Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vjesticanametli

#501 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vjesticanametli »

vratnik wrote:
babilon wrote:@Amrica, vise vjerujem hodzi nego bilo kome drugome.
nema problema. Ja sam hodza, ubij se. Sad.
ĐŽ :oops:
Epitop

#502 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Epitop »

kontaki wrote:Ja mislim da je ocigledno da je na onoj slici cetnicka grijalica...Garant...Cetnicko mogu prepoznati i kad je onako losa rezolucija...Ne mogu me prevariti! :lol:

Takodje predlazem da nase plemenite, pravedne, i prije svega zelene grijalice uputimo ka njihovim crkvama!
Razmisli da nije posebno smješno što je džamija izgorila bilo da je u pitanju grijalica ili nešto drugo.
Air Ramiz

#503 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

kockica_kockica wrote:
kontaki wrote:Ja mislim da je ocigledno da je na onoj slici cetnicka grijalica...Garant...Cetnicko mogu prepoznati i kad je onako losa rezolucija...Ne mogu me prevariti! :lol:

Takodje predlazem da nase plemenite, pravedne, i prije svega zelene grijalice uputimo ka njihovim crkvama!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mislim da samo pravo bezobrazan covjek moze ismijavat paljenje necijeg vjerskog objekta na njegov sveti dan...a s druge strane vi fakat nemate povoda da ismijavate paljevinu dzamije, jer je od istih ljudi sruseno hiljadu dzamija u ratu, i to sve zelenim grijalicama :-)
vratnik

#504 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

hihihihahaha bling bling. (ovo ja umjesto smajlija, vidim da je to cool)

Ramize, ne provaljuj se. Cinjenica: Imam prvo pricao da nema grijalica, te da ima ali da nisu bile ukljucene (ma ja, sasvim je nelogicno da se grijalice upale pred bajram namaz zimi.. :zzzz: ) .
Cinjenica, slike. Naravno, kao sto si ti to mudro skontao, moguce je doci do podataka da li su grijalice gorile citavu noc, ili ne. (ako nista, to ce oni koji naplacuju struju znati). Stochar (a i ja kao njegov advokat) isto mislimo da je velika vjerovatnoca da je neko pozar postavio (malo smo zli), ali necemo da palimo nikoga, ni na forumu, ni u zivotu, bez dokaza. Sve sto smo dosad vidjeli /culi jos uvijek nije dovoljno da se tu ima konacan stav. Jedna stvar je sigurna: na ovom forumu ima likova koji nisu nista drukciji od cetnika. Ili su cetnici. Ali nije u redu ovu osjetljivu temu (da, tema je pravo osjetljiva) puhati bez dokaza. Pametnom dosta. A ti sad nastavi..
kockica_kockica

#505 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by kockica_kockica »

Air Ramiz wrote:
kockica_kockica wrote:

Mislim da samo pravo bezobrazan covjek moze ismijavat paljenje necijeg vjerskog objekta na njegov sveti dan...a s druge strane vi fakat nemate povoda da ismijavate paljevinu dzamije, jer je od istih ljudi sruseno hiljadu dzamija u ratu, i to sve zelenim grijalicama :-)

Ramize najdrazi Trolu moj, ja sam vec napisala svoje misljenje o svemu ovome, i da si imas imalo mozga kao sto nemas otisao bi na prijasnje stranice i pogledao sta sam napisala, a nebi me tu bezobrazno napadao bez razloga...
Air Ramiz

#506 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

vratnik wrote:hihihihahaha bling bling. (ovo ja umjesto smajlija, vidim da je to cool)

Ramize, ne provaljuj se. Cinjenica: Imam prvo pricao da nema grijalica, te da ima ali da nisu bile ukljucene (ma ja, sasvim je nelogicno da se grijalice upale pred bajram namaz zimi.. :zzzz: ) .
Cinjenica, slike. Naravno, kao sto si ti to mudro skontao, moguce je doci do podataka da li su grijalice gorile citavu noc, ili ne. (ako nista, to ce oni koji naplacuju struju znati). Stochar (a i ja kao njegov advokat) isto mislimo da je velika vjerovatnoca da je neko pozar postavio (malo smo zli), ali necemo da palimo nikoga, ni na forumu, ni u zivotu, bez dokaza. Sve sto smo dosad vidjeli /culi jos uvijek nije dovoljno da se tu ima konacan stav. Jedna stvar je sigurna: na ovom forumu ima likova koji nisu nista drukciji od cetnika. Ili su cetnici. Ali nije u redu ovu osjetljivu temu (da, tema je pravo osjetljiva) puhati bez dokaza. Pametnom dosta. A ti sad nastavi..
Koliko je ljudi osudjeno za rusenje neke od hiljadu dzamija?
Hajvan

