HŠK Zrinjski Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bato99

#501 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

@pozz
brate idi se žali sudačkoj organizaciji i NS BiH ...ti se pravo zado nešto dokazivati...vidili smo svi šta se desilo ha ya...ovo je inače prvi slučaj u premier ligi da je se ovo desilo :-) iskuliraj buraz
aerosa

#502 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by aerosa »

bato99 wrote:@pozz
brate idi se žali sudačkoj organizaciji i NS BiH ...ti se pravo zado nešto dokazivati...vidili smo svi šta se desilo ha ya...ovo je inače prvi slučaj u premier ligi da je se ovo desilo :-) iskuliraj buraz
Pa sa obzirom da su vam protiv Sarajeva dole znali svirati i penale kad nema ni jednog igrača u krugu od tri metra od vašeg koji pada na pod, ovo mi nekako dođe ko light verzija krađa i lopovluka, mada da nije ovako go pao vjerovatno da bi i gore opisanu situaciju opet imali priliku gledati...
PS -ultrasi...jad i čemer... 200 u kopu...smiješno...
Rauber

#503 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Rauber »

Sjecam se toga,lik samo pao, al' isto je najgore, poslije se vidjelo na snimku kako sudija uopste nije gledao u taj dio terena,skroz ledjima bio okrenut od te situacije, okrene se,vidi igrac zrinjskog na travi i svira penal :lol:
Zato onda kad taj nazovi klub izadje u evropu gdje ne moze kupiti sudije, onda se desi da jednom Luxemburgskom Dudelange-u pisu historiju :lol:
Kad tad ce to doci na svoje, svi ce ovi kvazi-klubovi zavrsiti kao jedan brotnjo.
kvicbu

#504 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by kvicbu »

Okani se politikanstva na ovoj temi, OPOMENA!
Šibicar

#505 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Šibicar »

Želio bih postaviti pitanje,navijačima Zrinjskog,ako oni znaju razlog.Zašto Velež ne može igrati svoje utakmice pod BB?Jeli taj stadion u vlasništvu Zrinjskog ili grada Mostara?Znam da su ova pitanja monogo puta postavljana,ali jednostavno nikad nisam čuo konkretan odgovor,osim nekih političkih izvlakuša.
bato99

#506 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

Šibicar wrote:Želio bih postaviti pitanje,navijačima Zrinjskog,ako oni znaju razlog.Zašto Velež ne može igrati svoje utakmice pod BB?Jeli taj stadion u vlasništvu Zrinjskog ili grada Mostara?Znam da su ova pitanja monogo puta postavljana,ali jednostavno nikad nisam čuo konkretan odgovor,osim nekih političkih izvlakuša.
stadion je vlasništvo grada Mostara koji ga je ustupio ili ti ga iznajmio Zrinjskom 100 godina
Joey Tribbiani

#507 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Joey Tribbiani »

tacnije 99 godina, a zasto? to nije tesko zakljuciti
bato99

#508 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

ništa od titule ove godine previše ozljeđenih igrača ove sezone..zadovoljit se kupom ili u najgorem slučaju 2 ili 3 mjestom u prvenstvu...
gonič zmajeva

#509 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by gonič zmajeva »

bato99 wrote:ništa od titule ove godine previše ozljeđenih igrača ove sezone..zadovoljit se kupom ili u najgorem slučaju 2 ili 3 mjestom u prvenstvu...
ma bit če prvaci
tko radi taj i ima
tko ima taj i vrijedi
a zna se tko
Šibicar

#510 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Šibicar »

bato99 wrote:
Šibicar wrote:Želio bih postaviti pitanje,navijačima Zrinjskog,ako oni znaju razlog.Zašto Velež ne može igrati svoje utakmice pod BB?Jeli taj stadion u vlasništvu Zrinjskog ili grada Mostara?Znam da su ova pitanja monogo puta postavljana,ali jednostavno nikad nisam čuo konkretan odgovor,osim nekih političkih izvlakuša.
stadion je vlasništvo grada Mostara koji ga je ustupio ili ti ga iznajmio Zrinjskom 100 godina
Hvala na odgovoru bato,a da li bi Velež,pod uslovom da ima novac,imao pravo da iznajmi taj isti stadion i da plaća igranje na njemu?Pošto je to ipak gradski stadion,koliko sam shvatio.
bato99

