Masinski fakultet Sarajevo?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
dzejkej

#501 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by dzejkej »

atko, podsjeti me na to koliko su ovi bolonjci razmazeni. mi nismo imali nikakvih bodova na prisustvo ni na zadace ni na parcijalne. jedini ispiti su bili nakon kompletnog semestra i ako imas predmet koji se slusa dva semestra onda imas I parcijalni nakon I semestra (teorija i zadaci) i onda II parcijalni nakon II semestra (teorija i zadaci) i razgulis se dok upises 1 ocjenu. a ovi pilici se zale :? :?
dzejkej

#502 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by dzejkej »

Kaćunak wrote:Kad smo kod pozitivnih stvari na Masinskom fakultetu..
Po mom skromnom sudu na studiju masinstva ubjedljivo su najteži Prenos toplote i mase I, Prenos toplote i mase II..
Na MF u Tuzli, te predmete drži profesor Fikret Alić...( A takodjer je drzao Fluide, Termodinamiku, motore SUS )Sve riječi hvale za giganta..
Uprkos tome sto Prenos toplote i mase I rijetko rijetko ko položi ( ako ko polozi, polozi na zadnjim rokovima, kad te bas posteno iscijedi ), a Prenos toplote i mase II vec po obicaju niko ne položi ( po tradiciji predmet koji se prenosi ).
Mislim da ko njega nije slus'o predavanja ili vježbe (pošto drži i jedno i drugo), propustio je vidjeti neke stvari iz potpuno drugacijeg ugla..Čovjek te prosto tjera da slušaš...
Posjeduje ogromnu kolicinu znanja...Sa lakoćom vlada materijom... Svaka mu cast.. :thumbup:
ne poznajem Prof. Alica ali da ti na masinstvu bude najtezi predmet Prenos toplote I mi je pravo sega. pa je li to Furieov zakon i provodjenje toplote kroz ravnu plocu ili koeficijent prolaza toplote tezak, majke ti?? hajde Prenos toplote II tu imas i konvekciju i strujanje u granicnom sloju i zracenje pa hajde - ako se studiozno radi nije ni lagano ali Prenos I - pa to su osnovne stvari..
izvini ako sam te uvrijedila ali bas mi je sega tvoja izjava.izvinjavam se i u slucaju da sam promasila temu emisije - mozda je Prenos toplote kod vas drugaciji nego nas. bas cu se raspitati.
ladacoko

#503 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by ladacoko »

_emma_ wrote:
ladacoko wrote:
_emma_ wrote:Pozz.. Imam jedno pitanje, kakva je prof. Aleksandra matematike ?? Cula sam da kod nje malo ko prodje, i da trazi malu sitnicu da oborii :/
hm ako imas dobro predznanje iz srednje i ako budes vjezbala matematiku odpocetka onda neces imati sigurno problema :D a ispite pregledavaju asistenti

Znanje iz srednje mi je poprilicno lose :( Nekako mi izgleda bas stroga, ne objasni, idem na pipreme ali nista :S
ma da ti zafali pola boda da polozis nece ti dati a na predavanjima daje negativne bodove radi price i to je to :D
sretno na prijemnom

@atko
Haj budimo realni koliko ti treba vremena da uradis graficke iz masinskih elemenata, da radis jedno mjesec dana dnevno 12h uradices ih a gjde su tu ostali predmeti koje moras da spremas ?
Profesor sa tim parama ti izlazi u susret plati to malo i proces taj predmet i imas vrmeena ove ostale da ucis.
Znam da nije fer prema onima koji rade te graficke i poslije ti imas vecu ocjenu od njih ali sta ces treba biti snalazljiv
atko

#504 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by atko »

ladacoko wrote: @atko
Haj budimo realni koliko ti treba vremena da uradis graficke iz masinskih elemenata, da radis jedno mjesec dana dnevno 12h uradices ih a gjde su tu ostali predmeti koje moras da spremas ?
Profesor sa tim parama ti izlazi u susret plati to malo i proces taj predmet i imas vrmeena ove ostale da ucis.
Znam da nije fer prema onima koji rade te graficke i poslije ti imas vecu ocjenu od njih ali sta ces treba biti snalazljiv
:-) o kome o cemu ti pricas ... da izvines u moje vrijeme se moralo uciti ... da bi bio dipl ing morao si zestoko sprziti stolicu ...

