Hvala za odgovor.
Avio kompanije all about
- macan prvi
#501 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
@ Koshpa
Hvala za odgovor.
Mislim da bi bilo pametno uvesti obavjestavanje putnika u slucaju pomjeranja vremena leta ako je slijetanje u TZL otkazano da se izbjegne ljutnja
na Aerodromu zbog cekanja.
Hvala za odgovor.
- Koshpa
#502 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
OBavezno se svaki putnik obavjesti kada dodje do bilo kakve promjene, da li to bilo pomjeranje leta, unaprijed, nazad, otkazivanje, promjena broja leta itd... sve informacije sto se ticu putnika a mjenjaju se putnik bude obavjesten. Jer pri svakoj rezervaciji karata putnik je duzan ( obavezan ) ostaviti svoj kontak telefon na koji ce biti dostupan u slucaju da dodje do nekih promjenamacan prvi wrote:@ Koshpa
Hvala za odgovor.Mislim da bi bilo pametno uvesti obavjestavanje putnika u slucaju pomjeranja vremena leta ako je slijetanje u TZL otkazano da se izbjegne ljutnja
- ljubav_aha
#503 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
moram vidjeti gdje jos ima takvih nacina planova letenja u svijetu 
- macan prvi
#504 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koshpa wrote:OBavezno se svaki putnik obavjesti kada dodje do bilo kakve promjene, da li to bilo pomjeranje leta, unaprijed, nazad, otkazivanje, promjena broja leta itd... sve informacije sto se ticu putnika a mjenjaju se putnik bude obavjesten. Jer pri svakoj rezervaciji karata putnik je duzan ( obavezan ) ostaviti svoj kontak telefon na koji ce biti dostupan u slucaju da dodje do nekih promjenamacan prvi wrote:@ Koshpa
Hvala za odgovor.Mislim da bi bilo pametno uvesti obavjestavanje putnika u slucaju pomjeranja vremena leta ako je slijetanje u TZL otkazano da se izbjegne ljutnja
- macan prvi
#505 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije da nema... Treba malo hodati od Aerodroma, ali se moze naci, makar ne bilo direktno kod aerodromske zgradejefferson wrote:Ako me sta dovodi do ludila to je ne postojanje javnog prevoza sa sarajevskog aerodroma. Ono je cisti kriminal!Brisbane wrote:BAs me interesuje kakav ce javni biti prevoz od Aerodroma u TZ do grada ?
Ili ce biti samo taxi kao u Sa.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4&start=25
Veci je problem kad nadjes javni saobracaj hoce li vozilo javnog saobracaja
- Koshpa
#506 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:moram vidjeti gdje jos ima takvih nacina planova letenja u svijetu
Ako mislis na ovaj o kojem sam upravo govorio, pogledaj mozda i nadjes
- ljubav_aha
#507 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ne sjecam sam da sam o tome ucila u skoli,ili sam tu lekciju preskocila,no za mene je svakako novostKoshpa wrote:ljubav_aha wrote:moram vidjeti gdje jos ima takvih nacina planova letenja u svijetu
Ako mislis na ovaj o kojem sam upravo govorio, pogledaj mozda i nadjes
bolje je da su uveli charter letove ili let jednom sedmicno
-
jefferson
#508 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:ne sjecam sam da sam o tome ucila u skoli,ili sam tu lekciju preskocila,no za mene je svakako novostKoshpa wrote:ljubav_aha wrote:moram vidjeti gdje jos ima takvih nacina planova letenja u svijetu
Ako mislis na ovaj o kojem sam upravo govorio, pogledaj mozda i nadjesno ,raspitat cu se,i javljam prvom prilikom
![]()
Mene samo interesuje sljedeci scenariji:
Ja se kao napravim pametan pa kontam pogurat drzavnu kompaniju, pa kupim kartu iz FRA ili nekog drugog grada, i Bh Airlines otkaze let, a ja trebam uhvatit drugi avion, sta se onda desava?
