Biciklom kroz Sarajevo
-
PaxPro
#501 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
evo upravo mi se lak susi (crveni) 
- jennisjoplin
#502 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
PaxPro wrote:evo upravo mi se lak susi (crveni)
-
d2
#503 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
PaxPro wrote:ma imam noge ko mis venecueled2 wrote:ako imas noge ko Pape ne morasPaxPro wrote:me lakse je preko lukavice ,jer sa tranzita moras gurati bic do spomen parka vraca
izvini evo me zovu na stadin
- Alfons Kauders
#504 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
i ja vala imam noge...PaxPro wrote:ma imam noge ko mis venecueled2 wrote:ako imas noge po Pape ne morasPaxPro wrote:me lakse je preko lukavice ,jer sa tranzita moras gurati bic do spomen parka vraca
izvini evo me zovu na stadin
- munevera44
#505 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
...
Last edited by munevera44 on 05/10/2008 00:06, edited 1 time in total.
- munevera44
#506 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 21:24, edited 1 time in total.
- jennisjoplin
#507 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
i ja danas na pedalanju, od darive do ilidze i natrag. sretnem pokojeg sa gira, u dolasku i povratku, ali ovi nasi stanovnici nekulturni brate mili isestro. mladji su od 20 a stariji od 15, sjeli u one limene kante i misle da su Boga uhvatili za bradu, bez obzira sto je pjesacima (a nama pedalasima) zeleno. mozda ovo isto treba da postavis na post GIRO?vesna55 wrote:Malo se večeras provozala na biciklu. Pa nešto kontam. Ofarbaše trotoare u zeleno. Neka bolje da urade išta nego ništa. Nego razmišljam. Ko biva ofarbat će nam biciklističke staze u crveno, ko u Evropi. Super ideja. Samo koje dionice će farbati. Koji stručnjaci u Sarajevu će o tome odlučivati. Hoćel bit ono dodješ donekle i odjednom nema biciklističke staze.
Evo i prijedlog.
Trotoar od Č. Vile pa do Stupa desna strana gledajući prema Ilidži je najvećim dijelom dovoljno široka da bi se mogla označiti biciklistička staza. Samo da nezaborave ofarbati dijelove preko pješačkih prelaza.
Pa vi biciklisti podastrte prijedloge, pa da iskomentiramo, a najsretnija bi bila da bude ono ko Giro. Dajmo mi prijedloge, pa da se i nas pita. Naravno ima medju biciklistima ljudi koji se razumiju u ovu problematiku oko biciklističkih staza.
Nadam se da ćemo uspjeti. Nedajmo da nam farbaju samo da potroše pare i da nam zamažu oči.
-
PaxPro
#508 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
pozz svima.ako je neko isao na skakavac moze li mi ukratko objasniti kako do gore .koliko ima makadama .za koliko vremana se popeo.kakav je uspon,eto znam da se ide pored zivotinjske nastambe(pionirska dolina ,cuj pionirska ja provale) 
-
pudlica
#509 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
i ako ce vec farbati tu stazu onda nek bude da se dva pacikla mogu fino mimoici a ne kao na darivi ona lafo staza gdje jedno biciklo moze proci samo
- bavka
#510 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
samo nastavis tim putem pored pionirske i otprilike na kraju nahoreva pocinje makadamPaxPro wrote:pozz svima.ako je neko isao na skakavac moze li mi ukratko objasniti kako do gore .koliko ima makadama .za koliko vremana se popeo.kakav je uspon,eto znam da se ide pored zivotinjske nastambe(pionirska dolina ,cuj pionirska ja provale)
moj savjet ti je ides s kontra strane...preko barica do skakavca
kad se krene iz grada i napravi taj citav krug..mislim da bude nekih 50-60 km
- jennisjoplin
#511 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
bavka, ubit ćeš nas, 50-60 kilometara uzbrdo, majko moja gdje je katana da izvršim kikirikibavka wrote:samo nastavis tim putem pored pionirske i otprilike na kraju nahoreva pocinje makadamPaxPro wrote:pozz svima.ako je neko isao na skakavac moze li mi ukratko objasniti kako do gore .koliko ima makadama .za koliko vremana se popeo.kakav je uspon,eto znam da se ide pored zivotinjske nastambe(pionirska dolina ,cuj pionirska ja provale)i sve ti je makadam do barica...preko bukovika i cavljaka
al je extra
moj savjet ti je ides s kontra strane...preko barica do skakavcafina turica...