dans moze i vako i nako ...vi bolonci bi grijace u stolicu a onda samo platis racun za grijanje jel ... o predmetima pricate ko o kupusu na pijaci ... :roll: :roll: :roll:

Al kako sijete za vrijeme studija tako cete i da zanjete poslije u svojoj "inzenjerskoj" karijeri ... ;)
MAN-lion's coach

#505 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by MAN-lion's coach »

Ja sam rekla već ranije i ako neko kupi knjigu kod Repe ne znači da će mu Repa ocjenu napamet upisati.To što neko očekuje i misli prevario se.Lakše je sada barem hiljadu puta nego prije,ali to ima i svoju manu što niko ništa neće naučiti.Levati koji kupuju grafičke za 10-20KM kojima je mrsko u kontinuitetu raditi nemaju pravo da usta otvore.Pogotovo kada uzmeš za činjenicu da im Repa dadne urađene grafičke u onim svojim ćitabima.Problem je par dana izdvojiti,po par sati.Donekle mogu i shvatiti ove što nisu iz tehničkih škola i nemaju neko predznanje i uvježbanost u radu grafičkih,ali to nije ništa novo i ništa ekstra.Svaki se predmet treba učiti.

I ako neko misli da će mu se poklanjati bodovi (Aleksandra i asistenti)debelo se prevario.Gradivo je prenatrpano,nema se vremena ništa odgađati,Aleksandra pomalo konfuzno objašnjava ali kod nje se uvijek može otići i pitati izvan nastave.Istina je i da piči sa slajdovima na predavanju.Istina je i da je stroga,ali i minus 10 bodova na kleberanje i torokanje na predavanju mnoge ne smiri pa nastave horski pričati.
MAN-lion's coach

#506 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

ladacoko wrote:Znaci jasko ko osoba je dno dna, kapa dole osobima koji su na zadacima uzeli preko bod
Ne slažem se sa ovim.Čovjek hoće osnovno predznanje da imaš.Sada što je nekome teško najlakše je prozvati asistenta da je dno dna.U pitanju su osnovne stvari.Kako kaže 7 osnovne. :D
Ko misli i došao je sa namjerom da mu neko poklanja a klati se sa znanjem bolje je da nije upisao,samo džaba vrijeme gubi.
atko

#507 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by atko »

Svakako nema potrebe za prepirkom ... poenta je u tome da bi fax trebao biti tu radi onih koji stvarno zele da se izgrade kao inzenjeri ... da podstice, da pomaze studiranje ... ovako smo sa starog sistema na bolonju u stvari presli sa zla na gore ... danasnje FB generacije gledaj samo da podjone da kupe da prevare ... sebe varaju ... na kraju balade ih ceka privatnik ... il znas il neznas raditi ... svakako ljudi koji vole taj poziv ce i bez faxa biti giganti, sami ce kod kuce razvaliti sto se moze ... poput crtanja ili modeliranja u cad-u catia-i i slicno ...

sorry ali danas diploma sluzi samo da popunis cv ili neki formular sa 'universiti degree' ... ono fino je da imas diplomu ... i svi pitaju a sta znas raditi a koliko si iskusan u tome ... e tu se nece moci podjoniti ili kupiti odgovor ...
MAN-lion's coach

#508 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Kad je bio aktuelan ACAD 2010 kod Repe je bio R14.ha ha ha
I još je Repa po JUS-u. :lol: :lol:
ladacoko

#509 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by ladacoko »

MAN-lion's coach wrote:
ladacoko wrote:Znaci jasko ko osoba je dno dna, kapa dole osobima koji su na zadacima uzeli preko bod
Ne slažem se sa ovim.Čovjek hoće osnovno predznanje da imaš.Sada što je nekome teško najlakše je prozvati asistenta da je dno dna.U pitanju su osnovne stvari.Kako kaže 7 osnovne. :D
Ko misli i došao je sa namjerom da mu neko poklanja a klati se sa znanjem bolje je da nije upisao,samo džaba vrijeme gubi.
cek samo malo ovi testovi iz zadace su bili tezi nego zavrsni ispit, drugi asistenti su pregledali zadacu i ispitivali iz tih zadaca,a to sto on govori sve 7 osnovne moze budali govoriti realno najbolje objasnjava i drzi vjezbe ali imali potrebe da toliko gubimo bodove na zadaci?
MAN-lion's coach

