomas »

znači - roditelji zaprijetili da mora biti bosanac.

to objašnjava neke stvari...
Loulou

#503 Re: Sex prije braka

Post by Loulou »

baby_girl wrote:al recimo ti nadjes nekoga ko ti se toliko svidja i spavas sa njim, poslije izvjesnog vremena raskinete, nadjes nekog drugog i ovog zavolis ali ovaj te nece jer nisi nevina (desi se cesto) sta onda???
a to sto sam napisala da sam svjesna da hocu bosanca je zato sto hocu bosanca i nije bitno da li je visok, zgodan, crn ... jer kad bih se ja udala za nekog ko nije bosanac morala bih zaboraviti moje roditelje, familiju itd. (i znam da bi bilo tako jer poznajem dobro moje roditelje)
Ako je zaista tako kako pišeš, ti si u velikom rascjepu i nije ti ni malo jednostavno. Naprotiv. Bojim se da ti svakako niko ne može dati odgovor na ovo pitanje.
A, ako, kao što kažeš: "nadjes nekog drugog i ovog zavolis ali ovaj te nece jer nisi nevina (desi se cesto) sta onda???", barem je tu situacija jasna, u smislu da s tom osobom nemaš što tražit. A stav osobe o tome saznaš i prije nego je zavoliš (razlikovati: ljubav i zaljubljenost).
baby_girl

#504 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

fa84 wrote:
kojih je nazalost pun svijet
fa84

#505 Re: Sex prije braka

Post by fa84 »

a ima brate sada i dobra plasticna kirurgija pa da se i to popravit
ne bi bila jedina sto je "vratila" nevinost ;)
baby_girl

#506 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

fa84 wrote:a ima brate sada i dobra plasticna kirurgija pa da se i to popravit
ahaha pa da mi je zatvori zauvijek... ipak ne bih rizikovala :-) :-)
LooLoo

#507 Re: Sex prije braka

Post by LooLoo »

vemus wrote:
LooLoo wrote:I sta smo na kraju zakljucili? :roll:
Ko hoce sexa se prije braka, ko nece ne mora, jedni misle da je prvo OK, drugi su uvjereni da je ovo drugo OK..
dakle, 21 stranica uzalud, niko nije promijenio stav, sve isto kao prije pokretanja teme...
zali Boze ovih sto su pisali, bolje da su se nasli na kafi pa kao ljudi druzili i pricali... :)
Vala bas :thumbup: Hvala! :mrgreen:
LooLoo

#508 Re: Sex prije braka

Post by LooLoo »

baby_girl wrote:
:lol: sta da ti zatvori zauvijek? :roll:
fa84

#509 Re: Sex prije braka

Post by fa84 »

baby_girl wrote:

pa to mozda jedino da odes u afriku ;) pa ti je zasiju zauvijek ;)
medicina je daleko uznapredovala danas ;)
baby_girl

#510 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

JThomas wrote:znači - roditelji zaprijetili da mora biti bosanac.

to objašnjava neke stvari...
hmm pa nije bas da su mi "zaprijetili" u pravom smislu rijeci, nego su mi pokusali objasnit onu sto bi oni voljeli da uradim, kontas?

a uostalom i ja sama zelim muza bosanca
JThomas

#511 Re: Sex prije braka

Post by JThomas »

imam i ja roditelje, znam i ja šta znači kad ti kažu da bi "voljeli da nešto uradiš" ;-) :wink:

onako poluvezano, ljubav je divna stvar između ostalog zato što apsolutno ne diskriminira, ni naciju ni vjeru ni boju kože ni ništa...i seks isto tako :D pazi da krivo ne odlučiš...a naročito da drugi krivo ne odluče umjesto tebe...
baby_girl

#512 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

Loulou wrote:
baby_girl wrote:al recimo ti nadjes nekoga ko ti se toliko svidja i spavas sa njim, poslije izvjesnog vremena raskinete, nadjes nekog drugog i ovog zavolis ali ovaj te nece jer nisi nevina (desi se cesto) sta onda???
a to sto sam napisala da sam svjesna da hocu bosanca je zato sto hocu bosanca i nije bitno da li je visok, zgodan, crn ... jer kad bih se ja udala za nekog ko nije bosanac morala bih zaboraviti moje roditelje, familiju itd. (i znam da bi bilo tako jer poznajem dobro moje roditelje)
Ako je zaista tako kako pišeš, ti si u velikom rascjepu i nije ti ni malo jednostavno. Naprotiv. Bojim se da ti svakako niko ne može dati odgovor na ovo pitanje.
A, ako, kao što kažeš: "nadjes nekog drugog i ovog zavolis ali ovaj te nece jer nisi nevina (desi se cesto) sta onda???", barem je tu situacija jasna, u smislu da s tom osobom nemaš što tražit. A stav osobe o tome saznaš i prije nego je zavoliš (razlikovati: ljubav i zaljubljenost).

