Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#501 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mIRCerka »

safrane, dino111 i jedna mama istu pricu pricaju, i ne znaju za formu dijaloga gdje su recenice koje sagovornici izmjenjuju MEDJUSOBNO POVEZANE, tj ne ocekuj direktan odgovor vec samo cekaj da i tebi puknu kakvu etiketu. JA sam njoj vec rekla da samo provjeri moju lokaciju, sve ce joj se samo reci :D
jedna mama

#502 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

mIRCerka wrote:safrane, dino111 i jedna mama istu pricu pricaju, i ne znaju za formu dijaloga gdje su recenice koje sagovornici izmjenjuju MEDJUSOBNO POVEZANE, tj ne ocekuj direktan odgovor vec samo cekaj da i tebi puknu kakvu etiketu. JA sam njoj vec rekla da samo provjeri moju lokaciju, sve ce joj se samo reci :D
Kultura dijaloga kojom se koriste roditelji iz Leptirica je za svaku pohvalu, kao i iznosenje porodicnih detalja gdje Mahmutovic.
Svi smo imali priliku procitati vasu elokventnost na Facebooku.
uvjek dobar gost

#503 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by uvjek dobar gost »

uvjek dobar gost wrote:
jedna mama wrote:Ovo su zakljucci koju su doneseni vjerovatno poslije sastanka, jer je sam sastanak licio na , da ne budem grub, koridu. Nije se znalo ni ko pije ni ko placa.

Nazalost, sve sto se desavalo na sastanku opisano je rijecima jednog roditelja cije dijete ide u vrtic u Vogosci:

" Ja sam mislio da smo dosli da razgovaramo o dobrobiti nase dijece". E, o tome, o nasoj dijeci niko nije rijec progovorio.
Poslije toga dana sam shvatio da sam na zalost sa svojim prvim postom bio u potpunosti u prava.

Citava hajka je zbog mahrame i mijesta u UO, mozda obrnutim redosljedom ali je tako.
Hmmmm, ponovo procitah prethodni post i rekla bih da si dobio izvod iz zapisnika tj. cinjenice, tj. objektivni izvjestaj koji si i trazio. Zapisnik se vodi tokom sastanka i ne ukljucuje ZAKLJUČKE ukoliko nisu dogovoreni direktno na sastanku pa samim tim postaju dio zapisnika.

Da bi se govorilo o dobrobiti djece na sjednici Vijeća roditelja to vijeće mora biti formalno/pravno utemeljeno, za to služi konstituirajuća sjednica. U protivnom bilo kakve rasprave i zaključci imaju težinu forumskog dijaloga.

Koridu je, nažalost već davno, od cijele ove inicijative napravila upravo direktorica Mahmutović svojim bahatim i omalovažavajućim tretmanom grupe roditelja koja joj se nekad u novembru/decembru obratila sa molbom da im vrati djeci dragu vaspitačicu. I gle, među tim roditeljima se našlo i takvih koji umiju čitati i pisati .....

I na kraju, ako smijem primijetiti, gospođa Mahmutović nije niti prva niti jedina žena na javnoj funkciji koja nosi maramu ali bih rekla da je jedina koja maramu koristi kao masku za nelegalne postupke, bahatost i bezobrazluk.
Kolicina uvreda koje se upucuju gdji Mahmutovic je vec odavno trebala dobiti sudski epilog s naglaskom na poticanje rasne, vjerske i nacionalne netpeljivosti od strane grupe roditelja koji su napravili i stranicu na Facebooku.
Medjutim, poslije posljednjih desavanja u Kantonu i Pudaricevih uvreda napokon ste pokazali sta zelite, tako da ste sami sebi najbolja antireklama
.[/quote]

a ko je Vama reklama, Fatmir Alispahić. Nedžad Branković, Reis građanin Cerić il Bakir I....?
Hajmo malo o stvarnoj ugroženosti dječijih prava, počnimo sa obrazovanjem a završimo sa policijskim satom... o čemu mi u stvari pričamo...? Mogli ste Vi majko jednog djeteta još spomenuti Vešovića i narodnu pripovjetku koju je citirao.., no mislim da je reklama Vama najbolja Razvojna banka Federacije BiH.. ili bivša gradonačelnica lažna majka grada Borovac Semiha... ma nije reklama je Šišić predstavnik demobilisanih boraca koga se može kupiti za tepsiju pite... il je Fahro R. ponos i dika Vaše mjesne zajednice on i njegovi neboderi napravljeni pokradenim šoldama, parama kojima smo se mi trebali odbraniti i imati državu a ne kino i cirkus danas.... Kad bolje se zamislim gdje god se okrenem vidim vašu reklamu, nekad ste se znali i finu upakovati u neki šareni papir.. no sada kako vrijeme odmiče... sve je jasnije u stvari čemu težite i kako to mislite postići...! Majko obiđite malo naša sela i gradove, naše mahale i ulice, naselja i kvartove... meni suze na oči dolaze od Vaše reklame, ne samo Vi povedite Dinu111 i ostale koji kao da za dnevnice tipkaju i kuckaju po ovom i drugim forumima !!!

