Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sinus

#501 Re: Liga prvaka

Post by sinus »

cikcanga wrote:
sinus wrote:
cikcanga wrote:
I BArca je engleski klub,medutim i pored toga nema sanse protiv Chelskia.

Come on Arsenal!
Prijatelju ne znam iz kojeg razloga nazivaš jedan klub tako kako ga nazivaš kada ni Arsenal nije Engleski već Američki klub, isto kao i Liverpool i Manchester United...

Da se razumijemo ja navijam za Chelsea, i meni ne smeta to što si ti napisao već me samo zanima iz kojeg razloga tako pišeš, jer kao što sam naveo ni Arsenal nije Engleski klub...

Je li to kao neko podjebavanje što je Rus vlasnik Chelsea ili nešto treće ? Onda moraš i sam sebe podjebavati jer u konačnici ako gledamo nacije Rusi su mnogo bolji Fudbaleri od Amerikanaca :)

Kao što navedoh stvarno mi ne smeta već samo me interesuje razlog koji je zbog takvog nazivanja jednog kluba koji je isto toliko "Engleski" kao i ovi pobrojani?

Eto nemoj šta zamjerit...
Kako americki?
Ako je Hill-Wood Amerikanac,onda sam i ja,mada ni on nije vlasnik,ali sam ga naveo kao predsjednika.
Arsenal je jedini klub iz velike cetvorke koji nema stranog vlasnika.
Jest da ga ovaj Amerikanac i Rus hoce kupiti el' ne damo se mi.
Znamo svi i da Kraljica navija za Arsenal,tako da se navijaci kvaziklubova mogu slobodno poklopiti.
Idemo sad dohakat onim crvenim.

God save the Queen.

Come on Arsenal.
Arsenal vlasnici sve sami englezi :D
Preko 20,5 % dionica Stan Kroenke američki biznismen
Rus Ališer Usmanov 25 % dionica
Despite Fiszman 16,1 % dionica
cikcanga

#502 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

sinus wrote:
Eh da zaboravio sam to...Arsenal osim što je Američki on je i Ruski...
Pretpostavimo da jedan Kubanac ima 0.0000001% dionica Real Madrida.
Cinil to Real Madrid kubanskim klubom?

Come on Arsenal
cikcanga

#503 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

Medutim,nijedan nece nikad skupiti dovoljno dionica da postane Vlasnik kluba.
Ne damo mi svoju cast.
Mogu se tamo neki klubovi prodavati,ali mi ne damo svoje porijeklo. :x

Na tome nam najvise zavide ostali klubovi.

God save the Queen.

Come on Arsenal.
dimu

#504 Re: Liga prvaka

Post by dimu »

de ba sta vi lupetate sad ?

kakve veze ima odakle su vlasnici ?

ako Arsenal igra u Londonu i nastupa u Engleskoj Premier ligi onda je to engleski klub i tacka
pOZz

#505 Re: Liga prvaka

Post by pOZz »

cikcanga wrote:Medutim,nijedan nece nikad skupiti dovoljno dionica da postane Vlasnik kluba.
Ne damo mi svoju cast.
Mogu se tamo neki klubovi prodavati,ali mi ne damo svoje porijeklo. :x
Hajde ne lupaj!

Ti znaš šta pare mogu uraditi.. :-?
Charuga
Globalni moderator

#506 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

cikcanga wrote:
M_e_m_o wrote:
paja_patak wrote: ovo isto FA cup i Barcu doveli ko gosta da bude zanimljivije :D
Zato će taj gost da ih sviju klepi po ušima 8-)
I BArca je engleski klub,medutim i pored toga nema sanse protiv Chelskia.

Come on Arsenal!
Sta je radila Barsa ... :-D :-D :-D ... Sta je bio cilj ovog pisanja .. Da su ih osnovali englezi pa su engleski klub .. 8-)

Founded in 1899, when the Swiss-born Hans Gamper established a team made up of Swiss, English and Catalan players, the club quickly established itself as a focal point of the city and the region.
paja_patak

#507 Re: Liga prvaka

Post by paja_patak »

sinus wrote:
biseru nijedan od njih nije vecinski vlasnik do tada mozete ti i tvoji rusi mahati usima i diviti se uspjehu topnika koji u deset godina potrosi ko chelski u jednom prelaznom roku i opet vas pobjedjuje :D
sinus