![]()
-
PaxPro
#512 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
e hvala,reci mi kad krenem tim makadamom ima li kakvih skretanja ili samo uz brdo,i jel se zavrsava spustom niz zmajevac,i jos jedno pitanjce jeli makadam kao prema hrasnickom s. ili je malo bolji i da li je uspon tezi od hrasnickogbavka wrote:samo nastavis tim putem pored pionirske i otprilike na kraju nahoreva pocinje makadamPaxPro wrote:pozz svima.ako je neko isao na skakavac moze li mi ukratko objasniti kako do gore .koliko ima makadama .za koliko vremana se popeo.kakav je uspon,eto znam da se ide pored zivotinjske nastambe(pionirska dolina ,cuj pionirska ja provale)i sve ti je makadam do barica...preko bukovika i cavljaka
al je extra
![]()
- bavka
#513 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
jos jedna stvar...zaboravi izgled kamena/makadama i procenat usponaPaxPro wrote:e hvala,reci mi kad krenem tim makadamom ima li kakvih skretanja ili samo uz brdo,i jel se zavrsava spustom niz zmajevac,i jos jedno pitanjce jeli makadam kao prema hrasnickom s. ili je malo bolji i da li je uspon tezi od hrasnickogbavka wrote:samo nastavis tim putem pored pionirske i otprilike na kraju nahoreva pocinje makadamPaxPro wrote:pozz svima.ako je neko isao na skakavac moze li mi ukratko objasniti kako do gore .koliko ima makadama .za koliko vremana se popeo.kakav je uspon,eto znam da se ide pored zivotinjske nastambe(pionirska dolina ,cuj pionirska ja provale)i sve ti je makadam do barica...preko bukovika i cavljaka
al je extra
![]()
ima nekih skretanja,naravno...da ti sad ne objasnjavam...zaputi se i usput pitaj prolaznike/planinare kuda dalje...mada je prilicno jednostavno
-
PaxPro
#514 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ok hvala,poslusacu tvoj savjet dariva-zmajevac-barice-cavljak-skakavac,pa onda niz brdo 
- homo_sapiens
#515 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
PaxPro wrote:ok hvala,poslusacu tvoj savjet dariva-zmajevac-barice-cavljak-skakavac,pa onda niz brdo
Koliko vremena je potrebno za ovu rutu (Dariva-Skakavac), i da li je moguce voziti bez pauza, ili s minimalnim stajanjem ?
Je li moguce biciklom proci od Crepoljskog do Skakavca ?
- jennisjoplin
#516 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
hoćeš možda i jednu muzičkuhomo_sapiens wrote:PaxPro wrote:ok hvala,poslusacu tvoj savjet dariva-zmajevac-barice-cavljak-skakavac,pa onda niz brdo
Koliko vremena je potrebno za ovu rutu (Dariva-Skakavac), i da li je moguce voziti bez pauza, ili s minimalnim stajanjem ?
- homo_sapiens
#517 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
@joplinko, ponekad pomislim da si botjennisjoplin wrote:hoćeš možda i jednu muzičkuhomo_sapiens wrote:PaxPro wrote:ok hvala,poslusacu tvoj savjet dariva-zmajevac-barice-cavljak-skakavac,pa onda niz brdo
Je li moguce biciklom proci od Crepoljskog do Skakavca ?, sve je moguće ako hoćemo. stvar je u godinama i kondiciji i spremnosti.
- jennisjoplin
#518 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
@joplinko, ponekad pomislim da si botjennisjoplin wrote:hoćeš možda i jednu muzičkuhomo_sapiens wrote:PaxPro wrote:ok hvala,poslusacu tvoj savjet dariva-zmajevac-barice-cavljak-skakavac,pa onda niz brdo
Je li moguce biciklom proci od Crepoljskog do Skakavca ?, sve je moguće ako hoćemo. stvar je u godinama i kondiciji i spremnosti.
