Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
chengaba

#501 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

E jebem vas kad se ne znate snaći, zato svi mi po pivu ko položi prijemni! :D
Ovo je iz 2007. prijemni, zanemarite odgovore, ima nebuloza, nisam ja radio svakako... 8-)

http://www.megaupload.com/?d=HRDLJO7W

Sizzla wrote: Ma jest tako po zakonu , ali u praksi je drugacije ... To su manipulacije velike , trebas dati pare ljudima
Idi ti na veterinu nemas prijemnog , a laksi fax mani se ti PMF-a osim ako nisi iz sandzaka
Jah... :roll:

Opet ću ponoviti, preporučujem da pri predaji papira (sad je malo kasno jbg) da zaokružite smjer ekologija, jer se relativno malo ljudi prijavi tamo. Ja sam imao loš prosjek u srednjoj školi, i opet sam upao u redovne studente bez ikakvih štela, samo sam se spremio za prijemni... ;-)
Sizzla

#502 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

chengaba wrote:E jebem vas kad se ne znate snaći, zato svi mi po pivu ko položi prijemni! :D
Ovo je iz 2007. prijemni, zanemarite odgovore, ima nebuloza, nisam ja radio svakako... 8-)

http://www.megaupload.com/?d=HRDLJO7W

Sizzla wrote: Ma jest tako po zakonu , ali u praksi je drugacije ... To su manipulacije velike , trebas dati pare ljudima
Idi ti na veterinu nemas prijemnog , a laksi fax mani se ti PMF-a osim ako nisi iz sandzaka
Jah... :roll:

Opet ću ponoviti, preporučujem da pri predaji papira (sad je malo kasno jbg) da zaokružite smjer ekologija, jer se relativno malo ljudi prijavi tamo. Ja sam imao loš prosjek u srednjoj školi, i opet sam upao u redovne studente bez ikakvih štela, samo sam se spremio za prijemni... ;-)
Vjeruj da ih se i tamo ove godine prijavilo bruku bar 30 je na ekologiji , ako ne laze tetka sa studentske
minjonja

#503 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Sizzla wrote:
TINKY wrote:
Sizzla wrote:Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova . :evil:[/q
zar se ne boduje i fizika i kemija????
najvise pare majke mi :D
sad ce neko reci nema tamo stele :P ima ima itekako sandjak cijeli podmitili ljudi
Ako imate kakvu alternativu predajte tamo papire , na PMF te gule za svaki papiric 20 KM moras dat .. i kad zavrsis posao ces tesko naci jer tvoje zanimanje je ipak trazeno kao neka alternativa , prije ce naci farmaceut posao u odnosu na hemicara , prije ce posao naci veterinar nego biolog , prije ce posao naci arhitekta / ili neko sa ETF-a nego neko sto je zavrsio fiziku ili matematiku ( Ako konkurisu za isto radno mjesto).... Ispravite me ako grijesim a 100 % je tako .
Polomit ces se od ucenja , odreci mnogo izlazaka , dio zivota dati za to a na kraju ces samo dobiti razocarenje ...

Ako ikako mozete upiste ETF , farmaciju , medicinu .. to je prava stvar ... jeste da je tesko ali poslije znas sta si zavrsio i mnogo lakse ces naci posao u struci :thumbup:
e nek mi je biologija lagana...

svako ko voli biologiju i zeli da je upise, na kraju ce je upisati i zavrsiti. niko od vas nece traziti pare nikad. naravno da ima slucajeva koji se upisu preko stele. njih svake godine bude maksimalno 5. od njih 2 barem odustane vec u prvom semestru, a ostali poslije drugog jer nista polozili nisu. tako da ne slusajte ove price o stelama.

sto se tice posla, ja bas nedavno isla na posao.ba i nasla sam jedno 5-6 radnih mjesta gdje se trazi biolog, tako da se ja uopste ne brinem sto se posla tice.
ko voli hemiju i ko ima para da daje 4 hiljade godisnje za farmaciju, bujrum nek ide. ko voli nauku radi nauke, bolji mu je PMF.
neo7

#504 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

koja teta? Ona plava odvratna ili isto ona crna odvratna ? :D :skoljka:
Sizzla

#505 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

neo123 wrote:koja teta? Ona plava odvratna ili isto ona crna odvratna ? :D :skoljka:
Ona plava odvratnija
Sizzla

