Bolje da te mogu prepoznat', nego ne prepoznat'!ponosna_manjina wrote:Pazit ću, hvala. I ti pazi da ne budeš prepoznat. Ozna sve doznaAlkos wrote:Utakmice kupa!mIRCerka wrote:Javise li se navijaci?
Pazi da next time ne dobijes po nosu zbog toga!!!ponosna_manjina wrote:Od 17,00 sam bio dole i nema nikakvih protesta niti naznaka istih. Vidio sam dvije grupice od po 5-6 omladinaca Sve sam uredno fotografisao a isto cu napraviti i veceras, cisto radi neke eventualne buduce potrebe za identifikacijom i prepoznavanjem.
U Sarajevu protest protiv queer festival
-
Alkos
#501 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
- vee-jay
#502 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
ovo je stvarno ludilokomeba wrote: Mislim da znam kako izgledaju
- KPNCTNJAH
#503 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
cuj mahaluse ... sta jos ima po gradu ? vrijedi li izlaziti ?saban murat wrote:bio sam dole od 17:15 do 17:45
bilo je desetak novinara i dvadesetak mladica, vecinom kocakstih glava.
policija nije znala ko je organizator skupa ali se nisu usudili prici okupljenima.
mladici koji su se skupili su imali ogranicen vokabular koji se sastojao uglavnom od popularnih uzrecica ocam', jarane, te uzaludnog prizivanja muslimanskog boga allaha, neprekidnim izgovaranjem "allaha mi" nakon svake druge rijeci u recenici.
pri pokusaju novinarke da im se obrati, prosirili su vokabular i sasuli salvu psovki na racun iste i njene familije.
nedugo nakon toga, mladici su se razisli, mala grupica, na lijevu i mala na desnu stranu.
nekoliko parova vehabija (niko se ne buni na to sto vehabije skoro uvijek hodaju u parovima i to muskim) se motalo oko trga ali iz nepoznatih razloga nisu se prikljucili skupu.
mladici koji su bili tu, po mojoj subjektivnoj ocjeni, pripadaju tzv "izgubljenoj" generaciji kojom je lako manipuliasti i opijati ih moralom i etikom.
takodjer dajem si za pravo da zakljucim da je grupica koja je bila danas na skupu, po mom vlastitom misljenju, spremna na fizicki obracun sa ucesnicima, posjetiocima i organizatorima queer festa.
mozda se kasnije okupi malo vise "branitelja obraza grada i drzave", ko zna....
-
saban murat
#504 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
samo među svoja četiri zida!
-
seshat
#505 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
e na ovu temu moram reći svoj stav jer me uzasno nerviraju dusebrižnici.... čuj sačuvajmo obraz! nije mi cilj braniti bilo kakva okupljanja homoseksualaca jer me jako nerviraju. pa i heteroseksualci ih ne prave parade. i mislim da svačija seksualnost treba ostati iza zatvorenih vrata. ali ovolika količina primitivizma, netrpeljivosti, pa i fašizma s onim "ubij pedera" nisam dugo vidjela. FUJ!!! ogorčena sam na ovu zemlju i ovaj narod. baš postajemo jedna seljačka, primitivna, zaostala država i narod.... nikad gore
-
kikibobe
#506 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Iskreno, ma šta mi govorili o pravima queer populacije, plakati sa http://www.zdravodrustvo.org/ su me jako zabrinuli kuda ovo drusto ide... Ipak se ovdje podatci referenciraju na naucne dokaze... 90 % stvari potpisujem!
- perke
#507 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
mozda ti ovo pomogne da skontaskikibobe wrote:Iskreno, ma šta mi govorili o pravima queer populacije, plakati sa http://www.zdravodrustvo.org/ su me jako zabrinuli kuda ovo drusto ide... Ipak se ovdje podatci referenciraju na naucne dokaze... 90 % stvari potpisujem!
http://whois.domaintools.com/zdravodrustvo.org
- terapija
#508 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ma on to savrseno zna samo se pravi, i nas pravi budalamaperke wrote:mozda ti ovo pomogne da skontaskikibobe wrote:Iskreno, ma šta mi govorili o pravima queer populacije, plakati sa http://www.zdravodrustvo.org/ su me jako zabrinuli kuda ovo drusto ide... Ipak se ovdje podatci referenciraju na naucne dokaze... 90 % stvari potpisujem!
http://whois.domaintools.com/zdravodrustvo.org
-
Salahuddin
#509 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
TO LEGENDO!!!!!uvjek dobar gost wrote:Sjedi sarajevo... 2...
Joj ja ne mogu da vjerujem.... pa što ne idu ispred federalne vlade.. pod prozor najvećem homoseksualcu koji postoji u BiH....