Ja ne podržavam slijepo nikoga, nalazim mane svemu i svačemu, postao sam neka vrsta gunđala ali sam se makao sa mrtve tačke i počeo sam da djelujem.. počeo sam konkretno da činim ono što mislim da je pravedno...

Otvorite oči majko Vi i slični Vama jer proklinjati će Vas djeca jer pored sljepila ne nudite im ništa, nigdje perspektive, nigdje obrazovanja, nigdje budućnosti... samo predrasude, podjele i apatija ii sve to kao u ime nekoga ili nečega ![/quote]

Ukoliko je majci promaklo....
mIRCerka

#504 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mIRCerka »

jedna mama wrote:
mIRCerka wrote:safrane, dino111 i jedna mama istu pricu pricaju, i ne znaju za formu dijaloga gdje su recenice koje sagovornici izmjenjuju MEDJUSOBNO POVEZANE, tj ne ocekuj direktan odgovor vec samo cekaj da i tebi puknu kakvu etiketu. JA sam njoj vec rekla da samo provjeri moju lokaciju, sve ce joj se samo reci :D
Kultura dijaloga kojom se koriste roditelji iz Leptirica je za svaku pohvalu, kao i iznosenje porodicnih detalja gdje Mahmutovic.
Kad procitas moj post ponovo, shvatices da rekoh sljedece: Svi ti privatni detalji su skroz nebitni jer jedino sto je roditeljima bitno jeste da djeca spavaju na suhom, da im je toplo, da jedu zdravu hranu i da ih ne kljukaju hemikalijama poput limuntosa.

Ali jedna mama to nije procitala jer kod jedne mame dijalog nije "procitaj sta je sagovornik napisao pa odgovori u skladu s tim".
Toliko o tome.
seln

#505 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by seln »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Tajo, mene je strah....
ocito je neka oligarhija u Sarajevu zapisala na zastave islamizaciju grada i spremna je u tu svrhu lagati i varati.
A ovu kad vidim, zgadi mi se zenski rod.

Image

Pogotovo ovaj nekrofilicarski smijesak....
jedna mama

#506 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

uvjek dobar gost wrote:
uvjek dobar gost wrote:
jedna mama wrote:Ovo su zakljucci koju su doneseni vjerovatno poslije sastanka, jer je sam sastanak licio na , da ne budem grub, koridu. Nije se znalo ni ko pije ni ko placa.

Nazalost, sve sto se desavalo na sastanku opisano je rijecima jednog roditelja cije dijete ide u vrtic u Vogosci:

" Ja sam mislio da smo dosli da razgovaramo o dobrobiti nase dijece". E, o tome, o nasoj dijeci niko nije rijec progovorio.
Poslije toga dana sam shvatio da sam na zalost sa svojim prvim postom bio u potpunosti u prava.

Citava hajka je zbog mahrame i mijesta u UO, mozda obrnutim redosljedom ali je tako.
Hmmmm, ponovo procitah prethodni post i rekla bih da si dobio izvod iz zapisnika tj. cinjenice, tj. objektivni izvjestaj koji si i trazio. Zapisnik se vodi tokom sastanka i ne ukljucuje ZAKLJUČKE ukoliko nisu dogovoreni direktno na sastanku pa samim tim postaju dio zapisnika.

Da bi se govorilo o dobrobiti djece na sjednici Vijeća roditelja to vijeće mora biti formalno/pravno utemeljeno, za to služi konstituirajuća sjednica. U protivnom bilo kakve rasprave i zaključci imaju težinu forumskog dijaloga.

Koridu je, nažalost već davno, od cijele ove inicijative napravila upravo direktorica Mahmutović svojim bahatim i omalovažavajućim tretmanom grupe roditelja koja joj se nekad u novembru/decembru obratila sa molbom da im vrati djeci dragu vaspitačicu. I gle, među tim roditeljima se našlo i takvih koji umiju čitati i pisati .....