#506 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

minjonja wrote:
Sizzla wrote:
TINKY wrote: najvise pare majke mi :D
sad ce neko reci nema tamo stele :P ima ima itekako sandjak cijeli podmitili ljudi
Ako imate kakvu alternativu predajte tamo papire , na PMF te gule za svaki papiric 20 KM moras dat .. i kad zavrsis posao ces tesko naci jer tvoje zanimanje je ipak trazeno kao neka alternativa , prije ce naci farmaceut posao u odnosu na hemicara , prije ce posao naci veterinar nego biolog , prije ce posao naci arhitekta / ili neko sa ETF-a nego neko sto je zavrsio fiziku ili matematiku ( Ako konkurisu za isto radno mjesto).... Ispravite me ako grijesim a 100 % je tako .
Polomit ces se od ucenja , odreci mnogo izlazaka , dio zivota dati za to a na kraju ces samo dobiti razocarenje ...

Ako ikako mozete upiste ETF , farmaciju , medicinu .. to je prava stvar ... jeste da je tesko ali poslije znas sta si zavrsio i mnogo lakse ces naci posao u struci :thumbup:
e nek mi je biologija lagana...

svako ko voli biologiju i zeli da je upise, na kraju ce je upisati i zavrsiti. niko od vas nece traziti pare nikad. naravno da ima slucajeva koji se upisu preko stele. njih svake godine bude maksimalno 5. od njih 2 barem odustane vec u prvom semestru, a ostali poslije drugog jer nista polozili nisu. tako da ne slusajte ove price o stelama.

sto se tice posla, ja bas nedavno isla na posao.ba i nasla sam jedno 5-6 radnih mjesta gdje se trazi biolog, tako da se ja uopste ne brinem sto se posla tice.
ko voli hemiju i ko ima para da daje 4 hiljade godisnje za farmaciju, bujrum nek ide. ko voli nauku radi nauke, bolji mu je PMF.
Ma volim i ja svasta nesto , ali nije profitabilno . Dobro bi bilo kad bi se mogla ta ljubav naplatiti :D
I ja volim da spavam , ali ne placa to niko .

Provjeri onda koliko traze mr. farmacije . pa ce ti biti sve jasno
minjonja

#507 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

jao, ovaj test sto je chengaba postavio, ni slucajno nemojte uciti ove odgovore... ovo je da Bog sacuva....fino knjigu u ruke ili google pa nadjite odgovore. ako nesto ne znate, pitajte me na pp, ali za ime Boga, ne ucite ove odgovore :D

lisajevi:insekti i ribe :oops:
5 carstava: protozoe, metazoe, bilje, zivotinje, ljudi :oops: :oops: :oops:
pankreas luci hormon hipofiza :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops:
celijsko disanje se odvija u miofibrilima :roll:
chengaba

#508 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

minjonja wrote:jao, ovaj test sto je chengaba postavio, ni slucajno nemojte uciti ove odgovore... ovo je da Bog sacuva....fino knjigu u ruke ili google pa nadjite odgovore. ako nesto ne znate, pitajte me na pp, ali za ime Boga, ne ucite ove odgovore :D

Napisah da se obaziru na odgovore, ali onako usput, cura čiji je ovaj test je upala redovno... ;-)

BTW što bi rekli, lako je biti general poslije bitke...
Sizzla

#509 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

chengaba wrote:
minjonja wrote:jao, ovaj test sto je chengaba postavio, ni slucajno nemojte uciti ove odgovore... ovo je da Bog sacuva....fino knjigu u ruke ili google pa nadjite odgovore. ako nesto ne znate, pitajte me na pp, ali za ime Boga, ne ucite ove odgovore :D

Napisah da se obaziru na odgovore, ali onako usput, cura čiji je ovaj test je upala redovno... ;-)

Pametna cura pravoo , bgt do koje godine je dogurala
evil_possesor

#510 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by evil_possesor »

ima li neko jos testova?
minjonja

#511 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

chengaba wrote:

vidjela sam da si napisao, ali rekoh da jos jednom naglasim. znas one testove iz hemije sto kruze sto ih je neko pogresno ispunio? vidjela ja ljude kako uce te uradjene zadatke i kazem ja njima da ne uce to jer pogresno. kazu oni: ma nema veze, bolje ista da naucim, dace mi bar pola boda :roll:
Sizzla

