Luke Perry wrote:Nije rijec o zakonima, rijec je o obicajima, kulturoloskim pojavama. Meni je tako zanimljivo da se Bosnjaci srame da jedu svinjetinu. Diskusija na tu temu dala bi i neke odgovore na ovu temu
E samo si još ti falio.
Luke Perry wrote:Nije rijec o zakonima, rijec je o obicajima, kulturoloskim pojavama. Meni je tako zanimljivo da se Bosnjaci srame da jedu svinjetinu. Diskusija na tu temu dala bi i neke odgovore na ovu temu
Ja jos nijednom nisam shvatio nista sta je ovaj lik napisao...HAVANA wrote:Luke Perry wrote:Nije rijec o zakonima, rijec je o obicajima, kulturoloskim pojavama. Meni je tako zanimljivo da se Bosnjaci srame da jedu svinjetinu. Diskusija na tu temu dala bi i neke odgovore na ovu temu
E samo si još ti falio.
jebiga, ljudi imaju svoje norme ponasanja koje imaju pravo provoditi u svom objektu... recimo, otvoris restoran, napravis dio za nepusace, i neko dodje i zapali tu... ima li pravo? naravno da ne, jer smeta tvojim gostima, nepusacima, koji dolaze kod tebe bas zato jer se ne moraju gusiti u dimu dok rucaju...seka wrote:zar nije javni prostorAlfons Kauders wrote: javni prostor? kako to?
ljudi napravili poslovni objekat, sebi, svojim parama... to je isto kao da kazes da je moja kancelarija javni prostor... nidje veze...za sve gradjane, kako procitah. to sto nema odredjenih artikala, njihov cejf.
p.s. hoce li na ulazu identifikaciju gradjana vrsiti? smiju samo odredjeni uci?
Već sam napisala zašto: zato što se domaćin prilagođava dolazećem kapitalu, a ne obratno. Druga je stvar što mi to nismo skontali. Nama trebaju njihove pare, a Dubaiju strane firme, inžinjeri i drugi resursi. Oni ovdje imaju mogućnost preko svoga novca plasirati svoj vjetonazor. Nije obavezno, pa ko voli nek izvoli. Kako vama nije problematično to što se u Dubaiju prodaje svinjetina? Mislim, to se kosi sa navikama i običajima domaćina? Tu ti je negdje i odgovor na ovu našu dilemu.VjecitiStudent wrote:Ja samo citam i pitam i ne vrijedjam te.mark II wrote: Ti samo patološki mrziš islamske običaje ništa više. Krmetina ne treba biti presudna za investiciju - ljudi imaju pravo zahtjevati svoj bonton u svakom pogledu, pa tako i zapadni investitori u Dubaiju poput Kerfura i Waitrosea nude u svojoj ponudi krmetinu i alkohol, jer su investitori i žele prodavati to onom dijelu tržišta koje to konzumira, Arapi to ne mogu ni gledati, ali Britsi koji ovdje rade to krkaju, recimo - zašto ne. Pa zašto obratno nije OK? To ćafirski mačku o rep i razligu u skokovima - to je odraz kompleksa a ne ozbiljan razgovor o investiciji muslimanskog, jevrejskogm hinduskog ili bilo kojeg "drukčijeg" investicionog fonda.
Zasto onda i zapadni investitor poput Konzuma nema pravo prodavati krmetinu u supermarketu u BBI-u?
Kao sto to mogu gore pobrojani u mallovima izgradjenim arapskim novcem u Dubaiu?
srecom, ne bavim se bankarstvom...mark II wrote: Mudro, sa tobom budućnost naših investicija je osigurana - šta ti znaš kako izgleda dobra pijanka
Rekoh ti, ne vidi se liberalizam kada dopustis ljudima da rade ono sto ti podrzavas.potres_mozga wrote:E vidis, ja takvim ljudima nikada ne bih ni dozvolio da prave zgradu, diskriminacija koja unistava ovu zemlju jos vise nego sto je unistena...madner wrote:Dok je privatna firma naravno.potres_mozga wrote:Onda se vjerovatno slazete i sa onom zgradom u Zenici u kojoj samo Bosnjaci mogu kupiti stan, u cemu je razlika??![]()
Ili da nebosnjak otvori firmu u kojoj nema zaposlenja bosnjacima, vidim da je to vama sasvim OK
Ok, ali moze li onda jedan, samo JEDAN primjer, gdje se domacin u USA, Velikoj Britaniji na slican nacin prilagodio dolazecem kapitalu.oldplague wrote: Već sam napisala zašto: zato što se domaćin prilagođava dolazećem kapitalu, a ne obratno. Druga je stvar što mi to nismo skontali. Nama trebaju njihove pare, a Dubaiju strane firme, inžinjeri i drugi resursi. Oni ovdje imaju mogućnost preko svoga novca plasirati svoj vjetonazor. Nije obavezno, pa ko voli nek izvoli. Kako vama nije problematično to što se u Dubaiju prodaje svinjetina? Mislim, to se kosi sa navikama i običajima domaćina? Tu ti je negdje i odgovor na ovu našu dilemu.
