Garderoba za zimu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#501 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

Nasla cizme hvala Bogu dragom!
Sad sam mirna i mogu skitat gdje hocu. :D
maybelline

#502 Re: Garderoba za zimu

Post by maybelline »

ladyblue18 wrote:Nasla cizme hvala Bogu dragom!
Sad sam mirna i mogu skitat gdje hocu. :D
Eh, kad smo kod cizama! Kupila ja prije neki mjesec dana neke cizme u Planici ili Alpini, vise ni sama ne znam. Udobne, ravne, futrovane, tople, ma rahat. Jedini im problem sto kao malo pustaju, ali navodno postoji nekakav sprej kojim ih posprejas i to onda super bude. Mene sad zanima jel to od vas iko probao i jel to zbilja funkcionira da bezze ne kupujem????
alica.k

#503 Re: Garderoba za zimu

Post by alica.k »

funkcionira, naravno.
u pitanju je sprej za impregnaciju, mozes kupiti u dmu, u cmu, u svakom vecem supermarketu...ja koristim erdal sprej.

rijesila i ja problem cizama, na kraju sam otisla sa svim sto sam imala u timberland, i za nadat se da sam rahat sljedecih tri-cetiri godine. al sam se preporodila u njima, ni kapi vode da udje, a topleeeeeeeeeeeeeeee. jedino sto su ruzne, i osjecam se ko drvosjeca (samo mi fali karirana crvena kosulja, znal ko dje ima toga da upotpunim look?) al koga briga po ovoj zimi.
maybelline

#504 Re: Garderoba za zimu

Post by maybelline »

alica.k wrote:funkcionira, naravno.
u pitanju je sprej za impregnaciju, mozes kupiti u dmu, u cmu, u svakom vecem supermarketu...ja koristim erdal sprej.

rijesila i ja problem cizama, na kraju sam otisla sa svim sto sam imala u timberland, i za nadat se da sam rahat sljedecih tri-cetiri godine. al sam se preporodila u njima, ni kapi vode da udje, a topleeeeeeeeeeeeeeee. jedino sto su ruzne, i osjecam se ko drvosjeca (samo mi fali karirana crvena kosulja, znal ko dje ima toga da upotpunim look?) al koga briga po ovoj zimi.

Ekstra! U ponedeljak idem da to kupim (danas ne radim ama bas nista, ljencarim i uzivam u toploti doma i gledam vani snijeg...)!

P.S. I moje su tople, mekane i ne klizu se, a nisu toliko ni ruzne, vala... Imam jos jedne malo za urediti, ali mogu i ove (ponekad) proci. ;)
Gospoda Ministarka

#505 Re: Garderoba za zimu

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 08:45, edited 1 time in total.
ladyblue18

#506 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

I meni je ove godine doslo iz dupeta u mozak. :D
Ali eto ja sam zadovoljna ovim novim. Crne kozne, futrovane, duboke, puna peta, sa nekim fensi detaljicem...a nisu kostale malo bogatstvo ko prethodnih godina, izvalis lovu a onda se smrzavas non stop. :roll:

A bez potkosulje ne bih mogla prezivjet zimu nema tih para, a bez strampli jos manje. :mrgreen:
hana_montana

#507 Re: Garderoba za zimu

Post by hana_montana »

ma sta je s vama kao da imate petobanku :D
Gospoda Ministarka

#508 Re: Garderoba za zimu

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 08:43, edited 1 time in total.
black

#509 Re: Garderoba za zimu

Post by black »

@Aura ti kozni priglavci se zovu mestve
@Ministarka josh malo i trazices
Image

:mrgreen:
alica.k

#510 Re: Garderoba za zimu

Post by alica.k »

Aura Perez wrote:Uhh potkosulja :(. Boze kako ih mrzim :D, strample isto, mene takav srklet uhvati, nokte polomih cesuci se :D. A meni opet cizme nikad nisu propustale, koristim godinama sprej za impregnaciju, ali slaba cirkulacija, znam placuci kuci doci kolko mi se noge smrznu :(
kakva crna potkosulja. ima vec par godina ja samo bodije nosim. ne moram pazit kako se saginjem i hocu li se istrpat. uff...
Gospoda Ministarka

#511 Re: Garderoba za zimu

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 08:43, edited 1 time in total.
to je to

#512 Re: Garderoba za zimu

Post by to je to »

Da li se te deke mogu kupiti u Sarajevu?
ladyblue18

#513 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

Aura Perez wrote:
Lady, ako nije tajna, gdje si kupila te cizme i jesu li vise od 150 :D?
U Merkuru na Otoci. Nisu. :D Haman duplo manje. :lol:
Cholina_Lokica

#514 Re: Garderoba za zimu

Post by Cholina_Lokica »

znaci, definitivno odustajem od svih ovih silnih cizama sto imam, kupujem opet one cupave teretne, pa nek mi se opet svi smiju, sta me briga... :mrgreen: sinoc od havane do cheersa prelazila haman pola sata, hebem ti i stikle, i zimu, i snijeg...
jel' ko vidio gdje one teretne cupave sto mogu kroz metar snijega da idu :lol:
alica.k

#515 Re: Garderoba za zimu

Post by alica.k »

Dile wrote:znaci, definitivno odustajem od svih ovih silnih cizama sto imam, kupujem opet one cupave teretne, pa nek mi se opet svi smiju, sta me briga... :mrgreen: sinoc od havane do cheersa prelazila haman pola sata, hebem ti i stikle, i zimu, i snijeg...
jel' ko vidio gdje one teretne cupave sto mogu kroz metar snijega da idu :lol:
u intersportu u velikokm merkatoru, imaju mislim smedje i bijele, cak imaju i neko umjetno krzno po sebi i uopste ne izgledaju lose za buce...i da, nisau previse skupe, opet za buce...
Cholina_Lokica

