Još je bolje odmah ga u ulje, biber, sol i plastičnu kutiju sa poklopcem, da "nadolazi".Michun wrote:moze biftek 7-8 dana u frizideru na +7 izdrzati. nista mu nece biti.Alkos wrote:I ja sam isto kao karanana prije radio, uzimao biftek i zamrzavao... Više to ne radim jer mi biftek više nije biftek nakon što ga zamrznem i odmrznem.Pokušam ga onako svježeg iskoristiti u 2-3 dana kroz različite recepte, jedan komad prebacim i famEliji.
U posljednje vrijeme slabije uzimam, samo smo dvoje i zaista nam je previše to sve pojesti za 2-3 dana. Logično je da ga čovjek mora zamrznuti, a ja to izbjegavam. Najbolje bi bilo utaliti se sa još jednim poguzijom, uzeti jedan veći biftek i podijeliti.
samo u celofan providni da ne pokupi mirise i ne usmrdi frizider.
ja sam ostavljala u komori u mesnici 8 dana pa tek onda na BBQ
Najbolji restoran u Sarajevu
-
rekla-kazala
#501 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
-
united bosnae
-
mp3problem
#503 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bon Appetit opet otvorio???
Ja sam nešto propustila - pravo pravo sam voljela to mjesto i jedan dan samo "renovira se" i otada ne radi, info da je ponovo otvorio bi me pravo obradovalo. Još sam nekoliko puta svraćala u prolazu i nije radio...
Konobar uvijek diskretan, fokačo prije klope odličan. Mjesto jeste intimnije, jedina mana je što ne možeš uvijek spontano otići već moraš zvati da provjeriš ima li mjesta, ali to mi je bio jedan od dražih restorana.
Ja sam nešto propustila - pravo pravo sam voljela to mjesto i jedan dan samo "renovira se" i otada ne radi, info da je ponovo otvorio bi me pravo obradovalo. Još sam nekoliko puta svraćala u prolazu i nije radio...
Konobar uvijek diskretan, fokačo prije klope odličan. Mjesto jeste intimnije, jedina mana je što ne možeš uvijek spontano otići već moraš zvati da provjeriš ima li mjesta, ali to mi je bio jedan od dražih restorana.
- Reisova
#504 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
KOS DOMA POLICIJE NA DJIDJIKOVCU -MALA KUHINJA. BIFTEK VAUUUUBHF_Manijak wrote:Jedno naizgled smijesno pitanje.Gdje se u Sarajevu ima pojesti nesto ovako? Filet mignon ili biftek, mislim ako to jeste biftek, a trebalo bi da jeste.
Ono sto sam inace dobivao na tanjiru, daleko je od filet mignona! Tacnije ni blizu, sniclu obicnu ti iznesu.
- DaffyDuck
#505 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
super je i usluga u Maloj Kuhinji! Meni je odlicna klopa i u restoranu u hotelu Central, ako neko hoce mirnije mjesto, bez guzve +bez pusenja- odlicno!
- dust in the wind
#506 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
cudi me da nele nije dospio I na ovu temu 
- Nisrin
#507 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
BARHANA, pizze i kuhano vino- VRH! 
-
iTo
#508 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
pizza sa zoharima jel ?Nisrin wrote:BARHANA, pizze i kuhano vino- VRH!
- Michun
#509 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
znam da je tesko vjerovati...ali gdje god ima hrane ima i zoharaiTo wrote:pizza sa zoharima jel ?Nisrin wrote:BARHANA, pizze i kuhano vino- VRH!
- ultima_palabra
#510 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kakav je onaj kineski u Kranjčevićevoj?
-
iTo
#511 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
tjesi seMichun wrote:znam da je tesko vjerovati...ali gdje god ima hrane ima i zoharaiTo wrote:pizza sa zoharima jel ?Nisrin wrote:BARHANA, pizze i kuhano vino- VRH!
