SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mp3sa

#501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mp3sa »

South Blue Mama wrote:Molim pazljivijim posmatranjem crne fabije, moze se vidjeti:
1. sal je najobicniji koji se moze kupiti na svakom cosku nasega grada, a i sirom BiH
2. pogledajte zadnju klupu fabije i vidjet cete sal celika
3. auto je u koloni vozila u kojima su robijasi
4. razno

Haj malo analize pa onda opletite sa komentarima :sax:
1. Pogledajte Fabiju i vidjet cete sal Zelje
2. na zadnjoj klupi je najobicniji sal Celika koji se moze kupiti na svakom cosku Zenice, a i sirom BiH
3. Auto se bezbrizno voza kroz Sarajevo i nije osteceno i oko njega su navijaci Zelje
4. U kombiju u kojem jedan preureseni navijac Zelje u Celikov dres psuje markale mozete otkriti podmukli plan manijaka da ocrne sliku zenicana
5. jadni mali i nezasticeni navijaci sarajeva i zelje koji su u pokusaju odbrane od bezobraznih zenicana slucajno ispustili par cigli na automobile koji su se kretali prema grbavici, bili su iznenadjeni bezobraznim odgovorom robijasa koji onda bezobrazno i sasvim drsko izlaze iz automobila i samaraju predizbornu koalicuju Hz-TM87 i jos imaju obraza da vrate kamenice koje su bacene na njih!!! Primitivci jedni!

Haj malo analize oa opletite sa komentarima :sax:
ljubilac

#502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubilac »

Još nešto. Otkrivanju spomen ploče je prisustvovao veliki broj policajaca, i onih "sa pločicom" i specijalaca. Ne znam kako su kontali da je otkrivanju spomen ploče poginulim Manijacima u ratu potrebno veće osiguranje nego kao pratnje Robijašima pri ulasku i prolasku kroz grad!
Mobile_Disco

#503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mobile_Disco »

A kako opravdavate gadjanjem NOZEVIMA,KOVANICAMA,MOBITELIMA,CESMAMA NA STADIONU? Zasto to ne komentarisete? :x
ljubilac

#504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubilac »

campa_xxx wrote:
ljubilac wrote:Image

Ovo je šal Robijaša.
Ne radi ti link!!!
Image

popravljeno.
Topla voda

#505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Topla voda »

Chmoljo wrote:
Topla voda wrote:ovdje postoji jedan drugi problem,koji je meni mnogo cudniji i nejasniji.
navijacke tuce ,hajde recimo da me ne iznandjuju...sve porazbijano,hajde...losa reakcija policije...
ne razumijem sto su ti sukobi ustvari sukobi stanovnistva tih gradova,ako mogu reci,na reprezentativnom ucinku,tj.na huliganima iz tih gradova.
meni je bitnije da se oni ne polariziraju na nacin da se potezu markale ,tri prsta i odnos zenica-sarajevo da ide na taj novo zivotinjske mrznje,nego sto se oni medjusobno mlave.
danas-sutra cu dobiti kamen u glavu u zenici ,samo zato sto sam iz sarajeva,mogu za velez navijati

zenicani ne uvlace u sukob odnos celik-fcs,ili celik-fcz...nego odnos gradova...a to opet ,ako se zagrebe,nema veze s fudbalom...nego s necim izazvanom mrznjom zenice spram sarajeva.
navijaci su samo oni koji idu do kraja i ne skrivaju svoje "stavove"..u navijackom svijetu je to ogoljeno do kraja...a ja ustvari ne kontam sta je problem zenice prema sarajevu.
jah, a koji su najveći derbiji?