#510 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

ladacoko wrote:
MAN-lion's coach wrote:
cek samo malo ovi testovi iz zadace su bili tezi nego zavrsni ispit, drugi asistenti su pregledali zadacu i ispitivali iz tih zadaca,a to sto on govori sve 7 osnovne moze budali govoriti realno najbolje objasnjava i drzi vjezbe ali imali potrebe da toliko gubimo bodove na zadaci?
Dao vam testove kao da branite zadaću?E vidiš to ne znam,u moje vrijeme to nije bilo. :-)
Ali i ako je dao testove kroz koje branite zadaću nije vam dao ništa ekstra ni posebno.O težini je relativno govoriti,kad im se svi zadaci urade u 3-4 reda.Realno bitna je vježba,pa se bodovi neće gubiti na zadaći.On je tvrd,dati će bodove samo pod uslovom da znaš.Ako ne znaš ni započeti zadatak,tu je sva priča završena.
Kaćunak

#511 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Kaćunak »

[/quote] ne poznajem Prof. Alica ali da ti na masinstvu bude najtezi predmet Prenos toplote I mi je pravo sega. pa je li to Furieov zakon i provodjenje toplote kroz ravnu plocu ili koeficijent prolaza toplote tezak, majke ti?? hajde Prenos toplote II tu imas i konvekciju i strujanje u granicnom sloju i zracenje pa hajde - ako se studiozno radi nije ni lagano ali Prenos I - pa to su osnovne stvari..
izvini ako sam te uvrijedila ali bas mi je sega tvoja izjava.izvinjavam se i u slucaju da sam promasila temu emisije - mozda je Prenos toplote kod vas drugaciji nego nas. bas cu se raspitati.[/quote]

Pa znas u principu kako je...Predmet je tezak onoliko koliko je predmetni profesor zeli da on bude tezak...
U svakom slucaju provjeri...
dzejkej

#512 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by dzejkej »

Kaćunak wrote:
ne poznajem Prof. Alica ali da ti na masinstvu bude najtezi predmet Prenos toplote I mi je pravo sega. pa je li to Furieov zakon i provodjenje toplote kroz ravnu plocu ili koeficijent prolaza toplote tezak, majke ti?? hajde Prenos toplote II tu imas i konvekciju i strujanje u granicnom sloju i zracenje pa hajde - ako se studiozno radi nije ni lagano ali Prenos I - pa to su osnovne stvari..
izvini ako sam te uvrijedila ali bas mi je sega tvoja izjava.izvinjavam se i u slucaju da sam promasila temu emisije - mozda je Prenos toplote kod vas drugaciji nego nas. bas cu se raspitati.[/quote]

Pa znas u principu kako je...Predmet je tezak onoliko koliko je predmetni profesor zeli da on bude tezak...
U svakom slucaju provjeri...[/quote]

koliko sam shvatila ti si hvalio Profesora Alica (kazes da je covjek gigant) a kazes da ti je Prenos tezak pa sam mislila da ti je gradivo tesko. zato sam reagovala.
studentina1

#513 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by studentina1 »

AUTOMATIK2 wrote:
tubok wrote:
AUTOMATIK2 wrote:POLOŽIOOOOOOO,
dajte knjige,skripte i šta sve treba (ali jeftinije),ostanimo na forumu da vidimo kako dalje.
Ipak se dobija nakon tri godine zvanje inženjer mašinstva (ima i diplomski,ali nisi dipl inž-šta mu ga to sad znači)
Borit ću se,tubok sjedii sam pored tebe,ali nisam prepisivao.
Super.
Ali kako vidim svi mene znaju, a ja ne znam nikoga. :-D
Gdje si sjedio. Pored mene je bila neka djevojka, bio je jedan momak iza mene i jedan ispred. (Na prijemnom)
A i ja se slazem oko knjiga i skripti,.A to koju titulu imas nakon 3 godine, to je najmanji problem.
KAKO NIJE PROBLEM.
Na nekim fakultetima je ostalo četverogodišnji studij i budeš kao svi dipl.inž,a ovdje si nakon tri hebane god-polukvalifikovani inženjer i onda daj 10000KM,pa možda budeš nešto,u tom i trideset i neka i hebi ga.
Zato neko neće da talasa,a mi hapy,ko djeca.