pa dobro kad sam postavila temu i nisam ocekivala da mi neko da pravi odgovor nego samo misljenje...

al ponekad muskarci nece da se izjasne odmah na pocetku..
LooLoo

#513 Re: Sex prije braka

Post by LooLoo »

a meni nije jasno, ono, kako mozes da kontrolises u koga ces se zaljubiti? sta npr, zaljubis se u tog nekog tu, i sve bude oke, i volis ga i sve to, i skontas da ti odgovara u potpunosti i na kraju ga ostavis i ne udas za njega jer nije bosanac :? onda svo to izlazenje i zabavljanje sa tim momcima odatle nema nikakvog smisla... mada, tek ti je 18...
baby_girl

#514 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

JThomas wrote:imam i ja roditelje, znam i ja šta znači kad ti kažu da bi "voljeli da nešto uradiš" ;-) :wink:

onako poluvezano, ljubav je divna stvar između ostalog zato što apsolutno ne diskriminira, ni naciju ni vjeru ni boju kože ni ništa...i seks isto tako :D pazi da krivo ne odlučiš...a naročito da drugi krivo ne odluče umjesto tebe...
ja ne deskriminiram nista, naprotiv postujem i drugu naciju i vjeru i boju koze i sve ostalo...
al ipak sto se tice braka bolje jedna nacija, jedna vjera, ista tradicija itd (po mom misljenju), nista protiv onih sto misle drugacije
baby_girl

#515 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

LooLoo wrote:a meni nije jasno, ono, kako mozes da kontrolises u koga ces se zaljubiti? sta npr, zaljubis se u tog nekog tu, i sve bude oke, i volis ga i sve to, i skontas da ti odgovara u potpunosti i na kraju ga ostavis i ne udas za njega jer nije bosanac :? onda svo to izlazenje i zabavljanje sa tim momcima odatle nema nikakvog smisla... mada, tek ti je 18...

pa dobro imas pravo, al kao sto si rekla tek mi je 18 godina i zasad ne razmisljam o udaji.. izlazim s momcima odavdje jer nema bosanaca, a za par godina vracam se u BiH tako da nece biti problema naci momka bosanca
JThomas

#516 Re: Sex prije braka

Post by JThomas »

baby_girl wrote:
JThomas wrote:imam i ja roditelje, znam i ja šta znači kad ti kažu da bi "voljeli da nešto uradiš" ;-) :wink:

ja ne deskriminiram nista, naprotiv postujem i drugu naciju i vjeru i boju koze i sve ostalo...
al ipak sto se tice braka bolje jedna nacija, jedna vjera, ista tradicija itd (po mom misljenju), nista protiv onih sto misle drugacije
sve je to tvoje pravo.

samo se čuvaj da ne platiš preveliku cijenu i ne lišiš se određenih vrlo bitnih stvari u životu, kao što je naprimjer ljubav...jer TEBI se valja kraj te osobe buditi jedan veći dio života, ne nama s foruma, niti roditeljima...
baby_girl

#517 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

JThomas wrote:
baby_girl wrote:

sve je to tvoje pravo.

samo se čuvaj da ne platiš preveliku cijenu i ne lišiš se određenih vrlo bitnih stvari u životu, kao što je naprimjer ljubav...jer TEBI se valja kraj te osobe buditi jedan veći dio života, ne nama s foruma, niti roditeljima...
slazem se u potpunosti i bas zato imam dilemu o tome... ipak hvala na savjetu
KIA

#518 Re: Sex prije braka

Post by KIA »

ladyblue18 wrote:
Latina wrote:
KIA wrote:
Machko , pre nego sto kupis vozilo , moras da provozas par krugova ...
Vozilo se ne mora provozati niti jedan krug ako je novo. Uz to su sve kontrole u vozilima jednake, pa nema frke. :zzzz:

p.s. Sorry @ladyblue18, morala sam odgovoriti.
Ma nista, nije problem, ne obracam paznju na primitivce :mrgreen:
To sto ja nisam dala do sada da me neko "voza" da bi me "kupio" je samo moj problem :mrgreen:
A ne vidjeh da su mi se momci zalili, jer me nisu provozali prije nego sto su me hmm kupili :roll:
A ti "machko" se vozaj do mile volje, apsolutno me ne zanima 8-)
Ja tebi " machko " , a ti lajesh pa jos i ujedas :-)

OK , niko tebi ne prebacuje , ja te nisam provocirala , samo sam bila dobronamerna , a ti se chuvaj za brak , samo ce ti biti jako nezgodno ako prve bracne noci provalis da tvom " automobilu " ne radi motor ili daleko bilo , jako je skuchen i neudoban .......

