direstraits0078 wrote:
Je li troši koliko ulja nakon 300.000?
Ne znam, nije moje auto, od punca.

Kupljen je nema pola godine.
Bakir1 wrote:ado-šampion wrote: a birvaktile se motor "raspadao" nakon 150 k
ja bas i ne znam da je to slucaj, izuzev juge recimo kod kojeg je to bio slucaj pocesto, prije su vozila bila dosta kvalitetnija tj motor a isto mislim i za ulja.
kada se prica o rekorderima predjenih km obicno su to ta auta birvaktile, ovih modernih nema ni na mapi
Jeste pojedina auta rekorderi, i to nakon sto im je sve zivo izmijenjeno, i opet s njim si opasnost na cesti...
A ovo auto o kojem ja govorim je samo redovno servisirano, nista vanredno nije radjeno. Ima historiju servisiranja originalnu i urednu. I sve mu je 100% ispravno, motor, ovjes, kocnice... bas smo na ovom putu imali kocenje na auto-putu s nekih 100 km/h gdje su svi prisutni u autu mislili da smo udarili, a auto je stalo lezerno, znaci kocnice su na razini novog Passata.
Danas mahom Passate karavane kad pogledas vani dosta ih je preslo 400-500 hiljada, i ne samo Passati, nego i dosta drugih auta. A auta sto se kod nas uvoze sve lafo 150 k preslo, kod dosta njih racunaj 300 k najmanje.
Medjutim, ja ne tvrdim da su danasnja auta nuzno kvalitetnija, ni motori nuzno kvalitetniji. Mislim da se kvalitetnijim odrzavanjem, tu prije svega mislim na kvalitetnije ulje, dosta produzava vijek motoru, zapravo dosta vise nego sto sam ja do nedavno mislio.
Citava ta balkanska fama, oko opreza kod auta koja su "puno presla", je direktno povezana s cinjenicom kako se kod nas auto (ne)odrzava.