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#510 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Pa dje si ti na Demonstracijama Bakirov mališhan ......il Cerketov Hjunače.........jasta su neg Pedercine obogatili se na nevolji"svoga" naroda jel treba ljiljana da im dam za to jel SDA-ovac jurišnice .sarajevac071 wrote:šta ima minimax i risto đogopici wrote:trinaesti wrote:mene vise zanimaju licaako ne bude tekbira ovdje me sijeci (pokazuje na vrat)
Ma bitiče maskiranineg i ovako je dno al jos uz to tekbirat e hebemli ga onda zaista nesto nije u dure s ovim gradom,mogu se ja slagat il ne slagat i sa festivalom i sa demostrantima al ubacivati vjeru u to e to je onda ozbiljan problem jos malo pa ce oko sebe opasavat eksplozive i bacat se medju ljude ....gluho bilo i daleko
....cuj onog Izmetbegovica,Sodoma i Gomora........e ono se naslo pridiku stavljat a nahapo se pod okriljem vjere Bog sami zna koliko.E ako i za koga u negativnom smislu mogu reci da je Peder onda je to on.
- kockica_kockica
#511 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
tresla se gora rodio se mis.. dakle misevi skromnog vokabulara vjerujem nisu mogli izaci iz skole ranije pa nisu dosli na proteste na koje su pozivali... oni koji su i mogli doci vjerujem nisu znali kako da se obuku za tu priliku pa su "okasnili" usput sreli kojeg ili koju friend-a i tako u cavrljanju vjerujem fulili stanicu ... oni malo brzi u svom oblacenju izgleda nisu ni znali gdje je akademija... pa se oko iste sakupila nekolicina tih sromnog vokabulara i mrsko poprijeko gledali prolaznike pri cemu njihove teme razgovora o'cam i jaaaraaneee i tako dalje necu cak ni komentarisati... s obzirom da sam imala nekih poslova oko pola 8 sam ponovo prosla utvrdjenim mjestom okupljanja i tamo sam vidjela malenu gomilcu tinejdzera koji su stajali u grupicama, vjerujem ne znajuci sta da rade sad kad su vec protesti tu... vjerujem da je vecina njih dosla u najboljoj odori kako bi mozda uhvatili koga u semu ili eventualno vezu a da nije iz njihove skole.... ma ovo je presmijesno... 
-
luciferino
#512 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
eto tlinesti, vidjesmo lica...bjadatatrinaesti wrote:mene vise zanimaju licaako ne bude tekbira ovdje me sijeci (pokazuje na vrat)
-
klixober
#513 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Neki kazu da se stide Sarajeva i drzave.Ja mislim da je ovo propast fasista i ako ostane na ovom propalom skupu,ponosan sam na Sarajevo.kockica_kockica wrote:tresla se gora rodio se mis.. dakle misevi skromnog vokabulara vjerujem nisu mogli izaci iz skole ranije pa nisu dosli na proteste na koje su pozivali... oni koji su i mogli doci vjerujem nisu znali kako da se obuku za tu priliku pa su "okasnili" usput sreli kojeg ili koju friend-a i tako u cavrljanju vjerujem fulili stanicu ... oni malo brzi u svom oblacenju izgleda nisu ni znali gdje je akademija... pa se oko iste sakupila nekolicina tih sromnog vokabulara i mrsko poprijeko gledali prolaznike pri cemu njihove teme razgovora o'cam i jaaaraaneee i tako dalje necu cak ni komentarisati... s obzirom da sam imala nekih poslova oko pola 8 sam ponovo prosla utvrdjenim mjestom okupljanja i tamo sam vidjela malenu gomilcu tinejdzera koji su stajali u grupicama, vjerujem ne znajuci sta da rade sad kad su vec protesti tu... vjerujem da je vecina njih dosla u najboljoj odori kako bi mozda uhvatili koga u semu ili eventualno vezu a da nije iz njihove skole.... ma ovo je presmijesno...
- Soul_Sista
#514 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Na vijestima u 19. su prikazali skupinu od 6-7 bradatih vehabija koji su se okupili i navodno brzo razlisli jer ih nije bilo vise..i to je valjda citav protest? 
- uvjek dobar gost
#515 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Vidješe ljudi da nije lako organizovati proteste.. Sarajevo se ipak pokazalo indolentnim na pozive.. koliko su samo uložili u marketing i ništa..
Ima nade za Sarajevo.
P.S
Klip iz Beograda je pokazao svašta... hvala.
Ima nade za Sarajevo.