... i ne znam odakle ti cifre od 50 muskaraca koji su mene vozali ? Da ih je bilo 50 ne bih se ja hvalila , hvalili bi se oni ...
KIA

#519 Re: Sex prije braka

Post by KIA »

Latina wrote:Mislim da treba imati povjerenja u proizvodjaca, i da je u tome kvaka.

edit : Ne da mi se naduravati.
WOW , pa ti kupujesh brend ...... mudar izbor :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#520 Re: Sex prije braka

Post by ladyblue18 »

KIA wrote:
Ja tebi " machko " , a ti lajesh pa jos i ujedas :-)

OK , niko tebi ne prebacuje , ja te nisam provocirala , samo sam bila dobronamerna , a ti se chuvaj za brak , samo ce ti biti jako nezgodno ako prve bracne noci provalis da tvom " automobilu " ne radi motor ili daleko bilo , jako je skuchen i neudoban .......

... i ne znam odakle ti cifre od 50 muskaraca koji su mene vozali ? Da ih je bilo 50 ne bih se ja hvalila , hvalili bi se oni ...
Ja samo ne znam gdje sam ja napisala tacno da se cuvam za brak :? :-) :mrgreen:
Daj mi tu recenicu molim te :mrgreen:
A sve i da je tako svako je krojac svog zivota, i kao sto ja ne djelim nikome savjete, tako ni meni ne trebaju savjeti o mom zivotu i sta cu ja da radim sa njim. Svako radi ono sto misli da je najbolje :)

Odakle tebi da sam ja napisala da je tebe vozalo 50 muskaraca? :roll:

Ovdje covjek ne moze napisati recenicu da se odmah neko ne osjeti prozvanim, iako sam ja mislila onako vise opcenito...

Bogati, iduci put malo bolje citaj sta pisem, ako ti nije mrsko, pa nece biti nesporazuma ;-)
KIA

#521 Re: Sex prije braka

Post by KIA »

ladyblue18 wrote:
KIA wrote:

Ja samo ne znam gdje sam ja napisala tacno da se cuvam za brak :? :-) :mrgreen:
Daj mi tu recenicu molim te :mrgreen:
A sve i da je tako svako je krojac svog zivota, i kao sto ja ne djelim nikome savjete, tako ni meni ne trebaju savjeti o mom zivotu i sta cu ja da radim sa njim. Svako radi ono sto misli da je najbolje :)

Odakle tebi da sam ja napisala da je tebe vozalo 50 muskaraca? :roll:

Ovdje covjek ne moze napisati recenicu da se odmah neko ne osjeti prozvanim, iako sam ja mislila onako vise opcenito...

Bogati, iduci put malo bolje citaj sta pisem, ako ti nije mrsko, pa nece biti nesporazuma ;-)
PA posto si me onako iza ledja nazvala primitivkom , pretpostavila sam i da se cifra od 50 muskaraca odnosi na mene ...

OK , znaci ........

1. Ti si otvorena , " savremena Evropljanka " , 21-godisnja devojka , ne robujes strogim religioznim pravilima , ne cuvash se za prvu brachnu noc .

2. Nevina si , jer niko nije zasluzio da mu se dash tako lako ...

To ti tvrdish za sebe , mrzi me da citiram svaki tvoj post pojedinachno .

Zbog cega se nisi " dala " ?

