Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PaxPro

#501 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

evo upravo mi se lak susi (crveni) 8-)
jennisjoplin

#502 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

PaxPro wrote:evo upravo mi se lak susi (crveni) 8-)

:lol: :lol: :lol:
d2

#503 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

PaxPro wrote:
d2 wrote:
PaxPro wrote:me lakse je preko lukavice ,jer sa tranzita moras gurati bic do spomen parka vraca
ako imas noge ko Pape ne moras :D
izvini evo me zovu na stadin :D
ma imam noge ko mis venecuele :)
:lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#504 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

PaxPro wrote:
d2 wrote:
PaxPro wrote:me lakse je preko lukavice ,jer sa tranzita moras gurati bic do spomen parka vraca
ako imas noge po Pape ne moras :D
izvini evo me zovu na stadin :D
ma imam noge ko mis venecuele :)
i ja vala imam noge... :D ko hugo chavez... :D
munevera44

#505 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by munevera44 »

...
Last edited by munevera44 on 05/10/2008 00:06, edited 1 time in total.
munevera44

#506 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by munevera44 »

...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 21:24, edited 1 time in total.
jennisjoplin

#507 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

vesna55 wrote:Malo se večeras provozala na biciklu. Pa nešto kontam. Ofarbaše trotoare u zeleno. Neka bolje da urade išta nego ništa. Nego razmišljam. Ko biva ofarbat će nam biciklističke staze u crveno, ko u Evropi. Super ideja. Samo koje dionice će farbati. Koji stručnjaci u Sarajevu će o tome odlučivati. Hoćel bit ono dodješ donekle i odjednom nema biciklističke staze.
Evo i prijedlog.
Trotoar od Č. Vile pa do Stupa desna strana gledajući prema Ilidži je najvećim dijelom dovoljno široka da bi se mogla označiti biciklistička staza. Samo da nezaborave ofarbati dijelove preko pješačkih prelaza.
Pa vi biciklisti podastrte prijedloge, pa da iskomentiramo, a najsretnija bi bila da bude ono ko Giro. Dajmo mi prijedloge, pa da se i nas pita. Naravno ima medju biciklistima ljudi koji se razumiju u ovu problematiku oko biciklističkih staza.
Nadam se da ćemo uspjeti. Nedajmo da nam farbaju samo da potroše pare i da nam zamažu oči.
i ja danas na pedalanju, od darive do ilidze i natrag. sretnem pokojeg sa gira, u dolasku i povratku, ali ovi nasi stanovnici nekulturni brate mili isestro. mladji su od 20 a stariji od 15, sjeli u one limene kante i misle da su Boga uhvatili za bradu, bez obzira sto je pjesacima (a nama pedalasima) zeleno. mozda ovo isto treba da postavis na post GIRO? :roll:
PaxPro

#508 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

pozz svima.ako je neko isao na skakavac moze li mi ukratko objasniti kako do gore .koliko ima makadama .za koliko vremana se popeo.kakav je uspon,eto znam da se ide pored zivotinjske nastambe(pionirska dolina ,cuj pionirska ja provale) :-)
pudlica

#509 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by pudlica »

i ako ce vec farbati tu stazu onda nek bude da se dva pacikla mogu fino mimoici a ne kao na darivi ona lafo staza gdje jedno biciklo moze proci samo
bavka

#510 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

PaxPro wrote:pozz svima.ako je neko isao na skakavac moze li mi ukratko objasniti kako do gore .koliko ima makadama .za koliko vremana se popeo.kakav je uspon,eto znam da se ide pored zivotinjske nastambe(pionirska dolina ,cuj pionirska ja provale) :-)
samo nastavis tim putem pored pionirske i otprilike na kraju nahoreva pocinje makadam :D i sve ti je makadam do barica...preko bukovika i cavljaka :D al je extra :D
moj savjet ti je ides s kontra strane...preko barica do skakavca :D fina turica... :D
kad se krene iz grada i napravi taj citav krug..mislim da bude nekih 50-60 km :D
jennisjoplin

#511 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

bavka wrote:
PaxPro wrote:pozz svima.ako je neko isao na skakavac moze li mi ukratko objasniti kako do gore .koliko ima makadama .za koliko vremana se popeo.kakav je uspon,eto znam da se ide pored zivotinjske nastambe(pionirska dolina ,cuj pionirska ja provale) :-)
samo nastavis tim putem pored pionirske i otprilike na kraju nahoreva pocinje makadam :D i sve ti je makadam do barica...preko bukovika i cavljaka :D al je extra :D
moj savjet ti je ides s kontra strane...preko barica do skakavca :D fina turica... :D
kad se krene iz grada i napravi taj citav krug..mislim da bude nekih 50-60 km :D
bavka, ubit ćeš nas, 50-60 kilometara uzbrdo, majko moja gdje je katana da izvršim kikiriki :lol: , to je skoro do mostara, fali jos toliko 8-) , ako ti pređeš za 2-3 sata, nama treba godišnji, daj ba napravi nešto da i mi umremo sretni :lol: :lol: :lol:
PaxPro

