iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Yamahalac

#501 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

ma kod njega je problem sto on pokusava da to uradi na uredjaj koji vec ima 3.1.3

zadnji jailbreak u principu uzme image fajl i izbaci baseband update, a kod njega je baseband vec updatiran, tako cak i pod uslovm da uspije, a nece jer trenutno zadnjih iphone ne moze biti untethered i pitanje je da li u opste najzadnji mogu se otkljucati, opet nece moci koristiti bilo koju karticu u njemu, tj imace no network
hakazvaka

#502 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Yamahalac wrote:ma kod njega je problem sto on pokusava da to uradi na uredjaj koji vec ima 3.1.3

zadnji jailbreak u principu uzme image fajl i izbaci baseband update, a kod njega je baseband vec updatiran, tako cak i pod uslovm da uspije, a nece jer trenutno zadnjih iphone ne moze biti untethered i pitanje je da li u opste najzadnji mogu se otkljucati, opet nece moci koristiti bilo koju karticu u njemu, tj imace no network
meni ovo radi na 2g 3.1.3.
taxi_driver

#503 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

hakazvaka wrote:
Yamahalac wrote:ma kod njega je problem sto on pokusava da to uradi na uredjaj koji vec ima 3.1.3

meni ovo radi na 2g 3.1.3.

Radi na 2g ali 3gs jos uvijek ne mogu .Ja imam 3gs i slucajno sam update uradio na 3.1.3 i evo jos uvijek cekam jailbreake.Tako da ni saniisani ne moze svoj jailbrekat-i a ni otkljucati.
Incub

#504 Re: iPhone - All about

Post by Incub »

De kupite Samsung Omnia i budite rahat.
Za to smece treba vozacki poloziti.
Sto rece cura prije par sedmica meni treba mob a ne hebeni kompjuter na kojem ni bateriju ne mozes zamjeniti.
hakazvaka

#505 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Incub wrote:De kupite Samsung Omnia i budite rahat.
Sto rece cura prije par sedmica meni treba mob a ne hebeni kompjuter na kojem ni bateriju ne mozes zamjeniti.
:skoljka:
DYD666

#506 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Heh pa vidis nekima treba upravo dzepni Mac koji pogotovo nema user replacaeable bateriju jer inace nebi valjao ni 5 para i sa stvarima koje vrti i pokrece ovakav kakav jeste, bilo koja zamjenjiva baterija bi trajala smijesno kratko zato sto citav takav mehanizam zauzima zatno vise dragocjenog prostora u samom mobitelu koji je ovako popunjen znatno vecom i jacom baterijom. (I nemoj samo price da je Omnia u stanju uopste pokrenuti stvari tipa N.O.V.A ili bilo sta slicno vecini 3D igara za iPhoneu sa svojim zasterjelim Win mobile OS-om i sta god da koristi za grafiku nije ni do clanaka OpenGL-u koji ima iPhone, tako da kome god nije jasno kakav graficki dozivljaj moze pruziti iPhone i da je zato morao imati takvu bateriju, neka ga i ne kupuje, vise slobodnih primjeraka za one koji ce ga znati iskorititi :P ). Generalno, prolazi vrijeme takvih baterija, stvar je lagano vec zastarjela, ovakvi uredjaji se prebrzo razvijaju da bi se korisnik trebao zamarao kontanjem oko baterije uopste samo to neki proizvodjaci ne razumiju. Pogotovo kad dodas procenat "problema" koje iPhone "ima" sa baterijom, spram drugih mobitela sa rucno zamjenjivim baterijama. Uostalom, nije to ni dzaba sto ti neki nude opciju da je rucno mijenjas, kod mnogih ti cak odma daju i rezervnu, samo treba se upitati zasto je to uopste tako, ja u tome ne vidim nista pozitivno. Zamisli sta bi mislio o automobilu uz koji ti dzabe daju odma jos jedan rezervni motor :P

Tako da OK ko god misli da mu treba samo obicni mob, ne znam sto se onda uopste petlja oko iPhonea koji je sve samo ne mobitel, ali bezveze se provaljutete tim neargumentovanim pljuvanjima koja veze ni sa cim nemaju.
Tim prije sto svaka eventualna softwareska konfuzija oko njega nema nista sa njim samim vec sa time sto smo zabit pa je sva prica ileglana, dok onakak kakav je zamisljen da bude legalno, je i vise nego fantastican uredjaj.
hakazvaka