I na kraju, ako smijem primijetiti, gospođa Mahmutović nije niti prva niti jedina žena na javnoj funkciji koja nosi maramu ali bih rekla da je jedina koja maramu koristi kao masku za nelegalne postupke, bahatost i bezobrazluk.
Kolicina uvreda koje se upucuju gdji Mahmutovic je vec odavno trebala dobiti sudski epilog s naglaskom na poticanje rasne, vjerske i nacionalne netpeljivosti od strane grupe roditelja koji su napravili i stranicu na Facebooku.
Medjutim, poslije posljednjih desavanja u Kantonu i Pudaricevih uvreda napokon ste pokazali sta zelite, tako da ste sami sebi najbolja antireklama
.
a ko je Vama reklama, Fatmir Alispahić. Nedžad Branković, Reis građanin Cerić il Bakir I....?
Hajmo malo o stvarnoj ugroženosti dječijih prava, počnimo sa obrazovanjem a završimo sa policijskim satom... o čemu mi u stvari pričamo...? Mogli ste Vi majko jednog djeteta još spomenuti Vešovića i narodnu pripovjetku koju je citirao.., no mislim da je reklama Vama najbolja Razvojna banka Federacije BiH.. ili bivša gradonačelnica lažna majka grada Borovac Semiha... ma nije reklama je Šišić predstavnik demobilisanih boraca koga se može kupiti za tepsiju pite... il je Fahro R. ponos i dika Vaše mjesne zajednice on i njegovi neboderi napravljeni pokradenim šoldama, parama kojima smo se mi trebali odbraniti i imati državu a ne kino i cirkus danas.... Kad bolje se zamislim gdje god se okrenem vidim vašu reklamu, nekad ste se znali i finu upakovati u neki šareni papir.. no sada kako vrijeme odmiče... sve je jasnije u stvari čemu težite i kako to mislite postići...! Majko obiđite malo naša sela i gradove, naše mahale i ulice, naselja i kvartove... meni suze na oči dolaze od Vaše reklame, ne samo Vi povedite Dinu111 i ostale koji kao da za dnevnice tipkaju i kuckaju po ovom i drugim forumima !!!

Ja ne podržavam slijepo nikoga, nalazim mane svemu i svačemu, postao sam neka vrsta gunđala ali sam se makao sa mrtve tačke i počeo sam da djelujem.. počeo sam konkretno da činim ono što mislim da je pravedno...

Otvorite oči majko Vi i slični Vama jer proklinjati će Vas djeca jer pored sljepila ne nudite im ništa, nigdje perspektive, nigdje obrazovanja, nigdje budućnosti... samo predrasude, podjele i apatija ii sve to kao u ime nekoga ili nečega ![/quote]

Ukoliko je majci promaklo....[/quote]

Za tvoju informaciju Reis dr.sci. Mustafa Ceric nije nikome reklama, i malo je reci da je ruzno i nedostojno bilo koga nacin na koji se banda na celu sa Bakirom i dvojicom propalih novinara obruslila na njega.
Najveci je problem sto tornjevi nisu Lagumdžijini i sto nije uspio opljačkati sve što je naumio za vrijeme Alijanse a sto nije poznato vecini obicnih smrtnika.
Bosnjaci su krivci zato sto i dalje opstaju u BIH, pa su usljed toga i slijepi i zaludjeni.
Bojim se da Vam ta prica 2009. sve slabije prolazi.
jedna mama

#507 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

seln wrote::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Tajo, mene je strah....
ocito je neka oligarhija u Sarajevu zapisala na zastave islamizaciju grada i spremna je u tu svrhu lagati i varati.

Image

Osmijeh joj je u svakom slucaju ljepsi od pojedinih uvazenih clanica SDP-a koje u alkoholiziranom stanju snimaju kucne uradke.
seln

#508 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by seln »

jedna mama wrote:

Tajo, mene je strah....

Image

Osmijeh joj je u svakom slucaju ljepsi od pojedinih uvazenih clanica SDP-a koje u alkoholiziranom stanju snimaju kucne uradke.
Je, za gerontofile sa edipovim kompleksom je ljepsi. Lice kao knedla, obrve nacrtane surmom, a bijes i zloba u osmijehu.
Evo jedno slicnog:

Image
uvjek dobar gost

#509 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Citat : Za tvoju informaciju Reis dr.sci. Mustafa Ceric nije nikome reklama, i malo je reci da je ruzno i nedostojno bilo koga nacin na koji se banda na celu sa Bakirom i dvojicom propalih novinara obruslila na njega.
Najveci je problem sto tornjevi nisu Lagumdžijini i sto nije uspio opljačkati sve što je naumio za vrijeme Alijanse a sto nije poznato vecini obicnih smrtnika.
Bosnjaci su krivci zato sto i dalje opstaju u BIH, pa su usljed toga i slijepi i zaludjeni.