a što smo se nahorozili večeras
-
PaxPro
#519 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
heh pa ne znam ti ni ja,i ja sam ti srednja zalost vozikam se po trebevicu do bob staze,uz krupac do v.p i marshala,jednom se spustao niz igman makadamom i jednom se penjao ,i za te rutice znam odgovore,ma sve treba probati guras dokle moze ,a naravno uvjek pravis poneku pauzuhomo_sapiens wrote:PaxPro wrote:ok hvala,poslusacu tvoj savjet dariva-zmajevac-barice-cavljak-skakavac,pa onda niz brdo
-
PaxPro
#520 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
*bavka*bavka* odradi ja danas turu do velelepnog vodopadica
,isao sam preko nahoreva,
gulp ,nosio sam dvije litrice vode rez.gumu i jos par sitnica,krenuo sam oko 11h(djamija king fahd)gore sam bio u14h
,ma ljepota nisam nigdje fulio ima dosta domorodackog stanovnistva,(ma lijep neki narod )
,prvu pause sam napravio kod onog granapa sa bastom tu sebe pocastim jednim sarajevskim klipkom (poslije mi je prisjeo)
,pedalam jos malo kad makadam nema govora lijep prasnjav ljepota ,na jednom dijelu zamalo na ledja ne padoh, (tu je bilo i guranja),elem pukla cistina neka kafanica i napokon ulaz u park prirode skakavac(tu procitam na tabli jos 4000 metara),merak uhvatim jos jednog domoroca on mi objasni kako doci ispod i iznad vodoskoka
,opletem sav radostan i ushicen dalje dodjem do neke rampe ,e od tog dijela jedno dva kilomera buldozer valjda ravno put a posto je gusjenicar napravio rebra po putu tu sam se treso ko agadir,ma da skratim obisao sam sve sjedio na vidikovcu itd pa vidim imam jos vremena do mraka uprtim baciklo i onim stepenicama niz brdo ,dole pravo osvjezenje,malo pravio fotke na mostu , i to je to ,vratio se kuci u16h,to znaci 5h uzivancije
-
PaxPro
#521 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
p.s. po baksuzluku izgubim brzinomjer ,pojma nemam kolika je kilometraza 
-
d2
#522 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
PaxPro wrote:*bavka*bavka* odradi ja danas turu do velelepnog vodopadica,isao sam preko nahoreva,
gulp ,nosio sam dvije litrice vode rez.gumu i jos par sitnica,krenuo sam oko 11h(djamija king fahd)gore sam bio u14h
,ma ljepota nisam nigdje fulio ima dosta domorodackog stanovnistva,(ma lijep neki narod )
,prvu pause sam napravio kod onog granapa sa bastom tu sebe pocastim jednim sarajevskim klipkom (poslije mi je prisjeo)
,pedalam jos malo kad makadam nema govora lijep prasnjav ljepota ,na jednom dijelu zamalo na ledja ne padoh, (tu je bilo i guranja),elem pukla cistina neka kafanica i napokon ulaz u park prirode skakavac(tu procitam na tabli jos 4000 metara),merak uhvatim jos jednog domoroca on mi objasni kako doci ispod i iznad vodoskoka
,opletem sav radostan i ushicen dalje dodjem do neke rampe ,e od tog dijela jedno dva kilomera buldozer valjda ravno put a posto je gusjenicar napravio rebra po putu tu sam se treso ko agadir,ma da skratim obisao sam sve sjedio na vidikovcu itd pa vidim imam jos vremena do mraka uprtim baciklo i onim stepenicama niz brdo ,dole pravo osvjezenje,malo pravio fotke na mostu , i to je to ,vratio se kuci u16h,to znaci 5h uzivancije
- bavka
#523 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
PaxPro wrote:*bavka*bavka* odradi ja danas turu do velelepnog vodopadica,isao sam preko nahoreva,
-
PaxPro
#524 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
-------bavka-------imam jos jedno pitanje,kako do vrha trebevica idete,kad sam isao do bob staze vidio sam jedno 2-3 skretanja,zanima me jeli jedno od tih i kad ti se dadne da mi odgovoris htjeli smo do lukomira,naravno isli bi autom do marshala pozz
- bavka
#525 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
hmm...imas putokaz na kojem stoji cirilicom i latinicom Trebevic vrh 8kmPaxPro wrote:-------bavka-------imam jos jedno pitanje,kako do vrha trebevica idete,kad sam isao do bob staze vidio sam jedno 2-3 skretanja,zanima me jeli jedno od tih i kad ti se dadne da mi odgovoris htjeli smo do lukomira,naravno isli bi autom do marshala pozz
do lukomira je lahko