#507 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

DYD666 wrote:
Heh pa vidis nekima treba upravo dzepni Mac koji pogotovo nema user replacaeable bateriju jer inace nebi valjao ni 5 para i sa stvarima koje vrti i pokrece ovakav kakav jeste, bilo koja zamjenjiva baterija bi trajala smijesno kratko zato sto citav takav mehanizam zauzima zatno vise dragocjenog prostora u samom mobitelu koji je ovako popunjen znatno vecom i jacom baterijom. (I nemoj samo price da je Omnia u stanju uopste pokrenuti stvari tipa N.O.V.A ili bilo sta slicno vecini 3D igara za iPhoneu sa svojim zasterjelim Win mobile OS-om i sta god da koristi za grafiku nije ni do clanaka OpenGL-u koji ima iPhone, tako da kome god nije jasno kakav graficki dozivljaj moze pruziti iPhone i da je zato morao imati takvu bateriju, neka ga i ne kupuje, vise slobodnih primjeraka za one koji ce ga znati iskorititi :P ). Generalno, prolazi vrijeme takvih baterija, stvar je lagano vec zastarjela, ovakvi uredjaji se prebrzo razvijaju da bi se korisnik trebao zamarao kontanjem oko baterije uopste samo to neki proizvodjaci ne razumiju. Pogotovo kad dodas procenat "problema" koje iPhone "ima" sa baterijom, spram drugih mobitela sa rucno zamjenjivim baterijama. Uostalom, nije to ni dzaba sto ti neki nude opciju da je rucno mijenjas, kod mnogih ti cak odma daju i rezervnu, samo treba se upitati zasto je to uopste tako, ja u tome ne vidim nista pozitivno. Zamisli sta bi mislio o automobilu uz koji ti dzabe daju odma jos jedan rezervni motor :P

Tako da OK ko god misli da mu treba samo obicni mob, ne znam sto se onda uopste petlja oko iPhonea koji je sve samo ne mobitel, ali bezveze se provaljutete tim neargumentovanim pljuvanjima koja veze ni sa cim nemaju.
Tim prije sto svaka eventualna softwareska konfuzija oko njega nema nista sa njim samim vec sa time sto smo zabit pa je sva prica ileglana, dok onakak kakav je zamisljen da bude legalno, je i vise nego fantastican uredjaj.
e usra ga i ti. iphone je bas bezveze bez nekih stvari sa cydia.
Incub

#508 Re: iPhone - All about

Post by Incub »

De priznajte (znam da boli :-D ) da je sr.nje od iphone aparata,svaki dan trebas neki qrac dodavati.
Da je sreca pa da ti druze i pola njegovih opcija koristis i sa trecinom bih ti ja cestitao. Samo se dzaba lozite na otpad.
E nemoj sta zamjeriti jer ipak si iskesio lovu :D .
necko_sa

#509 Re: iPhone - All about

Post by necko_sa »

Evo i moj doprinos...

Dva foruma gdje sam saznao dosta korisnih stvari...

Code: Select all

http://www.warezhr.org/forum/forumdisplay.php?f=102

Code: Select all

http://www.isrbija.net/index.php
DYD666

#510 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Incub wrote:De priznajte (znam da boli :-D ) da je sr.nje od iphone aparata,svaki dan trebas neki qrac dodavati.
Da je sreca pa da ti druze i pola njegovih opcija koristis i sa trecinom bih ti ja cestitao. Samo se dzaba lozite na otpad.
E nemoj sta zamjeriti jer ipak si iskesio lovu :D .
@Hakazvaka: Ti se salis ili? Koja Cydia? :)
@Incub: Kao 1, ne kontam uopste o kakvim dodavanjima pricas (a ocito ni tebi nije najjasnije) ako eventualno mislis na firmware, dodao sam 3.0 prije ne znam ni sam koliko i Boga pitaj kad cu ga mijenjati, uglavnom stvari tog tipa se ne broje ni u sedmicama, mjesecima, a kamo li danima, vec - u godinama...kao drugo, koristim 300% njegovih mogucnosti, u skoro 2 god posjedovanja, a kad vec povlacis tu temu mogu li tebe pitati konkretno "koliko sati rada na njemu imas uopste pa toliko ga dobro poznajes?"
Trece, iskesirao ili ne, da mi nije valjao; hem se uvijek moze prodati za iste pare, hem nisam lud da radim u korist svoje stete samo povrijedjenog ponosa radi nego je (znam da boli) meni toliko legao tako da cu ga zamijeniti (opet za iPhone naravno) tek kad se raspadne od starosti, ali bojim se da ce to sacekati :)
Niko nije kriv onima koji ga kupe sminke radi pa zaista koriste 2% opcija i u svoj toj dosadi pocnu da mu izmisljaju falinke.
Uostalom koji vrag ja ista tebi objasnjavam i pravdam? Informisi se ali bes predrasuda i citanja pljuvackih postova koji isto tako lupaju napamet pa mozda se nekad usrecis jednim primjerkom :)
Eborg

#511 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Mene u ovom momentu osim bolesne cijene (u BH uslovima - samo za aparat) koči taj problem što se mora nanovo raditi unlock i jailbreak nakon svakog gašenja. :-)
taxi_driver