Ne spomenu da je Branković doktor...

najveći je problem što se Vi majko i Vama slični služite retorikom kojom su se služili barjaktari onih koji su u crno zavili ovu zemlju i njene građane, Bošnjaci opstaju u BiH, ja bih da se ponovim... oveo bih tebe Dinu111 i sve ostele koje misle da je Fatmir Alispahić publicista i novinar a ne šovinista i demagog... na teren pa da vidiš kako preživljavaju oni u čije ima kao rade likovi poput građanina Cerića, Arzije M a za sopstveni račun, pa da vidiš kako žive povratnici i kako žive ljudi u manjim sredinama...

Nemoj se koristiti demagogijom, nemoj biti tako rigidna i prije no postiraš post barem razmisli o njemu.... sa ovakvom politikom lidera i kvazi vertikala jednog naroda (u ovom slučaju Bošnjačkog) neće biti još dugo BiH a samim tim ni Bošnjaka u njoj....
Ja se ne bojim već znam, da Vas izdaje ton i retorika, maznula Vas je panika... jer dani Vaše Razvojne banke su još malo pa iza nas.... ja Vas samo mogu zamoliti da se okanete djece, da pustite malu raju na miru, obrazujte sebe u svakom pogledu jer ... nikad nije kasno !
mIRCerka

#510 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mIRCerka »

jedna mama wrote:

Tajo, mene je strah....

Image

I tu dojdosmo opet do SDP.
Aferim jedna mama.
safran

#511 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by safran »

jedna mama wrote:
Nemoj tako mirci, vidis kako je tebi povezano odgovorila. Vjerujem da je u stanju odgovoriti na tako jednostavno pitanje.

Mislim da nicim nisam uvrijedila gospodu Mahmutovic. Ako jesam molim jednu mamu da mi citatom ukaze na tacno na mjesto u tekstu koji sam napisala a koji ne iznosi cinjenicno stanje vec vrijeda gospodu Mahmutovic.

Dakle, opet za jednu mamu Da li mislite da je vjeronauk za djecu bitniji od zdrave ishrane i sna?
safran

#512 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by safran »

jedna mama wrote:
Evo na primjer, molila bih vas da mi istaknete segmente u kojima kultura dijaloga roditelja djece iz Leptirica nije na adekvatnom nivou (samo citat, molim vas).

Facebook je smijesan argument! Da li vam je poznat njegov nivo kontrole protoka informacija?
Blue room

#513 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Blue room »

Ja sam potpuno sokiran sa izjavama pojedinih forumasa. Ovo je ljudi fasizam ! Djeci se ispiru mozgovi ! Imam malo dijete koje nije jos stasalo za vrtica ali kada ovo procitam ako ostanem ovdje pa makar i gladovao moje ce dijete ici u privatni vrtic gdje mu se lobotomojom nece oduzeti pravo na multikulturalno naslijedje. Ja bih licno bio sretan da moja kci odrasta sa tamnoputim ili kosokim djetetom , da upoznaje razlicite kulture i naslijedja . Tako bi bila bogatija . Da zasto se vjeronaok djeci ne predaje kao nauka o kulturama i tradicijama? Zasto se ne slave vjerski praznici kroz predstave i igrokaze koje bi edukativno djelovali na svu djecu? Fakat sta je lose u jelki , Djeda Mrazu ? Strava - mi smo izabrali da se koljemo i ubijamo devedesetih, DUZNI SMO DJECI PRUZITI SANSU DA ZIVE U MIRU I DIJALOGU!

P.S Cuo sam da je vrtic zene Danisa Tanovica odlican, rade po Montisori programu . Cupajte djecu ako ikako mozete!
jedna mama

#514 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

uvjek dobar gost wrote:Citat : Za tvoju informaciju Reis dr.sci. Mustafa Ceric nije nikome reklama, i malo je reci da je ruzno i nedostojno bilo koga nacin na koji se banda na celu sa Bakirom i dvojicom propalih novinara obruslila na njega.

najveći je problem što se Vi majko i Vama slični služite retorikom kojom su se služili barjaktari onih koji su u crno zavili ovu zemlju i njene građane, Bošnjaci opstaju u BiH, ja bih da se ponovim... oveo bih tebe Dinu111 i sve ostele koje misle da je Fatmir Alispahić publicista i novinar a ne šovinista i demagog... na teren pa da vidiš kako preživljavaju oni u čije ima kao rade likovi poput građanina Cerića, Arzije M a za sopstveni račun, pa da vidiš kako žive povratnici i kako žive ljudi u manjim sredinama...