Ima li neko ko je pošao u Zenici studirati (četiri god) pa se prebacio na UNSA8trogodišnji).
Kako se razmišlja o potezu'
Je li ispravan,
Znamo da su otišli zbog matematike.
Kaćunak

#514 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Kaćunak »

dzejkej wrote:
Kaćunak wrote:
izvini ako sam te uvrijedila ali bas mi je sega tvoja izjava.izvinjavam se i u slucaju da sam promasila temu emisije - mozda je Prenos toplote kod vas drugaciji nego nas. bas cu se raspitati.
U svakom slucaju provjeri...[/quote]

koliko sam shvatila ti si hvalio Profesora Alica (kazes da je covjek gigant) a kazes da ti je Prenos tezak pa sam mislila da ti je gradivo tesko. zato sam reagovala.[/quote]

Pa to gradivo nije teško jel??
Ako studiras u Sarajevu onda mi je jasno, s obzirom da studij traje 3 god., i nema sanse da ista kvalitetno naucis...Budimo realni, svako ko je imalo upoznat sa masinstvom reci ce ti da se u tim predmetima izucavaju dosta kompleksni i komplikovani problemi, a s obzirom da se opisuju diferencijalnim jednačinama, čini ih još komplikovanijim...Pa uz to jos kad dodas profesora koji ti na usmenom kaze; zao mi je kolega, vi meni nista niste rekli sto vec nisam znao ili niste mi nista zanimljivo rekli...
Mislim, glupost je upste raspravljati o tome da li je to gradivo 'tesko' ili ne...
Rado bih ti dostavio zadatke sa vjezbi ili ispita..
dzejkej

#515 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by dzejkej »

Prenos I:
Kondukcija (stacionarno provodjenje toplote kroz ravni zid, cilindricni zid i sferu, nestacionarno provodjenje)
Osnove konvekcije (kao logican slijed se nadovezuje koeficijent prolaza toplote koji je bitan i kod izmjenjivaca ali isto tako i prelagan za skontati)
Osnove zracenja
Šipke
Izmjenjivaci toplote
Prenos mase i analogija sa prenosnom toplote

Je li kod vas ovo gradivo za Prenos I?
Otprilike je gradivo kao sto je u Incroperi - Fundamentals of heat and mass transfer a zadaci su oni laganiji iz njihove knjige? Ne znam koju knjigu Prof preporucuje za spremanje ispita. Mozes li mi reci koju?
PapakizSarajeva

#516 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by PapakizSarajeva »

mef617 wrote:A evo da i pohvalimo ponekog asistenta....profesora...student sam novijeg kova na masinstvu u sarajevu...u posljednjih par godina :D
....
Profesor Avdo Voloder....covjek koji na svako predavanje dodje samo sa kredom...i odmah pocinje diktirati i pisati po tabli...covjek na tabli nacrta sliku koju mnogi od nas ne bi znali precrtati iz knjige...za studente uvijek spreman...licno znam da je nekim studentima i poklonio ocjene(uz neka pitanja kratka) jer su im trebale da prodju na sljedecu godinu

Sjecam se jedne prilike da on nije mogao doci i mijenjao ga je profesor Dolocek...i sljedece predavanje dolazi voloder i pita jednog od studenata samo da mu procita posljednju recenicu koju su zapisali. Ijedan student mu procita...odmah nakon toga Voloder samo nastavlja gdje je ovaj stao, bez sekunde razmisljanja.

I ima josh tih profesore...asistenata... spomenut cemo ih vjerujem :)
I ja sam kao i kolega veljaca zavrsio masinstvo '80-ih godina (tacnije '87 godine)... I pamtim zlatne dane masinskog fakulteta u Sarajevu kada su na njemu predavali ljudi koji su bili istinske velicine. Profesori kao : Mirkovic, Hanjalic, Vojnovic ( tzv. Targ ), Kulic, Filipovic (ali Muhamed), Semijan, Riđanovic ... Ma ne mogu sve ni nabrojati. Ovo sto ti pises za mog dragog prijatelja Avdu je osobina koju je i naslijedio od Doleceka kojem je u moje vrijeme bio asistent. Ne samo asistent nego desna ruka, mjenjao ga na predavanjima kad je ovaj bio na sjednicama CK SK ...

