Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Priorat wrote:ja navijaca...nemogu vjerovati sta citam. zamisli igra liverpool u recimo minhenu. i tamo je 6000 ulaznica za gostujuce navijace ali hoce 15 000 engleza da dodje i oni odluce da nece niko jer nemogu svi koji hoce. e svasta na ovom podforumu procitati....Boze sacuvaj....
Komentar ti je "nidje veze" ..... Cuj porediti nas i Engleze ....
Jos jednom procitaj moj post - pa mozda i shvatis ..... [/quote]
poenta je u tome da ide onaj koji je dobio karte, tako je na cijelom svijetu pa bi valjda onda trebalo tako i kod nasih "navijaca" biti....a vas tzv navijace poredit sa englezima je isto kao rudi cajevcev tv sa samsungovim...molim bez uvrede....[/quote]
opet cu se nadovezat na tvoj post,znas li ti uopste kako funkcionise prodaja karata u engleskoj a kako u bosni?
evo ti primjer jedan,za gostujuce navijace se odredi 100 karata a na utakmicu dodje 200 ljudi,eh fazon je sada kome ce pripast tih 100 ulaznica,na koji nacin da se vrsi selekcija ko ce dobit kartu a ko ne?
a u evropi se karta lagano rezervise na ime i prezime i nema druge,zato ne mozes poredit nas i evropu!
Za svaki koncert, utakmicu, ili bilo koji događaj koji zahtijeva prodaju karata ako je potražnja velika logično je da je sistem ko prije kupi taj i ulazi.
Definitivno mi nije jasno mnogo toga ali zaista ne shvatam traženje nekog "opravdanja" u tome "kad ne mogu svi ,neće niko..."
Jbg pa šta mislite zašto ljudi vani znaju u redovima čekati karte po dan dva, samo da se dokopaju svog primjerka i da mogu ući jer to ŽELE.
svakako_lud wrote:Za svaki koncert, utakmicu, ili bilo koji događaj koji zahtijeva prodaju karata ako je potražnja velika logično je da je sistem ko prije kupi taj i ulazi.
Definitivno mi nije jasno mnogo toga ali zaista ne shvatam traženje nekog "opravdanja" u tome "kad ne mogu svi ,neće niko..."
Jbg pa šta mislite zašto ljudi vani znaju u redovima čekati karte po dan dva, samo da se dokopaju svog primjerka i da mogu ući jer to ŽELE.
upravo to i ja pokusavam da kazem ali neide nikako...jbg
svakako_lud wrote:Za svaki koncert, utakmicu, ili bilo koji događaj koji zahtijeva prodaju karata ako je potražnja velika logično je da je sistem ko prije kupi taj i ulazi.
Dobro,istina je da se najlakše prilagoditi sistemu i pustiti da te svako handri kako hoće,ali kad ti za godinu-dvije ograniče broj gledalaca na 350 i stave kartu 20KM onda će biti kukanje.
Šibicar wrote:Dobro,istina je da se najlakše prilagoditi sistemu i pustiti da te svako handri kako hoće,ali kad ti za godinu-dvije ograniče broj gledalaca na 350 i stave kartu 20KM onda će biti kukanje.
Pa upravo to će mi uraditi za 7 dana. Seljačka posla...
Šibicar wrote:Dobro,istina je da se najlakše prilagoditi sistemu i pustiti da te svako handri kako hoće,ali kad ti za godinu-dvije ograniče broj gledalaca na 350 i stave kartu 20KM onda će biti kukanje.
Mojne te priče sviju ti,pa imate najbolje gostujuće uslove u BiH i opet vam ne valja,stvarno ste nezahvalni.Neko kaže treba vam dati čitav sjever na raspolaganje,ali zaboravlja se činjenica da je pola sjevera na grbavici već zauzeto godišnjim/polugodišnjim kartama,tako da vam ta priča ne pije vode.
Za svaki koncert, utakmicu ili bilo koji događaj koji zahtijeva prodaju karata ako je potražnja velika ograničava se broj karata na onaj broj koji predstavlja maksimalan broj ljudi koji može stati. Tako da, ukoliko tribina prima 5000 ljudi normalno da će i biti ograničenje 5000, i ne može 10000 stati niti kupiti kartu. Ali ograničenje od 700 na tribini koja prima 2000, i to uprkos pravilima koji nalažu da ako takva tribina, odvojena samo za goste, postoji da se ista u cijelosti mora dati gostujućim navijačima, nije ograničavanje o kojem ti pričaš, pa samim tim sve što si ti napisao je bullshit.
Za svaki koncert, utakmicu ili bilo koji događaj koji zahtijeva prodaju karata ako je potražnja velika ograničava se broj karata na onaj broj koji predstavlja maksimalan broj ljudi koji može stati. Tako da, ukoliko tribina prima 5000 ljudi normalno da će i biti ograničenje 5000, i ne može 10000 stati niti kupiti kartu. Ali ograničenje od 700 na tribini koja prima 2000, i to uprkos pravilima koji nalažu da ako takva tribina, odvojena samo za goste, postoji da se ista u cijelosti mora dati gostujućim navijačima, nije ograničavanje o kojem ti pričap, sami tim sve što si ti napisao je bullshit.