Nemoj se koristiti demagogijom, nemoj biti tako rigidna i prije no postiraš post barem razmisli o njemu.... sa ovakvom politikom lidera i kvazi vertikala jednog naroda (u ovom slučaju Bošnjačkog) neće biti još dugo BiH a samim tim ni Bošnjaka u njoj....
Ja se ne bojim već znam, da Vas izdaje ton i retorika, maznula Vas je panika... jer dani Vaše Razvojne banke su još malo pa iza nas.... ja Vas samo mogu zamoliti da se okanete djece, da pustite malu raju na miru, obrazujte sebe u svakom pogledu jer ... nikad nije kasno !
Doktor je i gradonacelnik, na istom fakultetu i na istom odsjeku, pa njega ne spominjete
Fatmir je u svakom slucaju manji sovinista od Bakira i dvojice Senada i smeta vam sto jedini ima petlju da govori naglas. Ni Alijansa nije nista uradila da popravi stanje povratnika, osim ako u to ne racunate pljacku sa CIPSOM i pokusaj pljacke BH Telecoma za vrijeme Lagumdzijinih kadrova.
Obzirom d aste takvi borci za dobrobit djece i povratnika otidjite do Lukavice i posjetite tamnosnju srednju skolu kakvu nije imala ni juznoafricka republika u najbolja vremena rasizma.To vam je jedinstvena prilika da pokrenete nesto u RS, ali vama to ocito nije cilj.
Malu raju bi valjda trebala pustiti da ih educiraju pojedini novinari lopovi, narkomani i reketasi koji stoje iza grupe roditelja.Znamo im svi imena, bez obzira kavim nagradama se okitili i dalje ce ostati to sto jesu.
nosara

#515 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

jedna mama wrote:
uvjek dobar gost wrote:Citat : Za tvoju informaciju Reis dr.sci. Mustafa Ceric nije nikome reklama, i malo je reci da je ruzno i nedostojno bilo koga nacin na koji se banda na celu sa Bakirom i dvojicom propalih novinara obruslila na njega.

Doktor je i gradonacelnik, na istom fakultetu i na istom odsjeku, pa njega ne spominjete
Fatmir je u svakom slucaju manji sovinista od Bakira i dvojice Senada i smeta vam sto jedini ima petlju da govori naglas. Ni Alijansa nije nista uradila da popravi stanje povratnika, osim ako u to ne racunate pljacku sa CIPSOM i pokusaj pljacke BH Telecoma za vrijeme Lagumdzijinih kadrova.
Obzirom d aste takvi borci za dobrobit djece i povratnika otidjite do Lukavice i posjetite tamnosnju srednju skolu kakvu nije imala ni juznoafricka republika u najbolja vremena rasizma.To vam je jedinstvena prilika da pokrenete nesto u RS, ali vama to ocito nije cilj.
Malu raju bi valjda trebala pustiti da ih educiraju pojedini novinari lopovi, narkomani i reketasi koji stoje iza grupe roditelja.Znamo im svi imena, bez obzira kavim nagradama se okitili i dalje ce ostati to sto jesu.
Nek' su oni nama zivi i zdravi... :D Svjetlo u mraku... :D
seln

#516 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by seln »

jedna mama wrote:

Ah, masallah, jet pala u vatru....
kjafiri udarili na osnovne postulate njene egzistencije.
bogumil-8

#517 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bogumil-8 »

jedna mama wrote:
Za tvoju informaciju Reis dr.sci. Mustafa Ceric nije nikome reklama, i malo je reci da je ruzno i nedostojno bilo koga nacin na koji se banda na celu sa Bakirom i dvojicom propalih novinara obruslila na njega.
Zar kvalitet ovog posta ne zaslužuje nekoliko dana boravka na Zlaći (Zlaća - izletničko mjesto kod Banovića)?!
Izbjegavajte odgovore ( u ovoj temi ) na ovakve provokacije! Previše je nisko, ružno i odurno.
uvjek dobar gost

#518 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

jedna mama wrote:

Fatmir je manji šovinista od Bakira..... ovaj dio rečenice meni govori sve o Vama majko... najbolje je uporno skretati sa teme, palamuditi u prazno, koristiti se retorikom onih sa kojim se ja ne bih želio porediti. Osnovna škola u Lukavici... pa znaš li ti uopšte šta navodiš kao fol relevantne primjere, znaš li ti za šta su se borili lukavičani, šta su nam svima rekli nekad 92-ge...'? Sa druge strane znaš li zašta smo se mi borili, znaš li u ime čega smo stali na linije odbrane Srajeva ali ne samo tog grada !
Što se tiče lopova, reketaša, narkomana, lažova.... meni se u prvi mah učini da govorite o ekipi koja u stvari stoji iza uvođenja vjeronauke u obdaništa, ali Vi ..... opet lupetate.. Imena.. tako su neki navodili moje ime kada smo protestvovali po ulicama Sarajeva misleći da će udarom na pojedinca diskreditovati ideju, no nije im uspjelo ... tako da mislim da ni sada neće uspjeti... jer roditelji imaju pravo da brinu za svoju djecu, a sistem ovakav nakaradan nema pravo da vrši "lobotomiju" nad malom rajom.