#511 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

Šibicar wrote:
bato99 wrote:
Hvala na odgovoru bato,a da li bi Velež,pod uslovom da ima novac,imao pravo da iznajmi taj isti stadion i da plaća igranje na njemu?Pošto je to ipak gradski stadion,koliko sam shvatio.
stadion pod bijelim brijegom je narednih 100 godina (sada 85 :-) ) isključivo stadion nogometnog kluba Zrinjski po važećem ugovoru a tek po prestanku ili raskidu ugovora može doći do tih solucija o kojima ti govoriš
veljaca

#512 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by veljaca »

bato99 wrote: stadion pod bijelim brijegom je narednih 100 godina (sada 85 :-) ) isključivo stadion nogometnog kluba Zrinjski po važećem ugovoru a tek po prestanku ili raskidu ugovora može doći do tih solucija o kojima ti govoriš
Da li se Ugovor moze raskinuti jednostrano ? Koje su onda konsekvence ?
Vjerovatno ce se srediti i stanje u Mostaru ( ne valjda nakon ovih 85 preostalih godina ) i doci ce NORMALNI ljudi, koji ce onda omoguciti da i Velez igra na "svome" stadionu .....
bato99

#513 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

veljaca wrote:
bato99 wrote: stadion pod bijelim brijegom je narednih 100 godina (sada 85 :-) ) isključivo stadion nogometnog kluba Zrinjski po važećem ugovoru a tek po prestanku ili raskidu ugovora može doći do tih solucija o kojima ti govoriš
Da li se Ugovor moze raskinuti jednostrano ? Koje su onda konsekvence ?
Vjerovatno ce se srediti i stanje u Mostaru ( ne valjda nakon ovih 85 preostalih godina ) i doci ce NORMALNI ljudi, koji ce onda omoguciti da i Velez igra na "svome" stadionu .....
druže vjeruj mi a to zna svaki veležovac u mostaru,da se danas velež može vratiti pod bijeli brijeg opet od toga ne bi bilo ništa ,takva je situacija,velež će vječno da igra na lijevoj obali a Zrinjski na desnoj a sve ostalo su gluposti ... e to ti je realnost grada na neretvi
klixober

#514 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by klixober »

bato99 wrote:
Koji grad Mostar je ustupio stadion Zrinjskom? Ujedinjeni ili zapadni?
bato99

#515 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

komeba wrote:
bato99 wrote:
Koji grad Mostar je ustupio stadion Zrinjskom? Ujedinjeni ili zapadni?
zar je bitno :-)
klixober

#516 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by klixober »

Kako nije bitno...kad kazes da je grad Mostar dodijelio stadion Zrinjskom,to zvuci kao nesto regularno,zakonski,kao da su mostarski klubovi izasli na tender i da je najbolja ponuda prosla.A ustvari je Herceg Bosna ukrala stadion od Veleza,osnovala "novi" klub i njemu ga dodijelila.
bato99

#517 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

komeba wrote:Kako nije bitno...kad kazes da je grad Mostar dodijelio stadion Zrinjskom,to zvuci kao nesto regularno,zakonski,kao da su mostarski klubovi izasli na tender i da je najbolja ponuda prosla.A ustvari je Herceg Bosna ukrala stadion od Veleza,osnovala "novi" klub i njemu ga dodijelila.
druže Zrinjski je osnovan 1905 i živiće vječno...ne da mi se više smarati sa vama,pun vas autobus došo ovde tražiti stadion a zanimljivo nijedan veležovac :-)
klixober