#512 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

bavka wrote:
e hvala,reci mi kad krenem tim makadamom ima li kakvih skretanja ili samo uz brdo,i jel se zavrsava spustom niz zmajevac,i jos jedno pitanjce jeli makadam kao prema hrasnickom s. ili je malo bolji i da li je uspon tezi od hrasnickog :-?
bavka

#513 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

PaxPro wrote:
bavka wrote:
e hvala,reci mi kad krenem tim makadamom ima li kakvih skretanja ili samo uz brdo,i jel se zavrsava spustom niz zmajevac,i jos jedno pitanjce jeli makadam kao prema hrasnickom s. ili je malo bolji i da li je uspon tezi od hrasnickog :-?
jos jedna stvar...zaboravi izgled kamena/makadama i procenat uspona ;-) ako si izdrzao Igman,proci ces i ovo...nas moto je..ko nema u nogama,ima u glavi :D
ima nekih skretanja,naravno...da ti sad ne objasnjavam...zaputi se i usput pitaj prolaznike/planinare kuda dalje...mada je prilicno jednostavno :D
PaxPro

#514 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

ok hvala,poslusacu tvoj savjet dariva-zmajevac-barice-cavljak-skakavac,pa onda niz brdo :thumbup:
homo_sapiens

#515 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by homo_sapiens »

PaxPro wrote:ok hvala,poslusacu tvoj savjet dariva-zmajevac-barice-cavljak-skakavac,pa onda niz brdo :thumbup:

Koliko vremena je potrebno za ovu rutu (Dariva-Skakavac), i da li je moguce voziti bez pauza, ili s minimalnim stajanjem ?

Je li moguce biciklom proci od Crepoljskog do Skakavca ?
jennisjoplin

#516 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

homo_sapiens wrote:
PaxPro wrote:ok hvala,poslusacu tvoj savjet dariva-zmajevac-barice-cavljak-skakavac,pa onda niz brdo :thumbup:

Koliko vremena je potrebno za ovu rutu (Dariva-Skakavac), i da li je moguce voziti bez pauza, ili s minimalnim stajanjem ?

hoćeš možda i jednu muzičku :mrgreen: , sve je moguće ako hoćemo. stvar je u godinama i kondiciji i spremnosti. :-D
homo_sapiens

#517 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by homo_sapiens »

jennisjoplin wrote:
homo_sapiens wrote:

hoćeš možda i jednu muzičku :mrgreen: , sve je moguće ako hoćemo. stvar je u godinama i kondiciji i spremnosti. :-D
@joplinko, ponekad pomislim da si bot :D Pusti momke da mi odgovore na pitanja, oni bar znaju gdje se koja lokacija nalazi :D a ti, za to vrijeme . . . . jednu narodnu :D
jennisjoplin

#518 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

jennisjoplin wrote:
homo_sapiens wrote:

@joplinko, ponekad pomislim da si bot :D Pusti momke da mi odgovore na pitanja, oni bar znaju gdje se koja lokacija nalazi :D a ti, za to vrijeme . . . . jednu narodnu :D[/quote]

a što smo se nahorozili večeras 8-) , da nismo izvisili kod suprotnog spola :lol: , čitaj između redova, ako hoćeš kako kažeš "momci da odgovore" onda postavi jasna, konkretna, kratka i cjelovita pitanja, ako misliš ona pitanja postana, sve je hodimi-dođimi za te momke, ali da ne budem njihov advokat ostavljam te u tvome uvjerenju :run: :run: :run: :run:
PaxPro

#519 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

homo_sapiens wrote:

heh pa ne znam ti ni ja,i ja sam ti srednja zalost vozikam se po trebevicu do bob staze,uz krupac do v.p i marshala,jednom se spustao niz igman makadamom i jednom se penjao ,i za te rutice znam odgovore,ma sve treba probati guras dokle moze ,a naravno uvjek pravis poneku pauzu :)
PaxPro