Blago li je nama, sto se sikiraju.....probrani "islamom inspirisani"....zivo me zanima, sta li ce sad tusnut' za 1KM?U organizaciji BBI VIP Business Cluba bh. privrednici su sa članom Predsjedništva BiH dr. Harisom Silajdžićem i premijerom FBiH dr. Nedžadom Brankovićem 30. marta održali radni sastanak na temu „Ekonomska suradnja sa Libijom“.
UUUUUH... Primjer? Jedan? Ma zezaš me ba! Pa prilagođavao se kako je stigao . I o tome sam pisala na prethodnim stranicama. Samo što u kimonu nisu dolazili na posao, a mislim da je i toga bilo.VjecitiStudent wrote:Ok, ali moze li onda jedan, samo JEDAN primjer, gdje se domacin u USA, Velikoj Britaniji na slican nacin prilagodio dolazecem kapitalu.oldplague wrote: Već sam napisala zašto: zato što se domaćin prilagođava dolazećem kapitalu, a ne obratno. Druga je stvar što mi to nismo skontali. Nama trebaju njihove pare, a Dubaiju strane firme, inžinjeri i drugi resursi. Oni ovdje imaju mogućnost preko svoga novca plasirati svoj vjetonazor. Nije obavezno, pa ko voli nek izvoli. Kako vama nije problematično to što se u Dubaiju prodaje svinjetina? Mislim, to se kosi sa navikama i običajima domaćina? Tu ti je negdje i odgovor na ovu našu dilemu.
madner wrote: Liberalizam je kad im dopustis da rade ono sto je sasvim suprotno od tvojih stavova, zato sto ne zadiruju u tvoja prava.
To je suprotno od USTAVA ove drzave gdje bi valjda svi narodi trebali biti jednakopravni, sa tim postupkom se rusi i ovako klimava jednakopravnost..madner wrote:potres_mozga wrote:madner wrote:
Rekoh ti, ne vidi se liberalizam kada dopustis ljudima da rade ono sto ti podrzavas.
To je bezveze.
Liberalizam je kad im dopustis da rade ono sto je sasvim suprotno od tvojih stavova, zato sto ne zadiruju u tvoja prava.
Ma jasta...mozemo mi JOS bolje...sve za ljudska pravapotres_mozga wrote:Onda se vjerovatno slazete i sa onom zgradom u Zenici u kojoj samo Bosnjaci mogu kupiti stan, u cemu je razlika??![]()
Ili da nebosnjak otvori firmu u kojoj nema zaposlenja bosnjacima, vidim da je to vama sasvim OK
Primjer je jednostavan: Shopping mall u USA ili UK, u vlasnistvu arapskog investitora, u kojem nema ni alkohola ni svinjetine.oldplague wrote:UUUUUH... Primjer? Jedan? Ma zezaš me ba! Pa prilagođavao se kako je stigao . I o tome sam pisala na prethodnim stranicama. Samo što u kimonu nisu dolazili na posao, a mislim da je i toga bilo.VjecitiStudent wrote:Ok, ali moze li onda jedan, samo JEDAN primjer, gdje se domacin u USA, Velikoj Britaniji na slican nacin prilagodio dolazecem kapitalu.oldplague wrote: Već sam napisala zašto: zato što se domaćin prilagođava dolazećem kapitalu, a ne obratno. Druga je stvar što mi to nismo skontali. Nama trebaju njihove pare, a Dubaiju strane firme, inžinjeri i drugi resursi. Oni ovdje imaju mogućnost preko svoga novca plasirati svoj vjetonazor. Nije obavezno, pa ko voli nek izvoli. Kako vama nije problematično to što se u Dubaiju prodaje svinjetina? Mislim, to se kosi sa navikama i običajima domaćina? Tu ti je negdje i odgovor na ovu našu dilemu.
