Sad sam mirna i mogu skitat gdje hocu.
Garderoba za zimu
Moderator: anex
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#501 Re: Garderoba za zimu
Nasla cizme hvala Bogu dragom!
- maybelline
#502 Re: Garderoba za zimu
Eh, kad smo kod cizama! Kupila ja prije neki mjesec dana neke cizme u Planici ili Alpini, vise ni sama ne znam. Udobne, ravne, futrovane, tople, ma rahat. Jedini im problem sto kao malo pustaju, ali navodno postoji nekakav sprej kojim ih posprejas i to onda super bude. Mene sad zanima jel to od vas iko probao i jel to zbilja funkcionira da bezze ne kupujem????ladyblue18 wrote:Nasla cizme hvala Bogu dragom!
- alica.k
#503 Re: Garderoba za zimu
funkcionira, naravno.
u pitanju je sprej za impregnaciju, mozes kupiti u dmu, u cmu, u svakom vecem supermarketu...ja koristim erdal sprej.
rijesila i ja problem cizama, na kraju sam otisla sa svim sto sam imala u timberland, i za nadat se da sam rahat sljedecih tri-cetiri godine. al sam se preporodila u njima, ni kapi vode da udje, a topleeeeeeeeeeeeeeee. jedino sto su ruzne, i osjecam se ko drvosjeca (samo mi fali karirana crvena kosulja, znal ko dje ima toga da upotpunim look?) al koga briga po ovoj zimi.
u pitanju je sprej za impregnaciju, mozes kupiti u dmu, u cmu, u svakom vecem supermarketu...ja koristim erdal sprej.
rijesila i ja problem cizama, na kraju sam otisla sa svim sto sam imala u timberland, i za nadat se da sam rahat sljedecih tri-cetiri godine. al sam se preporodila u njima, ni kapi vode da udje, a topleeeeeeeeeeeeeeee. jedino sto su ruzne, i osjecam se ko drvosjeca (samo mi fali karirana crvena kosulja, znal ko dje ima toga da upotpunim look?) al koga briga po ovoj zimi.
- maybelline
#504 Re: Garderoba za zimu
alica.k wrote:funkcionira, naravno.
Ekstra! U ponedeljak idem da to kupim (danas ne radim ama bas nista, ljencarim i uzivam u toploti doma i gledam vani snijeg...)!
P.S. I moje su tople, mekane i ne klizu se, a nisu toliko ni ruzne, vala... Imam jos jedne malo za urediti, ali mogu i ove (ponekad) proci.
-
Gospoda Ministarka
#505 Re: Garderoba za zimu
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 08:45, edited 1 time in total.
- ladyblue18
#506 Re: Garderoba za zimu
I meni je ove godine doslo iz dupeta u mozak.
Ali eto ja sam zadovoljna ovim novim. Crne kozne, futrovane, duboke, puna peta, sa nekim fensi detaljicem...a nisu kostale malo bogatstvo ko prethodnih godina, izvalis lovu a onda se smrzavas non stop.
A bez potkosulje ne bih mogla prezivjet zimu nema tih para, a bez strampli jos manje.
Ali eto ja sam zadovoljna ovim novim. Crne kozne, futrovane, duboke, puna peta, sa nekim fensi detaljicem...a nisu kostale malo bogatstvo ko prethodnih godina, izvalis lovu a onda se smrzavas non stop.
A bez potkosulje ne bih mogla prezivjet zimu nema tih para, a bez strampli jos manje.
- hana_montana
#507 Re: Garderoba za zimu
ma sta je s vama kao da imate petobanku 
-
Gospoda Ministarka
#508 Re: Garderoba za zimu
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 08:43, edited 1 time in total.
- black
#509 Re: Garderoba za zimu
@Aura ti kozni priglavci se zovu mestve
@Ministarka josh malo i trazices

