fixer wrote:Zapatero navija za Real Madrid.primus-1 wrote:@autoe sada vrijedjas,...i to zestoko.nema smisla,pricaj/tipkaj kontraargumente
ja ne vrijedjam ja iznosim fakte,a ti ako mislis da znas bolje,slobodno....
ja kazem,za barsu navijam 17 godina,jer se 92-e nije bilo tesko identifikovati s njima i shvatiti razloge zbog kojih se ne mogu sa madridom.asocijacja na beograd
isto tako sve sto sam rekao ,a nisam ni 1% onoga sto bi ova djeca trebala znati kada vec navijaju za real,zasto je to najvece rivalstvo u europi,..
i djetetu od 10 godna je jasno da tu nije rijec samo o fudbalu,...
jednostavno barsa je uvijek bila ljevicarska,a madrid hard line desnica,za vrijeme franka i fasisticki klub![]()
Sada u ovom vremenskom pomaku,fudbalskim zaljubljenicima,te stvari ne igraju nikakvu ulogu,bitan je dribling ronalda,il majstorija raula,slazem se...
Ali neka se zna,why not
cuj vis a vis zapatera ,imas gore recenicu, -u ovom vremenskom pomaku- neke stvari su drukcije,tako i treba biti,ali ja pricam o historiji kluba,kao i na onu djecu koja samo znaju real 9 titula,real raul,real bernabeu,...razumijes..sto ne reci,sta tu ima lose u dijelu svoje povijesti/historije/istorij/bili su i miljenici fasistickog diktatora generala franka...
za mladica i noz zicu samo sam pravio paralelu,isto ko sto je prije rata pola bosne navijalo za zvezdu i partizan,a danas,de obuci zvezdin dres i prosetaj bilo gdje u federaciji?nemoj reci da politika nema nista s tim..
naravno da ni u barsi nisu sve hipici i liberali kako ti rece,ali mrznja-identicna nasoj,kao i razlozi mrznje...
ja samo kazem da se meni nije bilo tesko identifikovati sa tim klubom i razlog zasto sam poceo navijati za taj klub,pa humanitarna utakmica za bosnu,transparent na po camp noua,men bilo dosta...
mozda nekom ne igra to ulogu,mozda mu dovoljno vidjet simens na dresu,i da pocne navijat za klub,boze moj nismo svi isti...