Setala si loshe frajere ? Svaka veza ti je bila kratka ?
Ateista

#522 Re: Sex prije braka

Post by Ateista »

baby_girl wrote:
maybelline wrote:
baby_girl wrote:Pozdrav svima..
Eh ovako, ja imam 18 godina i zivim u dijaspori.. Cesto se desi da izlazim s momkom 1-2 mjeseca, kada trazi da spavam s njim ja odbijem (jer sam jos uvijek nevina), momak me ostavi jer u zemlji u kojoj zivim sex prije braka je normalna stvar... Nije toliko da se bojim da izgubim nevinost nego problem je sto sam uzrasla u porodici koja je uvijek kritikovala sex prije braka, a i u Bosni zivim u jednom gradu u kojem vecina momaka jos uvijek trazi nevine cure, a naravno problem je sto i moja vjera to ne dozvoljava.
Ovdje izlazim s momcima iz drzave u kojoj zivim (jer nazalost nema bosanaca :( ) al sam svjesna da cu se udati za bosanca pa se bojim da ne nadjem nekog momka koji ne tolerise sex prije braka..
Sta vi mislite o ovome, da li tolerisete sex prije braka i da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak? I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?

Molim vas odgovorite, svaki odg mi je vazan jer u posljednje vrijeme stalno misllim o ovome i ne znam sta da radim...
Mozda se otislo previse daleko od prvotnog posta, ali evo, da i ja dam svoj doprinos temi, jer mi je zanimljiva...

Mislila sam i ja da sam protiv sexa prije braka. Ne nesto pretjerano uvjereno, ali sam vjerovala, onako romanticarski, kako ce doci pravi decko, oboriti me s nogu i da cemo se uzeti, tek tada spavati, imati djecu i zivjeti happily ever after.... ALI...ti nikad ne mozes znati sta ti zivot nosi! Nikada ne mozes znati koga ces upoznati i koliki ce uticaj ostaviti na tebe, tvoj zivot i srce.... Trebas slusati svoje srce... Ako naidje mladic s kojim se osjecas ugodno, koji te nasmijava, volik pazi, njezan je i ako dodje trenutak i za taj dio, onda se treba prepustiti tome (naravno, prezervativi obavezno :-D ). Mada, ovo je sada moj licni stav, premlado je i sa 18 godina (makar bilo za mene). Mislim da tada covjek ne zna mnogo toga i nije spreman preuzeti neke odgovornosti koje idu uz sexualni zivot. I da se nadovezem na ovaj tvoj dio kako si "svjesna da ces se udati za bosanca" - izvini, ali gdje ti to pise? Samo da ti ispricam jednu pricu: prijateljica moje mame je u mladosti uvijek govorila kako ce se ona udati za visokog, zgodnog, tamnog sportasa, i stvarno, s takvim je na fakultetu samo i izlazila. Sretne je moja mama nakon rata, a ona se udala za niskog, malo punijeg, svjetlokosog ne-sportasa :-D Imaju dvoje djece i vole se, imaju jak lijep brak. Poenta je: nikad ne reci nikad!!!!

al recimo ti nadjes nekoga ko ti se toliko svidja i spavas sa njim, poslije izvjesnog vremena raskinete, nadjes nekog drugog i ovog zavolis ali ovaj te nece jer nisi nevina (desi se cesto) sta onda???

p.s. hvala ti na ovako ozbiljnom odgovoru :)
Iskreno, mislim da je nemoguce pravo zavoljeti nekoga ko ima toliko suprotna razmisljanja od tebe, jer to i jeste jedan od aspekata da li nekoga volis ili ne, a ako si vec spavala sa nekim, to bi znacilo da nisi protiv toga, dok ako ovaj jeste, to znaci da niste iz istog svijeta.

Druga stvar je ako nisi za to a neko te nagovori i to uradis zbog nekoga i slicno.

Sto se tice roditelja, mislim da je osnova zrelosti jedne osobe distancirati se na odredjen nacin od roditelja, sto znaci da ti to ne bi smjelo biti prepreka, jer ako budes birala po onome sto oni zele, nikad neces biti sretna u zivotu. Drugo je ako ti zelis da se vjencas sa nekim ko je iz Bosne, to razumijem i ima mi smisla, lakse ces se razumjeti sa nekim ko je blizi tvom mentalitetu, ali ako vec zivis u dijaspori i namjeravas tu ostati, bolje je malo prosiriti vidike i prilagoditi se, na kraju mozda vise ni ti neces biti bosanka...
Ateista

#523 Re: Sex prije braka

Post by Ateista »

baby_girl wrote:
fa84 wrote:
kojih je nazalost pun svijet
Onda se kloni takvih, ako to i za tebe tnaci primitivan.
koraj

#524 Re: Sex prije braka

Post by koraj »

[Cuvaj se seko .Mnogo ce ti to znacit.A scime ces se branit ako jos i toga nejmas.
Cunt

#525 Re: Sex prije braka

Post by Cunt »

Ja sam izgubio nevinost prije braka, pa sta ? Chuna ne krvari.
Locked