#512 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

Eborg wrote:Mene u ovom momentu osim bolesne cijene (u BH uslovima - samo za aparat) koči taj problem što se mora nanovo raditi unlock i jailbreak nakon svakog gašenja. :-)

ne moras ako kupis otkljucan telefon.Evo ako izadje prije ljeta 4G ja cu ti svoj 3gs 16GB prodati otkljucan.Za pristojnu cijenu. :D
Eborg

#513 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Imat ću te u vidu. :D

Ali ako 4G (ne znam uopće hoće li ga biti, neko je na forumu spomenuo da nema nikakvih šuškanja dok je za prethodne modele bilo uvijek nekih informacija) donese bolji GPS, bolju kameru i flash onda ću samo da gledam kako da ga se dokopam. :D
Gorštak

#514 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Umrije nam tema :D

Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#515 Re: iPhone - All about

Post by corolla02 »

Gorštak

#516 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

corolla02 wrote:Tuzakanje je pocelo :D

http://bits.blogs.nytimes.com/2010/03/0 ... ould-mean/
A sta sa dual sim Kinezima? :mrgreen:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#517 Re: iPhone - All about

Post by corolla02 »

Gorštak wrote:
corolla02 wrote:Tuzakanje je pocelo :D

http://bits.blogs.nytimes.com/2010/03/0 ... ould-mean/
A sta sa dual sim Kinezima? :mrgreen:
ne smiju po Googlu udariti, zato prvo po Kinezima :)
Gorštak

#518 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Novi sam korisnik ove prelijepe naprave.

Bio bih zahvalan iskusnijim korisnicima da podijele sa nama svoju licnu top listu 5 najkorisnijih aplikacija.
Yamahalac

#519 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

top 5

definitivno orbit, bitesms, par praznih mjesta pa sve ostalo, navigon, angry birds, plants vs zombies koje su zaraze
DYD666

#520 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

@Gorstak: Za pocetak odma sorry sto sam presao top5 limit, jednostavno ih tako nikad ne bih mogao odabrati. Prvi desktop volim da drzim default kako po rasporedu tako i po aplikacijama.
A na drugom su vec dodatne apps koje najcesce koristim i evo ih:
Image
Sto se tice igara, ovo je prvi (treci) desktop onih koje uvijek imam bilo za ubiti 15min vremena ili nekoliko sati:
Image
Tu je i 4ti desktop na njemu su igre koje tu drzim cisto dok ih ne prekucam (neki FPS-ovi, voznje itd, generalno teske aplikacije takodje, 200+ MB)...nema potrebe da ga postavljam.
Naravno sve je ovo subjektivna stvar od korisnika do korisnika, ali generalno sam vise za ideju sto manji broj "desktopa" a sto vise provjerenijih i zaista funkcionalno upotrebljivih apliakcija.
Ljudi cesto instaliraju dodatne aplikacije redi neceg sto mogu dobiti i sa alatima koji su vec u telefonu...
Gorštak

#521 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

@ diy hvala na dragocjenim preporukama. Pocetnik se stvarno gubi u hiljadama aplikacija, ne znas odakle bi poceo.

Sad mi se pojavio problem sa internetom. Na pretplati sam i imam aktiviran msurf active internet, onaj bez pretplate. Danas kad sam provjeravao stAnje racuna vidim redovno se konektuje u 1 navece i sedam ujutro. Dvaput je po dvije marke skinuo necega, a ostalo po par feninga. Ima li iko ideju kako da saznam sta se konektuje i kako to da iskljucim? Edge znam iskljuciti, ali glupo mi je da se uvijek brinem jesam li ga ugasio ili nisam?
Eborg

#522 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Ako se ne varam to bi mogla biti Push opcija, zar ne?
Gorštak

#523 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Eborg wrote:Ako se ne varam to bi mogla biti Push opcija, zar ne?
Ukinuo sam mu taj push (ako sam potrefio).
Nije mi jasno, preksinoć sam sto posto ugasio 3G i Edge preko onog SSL-a što se dobije kad se slajdne po statusu gore, to mi je jaran instalirao, a opet mi u 7 ujutro skinulo par feninga.
DYD666

#524 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Nisam nikad bio u istoj prilici, par sam puta probao surfati malo preko Ultra kartice EDGE/GPRS, ali je klaonica cista u pitanju, bilo kako bilo, kad sam zelio da budem siguran da mi nece slucajno nesto obracunati jednostavno bih rename-ovao APN u postavkama, konkretno u mom slucaju ukinuo ".ba" na kraju adrese, i kada bi mi zatrebalo ponovo, dodao bih ".ba"
Nije neka peglaza a bar si miran, mozda da probas nesto slicno?
Gorštak

#525 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

alemaa wrote:Da li iko zna gdje se moze uraditi iPhone koji u sebi ima 3.13 soft.?
Pitanje od milion dolara. :D
Nažalost, koliko mi je poznato, to je još uvijek nemoguće.
Post Reply