OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

sr_osmiput wrote:
sr_osmiput wrote:
bucika wrote: A sto je to najgore,sto je povezano sa SDP-om,jedino njihovi zastupnici razmisljaju normalno ,svojom glavom,svaka cast SDP-u,i medju protestantima ima SDP-ovaca ,sta je u tome lose.
Zao mi je sto Bea_Trix brise moje komentare... Ovo je drugi put i ne vidim razlog zato je destruktivna prema meni.
trebamo biti svjesni da je bilo novcane potpore od strane aktivista SDP-a (sto je logicno) jer postoji i njihov interes da ovi protesti urode plodom... iimajuci u vidu populacijsku strukturu BiH tesko da oni mogu dobiti naredne izbore... samo sam to rekao i nije mi u interesu da razvijamo polemiku po ovom pitanju. Prijedlog je da budemo mudri i iskoristimo to na najbolji moguci nacin....
Ja volim stranku.Meni je stranka naložila šta da pišem.Ja volim stranku.Stranka prije svega.Ne razmišljam svojom glavom.Ja volim stranku.Ja volim stranku.SDP je kriv za sve.Ja volim stranku.Stranka voli mene,dok klimam glavom.Ja volim stranku.Sve u svemu.FUJ :D
_veleposlanik

Post by _veleposlanik »

ja bih samo rekao ovo:

KONACNO SE DESAVA!

i u meni vri zelja da postavim svoje zrnce nade, reci svima SVAKA CAST i HVALA sto ste mi vratili nadu u nasu zemlju...

konacno nas narod "dize guzicu sa fotelje" i glasno vice NE onima koji nas jebu vec 13 godina...

zao mi je zbog cinjenice sto se samo "pola" tog naroda bori za blagostanje SVIJU nas dok druga polovica i dalje srce prokletu kafu... a nafaka ce ici i njima, brdjanima koji su tokom revolucije ispijali kafu smjeskajuci se "glupom" narodu koji se nesto uznemirio... upravo zbog takvih ispijaca stvar se dala razvuci proteklih 12 godina. medjutim, evo vidimo, ima i za nas nade...

jos nesto. mislim da je neupitno, daleko vazno, isticati i generalizovati protest za cijelu nasu domovinu. kao sto neko rece, traziti promjene iskljucivo za kanton koji je daleko od danasnje stvarne slike nase drzave je, blago receno, nedovoljno. medjutim, svjestan sam takodje cinjenice da stvar nije krenula od SA nebi nikada nikako i nigdje...

i jos nesto. fizicki se ne nalazim kod nas, pa i ne mogu prisustvovati velicanstvenim manifestacijama, na zalost (upravo zbog tih 12 godina ubijanja nade u narodu koji je primoran traziti ljepsu buducnost negdje daleko... kao sto je moj slucaj). zelio bih pomoci, ucestvovati, biti jos jedan glas u masi. jedina stvar koja mi pada na pamet jeste, ako nista, materijalno priloziti svoj dio. ne znam da li vec postoji bilo kakav racun, gdje bismo i mi (dijaspora) mogli potpomoci. ne znam da li bi uopste bilo dobro imati ikakav budzet, da stvar ne bi "skrenula sa prave misije", ali eto, dao sam prijedlog (ako vec nije dat?).

ZAMOLIO BIH JOS JEDNOM, POSEBAN NAGLASAK NA POLITICKU NEFUNKCIONALNOST NA DRZAVNOM NIVOU. ZAMISLITE DA JE SAMO 100KM ISTOCNO OD SARAJEVA STVAR 10 PUTA GORA...

nisam mogao a da makar ovo ne izustim. izvinjavam se na mogucim uvredama, htio sam biti sto slikovitiji. i stvarno mi je zao sto ne mogu biti prisutan, zelio bih pomoci i biti jos jedan u masi makar duhom. (nisam niakakv tajkun, da se ko nebi zavarao :D, ali ako nas ima i vani koji smo za ozbiljne promjene, mislim da smo duzni pomoci. zrno po zrno i mozemo napuniti par korpa :D)

bavim se dizajnom, pa mozda mogu i tako pokusati :-)

uglavnom, sretno, ima nas dosta!!! :)

a ovo
Dok njihovi vrsnjaci u Sarajevu protestvuju protiv vlasti i za bolji zivot u BiH, rulja u Banjoj Luci nastavlja svetlim tradicijama svojih roditelja.
mislim da zasluzuje aplauz...
suncica24