Molim te da mi navedeš konkretne pomake koji su se desili u našem društvu jer je vjeronauka nametnuta u sistemu javnog obrazovanja... samim tim i u obdaništima !(jeli smanjena delikvencija, šta se dešava sa sistemom vrijednosti, koliko ima danas više poštovanja prema starijima nego prije koju godinu, jesmo li moralniji nego prije određenog vremena...)

Što se tiče PC-a ja te mogu povesti na teren kad krenem i da ti recimo pokažem neke istina male pomake, ali ipak pomake... također mogu ti pokazati na nekim primjerima da ova naša sredina poprima obrise rigidnosti malih sredina u PC-u i molim te da prvo pogledaš sredinu u kojoj živiš da potražiš u njoj sve ono što se može nazvati nacionalizmom... jer upravo ukazivanje uvijek na krivce na drugoj strani jeste pokazatelj našeg sljepila i pokazatelj da smo popušili foru !

Ima onaj skeč od nadrealista kad je Đuro robod CK2.. i on je tada dobro poentirao kad je riječ o nacionalizmu...

A za kraj mogu ti reći da nema većeg trovača i ložača od Alispahić Fatmira.. ja sam za njega produkt "mraka" odnosno miješanog braka, meni to sve govori o njemu i njegovoj retorici... liči mi na predtsvnika KKK klana.. samo mu fali kukulja...

Živili Vi meni majko...
Mama dvoje djece

#519 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Mama dvoje djece »

Draga moja Jedna mama,

Ja tebi sve fino pokušavam objasniti ali to kod tebe ne ide. Pa bila si već jednom izbačena sa ovog foruma zbog vrijeđanja i opet nas vrijeđaš.
Mene koja sam u toj famoznoj grupi roditelja i koja se zalažem za zakonitost i bolje uslove za svoje dijete u predškolskoj ustanovi.

Vrijeđaš me jer sam Bošnjakinja kao i ti ali ne režem vene na Fatmira i ostale gluposti koje spominješ, ne zatvaram oči pred kriminalom naših političara kao ti, i ne dijelim političare po strankama već po lopovluku (i jadnom Tihiću će uskoro doći glave lopovi oko njega).

Vrijeđaš me jer imam dijete u osnovnoj školi koje ide na vjeronauk ali po slobodnoj njegovoj volji jer je dovoljno star da razmišlja i odlučuje o tome.
Ali dijete u JU Djeca Sarajeva treba da dobije puno više od vjeronauka kojeg usput budi rečeno doživljava jednako kao i crtani film o Ninja kornjačama.

I konačno, ne volim da se niko vrijeđa po izgledu i porodičnim stvarima, tu se slažem da direktoricu Arziju ne treba napadati, ali njenu bahatost, apsolutizam i bezobrazluk u ophođenju treba, i to što više. Ipak je ona plaćom na budžetu i treba da osjeća i preuzme odgovornost pred građanima koji pune budžet (sad mi je baš nešto drago što me privatnik maltretira na poslu, samo da se ne krijem iza budžetske plaće i onda udaram na forumu na druge roditelje koji imaju zamjereke na rad JU Djeca Sarajeva).
Ako nikad nisi osjetila tu bahatost i apsolutizam od strane direktorice javi da ti pošaljemo par njenih dopisa da pročitaš.
I usput direktorica još ne dozvoljava da se koristi Oglasna ploča u vrtićima da naš predstavnik u Vijeću može ostaviti svoje podatke i obavještavati nas ostale o radu Vijeća. To jednostavno nije normalna situacija.
zlatiborka

#520 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zlatiborka »

Izgleda da ce se povecati cijena boravka od 140 KM na 210 KM. Kanton hoce da ukine subvenciju od 70 KM po djetetu, sto naravno Keso nece da prizna.