#508 Re: Liga prvaka

Post by sinus »

Apsulutno se slažem da klubovi koji igraju u Engleskoj i iz Engleske su Engleski klubovi što je i logično...Ali samo sam napravio malu digresiju na preseravanja oko Čelzija jer niko ne spominje ove ostale koji su "čistokrvni" Engleski klubovi i čiji su vlasnici Amerikanci, Rusi, Arapi i ko sve ne...
Šta bih ja sad trebao da ne navijam za Čelzi jer ga je Rus kupio, a navijao/simpatizirao sam ih i prije toga...Mislim smiješno...Svi govore o Čelziju, a to što Arsenal sinoć od ukupnog broja igrača prvog tima i rezerve je imao samo 2 Engleza to kao nema veze...I onda još neko kaže Engleski stil igre :D koji Engleski stil svega vam?
ManUtd je imao malo više Engleza 6, 3 u prvoj postavi, 3 na klupi...
Chelsea je imao 3 Engleza, 2 u prvoj postavi, 1 na klupi, i ako još dodamo povrijeđenog Terija i Cola onda je to 5
Liverpool je imao samo jednog Engleza na terenu, i ako dodamo povijređenog Gerrarda to je onda 2
-------------------------

Znači osim što su im vlasnici svima stranci, čak ni Englezi ne igraju u ovim timovima...ali izgleda to je problem samo što je kod Čelzija tako kod ostalih nema veze :D

Arsenal --- Od 40 igrača prvog tima im je 3 Engleza ili 7,5 %
Manutd --- Od 43 igrača prvog tima im je 18 (mahom mladi igrači i 6 ih je od tog broja na pozajmici u drugim klubovima ) Engleza ili 41,86 %
Chelsea --- od 43 igrača prvog tima im je 5 Engleza ili 11,62 %
Liverpool --- od 42 igrača prvog tima im je 7 Engleza ili 16,66 %

Ovdje je još jedino po broju igrača ManUtd Engleski klub od ova 4 :D E sad druga je stvar što ih malo igra u zvaničnim utakmicama ali opet imaju najviše engleza u jednoj utakmici što na terenu što na klupi...a za njima slijedi Chelsea kod kojeg su 4 igrača Cole, Cole, Lampard, Terry na terenu i ovaj još jedan što bude ponekad na klupi, znači 5, a onda liverpool i Arsenal...
sinus

#509 Re: Liga prvaka

Post by sinus »

paja_patak wrote:
sinus wrote:
biseru nijedan od njih nije vecinski vlasnik do tada mozete ti i tvoji rusi mahati usima i diviti se uspjehu topnika koji u deset godina potrosi ko chelski u jednom prelaznom roku i opet vas pobjedjuje :D
Nema potrebe da se vrijeđamo nekakvim nazivima...

Mogu i ja tebi napisati da si glupi biser, da si kloc, da možeš mahati klempavim ušima, da nemaš pojma itd , ali to nemam namjeru jer prvo nisam tako odgojen, a drugo mislim da ako neko želi da nešto kaže može to i argumentovano napisati, bez vrijeđanja sagovornika....

Pozdrav,
cikcanga

#510 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

sinus wrote:Apsulutno se slažem da klubovi koji igraju u Engleskoj i iz Engleske su Engleski klubovi što je i logično...Ali samo sam napravio malu digresiju na preseravanja oko Čelzija jer niko ne spominje ove ostale koji su "čistokrvni" Engleski klubovi i čiji su vlasnici Amerikanci, Rusi, Arapi i ko sve ne...
Šta bih ja sad trebao da ne navijam za Čelzi jer ga je Rus kupio, a navijao/simpatizirao sam ih i prije toga...Mislim smiješno...Svi govore o Čelziju, a to što Arsenal sinoć od ukupnog broja igrača prvog tima i rezerve je imao samo 2 Engleza to kao nema veze...I onda još neko kaže Engleski stil igre :D koji Engleski stil svega vam?
Chelsea je imao 3 Engleza, 2 u prvoj postavi, 1 na klupi, i ako još dodamo povrijeđenog Terija i Cola onda je to 5
Liverpool je imao samo jednog Engleza na terenu, i ako dodamo povijređenog Gerrarda to je onda 2