- holowey
#512 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
tjesi se ti da u tvom omiljenom restoranu nema zohara, da uvijek peru ruke i nista ne dizu sa poda...iTo wrote:tjesi seMichun wrote:znam da je tesko vjerovati...ali gdje god ima hrane ima i zoharaiTo wrote:
pizza sa zoharima jel ?
- Nisrin
#513 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
iTo wrote:pizza sa zoharima jel ?Nisrin wrote:BARHANA, pizze i kuhano vino- VRH!
Ne znam, nisam vidjela ni jednog XD
A TO JE ISTINA- gdje god ima hrane ima i zoharam posebno u tim starijim objektima...mozda nema u SCCu...ili Alti, jher su novi trzni centri, ostalo- vjerujem da bude kad je mrak XD
-
Eborg
#514 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Odličan. Nije puno skupo a porcije su pravo velike i ukusne.ultima_palabra wrote:Kakav je onaj kineski u Kranjčevićevoj?
- JanuaryJones
#515 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Meščini da je odavno zatvoren. Nešto drugo je tu otvoreno.Eborg wrote:Odličan. Nije puno skupo a porcije su pravo velike i ukusne.ultima_palabra wrote:Kakav je onaj kineski u Kranjčevićevoj?
-
Eborg
#516 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja sam bio zadnji put prije nekih mjesec dana i radio je bez problema. Možda govoriš o periodu kada su se spajali sa trattoriom ili šta već.
- bombašica
#517 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Večeras slučajno završih na pizzi u Brazilu (Dalmatinska). Pizza je OK, ali iznenađenje je uslijedilo kada sam na tanjiru na kojem je bio poslužen escajg vidjela zalijepljenu žvaku. Doduše nije bila friška... 
- muha_sa
- JanuaryJones
#519 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ah sorry, biće da je toEborg wrote:Ja sam bio zadnji put prije nekih mjesec dana i radio je bez problema. Možda govoriš o periodu kada su se spajali sa trattoriom ili šta već.
-
iTo
#520 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
holowey wrote: tjesi se ti da u tvom omiljenom restoranu nema zohara, da uvijek peru ruke i nista ne dizu sa poda...
nemoj se po sebi ravnat...
- holowey
#521 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
nesto si fulio...nemam restoraniTo wrote:holowey wrote: tjesi se ti da u tvom omiljenom restoranu nema zohara, da uvijek peru ruke i nista ne dizu sa poda...
-
iTo
#522 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
holowey wrote:nesto si fulio...nemam restoraniTo wrote:holowey wrote: tjesi se ti da u tvom omiljenom restoranu nema zohara, da uvijek peru ruke i nista ne dizu sa poda...
nisam ni rekao da imas nego da se ravnas po svom omiljenom restoranu...
a ikako bi drugacije...
- holowey
#523 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
da onda ponovim, tjesi se...iTo wrote:holowey wrote:nesto si fulio...nemam restoraniTo wrote:
a ikako bi drugacije...
- Michun
#524 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
maliciozan komentar na prijateljsko upozorenjeiTo wrote:holowey wrote:nesto si fulio...nemam restoraniTo wrote:
a ikako bi drugacije...
i zaisla holowey je u pravu...nazalost svugdje u svijetu je tako
-
iTo
#525 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
iTo wrote:holowey wrote:nesto si fulio...nemam restoraniTo wrote:
a ikako bi drugacije...
Pogotovu po Travnickim konobama
Re: Forumasi zaposljavaju
Pozdrav Tražim hitno dvije radnice za rad u caffe-konobi u Travniku (okolica Travnika). Dnevnica je 40KM + ručak + besplatan smještaj u novoj kući s grijanjem, internetom, kablovskom itd. Starosne dobi do 29 godina, može i bez radnog iskustva. Ne znam da li smijem objavljivati broj telefona ovdje n...
vidis da se svako po osebi ravna moj ti holoveju.... uzivaj u pohovanim zoharima iz kafe konobe travnik...