O najavama poskupljenja boravka djece u vrtićima

Piše: J. MILANOVIĆ
13/03/09

Roditelji spremni za uzbunu
Umjesto 140 maraka mjesečno, moraćemo izdvajati 70 KM više, kažu roditelji • Nema govora o tome, poručuje ministar Kešo

Vijeće roditelja čija djeca borave u vrtićima JU Djeca Sarajeva konstituisano je prije dva dana, a za predsjednika je izabran Adnan Drnda, čije je dijete upisano u obdanište Skenderija. Nakon bure stvorene nezakonitim izborom članova Upravnog odbora Vijeća roditelja, koje je najprije izabrala sama direktorica JU Djeca Sarajeva Arzija Mahmutović, postavljajući na ta mjesta samo one podobne, te žalbi roditelja resornom ministarstvu, tek 10. marta roditelji su sami, kako nalaže i zakon, izabrali svoje predstavnike.

- Novi sastanak sazvan je za 15 dana, na koji smo pozvali i direktoricu i ministra Safeta Kešu kako bi se očitovali o nezakonitom raspisivanju konkursa. Pored ove, druga tačka dnevnog reda odnosiće se na finansijski izvještaj JU Djeca Sarajeva, te najavljeno poskupljenje boravka u vrtićima. Nije riječ o poskupljenju, već ukidanju subvencija Ministarstva kako bi se nadomjestile pare koje im nedostaju u budžetu, kazao nam je jučer jedan od roditelja iz Vijeća.

Dakle, cijena koju su dosad roditelji mjesečno plaćali za boravak djece u vrtiću (140 maraka) biće uvećana za 70 KM jer Ministarstvo, kako su nam rekli roditelji, sufinasiranje u ovom iznosu za svako dijete, ove godine uopšte nije predvidjelo u budžetu Kantona.

Ministar Kešo tvrdi drugačije, te ističe kako je nacrtom budžeta za JU Djeca Sarajeva prošlogodišnji iznos od 1.600.000 KM uvećan za 400 hiljada KM.

- Nema govora o prekidu sufinansiranja boravka djece u obdaništima. Bilo bi dobro da se i Vijeće roditelja zauzme do usvajanja budžeta, te da zajedno osiguramo dodatni novac kako uopšte ne bi došli u situaciju da mijenjamo cijene boravka, kaže ministar Kešo.

Prema ministrovim riječima, njegov prijedlog je bio da se za vrtiće izdvoji 3,2 miliona maraka, ali to nije odobrila Vlada Kantona.

- Rado ću se odazvati sastanku sa roditeljima, a bićemo sretni ako kroz javnu raspravu uspijemo namaći toliko novca da cijene boravka ostanu iste, dodaje Kešo.

Skinuta obavijest

Na ulazu u vrtić Dječiji grad, koji je smješten na Trgu Barcelone, dvoje roditelja, čije troje djece borave u ovoj ustanovi, postavili su obavještenje kako će u slučaju poskupljenja boravka, koji neće moći platiti, organizovati proteste, ali je list preko noći nestao sa stakla do ulaznih vrata.

Oslobodjenje
rusmir.ba

#521 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by rusmir.ba »

Mozda vam fali ovo dole. Vidim da ovdje ima dosta clanova Vijeca pa bi bilo dobro da barem napisu koji Vrtic predstavljaju.

Vijeće roditelja JU Djeca Sarajeva

Pričanje na svoju ruku

U tekstu "Roditelji spremni na uzbunu" objavljenog u petak na našim stranama, navedene su izjave jednog od roditelja koji je govorio o dešavanjima na sastanku Vijeća roditelja JU Djeca Sarajeva i njegovim aktivnostima, odnosno aktuelnom pitanju finansiranja boravka djece u vrtićima. S obzirom da je od 10. marta Vijeće roditelja konstituirano u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima JU Djeca Sarajeva, da ima poslovnik o radu, predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća, ovim putem Vijeće poručuje da je taj roditelj govorio samo u svoje ime.

"Vijeće roditelja nije ovlastilo bilo kojeg roditelja, niti svog člana, da nakon sastanka iznosi u javnost bilo kakve stavove u vezi sa našim aktivnostima te samim tim ni da iznosi ono što je najavljeno za raspravu na narednoj sjednici, a tiče se trenutnih aktivnosti Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona", navodi se u saopštenju Vijeća roditelja JU Djeca Sarajeva.