Post by suncica24 »

maki_celo wrote:
-LIBERO- wrote:
Zna li neko imena ovih sto su glasali za Semihinu podrsku??????

ne samo imena,par ih znam licno i 100% sam siguran da nece promijeniti misljenje osim ako im centrala ne naredi drugacije.

nista od lobiranja,pokusao sam i sad vodim bitku sam protiv njih 5,samo, ja imam piscu jaku pa ih ne cujem kad pocnu nabrajati 1000 razloga sto su protiv.
SVAKA CAST MAKI_CELO!!!
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

moram se nadovezati i OPET PONOVITI. Nema politike i iza nas ne stoji ni jedna stranka. Finansiramo se tako sto kazemo razglas je tu i trebamo 200 KM. Student da 5 a neko drugi od nas 50 itd. dok ne skupimo lovu. FINANSIRAMO SAMI SEBE I DO SADA NAM JE ISLO VEOMA DOBRO. Zato gospodine ako imas dokaze molim te iznesi ih ovdje na forumu, jer i mi radimo sve na forumu. Novac za razlas je skupljan javno na forumu. Mi i zelimo da sve bude javno i da svako vidi. Prema tome ako nemas dokaza SUTI. :) RULJO IDEMO DALJE :D
suncica24

Post by suncica24 »

S "ponosom" vas obavjestavam, da ce mama i tajo u subotu, 1.marta, od 12h, biti u zgradi Parlamenta na Marijin Dvoru.
Ovakva prilika za posjetu se ne propusta!
Vidimo se
!
Last edited by suncica24 on 27/02/2008 08:47, edited 2 times in total.
[Matrix]

Post by [Matrix] »

vjesticanametli wrote:moram se nadovezati i OPET PONOVITI. Nema politike i iza nas ne stoji ni jedna stranka. Finansiramo se tako sto kazemo razglas je tu i trebamo 200 KM. Student da 5 a neko drugi od nas 50 itd. dok ne skupimo lovu. FINANSIRAMO SAMI SEBE I DO SADA NAM JE ISLO VEOMA DOBRO. Zato gospodine ako imas dokaze molim te iznesi ih ovdje na forumu, jer i mi radimo sve na forumu. Novac za razlas je skupljan javno na forumu. Mi i zelimo da sve bude javno i da svako vidi. Prema tome ako nemas dokaza SUTI. :) RULJO IDEMO DALJE :D
Gdje i koga da kontaktiram ? Mislim,nisam tajkun al bih mogao dati neki prilog za razglas.
suncica24

Post by suncica24 »

[Matrix] wrote:
vjesticanametli wrote:moram se nadovezati i OPET PONOVITI. Nema politike i iza nas ne stoji ni jedna stranka. Finansiramo se tako sto kazemo razglas je tu i trebamo 200 KM. Student da 5 a neko drugi od nas 50 itd. dok ne skupimo lovu. FINANSIRAMO SAMI SEBE I DO SADA NAM JE ISLO VEOMA DOBRO. Zato gospodine ako imas dokaze molim te iznesi ih ovdje na forumu, jer i mi radimo sve na forumu. Novac za razlas je skupljan javno na forumu. Mi i zelimo da sve bude javno i da svako vidi. Prema tome ako nemas dokaza SUTI. :) RULJO IDEMO DALJE :D
Gdje i koga da kontaktiram ? Mislim,nisam tajkun al bih mogao dati neki prilog za razglas.
Razglas za 1. mart je "otplacen" :D
Ono sto kao netajkun mozes uraditi jeste "zbaviti" pistaljki, sve smo pokupovali a raja trazi li trazi, pa ako skontas gdje... :-D bit ces veoma koristan
vjesticanametli

Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - III dio 8)

evo ukucajte na youtoub i pogledajte
matrixe to je proslo i placeno je od strane rulje :D
a svaki put se talimo javno na forumu :D zbog radi dokaza
Asana

Post by Asana »

S "ponosom" vas obavjestavam, da ce mama i tajo u subotu, 1.marta, od 12h, biti u zgradi Parlamenta na Marijin Dvoru.
Vidimo se!
Suncice, kojim povodom ce biti u zgradi, sta je planirano ispred zgrade ...?
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Na ovom linku mozete vidjeti protestni skup kod Katedrale, 23.Feb, i cuti govore i Zahtjeve za ostavke.

http://www.youtube.com/user/Gradjani
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Narode forumaski,

nismo ni svjesni jos koliko smo postigli! Pokrenuli smo mnogo, zakotrljali prvu malu grudu snijega koja ce brzo prerasti u lavinu!

