res pečen je zločin za cevapciceJThomas wrote:ja vala ne mogu reš pečen čiji god da je. to mi i nije ćevap, ubije mu dušu. sve je isto kad je reš pečeno.
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- zateznistub
#501 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Banksy
#502 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nemam, slušaj starije i pamtim ...zateznistub wrote:
čekaj banski...onda i ti imaš kuka..???
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#503 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
u Sa samo Zmaj, a najbolji ćevapi su u Harija u Travniku
-
sumirprimus
#504 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ja kazem 10 i cijelu lepinu i dobijem.kako to?zateznistub wrote:Pa cekaj malo, tema je ...u Sarajevu, ne u TRavniku Tuzli...sumirprimus wrote:tacno ko konzervativci,kakve veze somun lepina.
ko voli jest jesce i jedno i drugo.
i to ovisi gdje si jeo,isto ko sto ne mozes rec,da su u sa,svugdje isti cevapi,...
E u sarajevu je Sa(O)mun, ne lepinja. Ni jednoj cevabdzinici neces dobiti lepinju uz rostilj.
-
sumirprimus
#505 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zar nisu cevapcici u banjaluci?zateznistub wrote:res pečen je zločin za cevapciceJThomas wrote:ja vala ne mogu reš pečen čiji god da je. to mi i nije ćevap, ubije mu dušu. sve je isto kad je reš pečeno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#506 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bezveze prica sa mjerenjem ciji je veci.
Zvace kako je kome cejf i tacka.
Tako i onaj sto dodje iz bilo kojeg dijela BiH na Bascarsiju i naruci cevape u lepinji, ako ima lovu da plati - problem sigurno nece biti.
Neko voli res, neko srednje, neko slabije pecene. Tako i narucis, pa mozda i dobijes. Ili sam sebi na rostilj, pa peci kako ti odgovara.
Jos se i pite ubacile. Samo da se sta kavziti
Zvace kako je kome cejf i tacka.
Tako i onaj sto dodje iz bilo kojeg dijela BiH na Bascarsiju i naruci cevape u lepinji, ako ima lovu da plati - problem sigurno nece biti.
Neko voli res, neko srednje, neko slabije pecene. Tako i narucis, pa mozda i dobijes. Ili sam sebi na rostilj, pa peci kako ti odgovara.
Jos se i pite ubacile. Samo da se sta kavziti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#507 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Znas ono kad imas namjeru kvotat, pa odustanes, jer ne znas da li se lik zajebava i je ozbiljanultima_palabra wrote:Drug, ti ne znaš jesi li došo il pošoradiša wrote:ima veze itekako jer ako se 50 godina zid zvao zid u sarajevu ne mozes ga zvat drugacije.ispostuj one sto tu zive a nemoj svoje nametat.
upravo zbog nametanja tuđeg ovaj grad je posto deponija smeca,sto ljudskog sto onog u pravom smislu te rijeci.
- karanana
#508 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
i meni su travnicki cevapi najbolji. hari onda ona do harija, mislim da je lejla, a nije losa ni ona na plavoj vodi.
jeftiniji a vece porcije. a jednom narucio veliku porciju kontajuci desetka, kad ono 20 komada. a cijena desetke u sarajevu.
inace prije rata, sjecam se dobre cavabdzinice a neki od starijih forumasha neka mi pomognu, da li se zvala micha ili je to bio nadimak gazde pa se tako zvala u raji?....nalazila se u nizu onih trgovki ispod vranica nebodera na ch. vili. mozda iduci objekat prema ilidzi nakon apeteke sarajevo a prije onog niza kafica. sad je tamo prazno.
jeftiniji a vece porcije. a jednom narucio veliku porciju kontajuci desetka, kad ono 20 komada. a cijena desetke u sarajevu.
inace prije rata, sjecam se dobre cavabdzinice a neki od starijih forumasha neka mi pomognu, da li se zvala micha ili je to bio nadimak gazde pa se tako zvala u raji?....nalazila se u nizu onih trgovki ispod vranica nebodera na ch. vili. mozda iduci objekat prema ilidzi nakon apeteke sarajevo a prije onog niza kafica. sad je tamo prazno.
- muha_sa
#509 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Osmo stari taksista sa čaršije pa se u ugostitelje dao. Nije Iskra vec odmah prije skretanja za Logavinu iz pravca čaršije. Ako mislimo zatezni i ja na istuBanksy wrote:Šljivo?zateznistub wrote:
ona cevabdzinica Muha kod robne kuci kod taxi stada pa u prolazu...zaboravio sam čiji je
I jeda koji nije tako poznat a to je na ulazu u Logavinu, sad a i prije je bio neki bircuz..... Osmo je gazda i Nurka mu zena...kako je ta zena jela pravila...
Iskra?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#510 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mostar....uf baš loši ćevapi...Tomahawk11 wrote:.......Mostaru(tu sam na nagovor jednom pojeo neke grozne cevape
)
Banksy wrote:sAmun ..