#518 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by klixober »

bato99 wrote:
komeba wrote:Kako nije bitno...kad kazes da je grad Mostar dodijelio stadion Zrinjskom,to zvuci kao nesto regularno,zakonski,kao da su mostarski klubovi izasli na tender i da je najbolja ponuda prosla.A ustvari je Herceg Bosna ukrala stadion od Veleza,osnovala "novi" klub i njemu ga dodijelila.
druže Zrinjski je osnovan 1905 i živiće vječno...ne da mi se više smarati sa vama,pun vas autobus došo ovde tražiti stadion a zanimljivo nijedan veležovac :-)
Druze,Zrinjski je zabranjen za vrijeme Jugoslavije jer je bio ustaski klub,to dovoljno govori o klubu..a Bijeli Brijeg je Velezov stadion..od kada se napravio,na tom stadionu je igrao samo Velez,Zrinjski ga je ukrao za vrijeme rata.Oteto je prokleto.
karanana

#519 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by karanana »

bato99 wrote:
pa na zalost, vjeruj da to nije zato sto su se velezovci pomirili s time da igraju u vrapcicima, nego je realnost takva da cak i kad bi nam se ponudilo da koristimo stadion pod b.b. to bi sa sigurnosne tacke gledista bilo ravno samoubistvu i svaka utakmica bi bila utakmica visokog rizika, ne zbog dolaska gostujucih navijaca nego zbog sukoba dvaju grupa iz mostara. stoga, realno je ovako kako je, jeli fer - nije. hoce li ikad biti drugacije? sumnjam. i sada se ovo koristi u dnevno politicke svrhe, jer ja sam siguran da se ovo poguralo da se moglo dobiti odobrenje za dva tima pod jednim krovom, ali svi znaju da to nije moguce iz logistickih razloga.

a ko je kriv za takve stvari, to je vec druga tema.
bato99

#520 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

karanana wrote:
bato99 wrote:
pa na zalost, vjeruj da to nije zato sto su se velezovci pomirili s time da igraju u vrapcicima, nego je realnost takva da cak i kad bi nam se ponudilo da koristimo stadion pod b.b. to bi sa sigurnosne tacke gledista bilo ravno samoubistvu i svaka utakmica bi bila utakmica visokog rizika, ne zbog dolaska gostujucih navijaca nego zbog sukoba dvaju grupa iz mostara. stoga, realno je ovako kako je, jeli fer - nije. hoce li ikad biti drugacije? sumnjam. i sada se ovo koristi u dnevno politicke svrhe, jer ja sam siguran da se ovo poguralo da se moglo dobiti odobrenje za dva tima pod jednim krovom, ali svi znaju da to nije moguce iz logistickih razloga.

a ko je kriv za takve stvari, to je vec druga tema.
evo čovjeka koji zna situaciju :thumbup: nemoreš karanana ovim likovima koji ne poznaju Mostar objasniti neke stvari..
karanana

#521 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by karanana »

Kontra pitanje: Zasto reprezentacija BiH ne igra u Banjaluci ili Mostaru? jesu li policije nesposobne? jeli ljudi ne valjaju?

mislim, pitanje je politicko. sukoba nema jer niko ne provocira. prolazak kroz citav grad sa crvenim dresovima, zastavama, salovima bi sigurno za mnoge bila provokacija dovoljna da zapocnu belaje. pa jebote, ja prije 10 dana mal glavu ne izgubih kod lorisove zgrade od strumfova jer sam zaboravio da utaknem crveni sal u jaknu kad sam izlazio sa tekme. a zamisli onda situaciju u mostaru.
Geronimo81

#522 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Geronimo81 »

do_tokija wrote:Imam ja rijesenje!

Ukinuti Zrinjski!
Kako pametno rijesenje problema.Mozes li mi reci jesi li se mnogo umorio dok si pronasao to rijesenje.