Ne smijemo posustajati niti biti malodusni! U redu je ako na trenutak stanemo da uhvatimo dah i onda idemo naprijed!

Znamo koja su nam 2 osnovna cilja sada, a to je smjena ovo dvoje spomenutih. Od njih pocinjemo, ali ne i zavrsavamo samo sa njima!

Ima u nasem gradu jos kamara problema i vrijeme je da se pocnu rjesavati. Ali jedno po jedno.

Nije Sarajevo samo Sarajevski filmski festival, ili Sarajevska zima, ili poseban znacaj ulice Ferhadije, ili onaj usukani uckur neboder kod stanice!

Nazalost, Sarajevo je i grad kriminala i droge, grad opasnog zivljenja, grad gdje se gazi ljudsko dostojanstvo i gdje zivot ima tako malu cijenu!

Mi trazimo i zahtjevamo odgovornost za sve grozne stavari koje se desavaju, ne zadnjih par mjeseci, vec vise od jedne decenije! Polaganje racuna od onih koji su trebali to sprijeciti, a nisu!

Narode forumaski, vrijeme je da se krene! I nema stajanja!
Skyfox

Post by Skyfox »

Kazu u Dani-ma djele crveni karton i pistu s magazinom...
suncica24

Post by suncica24 »

Baby Blue wrote:
Asana wrote: Suncice, kojim povodom ce biti u zgradi, sta je planirano ispred zgrade ...?
Dan nezavisnosti? :?

:-)
Prijem povodom Dana nezavisnosti. I nece biti ispred, vec unutar zgrade :D , sto znaci...NECU IMATI PRILIKU DA SE RUKUJEM :( :D
vjesticanametli

a koga ili sta primaju :D

eto ljudi pozvani smo pred zgradi i ocekujem vas tamo hihihihi :D
Asana

Post by Asana »

Suncice, kojim povodom ce biti u zgradi, sta je planirano ispred zgrade ...?
Naravno da je povod Dan nezavisnosti, drzavni praznik ... na to i podsjecam.
Za ono ispred zgrade: podsjecam da je bilo govora o okupljanju jos nekih skupina gradjana, raznim povodima. Ako mislimo ici na Marijin Dvor, treba to uskladiti.
johnnykola

Post by johnnykola »

jucer lik prebio maloljetnika zato sto mu je ovaj kolutao ocima.
taj lik ce vec u subotu hladno piti kafu negdje u ferhadiji, prognoziram.
roditelj

Post by roditelj »

suncica24 wrote:S "ponosom" vas obavjestavam, da ce mama i tajo u subotu, 1.marta, od 12h, biti u zgradi Parlamenta na Marijin Dvoru.
Vidimo se
!
Posto je ovo jedinstvena prilika trebamo sto vise "rulje" okupiti s obzirom da ce na prijemu u cast Neovisnosti sigurno biti nemalo zvanica kako "nasih" tako i stranih diplomata.
SAD ILI NIKAD
P.S.a to sto je momak iz Gradskog vijeca sinoc priznao da oni za svog mandata nisu nista radili nije istina.isto gradsko vijece na celu sa gradonacelnicom su devastirali ovaj grad izdavajuci sumnjive dozvole tajkunima za izgradnju Poslovno stambenih objekata.
Vijece je glasalo kako je glasalo i njima na sramotu.
treba saznati u koliko pocinje prijem 1 Marta i proteste pomjeriti u isto vrijeme.
zograf

Post by zograf »