#507 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Hajvan »

nista ja vise "ne razumijem", nista "ne kontam".
A gdje sam ja?
NE :sax:
VOLIM :bih:
Maraschino

#508 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Maraschino »

vratnik wrote:hihihihahaha bling bling. (ovo ja umjesto smajlija, vidim da je to cool)

a nije u redu ni plaho braniti, u svakom slucaju neko ce se stidjeti :( tragedija je tragedija bez obzira na uzroke

p. s. ove grijalice ne govore nista, grijalica moze izgorjeti i u plamenu :? a moze biti i uzrok pozara
sve dok svoju rijec ne daju strucnjaci, mi mozemo samo nagadjati

p.s.s ovdje se radi o nesreci ljudi koji su se jedva vratili , uz sve napade ostali, obnovili dzamiju i preko noci ostali bez nje
Air Ramiz

#509 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

kontaki wrote:
Air Ramiz wrote:Vrlo je lako uvrdit da li se grijalica koristila ili ne. Sumnjam da bi imam izgovorio da se grijalica nije koristila bez nekog jakog dokaza. Ono sto je ovdje poenta: mnoge lakovjerne junake poput tebe, montazer Predrag je fino nasukao, tako sto je umontirao snimak grijalice. Mogao je umontirat i snimak kohera, prica bi otisal u smjeru kohera.
Da, vrlo je lako utvrditi da li se grijalica koristila ili ne. To uopste nije problem. Problem je sto ukoliko se to utvrdi, takvi kao ti naravno to nece prihvatati. Vec ce nastaviti sa bljuvanjem mrznje i fasizma (ili barem opravdavanjem istog) jer se eto ukazala dobra prilika.
Takvi kao ja cemo nastavit sa bljuvanjem mrznje tako sto cemo neumorno pozivat na kaznjavanje odgovornih za ranije srusenih 1000 dzamija. Dakle, mi mrzitelji cemo se borit da ratni zlocinci odgovoraju, a vi demokrate i siritelji ljubavi cete nas poducavat manirima dostojanstvenog posmatranja nekaznjavanja hiljada ratnih zlocinaca da nedo bog ne bi nasekirali te ratne zlocince tako sto pozivamo policiju da radi svoj posao.
A sto se tice imama - dragi Ramize, imam nije rekao da se grijalica nije koristila vec da grijalice - nije bilo.

Ah da, i to je podvala...kako smo samo naivni, otkud grijalica u sred decembra u dzamiji??? Zaista nemoguce. Sva sreca pa imamo ramize i imame koji ce da nas osvijeste. A njima treba vjerovati vise nego ikom, k'o sto babilon rece. :-)
kad je imam rekao da grijalice nije bilo?
Air Ramiz

#510 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

kontaki wrote:
Nazalost Ramize ti ocigledno spadas u te kratkovide. I zapitaj se da li postoji razlika izmedju onih koji su porusili hiljade dzamija u ratu, i tebe u ovom trenutku. Emocije su vam iste. S tom razlikom sto trenutno nema ni r od rata pa ti ne mozes krenuti u rusenje crkava. Ali sutra...ko zna, mozda mislis kako ces docekati svojih 5 minuta.
Jel ti Risto Djogo nesto u rodu?
fukara_tz

#511 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by fukara_tz »

FLOCK wrote: ali fazon nije u RS nego u 95% Srba u BIH koji ne razmislja kao ti ;-) i kojih boli briga sta ti mislis i slicni tebi.
Kao sto i tebe boli briga sta misle bivsi pripadnici VRS.
Moguce da u buducnosti i ne bude Ustav BIH kao sto je ovaj sadasnji, ali nikada se Srbin iz RS nece stidjeti sto je bio u VRS-to ti ne trebam objasnjavati,djeca u RS prvo znaju za Republiku Srpsku a tek za BIH, kao sto i ti ucis svoje djete o svom ratu :)
Pa meni je odavno jasno kako razmislja stanovinstvo RS-a cista srpska teritorija namijenjena samo za Srbe. Al ne moze :). Sto se prije pomirite s tim i posvetite progresivnim a ne nazadnim stvarima bice i vama bolje :).