Vecina ovih sadasnjih smradova od profesora na MFS tada nisu bili ni studenti, a kamo li asistenti ( izuzeci su opet dragi mi prijatelji Berko Zecevic, Avdo Voloder, Nijaz Delalic... Rado ih sretnem, pozdravim se sa njima. Ostale i ne znam...). Dzaferovic je u to vrijeme bio nesto kao demonstrant na nekom lijevom predmetcicu ... Repcic, asistentic na TC i ME, koji je sa strahopostovanjem gledao svog kolegu Savu Semiza, a profesorici Tepavcevic nije smio ni u oci da gleda ...

E jadni vi koji sada od njih ucite, nije vam lahko ... Ne zbog gradiva, nego sto nemate od koga da nesto naucite ...
Sed

#517 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Sed »

1. Da li se zadaci sa prvog prijemnog ispita inače ponavljaju i na drugom (samo sa drugim brojevima, naravno) ili je sve obrnuto?
2. Ako se određeni odsjek ne popuni, nemaju ta 33 studenta, da li onako iz milostinje primaju i one koji nisu tačno uradili 50% prijemnog ili nastavu drže samo sa onima koji jesu?
3. Zna li ko gdje mogu naći kopiju prijemnog iz 2010.? Slika ili PDF, svejedno.

Neslavno sam prošao na prvom prijemnom. Recimo da mi je, hah, malo falilo. I sad grijem stolicu, fotelju, ponekad i kauč, ne bi li na sljedećem odradio baš baš kako treba. Ali nikad se ne zna.
Prvo me zanima da znam na šta bi se trebao fokusirati. Prije dok sam se spremao za prijemni sam imao primjerak testa iz 2009. i njega sam baš bio odradio. Teta profesorka kod koje sam išao na instrukcije je sve tako divno objasnila da sam ih začas savladao. Ali džaba kad od onih zadataka nije bilo skoro ništa. Možda 2-3 slična. Njih sam i uradio kako treba a ovo ostalo je bilo nabadanje. Kružnice i logaritamske jednačine mi nisu bile ni na kraj pameti. No, šta je - tu je. Sad su mi itekako na umu i naučio (obnovio) sam znanje iz tih oblasti.
Drugo pitam zato što se... jel, bojim. I prije prvog ispita sam bio na "ja to mogu, ja to hoću" pa sam na kraju samo blenuo u one zadatke. Još imam traume. Neku noć sam i sanjao taj ispit. Recimo samo da mi je ovo jako jako bitno :)
A treće čisto iz predostrožnosti. Da ja to odradim samo onako, da ne zafali. Poskidao sam hrpu zbirki sa neta (Bogoslavov, Demidović, Nurkanović) i testove sa takmičenja ali zbog brojnosti tih zadataka sam svakim čitanjem sve više obeshrabljen. Shvatio sam zašto se zbirka zove baš ZB(i)RKA. Ma pravo sam nervozan zbog ovoga. Ova matematika je došla pomalo nenadano. Ali da ne pričam sad kako sam sa tehničkom školom namjeravao upisivati psihologiju.
Ovo prvo mi je najbitnije. Nadam se da ćete mi opet biti od pomoći. *prekrižio prste* Eto, ko odgovori ima iftar od mene u McDonaldsu :-D
michal

#518 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by michal »

Zdravo. Izvinite za čudno pitanje, ali izgleda da nema nikakve prikladnije teme nego ove. Prevodim neku mašinsku dokumentaciju iz češkog na bosanski i treba mi znati kako na bosanskom zovete ovo: Image

(Limena (obično) pločica na električnim uređajima koja sadrži tehničke podatke o ulaznom naponu, frekvenciji struje, snazi itd.) Na engleskom se zove "rating plate", na češkom "etiketa snage" (ako se prevede bukvalno) - već tri dana guglam nešto tome slično, ali ne mogu ništa naći. Zna li iko, molim?
nellington

#519 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by nellington »

dzejkej

#520 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by dzejkej »