ovaj put gadjan direktno:
pitanje 1!:oli bi moga saznat' jel postoji kaka-naka spona izmedju dva lica nesto tamnije puti sa ultra zutim prslucima(inace obaveznim,bar za sad ,samo za vozace na 4 i vise tocaaaka),sa kartonom u ruci na kom je broj 979(no promjenljiv je)i nesto jos...dan protesta....uglavnom su na sjeverositocnoj strani trga najveceg sina naseg najveceg naroda....pred zgradom di rade najzaposleniji i najvredniji sinovi i radnici nase nam vjekovne i jedne i jedine(sem onih par pri ,koje sam i ja vec odjeba)domovine...sa privremenim visockim predstojnikom....no ajd previse detalja...no patriotski izljevi nikad nisu naodmet...patriotizam je i inace napozitivniji covikov dusevni poremecaj....valjda san ovo dobro sriko....
to bi prvo...a drugo je:::
onda gdja sa nepromjenjivom frizurom...moran tu dodat ..da su joj i crte lica uglavnom iste...i prilikom urucivanja sto km ,dragom borcu sto zivi pokraj lifta a i onim manje svecanim a vise tuznim trenucima...kad npr. proglasimo trodnevnu zalost ..za najdrazin nan makedosnkim braniteljima nasem mira dostojanstva a jos i identiteta,,,uh steta ,sto nisan pesnik...
eee..znaci iz najpouzdanijih izvora san saznao da je tamnokosa gdja na privremenom visegodisnjem radnom mjestu...jos 210....do odlaska na jos neudobniju stolicu....pa san konto kakve su sanse....dal da predlozin nekoj kladionic kvote....za njen odlazak u tih 210dana,,bas na taj dan ili malo posle il morgen...eto necu vise..da me tko ne opomene
solidarski pozdrav iz zapadnog sa
johnnykola

Post by johnnykola »

poslah mu mail sa subject-om:
super ste vizavi ove izjave
:D :D :D
johnnykola

Post by johnnykola »

response:

----- The following addresses had permanent fatal errors -----
<[email protected]>

----- Transcript of session follows -----
554 5.2.2 Mail box full.
554 5.0.0 Service unavailable

Final-Recipient: RFC822; [email protected]
Action: failed
Status: 5.5.0
Last-Attempt-Date: Wed, 27 Feb 2008 09:32:34 +0100

jete ga to zatrpali mail-ovima?
:D
O'zone
Globalni moderator

Post by O'zone »

Mislim da bi bilo odlično da organizujemo proteste shodno vremenu kad je prijem za Dan nezavisnosti BiH da im malo zviždimo pod prozorima ili ako nam ne dopuste bar negdje u blizini samo da nas čuju jer su do sada bježali Subotom iz grada pa nas gledali na vijestima i smijali se (predpostavljam).

E sad ovo je moje mišljenje ako želi te možete ga uvažiti ako ne onda nikom ništa :D
anakadabra

Post by anakadabra »

sr_osmiput wrote:
sr_osmiput wrote:
bucika wrote: A sto je to najgore,sto je povezano sa SDP-om,jedino njihovi zastupnici razmisljaju normalno ,svojom glavom,svaka cast SDP-u,i medju protestantima ima SDP-ovaca ,sta je u tome lose.
Zao mi je sto Bea_Trix brise moje komentare... Ovo je drugi put i ne vidim razlog zato je destruktivna prema meni.
trebamo biti svjesni da je bilo novcane potpore od strane aktivista SDP-a (sto je logicno) jer postoji i njihov interes da ovi protesti urode plodom... iimajuci u vidu populacijsku strukturu BiH tesko da oni mogu dobiti naredne izbore... samo sam to rekao i nije mi u interesu da razvijamo polemiku po ovom pitanju. Prijedlog je da budemo mudri i iskoristimo to na najbolji moguci nacin....
SlužbeniKe: to tebi dojadilo printat :D :D :D

O kakvoj novčanoj pomoći SDP-a ili o novčanoj pomoći BILO KOGA ti pričaš... :x :x :x :x Lupaš jarane, lupaš.....Pozdravi mamu i reci joj da se vidimo u subotu :D kombi je spreman :D

Bea_trix: zameti živa bila imamo mi ovdje pametnijeg i važnijeg posla :D
vedderedi

Post by vedderedi »

Ljudi, a sta je sa Tajom?
On izgleda misli da ako nas bude ignorisao da ce se problemi rijesiti sami od sebe?!?

Sanja Vlaisavljevic je u proslim Danima napisala: "ne treba ovom prilikom zaboraviti da nasilje nije uvijek fizički akt, nasilje može biti također šutnja i ignorancija."

Vidimo da je u Gradskom vijeću pokrenuta inicijativa za smjenu gradonačelnice (bar se probalo), a iz Kantona još uvijek ništa.
Kakva je procedura za pokretanje smjene kantonalnog premijera, i da li postoji "zastupnik građana" u Skupstini KS koji bi mogao pokrenuti tu inicijativu, ili su ipak svi u talu?
Last edited by vedderedi on 27/02/2008 10:17, edited 1 time in total.
vjesticanametli

narode ko teli sa svojom vozilicom ucestvovati u forumskim svatovima nek se javne na pp. kombi s mladom ima samo jos svatovi fale :D
Locked