Ponavljam cega se pametan stidi budala se ponosi :)
Air Ramiz

#512 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

kontaki wrote:
Air Ramiz wrote:
kontaki wrote:
Nazalost Ramize ti ocigledno spadas u te kratkovide. I zapitaj se da li postoji razlika izmedju onih koji su porusili hiljade dzamija u ratu, i tebe u ovom trenutku. Emocije su vam iste. S tom razlikom sto trenutno nema ni r od rata pa ti ne mozes krenuti u rusenje crkava. Ali sutra...ko zna, mozda mislis kako ces docekati svojih 5 minuta.
Jel ti Risto Djogo nesto u rodu?
Zasto? Jer ti diram u emocije? Nisam znao da si bio tako blizak sa Ristom...
Bliski smo bili svi mi koji smo zivjeli pod njegovim medijskim granatama, a tvoja retorika me podsjeca na njega pravo. Pazi samo idiotluka: "da li postoji razlika izmedju onih koji su porusili hiljade dzamija u ratu, i tebe u ovom trenutku." To fakat IQ 0 ne bi rekao.
Air Ramiz

#513 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

kontaki wrote:
Air Ramiz wrote: Takvi kao ja cemo nastavit sa bljuvanjem mrznje tako sto cemo neumorno pozivat na kaznjavanje odgovornih za ranije srusenih 1000 dzamija. Dakle, mi mrzitelji cemo se borit da ratni zlocinci odgovoraju, a vi demokrate i siritelji ljubavi cete nas poducavat manirima dostojanstvenog posmatranja nekaznjavanja hiljada ratnih zlocinaca da nedo bog ne bi nasekirali te ratne zlocince tako sto pozivamo policiju da radi svoj posao.
Ne, Ramize. Ne pozivas ti policiju. Vec zelis da TI budes i policajac, i istrazitelj, i sudija, i vatrogasac... a sve s ciljem utvrdjivanja "ocigledne" stvari - pozar su podmetnuli cetnici na sveti dan.

Air Ramiz wrote:kad je imam rekao da grijalice nije bilo?
Juce.
Daj nam snimak od jucer da vidimo imama kako to kaze.
amrica

#514 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

@ramiz

Ovo si ti juce pisao? Ili ti je neko uzeo nick???

Air Ramiz wrote:
zgembo_sa wrote:Samo sto, prema rijecima hodze, u dzamiji uopste nije bilo grijalica...

I naslov bi trebao da glasi Zapaljena dzamija, a ne izgorjela.

Da vidimo samo kakva ce se sve opravdanja naci. Hoce li se dignuti prasina makar priblizno onome kad su dvojica nekulturnih vehabija porazgovarali sa svestenikom? Ipak je strasniji taj razgovor bio od paljevine dzamije. Nisu povratnici ni slucajno ugrozeni. Ne moze bit Bosnjak ugrozen, to je ipak rezervisano za Srbe i Hrvate. Zna se ko moze bit terorista, samo musliman.

Hajde sad zajapureni branioci multikulturalnosti, da vas cujem!
Naslov za onu dvojicu balavaca koji su pozvonili na zupnikova vrata je bio "Vehabije pucale na crkvu", a obratio nam se i Leo Plockinic zabrinut ugrozenoscu Hrvata.Cak je i Mile Stojic u Danima napisao, "nasilni upad vehabija u crkvu". Propaganda moze svasta, od zelenih trotoara napraviti "nesnosljivu sredinu za puk", od zelene bilijarske kugle napad na samobitnost i jednakopravnost i sl. i da naravno ja mrzim neBosnjake jer ismijavam propagandu i pokusavam upozorit na stanje u Hercegovini gdje zoljama gadjaju dzamije malobrojnim povratnicima ili ih pale.
Air Ramiz

#515 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

kontaki wrote: Ne, Ramize. Ne pozivas ti policiju. Vec zelis da TI budes i policajac, i istrazitelj, i sudija, i vatrogasac... a sve s ciljem utvrdjivanja "ocigledne" stvari - pozar su podmetnuli cetnici na sveti dan.
Ma hajde, de nam ti objasni sta mi mislimo...
Air Ramiz

#516 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

amrica wrote:@ramiz

Ovo si ti juce pisao? Ili ti je neko uzeo nick???
Zar te jos fakat boli sto sam greskom pomislio da si iz RS-a?! Drugi put bolje sroci ono sto zelis napisat i nece bit zabune.
rado_vidjen

#517 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by rado_vidjen »

i niko od lokalnih srba da priskoci...da gase dzamiju, zovnu vatrogsce :?
amrica

#518 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

Ne boli mene nista i ja sam dobro napisala nego ti poletio, k'o da nisi imao nikog drugog, pravo za loptom....

zasto juce nisi ragirao kad je zgembo napisao to sto je napisao?
Air Ramiz

#519 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

kontaki wrote: Jel to u dijasporu vijesti sporo stizu??? :lol:

http://www.24sata.com/news/clanak/bih-u ... =main_page
Da i? Gdje je snimak koji to potvrdjuje?