U Vijeću nisu porekli da su informacije objavljene u Oslobođenju istinite, već zahtjevaju da roditelji u pojedinačnim istupima navedu svoje ime, te da se ne predstavljaju kao članovi Vijeća.
amles

#522 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amles »

Pozdrav svima :)
Novi sam član, pa ne znam da li je ono što želim napisati baš za ovu temu, ali ...
Moja djevojčica ide već treću godinu u vrtić JU Djeca Sarajeva. Bilo je svega, naravno.
Probelm koji želim istaći je higijena u vrtićima - moja djevojčica već treći put
u pola godina ima vaške. Prvi put je to bilo u novembru, drugi put
početkom decembra i danas djetetu nađem gnjide. Kada je dobila drugi put,
upozorila sam odgajateljice, zvala direkciju, razgovarala sa ženom
u Epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Vrazovoj. Tamo su mi potvrdili
da je vrtić očišćen, dezinficiran ... dva puta sam kompletan stan očistila,
sve oprala što se moglo oprati, otkuhala i kako to već sve ide. Od tada
sam skoro svaki dan djetetu pregledavala kosu, češljala je gustim češljem...
I, evo opet ... pa, stvarno!??? Naravno, odmah sam djevojčici namazala
kosu lavandinim uljem, jer ulje začepi dišne puteve i vaški i gnjida i tako
uginu. Terapija se nastavlja sutra, šamponom, pa uljem, itd.
Ujutro ću otići u vrtić ... i šta? Da dignem frku!? Da budem nepristojna!???
Kad su se u novembru pojavile vaške, samo je nekolicina roditelja
upozorena, ostali nisu imali pojma, a bila je ustvari epidemija vaški u SA.
Prethodno je u oktobru bilo isto stanje u Banja Luci. Ali, niko nije javno
govorio o tome. Ili ja nisam upratila!? Moja djevojčica treba u taj vrtić ići još 3-4
mjeseca, jer polazi u školu.
Htjela sam ovim upozoriti roditelje koji možda ni ne znaju za ovaj problem,
htjela sam reći da je stvarno potreban maksimalan nadzor nad djetetom
u smislu higijene, pregleda kose, polnih organa /jer bilo je i takvih
infekcija, kako sam čula od nekih mama, od streptokoka fekalis.../,
pregleda tijela zbog mogućih osipa, rana, modrica, itd ...
I razgovor s djetetom, obavezno.
valterbranisarajevo

#523 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Pametna odluka vlasti jedne sekularne države. Prakticiranje vjere u vjerskim institucijama, koje su za to i namjenjene..

Osnovcima ukinuta vjeronauka

Ustavni sud Makedonije ukinuo je član 26. Zakona o osnovnom obrazovanju kojim je bilo omogućeno organizovanje vjerske nastave za osnovce.
Sud smatra da je svim građanima zagarantovano pravo na vjeroispovjest, ali da niko nema prava da utiče na njih da li će vjeorvati ili ne, i kako će iskazivati svoja vjerska osjećanja, izjavio je portparol Ustavnog suda Makedonije Jugoslav Milenković.
“Vjerskim zajednicama omogućeno je da slobodno organizuju vjerske škole, ali to podrazumijeva da to bude van državnih-obrazovnih ustanova”, dodao je Milenković.

Oslobođenje 17.4.2009.
jedna mama

#524 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

valterbranisarajevo wrote:Pametna odluka vlasti jedne sekularne države. Prakticiranje vjere u vjerskim institucijama, koje su za to i namjenjene..

Ustavni sud Makedonije ukinuo je član 26. Zakona o osnovnom obrazovanju kojim je bilo omogućeno organizovanje vjerske nastave za osnovce.
Sud smatra da je svim građanima zagarantovano pravo na vjeroispovjest, ali da niko nema prava da utiče na njih da li će vjeorvati ili ne, i kako će iskazivati svoja vjerska osjećanja, izjavio je portparol Ustavnog suda Makedonije Jugoslav Milenković.“Vjerskim zajednicama omogućeno je da slobodno organizuju vjerske škole, ali to podrazumijeva da to bude van državnih-obrazovnih ustanova”, dodao je Milenković.

Oslobođenje 17.4.2009.
Jugoslav u Makedoniji govori o vjerskim slobodama
:D :D
mIRCerka

#525 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mIRCerka »

jedna mama wrote:
valterbranisarajevo wrote:Pametna odluka vlasti jedne sekularne države. Prakticiranje vjere u vjerskim institucijama, koje su za to i namjenjene..

Sud smatra da je svim građanima zagarantovano pravo na vjeroispovjest, ali da niko nema prava da utiče na njih da li će vjeorvati ili ne, i kako će iskazivati svoja vjerska osjećanja, izjavio je portparol Ustavnog suda Makedonije Jugoslav Milenković.“Vjerskim zajednicama omogućeno je da slobodno organizuju vjerske škole, ali to podrazumijeva da to bude van državnih-obrazovnih ustanova”, dodao je Milenković.

Oslobođenje 17.4.2009.
Jugoslav u Makedoniji govori o vjerskim slobodama
:D :D
Koji si ti nacionalista, pa ti to i ne krijes...
Post Reply