@Ministarka josh malo i trazices

- alica.k
#510 Re: Garderoba za zimu
kakva crna potkosulja. ima vec par godina ja samo bodije nosim. ne moram pazit kako se saginjem i hocu li se istrpat. uff...Aura Perez wrote:Uhh potkosulja. Boze kako ih mrzim
, strample isto, mene takav srklet uhvati, nokte polomih cesuci se
. A meni opet cizme nikad nisu propustale, koristim godinama sprej za impregnaciju, ali slaba cirkulacija, znam placuci kuci doci kolko mi se noge smrznu
-
Gospoda Ministarka
#511 Re: Garderoba za zimu
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 08:43, edited 1 time in total.
-
to je to
#512 Re: Garderoba za zimu
Da li se te deke mogu kupiti u Sarajevu?
- ladyblue18
#513 Re: Garderoba za zimu
U Merkuru na Otoci. Nisu.Aura Perez wrote:
Lady, ako nije tajna, gdje si kupila te cizme i jesu li vise od 150?
- Cholina_Lokica
#514 Re: Garderoba za zimu
znaci, definitivno odustajem od svih ovih silnih cizama sto imam, kupujem opet one cupave teretne, pa nek mi se opet svi smiju, sta me briga...
sinoc od havane do cheersa prelazila haman pola sata, hebem ti i stikle, i zimu, i snijeg...
jel' ko vidio gdje one teretne cupave sto mogu kroz metar snijega da idu
- alica.k
#515 Re: Garderoba za zimu
u intersportu u velikokm merkatoru, imaju mislim smedje i bijele, cak imaju i neko umjetno krzno po sebi i uopste ne izgledaju lose za buce...i da, nisau previse skupe, opet za buce...Dile wrote:znaci, definitivno odustajem od svih ovih silnih cizama sto imam, kupujem opet one cupave teretne, pa nek mi se opet svi smiju, sta me briga...sinoc od havane do cheersa prelazila haman pola sata, hebem ti i stikle, i zimu, i snijeg...
- Cholina_Lokica
#516 Re: Garderoba za zimu
odlicno... moracu otisi da vidim
pa kad pocnem stancat po gradu
ovako vise ne ide 
- tinchy
#517 Re: Garderoba za zimu
Zna li neko gdje mogu naci gumenih, futrovanih cizmica a da nisu preskupe. Treba mi za planine
Juce sam trazila u Sara centru i tamo imaju ali su 50 KM, mislim hajd da su to cizme od nekog materijala vec od gume 
- Cholina_Lokica
#518 Re: Garderoba za zimu
moja jaranica kupila na siranu... 25km, dobije se unutra i ono futrovano cudo, ima raznih boja i dezena... ona ih 4 dana ne skida samo skace po snijegutinchy wrote:Zna li neko gdje mogu naci gumenih, futrovanih cizmica a da nisu preskupe. Treba mi za planine![]()
Juce sam trazila u Sara centru i tamo imaju ali su 50 KM, mislim hajd da su to cizme od nekog materijala vec od gume
- tinchy
#519 Re: Garderoba za zimu
Hvala na info., sutra odoh da pogledamDile wrote:moja jaranica kupila na siranu... 25km, dobije se unutra i ono futrovano cudo, ima raznih boja i dezena... ona ih 4 dana ne skida samo skace po snijegutinchy wrote:Zna li neko gdje mogu naci gumenih, futrovanih cizmica a da nisu preskupe. Treba mi za planine![]()
- ladyblue18
#520 Re: Garderoba za zimu
Ja se divim vama koje mozete stikle nosit po ovom kijametu.
- alica.k
#521 Re: Garderoba za zimu
ja se divim svima koje nose stikle IKAD. ja bi na tome ekspresno slomila nogu u po ljeta u po zime.ladyblue18 wrote:Ja se divim vama koje mozete stikle nosit po ovom kijametu.
- minjonja
#522 Re: Garderoba za zimu
valjaju li ista gumene cizme za zime i snijega? ja kupila prije mjesec dana cizme i bila prezadovoljna jer mi nisu propustale prvih par dana, ali neki dan su mi carape bile skroz mokre. sledila sam se ko nikad i noge su me boljele citav dan. kontala kupiti gumene, ali kaze mi prijateljica da je previse hladno u njima. sa tri para carapa se smrzne u njima. ima li jos neko da je izasao u gumenim ovih dana po snijegu?
- frfi.
#523 Re: Garderoba za zimu
ja sam imala gumene, sada su pukle pa sam od buraza uzela neke alpinine-njemu male, i prezadovoljna sam
...digresija
gumene su super, ne propustaju vodu i sve to..ja sam ispod nosila one pletene pape
sto nena napravi
i to sam znala i po dva para obuci... znaci, one ne propustaju i sve je to super, ali ako budes cijeli dan u njima, u jednom trenutku ti naglo postane ledeno
i onda si ostatak dana donji...al je bolje nego kada su noge mokre, i toplije je u svakom slucaju...
ako ih budes uzimala, obavezno, barem za broj vece uzmi-da bi mogla 4-5 pari debljih carapa obuti, posto ces se inace odmah slediti..i pokusaj naci futrovane, one su ipak za nijansicu bolje..
gumene su super, ne propustaju vodu i sve to..ja sam ispod nosila one pletene pape
ako ih budes uzimala, obavezno, barem za broj vece uzmi-da bi mogla 4-5 pari debljih carapa obuti, posto ces se inace odmah slediti..i pokusaj naci futrovane, one su ipak za nijansicu bolje..
- minjonja
#524 Re: Garderoba za zimu
a gdje si ih uzela? neka djevojka mi rekla da je njoj neka djevojka rekla da je kupila gumene cizme i da joj jedna propusta, a druga ne. ja je zaboravih pitati gdje ih je uzela jer dosta mi je vise cizama koje propustaju. objavila sam im ratfrfi. wrote:ja sam imala gumene, sada su pukle pa sam od buraza uzela neke alpinine-njemu male, i prezadovoljna sam...digresija
![]()
gumene su super, ne propustaju vodu i sve to..ja sam ispod nosila one pletene pape![]()
sto nena napravi
![]()
i to sam znala i po dva para obuci... znaci, one ne propustaju i sve je to super, ali ako budes cijeli dan u njima, u jednom trenutku ti naglo postane ledeno
i onda si ostatak dana donji...al je bolje nego kada su noge mokre, i toplije je u svakom slucaju...
cula sam da ih ima u robotu i na pijaci na otoci uzeti. ima li razlike u kvaliteti, znas li?
- bez_ideje
#525 Re: Garderoba za zimu
@bond.......e odlicno,to ce bit taman u budzetu ...idem u pon da pogledam u intersport
Cuj ne nosate potkosulje
....ja bgm potkosulje ko majice biram,doduse 90% su one crne uske,ne bi mogla bez njih nema sanse i ljepse mi majice izgledaju ako im je puno sirok okovratnik i izrez
Samo da se pohvalim da mi one cizme sto napravih kod cike na carsiji nisu ni jednom propustile,tople fine.......a imam i one oker futrovane sape......jes sam ko ajs pingvin kad izadjem u njima....al me zaboli.....

Cuj ne nosate potkosulje
Samo da se pohvalim da mi one cizme sto napravih kod cike na carsiji nisu ni jednom propustile,tople fine.......a imam i one oker futrovane sape......jes sam ko ajs pingvin kad izadjem u njima....al me zaboli.....