A vidi drug, svake godine napravite tamo neko sranje pa je i logično da vas ograniče...
Jbg, sad skontaj do koga je....
Imamo strašne i komforne uslove gdje su na jednim leđima hordaškim 3 ostala hordaša, ono baš bajno i krasno. Kad smo kod tih karata i prostora... Jako je ružno kad se čovjek onako bukvalno pokrade. To se desilo meni i još puno ljudi na onom derbiju kada je Matko donio pobjedu. Kupio sam ulaznicu za Sjever i nisu mi dali da uđem na tribinu sa obrazloženjem da nema mjesta više. Poslije sam morao na istok da idem sa plaćenom skupljom ulaznicom. Takve stvari su samo moguće u našoj zemlji izgleda, ne mogu da zamislim da se to može desiti navijaču Liverpoola koji plati ulaznicu na stadionu Evertona.
Ako je išta pozitivno u ovome onda je to gol Matka zbog kojeg sam zaboravio pljačku organizatora utakmice!
Istina. Broj pitara u onom dijelu se mora ograničiti. To je jedino rješenje s obzirom da se ne može prepustiti čitav sjever. Zapravo mi nikada nije bilo jasno zašto se ne da samo čitav istok. Vjerovatno zbog blizine Jugu.
Mojne te priče sviju ti,pa imate najbolje gostujuće uslove u BiH i opet vam ne valja,stvarno ste nezahvalni.Neko kaže treba vam dati čitav sjever na raspolaganje,ali zaboravlja se činjenica da je pola sjevera na grbavici već zauzeto godišnjim/polugodišnjim kartama,tako da vam ta priča ne pije vode.
Stvarno su mi uslovi u kojim moram stajati "na kant" između ostalih navijača jer nema prostora, u kojim se moraš laktati među rajom da bi došao do vazduha vrhunski luksuz, koji se može mjeriti samo sa uslovima počasne lože na Allianz Areni. Pola sjevera, ali se dio sjevera (ono ćoše prema zapadu) nikad ne napuni.
Ali ništa se to ne može mjeriti s merakom da gledam i navijam za svoje Sarajevo, pa da je karta i cenera u nekoj Lukavici ili 15-20 da me strpaju pod neku strehu.
I nadam se, a sada imamo upravu koja ima sluha za navijače, da će se na proljeće vratiti isti broj prodatih karata sad za sjever vama na koševski jug. Na zapad pustiti onoliko ljudi sa obilježjima koliko bude naših na istoku. Vidjeti sa policijom i osiguranjem da za svakog za koga se, po reakcijama, procijeni da navija za željezničar odmah odstraniti sa zapada i strpati u taj ogradjeni dio juga.
Baltazar_khan wrote:Imamo strašne i komforne uslove gdje su na jednim leđima hordaškim 3 ostala hordaša, ono baš bajno i krasno. Kad smo kod tih karata i prostora... Jako je ružno kad se čovjek onako bukvalno pokrade. To se desilo meni i još puno ljudi na onom derbiju kada je Matko donio pobjedu. Kupio sam ulaznicu za Sjever i nisu mi dali da uđem na tribinu sa obrazloženjem da nema mjesta više. Poslije sam morao na istok da idem sa plaćenom skupljom ulaznicom. Takve stvari su samo moguće u našoj zemlji izgleda, ne mogu da zamislim da se to može desiti navijaču Liverpoola koji plati ulaznicu na stadionu Evertona.
Ako je išta pozitivno u ovome onda je to gol Matka zbog kojeg sam zaboravio pljačku organizatora utakmice!
Pa ne znam šta se svi gurate da kupite kartu za sjever,a na istoku uvijek ima mjesta, i moraš priznati da vam se u zadnjih nekoliko derbija daje više prostora na sjeveru nego ikad prije. Druga stvar,ne možeš porediti Koševo i Grbavicu što se tiče komfora,jer na sjeveru Grbavice nisu samo gostujući navijači,nadam se da će se konačno napraviti ta istočna tribina,pa da više završite sa vječnim kukanjem o manjku prostora.
upravo to i ja pokusavam da kazem ali neide nikako...jbg
Za obojicu - niste, na zalost shvatili moj post. Poenta je da Manijaci ne daju da ih handri ko stigne ( ko da - njegovo je pravo ) .....
A ovo na sta potenciras " ŽELE " - onda ti stvarno ne znas neke stvari - kao recimo - " Ljubav se zove tvojim imenom ..."
Btw - znam ja da se primice derbi i da rastu tenzije - ali pravi navijac ce shvatiti da je ovaj gest Manijaka za pozdraviti jer ide ka tome da se ne moze svako igrati sa osjecajima pravih navijaca i postavljati im se nemoguci diskriminatorski uslovi ....