#516 Re: Garderoba za zimu

Post by Cholina_Lokica »

odlicno... moracu otisi da vidim :D pa kad pocnem stancat po gradu :D ovako vise ne ide :D
tinchy

#517 Re: Garderoba za zimu

Post by tinchy »

Zna li neko gdje mogu naci gumenih, futrovanih cizmica a da nisu preskupe. Treba mi za planine :D :D Juce sam trazila u Sara centru i tamo imaju ali su 50 KM, mislim hajd da su to cizme od nekog materijala vec od gume :shock:
Cholina_Lokica

#518 Re: Garderoba za zimu

Post by Cholina_Lokica »

tinchy wrote:Zna li neko gdje mogu naci gumenih, futrovanih cizmica a da nisu preskupe. Treba mi za planine :D :D Juce sam trazila u Sara centru i tamo imaju ali su 50 KM, mislim hajd da su to cizme od nekog materijala vec od gume :shock:
moja jaranica kupila na siranu... 25km, dobije se unutra i ono futrovano cudo, ima raznih boja i dezena... ona ih 4 dana ne skida samo skace po snijegu :D
tinchy

#519 Re: Garderoba za zimu

Post by tinchy »

Dile wrote:
tinchy wrote:Zna li neko gdje mogu naci gumenih, futrovanih cizmica a da nisu preskupe. Treba mi za planine :D :D Juce sam trazila u Sara centru i tamo imaju ali su 50 KM, mislim hajd da su to cizme od nekog materijala vec od gume :shock:
moja jaranica kupila na siranu... 25km, dobije se unutra i ono futrovano cudo, ima raznih boja i dezena... ona ih 4 dana ne skida samo skace po snijegu :D
Hvala na info., sutra odoh da pogledam :kiss:
ladyblue18

#520 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

Ja se divim vama koje mozete stikle nosit po ovom kijametu.
alica.k

#521 Re: Garderoba za zimu

Post by alica.k »

ladyblue18 wrote:Ja se divim vama koje mozete stikle nosit po ovom kijametu.
ja se divim svima koje nose stikle IKAD. ja bi na tome ekspresno slomila nogu u po ljeta u po zime.
minjonja

#522 Re: Garderoba za zimu

Post by minjonja »

valjaju li ista gumene cizme za zime i snijega? ja kupila prije mjesec dana cizme i bila prezadovoljna jer mi nisu propustale prvih par dana, ali neki dan su mi carape bile skroz mokre. sledila sam se ko nikad i noge su me boljele citav dan. kontala kupiti gumene, ali kaze mi prijateljica da je previse hladno u njima. sa tri para carapa se smrzne u njima. ima li jos neko da je izasao u gumenim ovih dana po snijegu?
frfi.

#523 Re: Garderoba za zimu

Post by frfi. »

ja sam imala gumene, sada su pukle pa sam od buraza uzela neke alpinine-njemu male, i prezadovoljna sam :-D ...digresija :-D
gumene su super, ne propustaju vodu i sve to..ja sam ispod nosila one pletene pape :D :D sto nena napravi :D :D i to sam znala i po dva para obuci... znaci, one ne propustaju i sve je to super, ali ako budes cijeli dan u njima, u jednom trenutku ti naglo postane ledeno :-) i onda si ostatak dana donji...al je bolje nego kada su noge mokre, i toplije je u svakom slucaju...
ako ih budes uzimala, obavezno, barem za broj vece uzmi-da bi mogla 4-5 pari debljih carapa obuti, posto ces se inace odmah slediti..i pokusaj naci futrovane, one su ipak za nijansicu bolje..
minjonja

#524 Re: Garderoba za zimu

Post by minjonja »

frfi. wrote:ja sam imala gumene, sada su pukle pa sam od buraza uzela neke alpinine-njemu male, i prezadovoljna sam :-D ...digresija :-D
gumene su super, ne propustaju vodu i sve to..ja sam ispod nosila one pletene pape :D :D sto nena napravi :D :D i to sam znala i po dva para obuci... znaci, one ne propustaju i sve je to super, ali ako budes cijeli dan u njima, u jednom trenutku ti naglo postane ledeno :-) i onda si ostatak dana donji...al je bolje nego kada su noge mokre, i toplije je u svakom slucaju...
ako ih budes uzimala, obavezno, barem za broj vece uzmi-da bi mogla 4-5 pari debljih carapa obuti, posto ces se inace odmah slediti..i pokusaj naci futrovane, one su ipak za nijansicu bolje..
a gdje si ih uzela? neka djevojka mi rekla da je njoj neka djevojka rekla da je kupila gumene cizme i da joj jedna propusta, a druga ne. ja je zaboravih pitati gdje ih je uzela jer dosta mi je vise cizama koje propustaju. objavila sam im rat :x

cula sam da ih ima u robotu i na pijaci na otoci uzeti. ima li razlike u kvaliteti, znas li?
bez_ideje

#525 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

@bond.......e odlicno,to ce bit taman u budzetu ...idem u pon da pogledam u intersport :mrgreen:
Cuj ne nosate potkosulje :shock: ....ja bgm potkosulje ko majice biram,doduse 90% su one crne uske,ne bi mogla bez njih nema sanse i ljepse mi majice izgledaju ako im je puno sirok okovratnik i izrez :-) :-) :-)

Samo da se pohvalim da mi one cizme sto napravih kod cike na carsiji nisu ni jednom propustile,tople fine.......a imam i one oker futrovane sape......jes sam ko ajs pingvin kad izadjem u njima....al me zaboli..... :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Post Reply