Identifikacijska ploča ili pločica..
atko

#521 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by atko »

nellington wrote:Hrvati kažu natpisna pločica.

http://www.esa.fer.hr/nastava/lab_upute ... locica.pdf
i mi takodje ... to jest u mojo skoli su mene tako ucili :D
michal

#522 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by michal »

Hvala vam svima.
_emma_

#523 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by _emma_ »

Sed wrote:1. Da li se zadaci sa prvog prijemnog ispita inače ponavljaju i na drugom (samo sa drugim brojevima, naravno) ili je sve obrnuto?
2. Ako se određeni odsjek ne popuni, nemaju ta 33 studenta, da li onako iz milostinje primaju i one koji nisu tačno uradili 50% prijemnog ili nastavu drže samo sa onima koji jesu?
3. Zna li ko gdje mogu naći kopiju prijemnog iz 2010.? Slika ili PDF, svejedno.

Neslavno sam prošao na prvom prijemnom. Recimo da mi je, hah, malo falilo. I sad grijem stolicu, fotelju, ponekad i kauč, ne bi li na sljedećem odradio baš baš kako treba. Ali nikad se ne zna.
Prvo me zanima da znam na šta bi se trebao fokusirati. Prije dok sam se spremao za prijemni sam imao primjerak testa iz 2009. i njega sam baš bio odradio. Teta profesorka kod koje sam išao na instrukcije je sve tako divno objasnila da sam ih začas savladao. Ali džaba kad od onih zadataka nije bilo skoro ništa. Možda 2-3 slična. Njih sam i uradio kako treba a ovo ostalo je bilo nabadanje. Kružnice i logaritamske jednačine mi nisu bile ni na kraj pameti. No, šta je - tu je. Sad su mi itekako na umu i naučio (obnovio) sam znanje iz tih oblasti.
Drugo pitam zato što se... jel, bojim. I prije prvog ispita sam bio na "ja to mogu, ja to hoću" pa sam na kraju samo blenuo u one zadatke. Još imam traume. Neku noć sam i sanjao taj ispit. Recimo samo da mi je ovo jako jako bitno :)
A treće čisto iz predostrožnosti. Da ja to odradim samo onako, da ne zafali. Poskidao sam hrpu zbirki sa neta (Bogoslavov, Demidović, Nurkanović) i testove sa takmičenja ali zbog brojnosti tih zadataka sam svakim čitanjem sve više obeshrabljen. Shvatio sam zašto se zbirka zove baš ZB(i)RKA. Ma pravo sam nervozan zbog ovoga. Ova matematika je došla pomalo nenadano. Ali da ne pričam sad kako sam sa tehničkom školom namjeravao upisivati psihologiju.
Ovo prvo mi je najbitnije. Nadam se da ćete mi opet biti od pomoći. *prekrižio prste* Eto, ko odgovori ima iftar od mene u McDonaldsu :-D

Bas citam ovo i pronalazim se :D
r_faruk

#524 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by r_faruk »

generalno,

Ako si iz gimnazije, matematicki smjer, proci ces kroz fakultet bez problema.
Ako si iz tehnicke skole, slomices se od ucenja bespotrebnih stvari koje su ovi iz gimnazije vec naucili, a profesori ce te ubjedjivati da kalkulator ne smjes koristiti, jer sta ce biti ako nestane struje? :-?

Manite se crtanja pjeske, nego uhvatite se CAD-a, (ode vrijeme, a po bolonji ga bas i nema puno)

Manje vise ostalo je vec napisano................ prijemni je lagan.................

Moze se proci kroz fakultet bez vecih problema ako slusas profesore i ne ulazis pretjerano u diskusije, pogotovu one u kojima si u pravu............. :D

Dobrih profesora i asistenata ima, ali su toliko rijetki da ih ovi drugi potopise.....................

Ne daj se obeshrabriti bez obzira sta da ti se desi na fakutetu, bez obzira sta ti profesori govorili, oni samo prate jedan sablon i uhvati se toga. Nemoj se puno nervirati.

Ove dobre profesore koje sam spomenuo ces vec prepoznati.............. sretno
hodža

#525 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by hodža »

pitanje za kolege :D

može li se kod nas zalediti godina i kakva je procedura ?? :roll:

hvala unaprijed :wink:
Post Reply