Zato što su investitori islamske banke - oni i sa Bank of England investiraju u formi mudarabe ili zajedničkog fonda ili Real Estate projekta, nikako u kamatarske špekulativne projekte itd. Bit su investitori, njima je to važno, to je njihov bonton - nisu oni iznajmili prostor Waitroseu, u koji ću za jedno dva tri sata da se opskrbimVjecitiStudent wrote:Ja samo citam i pitam i ne vrijedjam te.mark II wrote: Ti samo patološki mrziš islamske običaje ništa više. Krmetina ne treba biti presudna za investiciju - ljudi imaju pravo zahtjevati svoj bonton u svakom pogledu, pa tako i zapadni investitori u Dubaiju poput Kerfura i Waitrosea nude u svojoj ponudi krmetinu i alkohol, jer su investitori i žele prodavati to onom dijelu tržišta koje to konzumira, Arapi to ne mogu ni gledati, ali Britsi koji ovdje rade to krkaju, recimo - zašto ne. Pa zašto obratno nije OK? To ćafirski mačku o rep i razligu u skokovima - to je odraz kompleksa a ne ozbiljan razgovor o investiciji muslimanskog, jevrejskogm hinduskog ili bilo kojeg "drukčijeg" investicionog fonda.
Zasto onda i zapadni investitor poput Konzuma nema pravo prodavati krmetinu u supermarketu u BBI-u?
Kao sto to mogu gore pobrojani u mallovima izgradjenim arapskim novcem u Dubaiu?
a usput valja napomenuti da je i ante pavelic pravio dzamiju u zagrebu... da bi se uvukao muslimanima u ndh... poznatijim kao hrvatsko cvijece... ali o tome neki drugi put...Luke Perry wrote:U Zagrebu su dzamiju izgradili da bi se prilagodili investitorima, ejjjjj dzamiju.
U Engleskoj sigurno i Dubai islamic Bank i Abu Dhabi Islamic Bank - moji prijatelji Englezi koji rade sa mnom ovdje imaju račune u Dubai Islamic Banke jer imaju great relationship sa tom bankom - misle na engleske banke i finansijske institucije i njih konkretno. Progooglajte malo ove finansijske institucije pa ćete vidjeti - jer vi ih osuđujete i mrziote, morate imati neki dokaz za to iliti povod. Čini mi se da se radi samo o patološkoj mržnji prema islamu, ništa više.[/quote]mark II wrote:Gdje je jos prisutan ovaj investitor, osim u BiH...?
Tako je.nosara wrote:
Prvo, razlicitost na jednom mjestu je PRAVA razlicitost...Inace je fasizam u celofanu...
![]()
Drugo, upravo ZABRANA dize prasinu... ZABRANA necega sto nije zabranjeno zakonom u "metropoli"!!!...![]()
U skoro svim trznim centrima u gradu (nisam bio u svim) mozes kupit 99% proizvoda siroke potrosnje...![]()
Smisao trznih centara je SVE NA JEDNOM MJESTU, a ne sve na jednom mjestu samo za jednu vjersku ili etnicku skupinu...
Ne ne, ako te drzava bude diskriminirala odma mi se javi. Prvi sam koji ce te podrzat.potres_mozga wrote: To je suprotno od USTAVA ove drzave gdje bi valjda svi narodi trebali biti jednakopravni, sa tim postupkom se rusi i ovako klimava jednakopravnost..
Cista diskriminacija koja samo rusi ovu drzavu...
Liberalizam je kad im dopustis da rade ono sto je sasvim suprotno od tvojih stavova, zato sto ne zadiruju u tvoja prava.
Ma molim vas, ovo ni na koji način nije u suprotnosti sa Ustavom ove zemlje. Naprotiv, potpuno je u skladu s njime jer on dopušta promociju i praktikovanje svoga načina života, dok to nije na štetu drugih. U krivu ste, jednostavno. Kad bi to što vi pričate bilo tačno, svi bi Amiši završili u zatvoru.To je suprotno od USTAVA ove drzave gdje bi valjda svi narodi trebali biti jednakopravni, sa tim postupkom se rusi i ovako klimava jednakopravnost..
Cista diskriminacija koja samo rusi ovu drzavu...