Barcelona-Real, Lazio-Roma, ili da ne govorim o Celticu i Rangersima... pa i Zvezda i Partizan, pogotovo prije rata...
ovaj odnos zenica-sarajevo ima jako malo veze s fudbalom,pa ako hoces i sa fudbalskim navijackim huliganstvom.ovo je huliganstvo jalija iz ovih gradova,koje pod krinkom fudbala...ratuju zbog odnosa gradova,odnosno zbog mrznje stanovnistva grada zenice prema stanovnistvu grada sarajeva.
mozda bezveze primjer,al kao odnos dinama i zvezde prije rata...najmanje je bilo veze s klubovima,a mnogo vise s nekim drugim stvarima
edin_Basket

#506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by edin_Basket »

svaka ti cast za ovaj sal pozadi :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

a cuj ovog zenicanina-bas si ti neki bistar momak
eto manijaci kupili sal celika i stavili ga pozadi, ono malo ga sklonili, a Zeljini istakli
moras biti pravo pametan da skontas ko koga provocira, ko kome psuje markale itd
Last edited by edin_Basket on 28/09/2008 23:54, edited 1 time in total.
fixer

#507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

scooter21ba wrote:
fixer wrote:
scooter21ba wrote: uzmi situaciju da si slucajni pa onda uzmi da si navijac celika onda navijac zelje ili sarajeva svejedno
recimo da si navijac zelje sa salom krenuo mirno na utakmicu ne znajuci da je ceka
a onda i ostale dvije opcije
da sam slucajni prolaznik, pobjegao bi kako bi znao - pobjegao i psovao bi majku kretenima kojima nije bilo dovoljno rata.
navijac zelje - nikad ne bi pristao da idem docekivati navijace gostujuce ekipe da bi se fizicki obracunao sa njima.
navijac celika - tuzio bi drzavu koja me nije dovoljno osigurala i zastitila od ovakvih napada.
svi navijaci koji ne razmisljaju ovako su patoloski slucajevi,rak rana ovog drustva.
rekoh da si krenuo na utakmicu ne znajuci za ceku nego jednostavno od kuce sa ciglana ides na grbavicu i zadesio se tu
onda sam tehnicki slucajni prolaznik. :roll:
da ja ulazim u rat koji nisam poceo, a samo radi plave boje? :roll:
Koshpa

#508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Koshpa »

Necu da se doticem teme, jer je ovo sve jadno, nego hocu samo da pitam, otkad "Manijaci" idu na svoje tekme u Bordo ( crveno ) bijelim trenerkama ( Crna Fabia ).

Toliko
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Topla voda wrote: ovaj odnos zenica-sarajevo ima jako malo veze s fudbalom,pa ako hoces i sa fudbalskim navijackim huliganstvom.ovo je huliganstvo jalija iz ovih gradova,koje pod krinkom fudbala...ratuju zbog odnosa gradova,odnosno zbog mrznje stanovnistva grada zenice prema stanovnistvu grada sarajeva.
mozda bezveze primjer,al kao odnos dinama i zvezde prije rata...najmanje je bilo veze s klubovima,a mnogo vise s nekim drugim stvarima
pa o tome ti i govorim. među ovima što sam naveo su ideološke, vjerske ili neke treće razlike...
scooter21ba

#510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

fixer wrote: onda sam tehnicki slucajni prolaznik. :roll:
evo sada slusam na dnevniku ovi poceli bacati kamenje sa mosta
ovi stali izasli i poceli prevrtati sve i tuci sta da si bio dole cekao bus sa kosevskog da ides prema grbavici
ili bi se branio ili bjezao
vjerujem bjezao jer si u manjini
scooter21ba

#511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

evo sada na dnevniku crna fabia u koloni sa kombijima u kojima su navijaci celika
cini mi se treci automobil po redu
ne vjerujem da su zeljini navijaci zalutali u kolonu :S
campa_xxx

#512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

Image
.
Image
Last edited by campa_xxx on 29/09/2008 00:03, edited 1 time in total.
fixer

#513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

scooter21ba wrote:
ovi stali izasli i poceli prevrtati sve i tuci sta da si bio dole cekao bus sa kosevskog da ides prema grbavici
sve bi ja to pozatvarao. par nesigurnih individualaca koji pronadju utociste od svojih kompleksa u masi beskicmenjaka :x ...cast izuzetcima
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

fixer wrote:
scooter21ba wrote:
sve bi ja to pozatvarao. par nesigurnih individualaca koji pronadju utociste od svojih kompleksa u masi beskicmenjaka :x ...cast izuzetcima
ne bih ja. ja bih tuko. batina je iz raja izašla. :mrgreen:
scooter21ba