- Koshpa
#509 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mislim da se ni u jednoj skoli ne uci da svaka avio kompanija ima pravo da mjenja svoj ted letenja i da ga koriguje na ovaj ili onaj nacin, a da ima zainteresovanosti putnika iz i ka Tuzli vjerovatno se nebi otkazivali letovi iz tih razloga.ljubav_aha wrote:ne sjecam sam da sam o tome ucila u skoli,ili sam tu lekciju preskocila,no za mene je svakako novostKoshpa wrote:ljubav_aha wrote:moram vidjeti gdje jos ima takvih nacina planova letenja u svijetu
Ako mislis na ovaj o kojem sam upravo govorio, pogledaj mozda i nadjesno ,raspitat cu se,i javljam prvom prilikom
![]()
- Koshpa
#510 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nemoj se pravit pametan i nemoj kupovat kartu BHA i miran si ha ja
a da i odgovorim na pitanje, mada bi ti kao svijetski putnik trebao znati sta se desava u takvim situacijama kada se otkaze let. A ja koliko sam upucen u svoju struku i svoj posao, svaka avio kompanija je duzna i obavezna u slucaju otkazivanja leta da svoje putnike rerutira ili ti prebaci na destinaciju za koju je otkazani let bio predvidjen ili u krajnjem slucaju ako ne postoji takav let, onda u drzavu za koju je let trebao biti.
-
jefferson
#511 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Znam ja vrlo dobro sta kompanija u tom slucaju treba uraditi. Problem u ovoj prici sto je diskusija bila prije jedno 10-tak stranica o tome da treba letiti domacom aviokompanijom itd, itd. E sad, ja iz USA ne mogu da nadjem uvezan let sa SJJ preko BH Airlinesa, BH Airlines jednostavno jos nije u sistemu, i sad, ja odlucim kupiti kartu BH Airlinesa iz FRA za SJJ ali u povratku BH Airlines otkaze let (sto nije neuobicajno koliko sam vidio na stranici http://www.sia.ba) sta onda? O tome se radi!Koshpa wrote:Nemoj se pravit pametan i nemoj kupovat kartu BHA i miran si ha jaa da i odgovorim na pitanje, mada bi ti kao svijetski putnik trebao znati sta se desava u takvim situacijama kada se otkaze let. A ja koliko sam upucen u svoju struku i svoj posao, svaka avio kompanija je duzna i obavezna u slucaju otkazivanja leta da svoje putnike rerutira ili ti prebaci na destinaciju za koju je otkazani let bio predvidjen ili u krajnjem slucaju ako ne postoji takav let, onda u drzavu za koju je let trebao biti.
- Koshpa
#512 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Opisah u predhodnom postu sta ondajefferson wrote:Znam ja vrlo dobro sta kompanija u tom slucaju treba uraditi. Problem u ovoj prici sto je diskusija bila prije jedno 10-tak stranica o tome da treba letiti domacom aviokompanijom itd, itd. E sad, ja iz USA ne mogu da nadjem uvezan let sa SJJ preko BH Airlinesa, BH Airlines jednostavno jos nije u sistemu, i sad, ja odlucim kupiti kartu BH Airlinesa iz FRA za SJJ ali u povratku BH Airlines otkaze let (sto nije neuobicajno koliko sam vidio na stranici http://www.sia.ba) sta onda? O tome se radi!Koshpa wrote:Nemoj se pravit pametan i nemoj kupovat kartu BHA i miran si ha jaa da i odgovorim na pitanje, mada bi ti kao svijetski putnik trebao znati sta se desava u takvim situacijama kada se otkaze let. A ja koliko sam upucen u svoju struku i svoj posao, svaka avio kompanija je duzna i obavezna u slucaju otkazivanja leta da svoje putnike rerutira ili ti prebaci na destinaciju za koju je otkazani let bio predvidjen ili u krajnjem slucaju ako ne postoji takav let, onda u drzavu za koju je let trebao biti.
