I zar se i za obnovu godine opet mora placati elektronska biblioteka i studentska kartica???
Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
-
ocaj
#501 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ljudi da li se i ove godine skolarina moze platiti u dvije rate??
I zar se i za obnovu godine opet mora placati elektronska biblioteka i studentska kartica???
Stvarno pljacka teska! 
- perfect_guy
#502 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
sad su skroz zabranili plaćanje na rate, iako Čizmić kaže da se može poslati molba sa adekvatnim argumentom (dokazom), ali su dosad sve odbili. A ovo dvoje izgleda da mora.ocaj wrote:Ljudi da li se i ove godine skolarina moze platiti u dvije rate??
I zar se i za obnovu godine opet mora placati elektronska biblioteka i studentska kartica???Stvarno pljacka teska!
-
ocaj
#503 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Sjajno!!!perfect_guy wrote:sad su skroz zabranili plaćanje na rate, iako Čizmić kaže da se može poslati molba sa adekvatnim argumentom (dokazom), ali su dosad sve odbili. A ovo dvoje izgleda da mora.ocaj wrote:Ljudi da li se i ove godine skolarina moze platiti u dvije rate??
I zar se i za obnovu godine opet mora placati elektronska biblioteka i studentska kartica???Stvarno pljacka teska!
-
DON_eARL
#504 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kako sam ja jucer razumio dok sam bio u SS, brucosi mogu platiti u 2 rate, s tim da se druga do kraja mjeseca plati, a ponovci kesirat.
Godinu mozes zalediti 100%, ali preporucujem da se raspitas :
[email protected]
+387 33 275 927
+387 33 275 968
Godinu mozes zalediti 100%, ali preporucujem da se raspitas :
[email protected]
+387 33 275 927
+387 33 275 968
-
Jokericious
#505 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Misle li oni objaviti kad pocinje nova godina?
-
domaci.ba
#506 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
u ponedjeljak
-
Jokericious
#507 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kako znas? I ja sam to cuo al nema sluzbeno nigdje...domaci.ba wrote:u ponedjeljak
-
domaci.ba
#508 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Bice bice, nemoj se sikirat hehehe! sretno u novoj sezoni sjemaCollegeGunner wrote:Kako znas? I ja sam to cuo al nema sluzbeno nigdje...domaci.ba wrote:u ponedjeljak
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#509 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
CollegeGunner wrote:Kako znas? I ja sam to cuo al nema sluzbeno nigdje...domaci.ba wrote:u ponedjeljak

- Ajant
#510 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ne znam na kojoj drugoj temi da pitam, pa ću ovdje. Na ovom faksu imaju ova tri generalna smjera (Ekonomija, menadzment, visoka poslovna), i dalja usmjerenja unutar tih smjerova. Da li se ti podsmjerovi biraju odmah na početku studiranja, ili nekad kasnije u toku studija ?
- Reglan
#511 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Eh ovako zanima me.Da li ima vise Engleskog na obicnoj ekonomiji ili na menadjmentu.Hocu na ekonomiju ali mi engleski nije jaca strana 
- perfect_guy
#512 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
na menadžmentu imaš dva smjera koji idu skroz na engleskom. A na ostalim (nisam baš 100%, ali mislim na svim) da ima jedan ili dva predmeta po semestru koji idu na engleskom. Ne smijem biti siguran da se to odnosi i na DLarshavin wrote:Eh ovako zanima me.Da li ima vise Engleskog na obicnoj ekonomiji ili na menadjmentu.Hocu na ekonomiju ali mi engleski nije jaca strana
- Ajant
#513 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ajant wrote:Ne znam na kojoj drugoj temi da pitam, pa ću ovdje. Na ovom faksu imaju ova tri generalna smjera (Ekonomija, menadzment, visoka poslovna), i dalja usmjerenja unutar tih smjerova. Da li se ti podsmjerovi biraju odmah na početku studiranja, ili nekad kasnije u toku studija ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#514 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Biras kasnije. Sto se tice engleskog, od ove godine postoje linije na kojim' je citava nastava na engleskom i linije na kojim' je citava nastava na bosanskom.
- Ajant
#515 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kad kasnije tačno ?
- perfect_guy
#516 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
VPŠ u četvrtom, EiM u petom semestruAjant wrote:Kad kasnije tačno ?