Last edited by veljaca on 18/10/2010 13:00, edited 1 time in total.
Baltazar_khan wrote:Imamo strašne i komforne uslove gdje su na jednim leđima hordaškim 3 ostala hordaša, ono baš bajno i krasno. Kad smo kod tih karata i prostora... Jako je ružno kad se čovjek onako bukvalno pokrade. To se desilo meni i još puno ljudi na onom derbiju kada je Matko donio pobjedu. Kupio sam ulaznicu za Sjever i nisu mi dali da uđem na tribinu sa obrazloženjem da nema mjesta više. Poslije sam morao na istok da idem sa plaćenom skupljom ulaznicom. Takve stvari su samo moguće u našoj zemlji izgleda, ne mogu da zamislim da se to može desiti navijaču Liverpoola koji plati ulaznicu na stadionu Evertona.
Pa ne znam šta se svi gurate da kupite kartu za sjever,a na istoku uvijek ima mjesta, i moraš priznati da vam se u zadnjih nekoliko derbija daje više prostora na sjeveru nego ikad prije. Druga stvar,ne možeš porediti Koševo i Grbavicu što se tiče komfora,jer na sjeveru Grbavice nisu samo gostujući navijači,nadam se da će se konačno napraviti ta istočna tribina,pa da više završite sa vječnim kukanjem o manjku prostora.
Ja mislim da je on samo rekao da se u prodaju pusti vise karata za sjever nego sto raje moze uci na isti(ovo se odnosi na dio gdje su smjesteni navijaci Sarajeva)
Ja mislim da je on samo rekao da se u prodaju pusti vise karata za sjever nego sto raje moze uci na isti(ovo se odnosi na dio gdje su smjesteni navijaci Sarajeva)
Neutralni,ako si ikad bio na derbiju na Grbavici onda moraš znati da postoji "linija razgraničenja" na sjeveru,postavljena od policije i redara u kojoj oni zauzimaju odredjeni broj mjesta.Drugo,nikom na čelu ne piše za koga navija kad kupuje kartu,može svako doći i kupiti kartu za sjever,a kako @Baltazar reče onaj desni ćošak sjevera se rijetko kad napuni,pa tako da niko ne brani ni @Baltazaru,ni nekom drugom ko je kupio kartu za sjever,da udje na taj dio sjevera.Nadam se da smo se razumjeli.
Šibicar wrote:@1946,jel to svega ti porediš Grbavicu i Koševo?
poredi organizaciju.
Ne mogu se ta dva stadiona nikako porediti,ipak treba biti realan,Koševo ima 4 koliko toliko uslovne tribine,i na koševskom jugu su uvijek samo gostujući navijači,dok je na Grbavici sasvim druga slika,jer ono što je za vas istok na Koševu,to je za nas sjever na Grbavici.
Šibicar wrote:@1946,jel to svega ti porediš Grbavicu i Koševo?
Ne, poredim odnos vaš prema nama i naš prema vama. Vi ne napunite sjever na Grbavici, ali ipak nas strpate i više nego što može stati u zdenku i na slovo O. Zatim, možete odrediti fiksni broj karata za naš dio sjevera, štampati različite karte, ali jok, proda se više karata i onda se ljudi sa kartom za sjever šalju na istok. Onda je malo (u stvari ne malo, već mnogo) licemjerno spočitavati nešto upravi Slavije za seljakluke. I licemjerno je spočitavati nekim drugim klubovima (Veležu npr.) za gostujuće "tribine" kad vi nas smještate na istok koji se može svakako nazvati samo ne može tribinom.
Zato kažem treba i za buduću utakmicu na Koševu odštampati 1000 karata za jug, na zapadu fizički ograditi vaš dio samo jednu onu "sekciju", odnosno samo vam jedan ulaz ostaviti, odštampati jednu vrstu karata za zapad i ako/kad se napuni vaš dio zapada, sve sa vašim obilježjima koji su kupili karte za zapad poslati na jug. Naravno na istok ne puštati nikoga bez obilježja Sarajeva. Pa ćemo vidjeti kad će i hoće li uopšte razum preovladati.
@veljaca...nije vam ni prvi ni zadnji put da bojkotujete utakmice zbog ulaznica, diskriminacija je ono sto vi nama radite godinama kad vam dolazimo u goste. Ono je necuveno, kad tad ce nekoga hercika opaliti na ovom komadicu tribine jer je ono bukvalno neizdrzivo, kad neko prne belaj a kamoli kad podju baklje i dimne. Ako nam se ne poveca kapacitet gostujuce tribine mislim da bi najpravednije rijesenje bilo, kada vi nama budete gostovali, ograditi vam jedan coskic na jugu, ili vas nabiti na onu livadu izmedju zapada i juga uz adekvatnu cijenu ulaznice od jedno 15-tak markica, pa onda bojkotujte kurcu. Mislim da ce vasi uslovu u buduce na kosevu umnogome zavisiti od toga kako cete se pokazati kao domacini ovaj put.