Znači osim što su im vlasnici svima stranci, čak ni Englezi ne igraju u ovim timovima...ali izgleda to je problem samo što je kod Čelzija tako kod ostalih nema veze :D

Manutd --- Od 43 igrača prvog tima im je 18 (mahom mladi igrači i 6 ih je od tog broja na pozajmici u drugim klubovima ) Engleza ili 41,86 %

Ovdje je još jedino po broju igrača ManUtd Engleski klub od ova 4 :D E sad druga je stvar što ih malo igra u zvaničnim utakmicama ali opet imaju najviše engleza u jednoj utakmici što na terenu što na klupi...a za njima slijedi Chelsea kod kojeg su 4 igrača Cole, Cole, Lampard, Terry na terenu i ovaj još jedan što bude ponekad na klupi, znači 5, a onda liverpool i Arsenal...

Ako si iole pratio desavanja oko transfera posljednjih godina,znao bi da je Arsenal nastojao svoje redove pojacati sa
engleskim igracima,medutim to nije nimalo jednostavno,zato sto igraci engleskog porijekla i oni neengleskog pribliznog
kvaliteta imaju potpuno razlicite cijene.
Arsenal je nastojao dovesti Barrya,Curtis Davisa,Downinga,pa i Ladley Kinga(mada je ovo bilo malo vjerovatno).
Medutim zasto davati 20 mil funti za Barrya kada se igrac slicnih kvaliteta moze dovesti iz Francuske ili Afrike za mnogo manje.

Dalje.Arsenal ima najtalentovaniji narastaj mladih engleskih igraca koji cine vecinu tima U-17,U-19,reprezentacije Engleske,tako da je za ocekivati da ce vecina istih ciniti okosnicu nacionalnog tima u buducnosti.
cyprus

#511 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

sinus wrote:Apsulutno se slažem da klubovi koji igraju u Engleskoj i iz Engleske su Engleski klubovi što je i logično...Ali samo sam napravio malu digresiju na preseravanja oko Čelzija jer niko ne spominje ove ostale koji su "čistokrvni" Engleski klubovi i čiji su vlasnici Amerikanci, Rusi, Arapi i ko sve ne...

:thumbup: , ma pusti ih ba, najednom Chelsea problem što kao ima para i to ruskih (zar je bitno čije su), a ostali klubovi jadničci nemaju za kifle, how yes no :-) :-)

No, međutim da i ja skrenem pažnju da stvarno kod skoro svih engleskih klubova postaje iritantno što Engleze moraš svijećom tražit. Ja se nadam da će se napokon uvesti pravilo po kojem bar 6 igrača iz startne postave moraju biti domaći igrači. Inače mi sve ovako gubi smisao.
rIder

#512 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

cikcanga wrote: Ne damo mi svoju cast.
Mogu se tamo neki klubovi prodavati,ali mi ne damo svoje porijeklo.
:lol: :lol:
Ridjobrki

#513 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

rIder wrote:
Gdje god stane engleska kopačka tu je engleska zemlja. :lol:
paja_patak

#514 Re: Liga prvaka

Post by paja_patak »

Mogu i ja tebi napisati da si glupi biser, da si kloc, da možeš mahati klempavim ušima, da nemaš pojma itd , ali to nemam namjeru jer prvo nisam tako odgojen, a drugo mislim da ako neko želi da nešto kaže može to i argumentovano napisati, bez vrijeđanja sagovornika....
zaboli me pisi sta hoces samo nemoj ovdje da lazes ljude cuj Arsenal u vlasnistvu rusa :lol: :lol: nije to chelski...
burek_in_space

#515 Re: Liga prvaka

Post by burek_in_space »

paja_patak wrote:

zaboli me pisi sta hoces samo nemoj ovdje da lazes ljude cuj Arsenal u vlasnistvu rusa :lol: :lol: nije to chelski...
Znao sam ja da ce se @sinus zakachiti opet sa nekim Srbinom. :oops: :mrgreen:
sinus

#516 Re: Liga prvaka

Post by sinus »

burek_in_space wrote:
paja_patak wrote:

Znao sam ja da ce se @sinus zakachiti opet sa nekim Srbinom. :oops: :mrgreen:
Ne ne :mrgreen:

6 mjeseci sam fin :D , može čovjek da piše kakve god hoće gluposti ja mu neću ništa ružno odgovoriti, niti ću mu napisati da ide doktoru ako ga zaboli, niti da je neinformisan, niti da ne zna da pročita činjenice, niti ću mu napisati da nema pojma šta vlasništvo nad dionicama podrazumijeva, neću mu napisati ni da je to vlasništvo određenog dijela kompanije,kluba nebitno, u procentu koliko imaš dionica, ma ništa mu neću napisati nek mi piše šta god mu volja... :mrgreen:

P.S:
Odo da drmnem jednu Rusku Vodku :mrgreen: :dance:
Last edited by sinus on 16/04/2009 13:31, edited 1 time in total.
burek_in_space

#517 Re: Liga prvaka

Post by burek_in_space »

sinus wrote: Ne ne :mrgreen:

6 mjeseci sam fin :D , može čovjek da piše kakve god hoće gluposti ja mu neću ništa ružno odgovoriti, niti ću mu napisati da ide doktoru ako ga zaboli, niti da je neinformisan, niti da ne zna da pročita činjenice, niti ću mu napisati da nema pojma šta vlasništvo nad dionicama podrazumijeva, neću mu napisati ni da je to vlasništvo određenog dijela kompanije,kluba nebitno, u procentu koliko imaš dionica, ma ništa mu neću napisati nek mi piše šta god mu volja... :mrgreen:
Ukratko, imash 6 mjeseci uslovno,inache bi ti pokazao njemu kako Musa dere jarca! :oops: :lol:
sinus

#518 Re: Liga prvaka

Post by sinus »

burek_in_space wrote:
sinus wrote: Ne ne :mrgreen:

Ukratko, imash 6 mjeseci uslovno,inache bi ti pokazao njemu kako Musa dere jarca! :oops: :lol:
Ma jok ba nisam ja konfliktna ličnost, samo me konfliktne situacije same pronalaze :D
burek_in_space

#519 Re: Liga prvaka

Post by burek_in_space »

:mrgreen: :run:
cikcanga

#520 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

Ridjobrki wrote:
rIder wrote:
Gdje god stane engleska kopačka tu je engleska zemlja. :lol:
Slazem se.

i samo da napomenem da je i Inter engleski klub.

Hajmo dalje.
Ridjobrki

#521 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

cikcanga wrote:
Nije Inter, AC Milan jeste - čak mu je i ime englesko. Osnovali su ga Engleski radnici kao kriket klub i kasnije se proširio na nogomet. i ispočetka su samo Englezi i Talijani mogli u njemu igrati i kao kontra toj politici osnovan je klub u kojem su mogli igrati svi, otud baš i naziv Internazionale.

Inače, križ sv. Juraja na amblemu AC Milana nema veze sa Engleskom, grad Milano ima sličnu zastavu.
cikcanga

#522 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

Ridjobrki wrote:
cikcanga wrote:
Nije Inter, AC Milan jeste - čak mu je i ime englesko. Osnovali su ga Engleski radnici kao kriket klub i kasnije se proširio na nogomet. i ispočetka su samo Englezi i Talijani mogli u njemu igrati i kao kontra toj politici osnovan je klub u kojem su mogli igrati svi, otud baš i naziv Internazionale.

Inače, križ sv. Juraja na amblemu AC Milana nema veze sa Engleskom, grad Milano ima sličnu zastavu.
Upravu si,hvala na informaciji.
Mada moram priznati da me to plaho ne zanima jer je Inter gubitnicka ekipa,tako da mi je njihova historija neinteresantna.
Onda je Genoa engleski klub.
paja_patak

#523 Re: Liga prvaka

Post by paja_patak »

Ridjobrki wrote:
cikcanga wrote:

Milan je srpski klub i po njegovom osnivacu Milanu iz okoline Pala je dobio ime...
Last edited by paja_patak on 16/04/2009 15:13, edited 1 time in total.
paja_patak

#524 Re: Liga prvaka

Post by paja_patak »

Ne ne :mrgreen:

P.S:
Odo da drmnem jednu Rusku Vodku :mrgreen: :dance:
kosinus treba li se nasmijati? ti navijac te vjestacke tvorevine dosao srati da je Arsenal americki i ruski klub...
Ridjobrki

#525 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

paja_patak wrote:Milan je srpski klub i po njegovom osnivacu Milanu iz okoline Pala je dobio ime...

Aha, a Sao Paolo je prvotno zamišljen kao autonomna oblast u Brazilu...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Locked