#515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

eto vidis fixer i ti sam govoris cast izuzecima
bas me zanima zasto si to rekao
zato ti kazem ako si napadnut branit ces se (bilo suprostavljanjem bilo bjezanjem) to je u ljudskoj prirodi nije to niko izmislio
fixer

#516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

scooter21ba wrote:eto vidis fixer i ti sam govoris cast izuzecima
bas me zanima zasto si to rekao
zato ti kazem ako si napadnut branit ces se (bilo suprostavljanjem bilo bjezanjem) to je u ljudskoj prirodi nije to niko izmislio
rekao sam cast izuzecima jer uvijek ima iskrenih navijaca,kojima do tuce nije stalo, a takve cijenim :)
ljubilac

#517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubilac »

Jel vi kontate da murija ne udara "prestupnike". Biju oni i stvarne prestupnike i one koji se samo tu zadese. A da malo manje ili bar pažljivije to rade imali bi više gonjenih po sudovima i time bi imali efektivno suzbijanje broja huligana. Ovako, policija nema legitimetet često da bilo kome šta priča zbog onog što oni rade, pa uglavnom uhvate raju, izmarišu i puste. Kazne najčešće dobiju oni koji ih i ne zaslužuju.
amrica

#518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

meni tu nije par stvari jasno, u zadnje vrijeme je u Zelji stanje kao u NS BiH, navijaci protiv uprave, nisu ni htjeli iici na ovu utakmicu, a sad odjednom, halo, manijaci na ciglanama gadjaju robijase, a valjda, bio dogovor pomen poginulim navijacima sat prije toga, i nije usput.... nidje veze nista danas.

Ili su nas to opet usrecili maloljetni delinkventi? Ili peta kolona radi? :D

Ili, ne daj Boze, anamo oni?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

Osoba A ,Mi smo napali Robijase na Ciglanama :D

Osoba B, Ne,Mi smo napali Robijase na Ciglanama :D

Osoba C,Nee,Mi smo napali Robijase na Ciglanama :D
RoTTeN TM87

#520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by RoTTeN TM87 »

Povodom nereda do kojih je došlo u sarajevskom naselju Ciglane, navijači FK Željezničar, pripadnici najbrojnije navijačke grupe u BiH - “The Maniacs 1987”, ovim obavještenjem negiraju svoje učešcće u pomenutim neredima.
Naši navijači su današnji dan posvetili i proveli u mislima sa svojim navijačima koji su dali živote u odbrani našeg grada i naše jedine domovine BiH. U vrijeme pomenutog incidenta, svi navijači FK Željezničar, su se nalazili na zapadnoj tribini stadiona Grbavica gdje je trajalo otkrivanje spomen-ploče.
Sa gnušanjem odbacujemo sve medijske izvještaje, koji su dali akcenat na učešće naših navijača.
Posebno objašnjenje ćemo tražiti od MUP-a Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici obavjestili medije da su navijači Željezničara izazvali ove incidente.

Molimo Vas da u ime dosadašnje saradnje, objavite ovo obavjestenje.

S poštovanjem,
The Maniacs 1987
d2

#521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by d2 »

da nisu navijaci celika krenuli na queer festival pa ih sacekali ?
ljubilac

#522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubilac »

C... po ko zna koji put govorim da su vodeću ulogu imali ljudi iz Hordi Zla.
milivoje

#523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by milivoje »

Polemika na 22 strane.
Preseravanje u koloru.
Nije bitno KO JE vec STA JE.

A to STA JE se ponavlja iz dana u dan...i bice ste gore kako je sve vise papaka, primitivaca, kompleksasa...
shana_majka

#524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shana_majka »

Zamolio bih simpatizere Olimpika da vishe ne prave ovakve ispade...
Nema smisla, ljudi dodju na ekskurziju a vi ih tako docekate.
:x
Baltazar_khan

#525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

shana_majka wrote:Zamolio bih simpatizere Olimpika da vishe ne prave ovakve ispade...
Nema smisla, ljudi dodju na ekskurziju a vi ih tako docekate.
:x
:lol:
Locked