- sunceKOtepsija
#511 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
evo sta sarajlija uradi kad mu trazis lepinusumirprimus wrote:ja kazem 10 i cijelu lepinu i dobijem.kako to?zateznistub wrote:Pa cekaj malo, tema je ...u Sarajevu, ne u TRavniku Tuzli...sumirprimus wrote:tacno ko konzervativci,kakve veze somun lepina.
ko voli jest jesce i jedno i drugo.
i to ovisi gdje si jeo,isto ko sto ne mozes rec,da su u sa,svugdje isti cevapi,...
E u sarajevu je Sa(O)mun, ne lepinja. Ni jednoj cevabdzinici neces dobiti lepinju uz rostilj.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#512 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
vucko,jeo prosle godine...nisu bas kao prije...pokvarili se...zateznistub wrote: ona cevabdzinica Muha kod robne kuci kod taxi stada pa u prolazu...zaboravio sam čiji je
-
kakonako
#513 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pamti li ko cevapcice kod Cengica,sad tu cevape ganja po rostilju "Galatasaraj" Tarik Hodzic?
- muha_sa
#514 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kakonako wrote:Pamti li ko cevapcice kod Cengica,sad tu cevape ganja po rostilju "Galatasaraj" Tarik Hodzic?
Abdurahman Čengić--zvani Rahman
- zateznistub
#515 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jbt, ima li nesto da ti ne znas?muha_sa wrote: Osmo stari taksista sa čaršije pa se u ugostitelje dao. Nije Iskra vec odmah prije skretanja za Logavinu iz pravca čaršije. Ako mislimo zatezni i ja na istu
Sjeca li se neko od ovih sto su imali zivot prije '92 cevabdzinice do ABC-a Mića bio gazda vrtio sa dvije polovise SOMUNA po 1.000 od jedne. mmislim da je mimo čaršije u ostatku grada on bio tito
- zateznistub
#516 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bili moji sa njim i Osmom na moru. mene ko dijete bacalo u stranu koliko je para nosio u onoj pedeerici...muha_sa wrote:kakonako wrote:Pamti li ko cevapcice kod Cengica,sad tu cevape ganja po rostilju "Galatasaraj" Tarik Hodzic?![]()
Abdurahman Čengić--zvani Rahmanimo je i ašcinicu na čaršiji--odmah ispod Kurte
- muha_sa
#517 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ona mu plavuša žena--što je velikog cuku vodalazateznistub wrote:Jbt, ima li nesto da ti ne znas?muha_sa wrote: Osmo stari taksista sa čaršije pa se u ugostitelje dao. Nije Iskra vec odmah prije skretanja za Logavinu iz pravca čaršije. Ako mislimo zatezni i ja na istu
Sjeca li se neko od ovih sto su imali zivot prije '92 cevabdzinice do ABC-a Mića bio gazda vrtio sa dvije polovise SOMUNA po 1.000 od jedne. mmislim da je mimo čaršije u ostatku grada on bio tito
- zateznistub
#518 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja i Caj jednom narucili mjesano, morali nas viljuskarom izvaditi iz onog podruma dole...A on masala mogao pojest za trojicumuha_sa wrote: ona mu plavuša žena--što je velikog cuku vodalatu su dobri cevapi bili
- Warashii
#519 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Dzaba, stavljali ga oni u somun, samun, lepinju ili lepinu cevapi ( mislim na Baščaršiju jer većina turista ce tamo da pojede cevape) su poprilicno losi.
- okanomalo
#520 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
definitivno najbolji je zmaj.
prije desetak dana neke goste vodila u zelje2.koji blam,koja katastrofa od cevapa.fuj.nikad vise.
prije desetak dana neke goste vodila u zelje2.koji blam,koja katastrofa od cevapa.fuj.nikad vise.
- zateznistub
#521 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
To sto vecina dijaspore i dobar dio turista zna samo za Želju i Šahinovo smeće je drugi par opanakaWarashii wrote:Dzaba, stavljali ga oni u somun, samun, lepinju ili lepinu cevapi ( mislim na Baščaršiju jer većina turista ce tamo da pojede cevape) su poprilicno losi.
- zateznistub
#522 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
okanomalo wrote:definitivno najbolji je zmaj.![]()
- karanana
#523 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zalosno je to zakljuciti ai jeste najbolji zmaj.
ne zato sto zmaj valja nego sto su se ostali srozali da ne mogu nize.
kod hodzica suhi. prekoputa u petici slani i mali. u galati smrde. zeljo, mrkva.....beze
kod hodzica suhi. prekoputa u petici slani i mali. u galati smrde. zeljo, mrkva.....beze
- muha_sa
#524 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Hodžic na čaršijikaranana wrote:zalosno je to zakljuciti ai jeste najbolji zmaj.
- zateznistub
#525 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne znam stvarno, ali meni licno jedini prijeratni ukus ima upravo mrkva.karanana wrote:zalosno je to zakljuciti ai jeste najbolji zmaj.
U veneri su dobre suđukice...