#512 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

minjonja wrote:
chengaba wrote:

vidjela sam da si napisao, ali rekoh da jos jednom naglasim. znas one testove iz hemije sto kruze sto ih je neko pogresno ispunio? vidjela ja ljude kako uce te uradjene zadatke i kazem ja njima da ne uce to jer pogresno. kazu oni: ma nema veze, bolje ista da naucim, dace mi bar pola boda :roll:
koji su to testovi ??
ima ona skripta sa rijesnim zadacima da se kupi kod one odvratne tete , koliko sam gledao tamo je tacno uradjeno sve ...
chengaba

#513 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

minjonja wrote: vidjela sam da si napisao, ali rekoh da jos jednom naglasim. znas one testove iz hemije sto kruze sto ih je neko pogresno ispunio? vidjela ja ljude kako uce te uradjene zadatke i kazem ja njima da ne uce to jer pogresno. kazu oni: ma nema veze, bolje ista da naucim, dace mi bar pola boda :roll:
Sjooo :-) :-)
Znam takvih delegata, prije spominjao to, sada samo ignoriram, nek uče napamet kad ne znaju razmišljati.

Neće takvi daleko... ;-)
Sizzla

#514 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

chengaba wrote:
minjonja wrote: vidjela sam da si napisao, ali rekoh da jos jednom naglasim. znas one testove iz hemije sto kruze sto ih je neko pogresno ispunio? vidjela ja ljude kako uce te uradjene zadatke i kazem ja njima da ne uce to jer pogresno. kazu oni: ma nema veze, bolje ista da naucim, dace mi bar pola boda :roll:
Sjooo :-) :-)
Znam takvih delegata, prije spominjao to, sada samo ignoriram, nek uče napamet kad ne znaju razmišljati.

Neće takvi daleko... ;-)
dokle dogura ta drugarica sto uradi ovako ovaj test :D
chengaba

#515 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

Sizzla wrote: Neće takvi daleko... ;-)
dokle dogura ta drugarica sto uradi ovako ovaj test :D[/quote]

To što iz srednje škole izađeš sa upitnim znanjem, ne znači da ga ne možeš nadoknaditi tokom studija. ;-)
minjonja

#516 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Sizzla wrote: koji su to testovi ??
ima ona skripta sa rijesnim zadacima da se kupi kod one odvratne tete , koliko sam gledao tamo je tacno uradjeno sve ...
ma nije to nikakva skripta. cak je profesorica stavila testove na internet da se skinu :wink:

prije je davali raji testove kuci da nose pa se masovno kopiralo. danas toga nema, ali testovi idalje kruze :D
Sizzla

#517 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

minjonja wrote:
ma nije to nikakva skripta. cak je profesorica stavila testove na internet da se skinu :wink:

prije je davali raji testove kuci da nose pa se masovno kopiralo. danas toga nema, ali testovi idalje kruze :D
imas li link?
minjonja

#518 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Sizzla wrote:
minjonja wrote:

imas li link?
http://www.pmf.unsa.ba/hemija/kohbh/pre ... 20test.pdf

Sizzla

#519 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

minjonja wrote:
Sizzla wrote:
minjonja wrote:

imas li link?

a mislio sam da pricas o prijemnom :D
-eee-

#520 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by -eee- »

Jel moze neko postaviti prijemni za geografiju iz prethodnih godina ili da navede neka pitanja koja su bila?
marketleader

#521 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by marketleader »

-eee- wrote:Jel moze neko postaviti prijemni za geografiju iz prethodnih godina ili da navede neka pitanja koja su bila?
I mene zanima, ima li iko za geografiju tako nesto slicno? Hvala unaprijed
neo7

#522 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

potrudim se da nabavim od prosle godine oba prijemna ( i prvi i drugi rok)....

btw opet su krenule price o septembarskom....sada ima sada nema :S Ljetna je 150KM...
minjonja

#523 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

neo123 wrote:potrudim se da nabavim od prosle godine oba prijemna ( i prvi i drugi rok)....

btw opet su krenule price o septembarskom....sada ima sada nema :S Ljetna je 150KM...
150 po predmetu ili kako?
TINKY

#524 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

minjonja wrote:
neo123 wrote:potrudim se da nabavim od prosle godine oba prijemna ( i prvi i drugi rok)....

150 po predmetu ili kako?
svaki predmet po 150KM tako sam citala
TINKY

#525 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

[quote="chengaba"]E jebem vas kad se ne znate snaći, zato svi mi po pivu ko položi prijemni! :D

http://www.megaupload.com/?d=HRD zasto ja ne mogu otvoriti ovo a vi mozete???
Post Reply