P.S
- Soul_Sista
#516 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Klip iz Beograda je uzaaaas. Ja onom popu nista ne vjerujem, bog zna sta im prica kad su kamere iskljuceneuvjek dobar gost wrote:Vidješe ljudi da nije lako organizovati proteste.. Sarajevo se ipak pokazalo indolentnim na pozive.. koliko su samo uložili u marketing i ništa..
Ima nade za Sarajevo.
P.S
- StLouis
#517 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
24.09.2008. u 20:31
Blogger.ba
Facebook
Delicious
Sarajevo
13. NVO protiv "Queer Sarajevo Festivala"
13 nevladinih organizacija (NVO) danas se javno oglasilo povodom organizacije Queer Sarajevo Festivala, čije saopštenje prenosimo u cijelosti.
"Dole potpisani ovim putem preuzimaju svoju moralnu odgovornost u društvu i izražavaju svoje nezadovoljstvo i protivljenje u vezi sa organiziranjem tzv. 'Queer Festivala' koji je planiran krajem ovog mjeseca.
Današnje bosanskohercegovačko društvo opterećeno je raznim problemima. Pored nezaposlenosti, neimaštine i nedostatka moralnih načela, našem društvu nameću se prividni problemi zaogrnuti plaštom ljudskih prava i ravnopravnosti. Skrnaveći značaj i pojam ljudskog prava mnoge grupe pokušavaju zašitititi svoje nemoralne radnje. Organizatori i predstavnici Queera već dovoljno opterećenom bosanskohercegovačkom društvu nameću još jednu vrstu razvrata i nemorala pod imenom: homoseksualizam.
Alkohol, droga, prostitucija, nasilje u porodici putem održavanja 'Queer Festivala' na mala vrata treba da dobije još jednog saveznika. Navedeni poroci su u velikoj mjeri uništili naše porodice, unazadili natalitet, pa treba li da se to sada nastavi i promicanjem istospolnih zajednica za koje je nauka dokazala da su neprirodne i da su izvor najzaraznijih bolesti???
Dole potpisane organizacije zalažu se i zalagaće se za pozitivne vrijednosti u društvu, a boriće se protiv svake vrste zla, nemorala, razvrata i uništavanja porodica. Ljudska prava su univerzalna, pa smatramo da i mi imamo ljudsko pravo odgajati našu djecu u normalnom i zdravom društvu i učiti ih svim moralnim vrijednostima čovječanstva, što homoseksualizam ni u kojem slučaju nije.
S poštovanjem,
Omladinsko udruženje TEMPO
Asocijacije studenata studentskih domova
Udruženje MLADI MUSLIMANI
Omladinski kulturni centar ATIS
Udruženje građana HORIZONT
Asocijacija studenata SAHWA
Udruženje Bošnjakinja SUMEJJA
Džemat Ekonomskog fakulteta Sarajevo
Udruženje građana SVITANJE
Asocijacija studenata MODUS
Ženska edukaciona organizacija KEWSER
Omladinsko udruženje OMLADINSKI KRUG
Asocijacija studenata SarajBosna".

Blogger.ba
Delicious
Sarajevo
13. NVO protiv "Queer Sarajevo Festivala"
13 nevladinih organizacija (NVO) danas se javno oglasilo povodom organizacije Queer Sarajevo Festivala, čije saopštenje prenosimo u cijelosti.
"Dole potpisani ovim putem preuzimaju svoju moralnu odgovornost u društvu i izražavaju svoje nezadovoljstvo i protivljenje u vezi sa organiziranjem tzv. 'Queer Festivala' koji je planiran krajem ovog mjeseca.
Današnje bosanskohercegovačko društvo opterećeno je raznim problemima. Pored nezaposlenosti, neimaštine i nedostatka moralnih načela, našem društvu nameću se prividni problemi zaogrnuti plaštom ljudskih prava i ravnopravnosti. Skrnaveći značaj i pojam ljudskog prava mnoge grupe pokušavaju zašitititi svoje nemoralne radnje. Organizatori i predstavnici Queera već dovoljno opterećenom bosanskohercegovačkom društvu nameću još jednu vrstu razvrata i nemorala pod imenom: homoseksualizam.
Alkohol, droga, prostitucija, nasilje u porodici putem održavanja 'Queer Festivala' na mala vrata treba da dobije još jednog saveznika. Navedeni poroci su u velikoj mjeri uništili naše porodice, unazadili natalitet, pa treba li da se to sada nastavi i promicanjem istospolnih zajednica za koje je nauka dokazala da su neprirodne i da su izvor najzaraznijih bolesti???