Btw, ti koji si se jucer registrovao, jer si vjerovatno raije bio banovan, malo puno pitas...
vratnik

#520 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

:40 | 08.12.2008. | Piše: Almir Panjeta/HinaDžamija u povratničkom naselju Fazlagića Kula kraj Gacke u istočnoj Hercegovini zapaljena je u noći na ponedjeljak, uoči proslave najvećega muslimanskog blagdana Bajrama. Pretpostavlja se da je zapaljena između tri i četiri sata. Kako nam je kazala Rajna Parežanin, glasnogovornica Centra javne sigurnosti Trebinje, policajci i istražitelji su na terenu i do kraja očevida neće izlaziti s informacijama o požaru.
- Od džamije je ostalo samo zgarište - izjavio je Husein Hodžić, glavni imam islamske zajednice u Trebinju, kojoj pripada i općina Gacko. Hodžić je rekao da su ostatke potpuno spaljene džamije otkrili vjernici koji su u ponedjeljak ujutro stigli do nje na bajramsku molitvu. Imam Hodžić smatra kako nema nikakve dvojbe da je džamija namjerno zapaljena jer u njoj nije bilo nikakve električne naprave koja bi mogla izazvati požar. Izjavio je kako očekuje da policija Republike Srpske provede ozbiljnu istragu i otkrije počinitelje.
Air Ramiz

#521 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

amrica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne boli mene nista i ja sam dobro napisala nego ti poletio, k'o da nisi imao nikog drugog, pravo za loptom....

zasto juce nisi ragirao kad je zgembo napisao to sto je napisao?
A da se malo fokusiras na temu umjesto sto lijeci sujetu?
Air Ramiz

#522 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

vratnik wrote::40 | 08.12.2008. | Piše: Almir Panjeta/HinaDžamija u povratničkom naselju Fazlagića Kula kraj Gacke u istočnoj Hercegovini zapaljena je u noći na ponedjeljak, uoči proslave najvećega muslimanskog blagdana Bajrama. Pretpostavlja se da je zapaljena između tri i četiri sata. Kako nam je kazala Rajna Parežanin, glasnogovornica Centra javne sigurnosti Trebinje, policajci i istražitelji su na terenu i do kraja očevida neće izlaziti s informacijama o požaru.
- Od džamije je ostalo samo zgarište - izjavio je Husein Hodžić, glavni imam islamske zajednice u Trebinju, kojoj pripada i općina Gacko. Hodžić je rekao da su ostatke potpuno spaljene džamije otkrili vjernici koji su u ponedjeljak ujutro stigli do nje na bajramsku molitvu. Imam Hodžić smatra kako nema nikakve dvojbe da je džamija namjerno zapaljena jer u njoj nije bilo nikakve električne naprave koja bi mogla izazvati požar. Izjavio je kako očekuje da policija Republike Srpske provede ozbiljnu istragu i otkrije počinitelje.
Pa to sam i ja rekao. Covjek je fino aludirao da se grijalice nisu koristile, to je uostalom objasnio na BHT-u, jer "elektricne naprave" koje bi mogle izazvati pozar sigurno se koriste. Imam je vjerovatno imao informaciju vise zasto je to izjavio.
Air Ramiz

#523 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

kontaki wrote:
Air Ramiz wrote:
kontaki wrote: Jel to u dijasporu vijesti sporo stizu??? :lol:

http://www.24sata.com/news/clanak/bih-u ... =main_page
Da i? Gdje je snimak koji to potvrdjuje?
:lol: :lol: :lol:
Izvini Ramize, ali ne, nisam ranije bio na forumu.
Ma kako da ne...
amrica

#524 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

Posto ova tema gubi svaki smisao, cak se spustanjem na nivo licnog sukoba i vrijedjanjem potupno odmakla od teme, zelim vam ugodan dan i sve najbolje, a cujemo se kad budu rezultati istrage.

A mozda i prije, mada cisto sumnjam

I naravno, ako se bude skupljala lova - donacije, ja sam se vec izjasnila.

Samo dijaspora suti....
Last edited by amrica on 09/12/2008 15:18, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

#525 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Crvena Tifoza »

amrica wrote:Posto ova tema gubi svaki smisao, cak se spustanjem na nivo licnog sukoba i vrijedjanjem potupno odmakla od teme, zelim vam ugodan dan i sve najbolje, a cujemo se kad budu rezultati istrage.

A mozda i prije, mada cisto sumnjam

I naravno, ako se bude skupljala lova - donacije, ja sam se vec izjasnila.

Samo dijaspora suti....

A nisi upoznata sa cinjenicom da je bas ta "dijaspora" i sagradila tu dzamiju sa svojim donacijama. :roll:
Locked