-
jefferson
#513 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma OK, super bi to bilo!Koshpa wrote:Opisah u predhodnom postu sta ondajefferson wrote:Znam ja vrlo dobro sta kompanija u tom slucaju treba uraditi. Problem u ovoj prici sto je diskusija bila prije jedno 10-tak stranica o tome da treba letiti domacom aviokompanijom itd, itd. E sad, ja iz USA ne mogu da nadjem uvezan let sa SJJ preko BH Airlinesa, BH Airlines jednostavno jos nije u sistemu, i sad, ja odlucim kupiti kartu BH Airlinesa iz FRA za SJJ ali u povratku BH Airlines otkaze let (sto nije neuobicajno koliko sam vidio na stranici http://www.sia.ba) sta onda? O tome se radi!Koshpa wrote:Nemoj se pravit pametan i nemoj kupovat kartu BHA i miran si ha jaa da i odgovorim na pitanje, mada bi ti kao svijetski putnik trebao znati sta se desava u takvim situacijama kada se otkaze let. A ja koliko sam upucen u svoju struku i svoj posao, svaka avio kompanija je duzna i obavezna u slucaju otkazivanja leta da svoje putnike rerutira ili ti prebaci na destinaciju za koju je otkazani let bio predvidjen ili u krajnjem slucaju ako ne postoji takav let, onda u drzavu za koju je let trebao biti.
- ljubav_aha
#514 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
uci se uci,ali ovo je premijaKoshpa wrote:Mislim da se ni u jednoj skoli ne uci da svaka avio kompanija ima pravo da mjenja svoj ted letenja i da ga koriguje na ovaj ili onaj nacin, a da ima zainteresovanosti putnika iz i ka Tuzli vjerovatno se nebi otkazivali letovi iz tih razloga.
-
jefferson
#515 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ejh, koliko znam i ja da se uci. Problem je sto u BiH direktor BH Airlinesa je postavljen na nacin da je nagradjen za svoje politicko djelovanje (bolje receno nedjelovanje) a to jel on ima veze sa strukom je najmanje vazno!ljubav_aha wrote:uci se uci,ali ovo je premijaKoshpa wrote:Mislim da se ni u jednoj skoli ne uci da svaka avio kompanija ima pravo da mjenja svoj ted letenja i da ga koriguje na ovaj ili onaj nacin, a da ima zainteresovanosti putnika iz i ka Tuzli vjerovatno se nebi otkazivali letovi iz tih razloga.ucim i od vas
ali i dalje mislim da vam je ideja losa
Sada, npr. kada bi neko dosao u vrli BH Airlines sa zavrsenom skolom, ili jos bolje magistratom iz te oblasti
a. pokazali izlazna vrata
b. Najurili tu osobu
c. izbacili kroz zatvorena vrata
S obzirom da je THY dosao, mzoda ne bi bilo pod C, ali pod B sigurno
- ljubav_aha
#516 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
uf,jefferson,kad bi SJJ bio pod mojom komandom
ne smijem dalje komentarisati,sto bih uradila 
- Koshpa
#517 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zelimo komentarljubav_aha wrote:uf,jefferson,kad bi SJJ bio pod mojom komandomne smijem dalje komentarisati,sto bih uradila
- ljubav_aha
#518 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
aaa,vidim,mnogi na ovoj temi,koji su radnici u avio kompanijii ili na SJJ ne smoju napisati los komentarKoshpa wrote:Zelimo komentarljubav_aha wrote:uf,jefferson,kad bi SJJ bio pod mojom komandomne smijem dalje komentarisati,sto bih uradila
ma znas dobro sto bih uradila
-
FaceOff
#519 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jel ima ista od tog "novog" aviona B737 u BH Airlines-u???
Izbacili su cijene za Skandinaviju. Moram priznati da su jako povoljni.
- ljubav_aha
- Koshpa
#521 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:stize u maju
2. Maja
-
Timotije
#522 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Danima nemogu uci na njihovu stranicu, gdje se mogu vidjeti te famozne cijene?FaceOff wrote:Jel ima ista od tog "novog" aviona B737 u BH Airlines-u???
-
FaceOff
#523 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa na njihovoj stranici.
Odes na rezervisi let i provjeris.
Otprilike u maju cijena SJJ-GOT se krece oko 270 KM, povratna.
Odes na rezervisi let i provjeris.
Otprilike u maju cijena SJJ-GOT se krece oko 270 KM, povratna.
- ljubav_aha
#524 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Timotije wrote:Danima nemogu uci na njihovu stranicu, gdje se mogu vidjeti te famozne cijene?
stranica NE radiFaceOff wrote:Pa na njihovoj stranici.Odes na rezervisi let i provjeris.
-
FaceOff
#525 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kod mene radi!!!!