Dole potpisane organizacije zalažu se i zalagaće se za pozitivne vrijednosti u društvu, a boriće se protiv svake vrste zla, nemorala, razvrata i uništavanja porodica. Ljudska prava su univerzalna, pa smatramo da i mi imamo ljudsko pravo odgajati našu djecu u normalnom i zdravom društvu i učiti ih svim moralnim vrijednostima čovječanstva, što homoseksualizam ni u kojem slučaju nije.
S poštovanjem,
Omladinsko udruženje TEMPO
- terapija
#518 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
njihovo ustavnp pravo je da budu protiv, pa i da protestvuju.StLouis wrote: Omladinsko udruženje TEMPO
srecom nemaju pravo nikoga tuci niti zabranjivati
Ovo je sekularna drzava, a kome ne pase, zna se... put pod noge
- jedna
#519 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
a gdje je nestala pokretacica teme? ne javlja se nesto. je li bila na skupu, da cujemo utiske.
- Mikado
#520 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Je li Sarajevo liberalnija sredina od Zagreba i Beograda ?
Sudeci po danasnjim desavanjima jeste, a naredna 3 dana bi mogla donijet potvrdu toga.
Sudeci po danasnjim desavanjima jeste, a naredna 3 dana bi mogla donijet potvrdu toga.
-
luciferino
#521 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Samo ako se ovi drotovi i balavcad prestanju gonjati oko cobanije.Mikado wrote:Je li Sarajevo liberalnija sredina od Zagreba i Beograda ?
- dalmatinka
#522 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ne znam, u Sarajevu je u pitanju samo festival, ono u Beogradu je bila parada. Kad budete imali paradu onda ćete tek moći donositi zaključke. Festival u Zagrebu već pet godina prolazi normalno, nigdje pobune ni protesta, a ni 20 stranica teksta na forumima, pa je malo diskutabilno spominjati liberalizam u Sarajevu.Mikado wrote:Je li Sarajevo liberalnija sredina od Zagreba i Beograda ?
-
mamica papucarka
#523 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
kazu da je bilo tuce po izlasku sa ALU
ima li ko informacija???
-
luciferino
#524 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
mamica papucarka wrote:kazu da je bilo tuce po izlasku sa ALUima li ko informacija???
Ove večeri prelijepa zgrada Akademije likovnih umjetnosti nije bila osvjetljena kao što je to inače slučaj. U mraku koji je vladao ispred zgrade jedino se iz velike blizine mogu prepoznati lica. Tu se okupio veliki broj zvanica i čini se još veći broj novinara otvaranje prvog Queer festivala Sarajevo.
Oko njih i među njima impresivno obezbjeđenje od strane policije i privatne zaštitarske firme. Marice, kola hitne pomoći, policijske rotacije uključene...
Veliki broj specijalaca pod punom opremom, događaj je štitio i sa supretne strane Miljacke, od izlaza iz Radićeve ulice pa do zgrade Pravnog fakulteta.
Upravo u ulici pored Pravnog fakulteta primijećena je grupa od nekoliko desetaka mladića koji su, očito, na ovo mjesto došli kako bi izrazičli nezadovoljstvo održavanjem "pederske parade" kako su je mnogi neupućeni nazivali.
Nije se radilo ni o kakvoj paradi, već o otvaranju izložbe fotografija, skulptura i ostalih umjetničkih radova.
Unutar zgrade zabranjeno je fotografiranje prisutnih. Pred ulazom na ALU sijevali su blicevi, ali je vladala velika gužva. Bilo je tu uglednih gostiju, predstavnika diplomatskog kora, javnih ličnosti. Na samom ulazu grupa od dvadesetak pripadnika vehabijskog pokreta. Stajali su mirno i (samo) dobacivali publici. Osim verbalnih, nije bilo većih incidenata.
Međutim, incidenti su izbili prilikom izlaska ljudi iz ALU. Kako saznajemo, oko 21,00 sat dok su gosti napuštali ALU neistomišljenici su to pratili povicima "ubij pedera" na što su pojedinci krenuli u fizički obračun. Saznajemo da su pretučene neke poznate ličnosti.
radiosarajevo.ba
-
callmethebreeeze
#525 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
uz solidno obezbjedjenje specijalaca, ali vama na cast ide sto su neke javne licnosti iz politickog zivota isle u toj paradi.dalmatinka wrote:Ne znam, u Sarajevu je u pitanju samo festival, ono u Beogradu je bila parada. Kad budete imali paradu onda ćete tek moći donositi zaključke. Festival u Zagrebu već pet godina prolazi normalno, nigdje pobune ni protesta, a ni 20 stranica teksta na forumima, pa je malo diskutabilno spominjati liberalizam u Sarajevu.Mikado wrote:Je li Sarajevo liberalnija sredina od Zagreba i Beograda ?
to kad nas jos dugo nece biti.