- Ajant
#517 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
@leet, @perfect_guy hvala na pomoći 
- Reglan
#518 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Znaci pri upisu na prvu godinu to sad biram,to nesto novo?leet wrote:Biras kasnije. Sto se tice engleskog, od ove godine postoje linije na kojim' je citava nastava na engleskom i linije na kojim' je citava nastava na bosanskom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#519 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Da, od ove godine su to uveli.. Prosle godine su bila 2 predmeta na engleskom na prvoj i drugoj liniji a ove godine su uveli liniju sa cijelom nastavom na engleskom a ostale linije na bosanskom.
- Reglan
#520 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Hvala,jos ako ti nije mrsko da mi samo kazes sta je po tebi bolje,ekonomija ili menadjment.Ne mogu da se odlucim izmedju to dvoje,a jos me obradovalo ove da nema engleskog.leet wrote:Da, od ove godine su to uveli.. Prosle godine su bila 2 predmeta na engleskom na prvoj i drugoj liniji a ove godine su uveli liniju sa cijelom nastavom na engleskom a ostale linije na bosanskom.
Visoka poslovna svakako nije u planu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#521 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ne znam sta da ti kazem oko toga.. vecina ljudi tvrdi da je menadzment bolji
- dharma
#522 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Sa ekonomije ce ti reci da je bolja ekonomija, a ja cu ti ipak reci menadzment. Ekonomija je vise onako orijentisana (bar koliko sam ja primjetila) na drzave i to (ucis regulacije, teoriju ekonomije i sl tom), dok je menadzment nekako konkretniji.
Na mgmt ti sve zavisi od smijera. Imas marketing, finansijski menadzment, racunovodstvo i reviziju, i menadzment i organizaciju. I sad, sta te vise zanima.
U svakom slucaju, sretno ti
Na mgmt ti sve zavisi od smijera. Imas marketing, finansijski menadzment, racunovodstvo i reviziju, i menadzment i organizaciju. I sad, sta te vise zanima.
U svakom slucaju, sretno ti
-
mistek
#523 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ekonomija i menadžment su tokom prve godine zajedno. Dakle, nema nikakvog razdvajanja, isti predmeti, isto sve. Ne znaš ko je šta. Tako da i nije bitno naročito šta ćeš uzeti pri upisu, jer se to svakako može promijeniti pred treći semestar, u kojem i počinju različiti predmeti za ova dva smjera. Tokom prve godine, upoznaš se s nekim stvarima, vidiš razlike između ekonomije i menadžmenta (kasnijih smjerova) i odlučiš se.arshavin wrote:Hvala,jos ako ti nije mrsko da mi samo kazes sta je po tebi bolje,ekonomija ili menadjment.Ne mogu da se odlucim izmedju to dvoje,a jos me obradovalo ove da nema engleskog.leet wrote:Da, od ove godine su to uveli.. Prosle godine su bila 2 predmeta na engleskom na prvoj i drugoj liniji a ove godine su uveli liniju sa cijelom nastavom na engleskom a ostale linije na bosanskom.
Visoka poslovna svakako nije u planu.
Ove godine je 20-ak položilo prijemni za ekonomiju, i 130-ak za menadžment. Ovaj "višak" s menadžmenta se smao prebacio na ekonomiju i mirna Bosna. Fazon je samo položiti prijemni, a možeš meščini imati i 45 bodova, redovan si.
Usput, engleski moraš polagati one kurseve, kao i vazda do sada (odnosno, moraš plaćati, a polagati je formalnost
- Reglan
#524 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Hvala puno svima. 
-
fc_barcelona9
#525 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozdrav,
Ovako, jeli zna neko koja je procedura oko prebacivanja na drugi fax, tacnije nakon zavrsene 1. godine u Bihacu, da upisem 2. godinu u Sarajevu? Jeli treba nesto polagati? Jesu li isti predmeti, te hoce li mi se priznati predmeti iz Bihaca?
Ovako, jeli zna neko koja je procedura oko prebacivanja na drugi fax, tacnije nakon zavrsene 1. godine u Bihacu, da upisem 2. godinu u Sarajevu? Jeli treba nesto polagati? Jesu li isti predmeti, te hoce li mi se priznati predmeti iz Bihaca?