Za sada nepostoji mogucnost da Velež igra pod bijelim brijegom radi visokog rizika isti taj rizik bi bio kada bi zrinjski igrao svaku utakmicu u vrapčićima.Nemojte gluposti da pisete poput jeli nevjerujete policiji itd.Znate li vi koliko kosta svaka utakmica visokog rizika i mislite li da redari i policija džaba radi...Jel drzava ima para za takve gluposti ja mislim da nema.
Kad stasaju nove generacije za 20 g tad ce se moci igrati a i tada ce da bude nereda ako nebude postojao jak zakon za hooligane.
kvicbu

#523 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by kvicbu »

komeba wrote:
bato99 wrote:
Druze,Zrinjski je zabranjen za vrijeme Jugoslavije jer je bio ustaski klub,to dovoljno govori o klubu..a Bijeli Brijeg je Velezov stadion..od kada se napravio,na tom stadionu je igrao samo Velez,Zrinjski ga je ukrao za vrijeme rata.Oteto je prokleto.
druze za vrijeme jugoslavije je mnostvo stvari bilo zabranjeno i zataskivano, tako da to sto je zrinjski bio zabranjen ne igra ti ulogu nikakvu... jugoslavenski je rezim bio takav da zabranis ili ubijes ono sto ti ne odgovara, zrinjski kao klub s hrvatskim predznakom definitivno nije odgovarao...
veljaca

#524 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by veljaca »

Geronimo81 wrote:
do_tokija wrote:Imam ja rijesenje!

Ukinuti Zrinjski!
Kako pametno rijesenje problema.Mozes li mi reci jesi li se mnogo umorio dok si pronasao to rijesenje.

Za sada nepostoji mogucnost da Velež igra pod bijelim brijegom radi visokog rizika isti taj rizik bi bio kada bi zrinjski igrao svaku utakmicu u vrapčićima.Nemojte gluposti da pisete poput jeli nevjerujete policiji itd.Znate li vi koliko kosta svaka utakmica visokog rizika i mislite li da redari i policija džaba radi...Jel drzava ima para za takve gluposti ja mislim da nema.
Kad stasaju nove generacije za 20 g tad ce se moci igrati a i tada ce da bude nereda ako nebude postojao jak zakon za hooligane.
:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

Hajde, moze svako imati i iznijeti svoje misljenje. Ovo je forum ....
Samo cu prokomentarisati neke stvari - vezane za ovo boldirano ...
Nikako, nikako se ne bih slozio da je problem neigranja Veleza pod Bijelim brijegom problem visokog rizika .... To nema veze sa vezom ... Ovdje je problem POLICIJE - posljedicno i vlasti, odnosno drzave. .... Zasto ce nam policija ako ne moze obezbijediti igranje Veleza pod B. brijegom. Da karikiram, ja ti dodjem u tvoj stan, protjeram te i zauzmem ti ga, a onda kazem - Ne diraj nista , jer je problem VISOKOG RIZIKA ....a ti ostani vani bez stana .... Da jos karikiram ( jedino tako ce neki shvatiti ) rjesenje svih problema u BiH je da ljudi stalno budu zatvoreni u svoj stan ( ako ga imaju ) ili u neki prostor - jer nece doci u situaciju VISOKOG RIZIKA da oni nekoga ili neko njih ugrozi .... Halo, ba ......
Drzava MORA obezbijediti ( preko policije ) da se svaki njen stanovnik osjeca bezbjedno u svakom kutku te iste drzave. Nema tu pametovanja ....
Evo danas je ZABRANJENO navijacima Sarajeva da idu u Siroki. To je najveca glupost. Trebalo je obezbijediti NORMALNE uslove za navijace Sarajeva u Sirokom. Ako to nisu u mogucnosti - smjeniti odgovorne u policiji.
Policija postoji u BiH ( ja nisam protiv nje ) i ona mora PROFESIONALNO izvrsavati svoj posao - jer je ja kao poreski obveznik placam ....
karanana

#525 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by karanana »

Veljaca, ja tebi karikiram i ponovo postavljam pitanje: zasto reprezentacija ne igra u Banjaluci ili u Mostaru? jeli mislis da je problem da se stadion ne bi napunio, da ne bi u Mostar doslo 20-25 hiljada navijaca BiH, ili manje (ne znam koliko prima b.b. sada) ili u banjaluku vec koliko prima njihv stadion? ili je problem sigurnosti ljudi koji bi isli na stadion?
Post Reply