#520 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

*bavka*bavka* odradi ja danas turu do velelepnog vodopadica :),isao sam preko nahoreva, :-) gulp ,nosio sam dvije litrice vode rez.gumu i jos par sitnica,krenuo sam oko 11h(djamija king fahd)gore sam bio u14h :D ,ma ljepota nisam nigdje fulio ima dosta domorodackog stanovnistva,(ma lijep neki narod ) :D ,prvu pause sam napravio kod onog granapa sa bastom tu sebe pocastim jednim sarajevskim klipkom (poslije mi je prisjeo) :D ,pedalam jos malo kad makadam nema govora lijep prasnjav ljepota ,na jednom dijelu zamalo na ledja ne padoh, (tu je bilo i guranja),elem pukla cistina neka kafanica i napokon ulaz u park prirode skakavac(tu procitam na tabli jos 4000 metara),merak uhvatim jos jednog domoroca on mi objasni kako doci ispod i iznad vodoskoka :D ,opletem sav radostan i ushicen dalje dodjem do neke rampe ,e od tog dijela jedno dva kilomera buldozer valjda ravno put a posto je gusjenicar napravio rebra po putu tu sam se treso ko agadir,ma da skratim obisao sam sve sjedio na vidikovcu itd pa vidim imam jos vremena do mraka uprtim baciklo i onim stepenicama niz brdo ,dole pravo osvjezenje,malo pravio fotke na mostu , i to je to ,vratio se kuci u16h,to znaci 5h uzivancije
PaxPro

#521 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

p.s. po baksuzluku izgubim brzinomjer ,pojma nemam kolika je kilometraza :shock:
d2

#522 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

PaxPro wrote:*bavka*bavka* odradi ja danas turu do velelepnog vodopadica :),isao sam preko nahoreva, :-) gulp ,nosio sam dvije litrice vode rez.gumu i jos par sitnica,krenuo sam oko 11h(djamija king fahd)gore sam bio u14h :D ,ma ljepota nisam nigdje fulio ima dosta domorodackog stanovnistva,(ma lijep neki narod ) :D ,prvu pause sam napravio kod onog granapa sa bastom tu sebe pocastim jednim sarajevskim klipkom (poslije mi je prisjeo) :D ,pedalam jos malo kad makadam nema govora lijep prasnjav ljepota ,na jednom dijelu zamalo na ledja ne padoh, (tu je bilo i guranja),elem pukla cistina neka kafanica i napokon ulaz u park prirode skakavac(tu procitam na tabli jos 4000 metara),merak uhvatim jos jednog domoroca on mi objasni kako doci ispod i iznad vodoskoka :D ,opletem sav radostan i ushicen dalje dodjem do neke rampe ,e od tog dijela jedno dva kilomera buldozer valjda ravno put a posto je gusjenicar napravio rebra po putu tu sam se treso ko agadir,ma da skratim obisao sam sve sjedio na vidikovcu itd pa vidim imam jos vremena do mraka uprtim baciklo i onim stepenicama niz brdo ,dole pravo osvjezenje,malo pravio fotke na mostu , i to je to ,vratio se kuci u16h,to znaci 5h uzivancije
:thumbup:
bavka

#523 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

PaxPro wrote:*bavka*bavka* odradi ja danas turu do velelepnog vodopadica :),isao sam preko nahoreva, :-) gulp ,nosio sam dvije litrice vode rez.gumu i jos par sitnica,krenuo sam oko 11h(djamija king fahd)gore sam bio u14h :D ,ma ljepota nisam nigdje fulio ima dosta domorodackog stanovnistva,(ma lijep neki narod ) :D ,prvu pause sam napravio kod onog granapa sa bastom tu sebe pocastim jednim sarajevskim klipkom (poslije mi je prisjeo) :D ,pedalam jos malo kad makadam nema govora lijep prasnjav ljepota ,na jednom dijelu zamalo na ledja ne padoh, (tu je bilo i guranja),elem pukla cistina neka kafanica i napokon ulaz u park prirode skakavac(tu procitam na tabli jos 4000 metara),merak uhvatim jos jednog domoroca on mi objasni kako doci ispod i iznad vodoskoka :D ,opletem sav radostan i ushicen dalje dodjem do neke rampe ,e od tog dijela jedno dva kilomera buldozer valjda ravno put a posto je gusjenicar napravio rebra po putu tu sam se treso ko agadir,ma da skratim obisao sam sve sjedio na vidikovcu itd pa vidim imam jos vremena do mraka uprtim baciklo i onim stepenicama niz brdo ,dole pravo osvjezenje,malo pravio fotke na mostu , i to je to ,vratio se kuci u16h,to znaci 5h uzivancije
:thumbup: :bih:
PaxPro

#524 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

-------bavka-------imam jos jedno pitanje,kako do vrha trebevica idete,kad sam isao do bob staze vidio sam jedno 2-3 skretanja,zanima me jeli jedno od tih i kad ti se dadne da mi odgovoris htjeli smo do lukomira,naravno isli bi autom do marshala pozz
bavka

#525 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

PaxPro wrote:-------bavka-------imam jos jedno pitanje,kako do vrha trebevica idete,kad sam isao do bob staze vidio sam jedno 2-3 skretanja,zanima me jeli jedno od tih i kad ti se dadne da mi odgovoris htjeli smo do lukomira,naravno isli bi autom do marshala pozz
hmm...imas putokaz na kojem stoji cirilicom i latinicom Trebevic vrh 8km :D kod one oronule kuce.
do lukomira je lahko :D
Post Reply