VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
- zgiba
#501 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Kaze Zakon o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti, kazna od 100 KM do 2.000 KM
-
nikimostar
#502 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
niko nikada nije tu kaznu dobio
-
Ekosvi
#503 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Bolje platiti kaznu nego eksperimentisati sa vakcinama o kojima nista ne znamo, a djeca su nasa a ne njihova... Boli njih briga ako nesto krene po zlu.... Samo upisu u statistiku i to je to. Da dusu ne grijesim, ima i normalnih doktora pa ukazu na rizike.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#504 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
nijemci sve prate
joj da oce malo europska politika jednu godinu skrenuti u paranoju
pa da vam za djecju ekskurziju trazi i da su na vrijeme vakcinisana
pa kad ne mognete nigdje bez vakcine
ni u trst ni istambul
joj da oce malo europska politika jednu godinu skrenuti u paranoju
pa da vam za djecju ekskurziju trazi i da su na vrijeme vakcinisana
pa kad ne mognete nigdje bez vakcine
ni u trst ni istambul
-
sizifinho
#505 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ma zabranit ovakvim individuama da imaju potomke uopste...
- MyTao
#506 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
jalijas74 wrote:Ko kaze da se djeca moraju vakcinisati ?
Mi nismo vakcinicali djete i necemo, potpisali smo papir i ako treba "gonicemo" se sa drzavom. Mi vakcini dajemo NE i to je nasa odluka.
Svasta...
- Truba
#507 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
prijatelj iz škole dok je imao sve 5
ja jedva naguram na 4.5
10 godina studirao medicinu
sad specijalizacija
ma nema... od 1999 je uvijek uz medicinsku knjigu...
doživotno učenje je medicina... stalno neki seminari usavršavanja čitanja praćenje...
kaže samo dva savjeta... da nije vruće i da nije bolesna beba... eto tako ti i kažu sestre kad se naručuješ...
i on tako dijete svoje
šta mi je sve pričao dok je radio u sarajevu...
kako roditelji upropaste život djetetu... vodaju ga vračarama i bababa i nadriljekarima ( npr. uvučena jaja dječaku, iskrivljena kičma i tako to) i kad je kasno dođu doktoru i psuju kako doktori nemaju pojma niti mogu pomoći
ja jedva naguram na 4.5
10 godina studirao medicinu
sad specijalizacija
ma nema... od 1999 je uvijek uz medicinsku knjigu...
doživotno učenje je medicina... stalno neki seminari usavršavanja čitanja praćenje...
kaže samo dva savjeta... da nije vruće i da nije bolesna beba... eto tako ti i kažu sestre kad se naručuješ...
i on tako dijete svoje
šta mi je sve pričao dok je radio u sarajevu...
kako roditelji upropaste život djetetu... vodaju ga vračarama i bababa i nadriljekarima ( npr. uvučena jaja dječaku, iskrivljena kičma i tako to) i kad je kasno dođu doktoru i psuju kako doktori nemaju pojma niti mogu pomoći
- Bloo
- Globalna šefica
#508 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Jedna riječ i samo jedna RIJEČ
POLIO
POLIO
- AleksoMKD
#509 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Bloo wrote:Jedna riječ i samo jedna RIJEČ
POLIO

Barem nisu dobili autizam od vakcine.
- Bloo
- Globalna šefica
#510 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
idemo prostom matematikom
koliko ljudi iz svoje generacije, a ako prođemo od pretpostavke da se komplet naša generacija vakcinisala, je umrla od vakcine ili dobila autizam?
meni se čini da je osnovni problem sa anti-vaxxerima je to što ne razumije princip na kojem vakcina djeluje
koliko ljudi iz svoje generacije, a ako prođemo od pretpostavke da se komplet naša generacija vakcinisala, je umrla od vakcine ili dobila autizam?
meni se čini da je osnovni problem sa anti-vaxxerima je to što ne razumije princip na kojem vakcina djeluje
- Michun
#511 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
autizam i vakcina stvarno nema veze...malo dublje ucenje, citanje.AleksoMKD wrote:Bloo wrote:Jedna riječ i samo jedna RIJEČ
POLIO
Barem nisu dobili autizam od vakcine.
- AleksoMKD
#512 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Znam da nema veze ali to je jedan od "argumenata" anti-vaxera.Michun wrote: autizam i vakcina stvarno nema veze...malo dublje ucenje, citanje.
- Michun
#513 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
aaaa, ovo je sarkazam biJOAleksoMKD wrote:Znam da nema veze ali to je jedan od "argumenata" anti-vaxera.Michun wrote: autizam i vakcina stvarno nema veze...malo dublje ucenje, citanje.
- AleksoMKD
#514 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Zato sam i tu sliku postavio sa jadnicima kako su "srecni"Michun wrote:aaaa, ovo je sarkazam biJOAleksoMKD wrote:Znam da nema veze ali to je jedan od "argumenata" anti-vaxera.Michun wrote: autizam i vakcina stvarno nema veze...malo dublje ucenje, citanje.
-
upsy_daisy
#515 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ko da gledam da od vas 10-oro aktivnih zagovornika vakcine nemate djecu 
-
duboka_misao
#516 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ako nemas djecu, nemas ni pravo na misljenje ? makes sense..
- Truba
#517 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
a ako imaš onda možeš od njih praviti nagazne mine za bolesti
- Bloo
- Globalna šefica
#518 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Samo ljudi koji su izbacili nešto iz svoje rodnice imaju pravo na mišljenje o djeci
ostali ne, pa makar bili i pedijatri i liječnici ili med. sestre
njet
ostali ne, pa makar bili i pedijatri i liječnici ili med. sestre
njet
-
The Realist
#519 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
A ja kao što gledam od vas koji ste protiv vakcinacije skoro nijedno (mada sam vjerovatno blag) nema nikakvo adekvatno obrazovanje kada su medicina/farmacija u pitanju, a neki (što smo mogli i vidjeti ovdje) nemaju osnovnog znanja kada je imuni sistem u pitanju.upsy_daisy wrote:ko da gledam da od vas 10-oro aktivnih zagovornika vakcine nemate djecu
-
upsy_daisy
#520 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ne nego...ljudi koji imaju djecu BOLJE shvataju neke stvari, ili makar eto bolje se razumiju međusobno (ili bi bar trebali) a ova nazovi diskusija na ovoj temi je daleko od tog štiha.
zato rekoh-kada budete imali djecu pričajte nešto, do tada jezik za zube, samo se provaljujete.
zato rekoh-kada budete imali djecu pričajte nešto, do tada jezik za zube, samo se provaljujete.
-
upsy_daisy
#521 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ah gospodin DR.The Realist wrote:A ja kao što gledam od vas koji ste protiv vakcinacije skoro nijedno (mada sam vjerovatno blag) nema nikakvo adekvatno obrazovanje kada su medicina/farmacija u pitanju, a neki (što smo mogli i vidjeti ovdje) nemaju osnovnog znanja kada je imuni sistem u pitanju.upsy_daisy wrote:ko da gledam da od vas 10-oro aktivnih zagovornika vakcine nemate djecu
nije svačije da kroz selo pjeva, tako isto nije svačije da postane doktor, ti si živi primjer
-
duboka_misao
#522 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
jarane ja imam dvoje i opet te ne kontam.upsy_daisy wrote:ne nego...ljudi koji imaju djecu BOLJE shvataju neke stvari, ili makar eto bolje se razumiju međusobno (ili bi bar trebali) a ova nazovi diskusija na ovoj temi je daleko od tog štiha.
-
upsy_daisy
#523 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
pa dobro ima izuzetaka i među roditeljima..... koji ne kontajuduboka_misao wrote:jarane ja imam dvoje i opet te ne kontam.upsy_daisy wrote:ne nego...ljudi koji imaju djecu BOLJE shvataju neke stvari, ili makar eto bolje se razumiju međusobno (ili bi bar trebali) a ova nazovi diskusija na ovoj temi je daleko od tog štiha.
- Bloo
- Globalna šefica
#524 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ergo ljudi koji imaju djecu BOLJE razumiju način na koji funkcionišu vakcine, imuni sistem, bakterije, virusi?upsy_daisy wrote:ne nego...ljudi koji imaju djecu BOLJE shvataju neke stvari, ili makar eto bolje se razumiju međusobno (ili bi bar trebali) a ova nazovi diskusija na ovoj temi je daleko od tog štiha.
-
duboka_misao
#525 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
na zalost ima, i zbog toga imamo povratak bolesti za koje se mislilo da su iskorjenjene. lako je tudjim gloginje mlatiti dok ti djete ne oboli od velikog kaslja npr, pa bi ruku sebi odsjekao samo da prestane kasljati na pola sata.