dakle, demokratija je vrsiti diskriminaciju vecine nad manjinom
ma polozili ste test.
@danas, sta zna demokratski nastrojen gradjanin ove zemlje o tome sta je sekularizam...
pa ok ok...tempora wrote:danas wrote:cak i da ne skodi -- nebitno je kao argument. drzava -- sekularna drzava -- ne propagira nijednu religiju. nijednu. jer to je JEDINI nacin da se zapravo osigura sloboda religije na licnom nivou. znaci, ne finansira vjersko obrazovanje pod okriljem 'demokratije' i 'vecina se zalaze sa vjeronauk'. sami odlucite, sta je bolje za vjerski odgoj djeteta po imenu adnan kome su roditelji vjernici muslimani -- 'sekularna' skola u kojoj se bog ne smije spomenuti (ali si slobodan da dijete saljes gdje hoces o svom trosku da se vjerski obrazuje ako hoces) ili skola kojoj je voljom 'vecine' nadjenuto ime sveti sava i koja slavi (pa sa njom i mali adnan) krsnu slavu.Bea_Trix wrote: dakle, vladavina vecine - ukoliko NE SKODI nekom drugom.
dokazite mi psiholoski, socioloski, pedagoski da RAZDVAJANJE djece TOKOM boravka u vrticu ne utice na njihovu svijest i ja sad kazem: bujrum.
i uostalom -- koji vjeronauk? za nase vajne 'vjernike' model '92 -- na ovom dunjaluku postoji vise od 3 religije.
Sto ce reci da se peticija treba shvatiti kao pozitivna i kroz nju mobilisati sto vise gradjana iz svih dijelova BiH, kako bi se pokusala "ublaziti"duboko ukorijenjena segragacija, kroz prava tri konstitutivna naroda.Ovu rijec posebno prezirem.Ona je temelj svih ovih pojava.
To po receptu ne tako davne demokratske Njemacke?Bea_Trix wrote:ali pa kad vecina zeli da se skola zove sveti sava, demokratija, nista vi ne znate![]()
![]()
dakle, demokratija je vrsiti diskriminaciju vecine nad manjinomda mi je jos samo vidjeti tu vecinu.
ma polozili ste test.
@danas, sta zna demokratski nastrojen gradjanin ove zemlje o tome sta je sekularizam...
Ovo su samo simptomi bolesti... Bolest je u drzavnom vrhu.biglebovski wrote:...
A što se vas tiće, sumnjivih u cijelu priću, prića je 100% tačna, sve se to na mala vrata uvuklo. I što je najsmješnije, učiće djecu (između ostalog, o islamskoj ekologiji, ma šta to bilo. I nije direktorica ta koja se tu išta pita, jooj!
ma to ti je 'nako, ko i komunizam, a protiv toga smo se borili i sad imamo nase demokratsko pravo da blejimo po torovima...Bea_Trix wrote: @danas, sta zna demokratski nastrojen gradjanin ove zemlje o tome sta je sekularizam...
ja bih se sa ovim dijelom morala sloziti... znajuci da ce se sad nakupiti bukadar 'nacionalno-neopterecenih' da mi kazu -- kako 'mi' necemo da smo kao 'oni' (a oni valjda mogu i smiju biti sta god hoce, pa i fasisti), i kako treba prvo pomesti u svojoj avlijivektor68 wrote:Znaci nije vise stvar u ovoj sramnoj nakani sto ce se desiti ili desava u vrticima, nego je problem sto se na to obaziremo samo kad je u Sa.
Zasto smatramo da je to sve normalno tu odmah iza dobrinje ili tu odmah preko carinskog mosta, tu odmah iza rondoa.
svejedno sta je samo smrdi...tempora wrote:Ne, nije, ali jeste horziontala demokratskog procesa!Homer_Simpson wrote:a dokle ce se sarajevo poredit sa nevesinjem,citlukom i laktasima ...
Zar je to vertikala u kojoj Sa treba da bude???
te se usudjujem reci -- valjda su ovo stvari koje se ticu cijele drzave i njenog uredjenja, zakona, obrazovanja koje nudi... a ne jednog vrtica u jednom gradu i jednog sina jedne zene...tempora wrote:Ne, nije, ali jeste horziontala demokratskog procesa!Homer_Simpson wrote:a dokle ce se sarajevo poredit sa nevesinjem,citlukom i laktasima ...
ovo je sushtina sekularizma; kako ce na kraju krajeva izgledati taj sekularizam, odnosno kako se on sprovodi u praksi, to izgleda drugachije od drzhave do drzhave, a uslovljeno je istorijskim konstelacijama izmedju vjerskih institucija i drzhavne tradicije.sekularno durshtvo u sushtini znachi da legitimitet i suverenitet institucije zvane drzhava kojom je omedjeno to drushtvo bazira na principu volje naroda, a ne na principu bozhanskog odredjenja - ali uz poshtivanje vjerskih sloboda pojedinca i kolektiva.
danas wrote:te se usudjujem reci -- valjda su ovo stvari koje se ticu cijele drzave i njenog uredjenja, zakona, obrazovanja koje nudi... a ne jednog vrtica u jednom gradu i jednog sina jedne zene...tempora wrote:Ne, nije, ali jeste horziontala demokratskog procesa!Homer_Simpson wrote:a dokle ce se sarajevo poredit sa nevesinjem,citlukom i laktasima ...
i ako moze, pobogu vise, nadjite nesto novo da zamijenite ovo izvakano "pa jel treba sarajevo da je ko citluk"... jer ovim govorite da 1) ste se navikli da je u citluku tako kako je, i 2) da vam to mozda i ne smeta nimalo. ili se njima treba da 'divimo' kako nas to posavjetova onaj in33sa ili koji li vec -- makar su ljudi posteni i kazu kako je, a ne pretvaraju se da su multikulti... kontam -- da se i 'mi' prestanemo vise 'pretvarati', uvedemo vjeronauk, preimenujemo skole u 'na allahovom putu' i slicno... mozda napokon zasluzimo 'postovanje' :?
Ahmmed wrote:Kad malo bolje razmisli: Il lijepi Tito il lijepi šerijatTrećeg nam nema, kakvi smo
pa dobro, moze levha or somethingtaxi_driver wrote:danas wrote:te se usudjujem reci -- valjda su ovo stvari koje se ticu cijele drzave i njenog uredjenja, zakona, obrazovanja koje nudi... a ne jednog vrtica u jednom gradu i jednog sina jedne zene...tempora wrote: Ne, nije, ali jeste horziontala demokratskog procesa!
i ako moze, pobogu vise, nadjite nesto novo da zamijenite ovo izvakano "pa jel treba sarajevo da je ko citluk"... jer ovim govorite da 1) ste se navikli da je u citluku tako kako je, i 2) da vam to mozda i ne smeta nimalo. ili se njima treba da 'divimo' kako nas to posavjetova onaj in33sa ili koji li vec -- makar su ljudi posteni i kazu kako je, a ne pretvaraju se da su multikulti... kontam -- da se i 'mi' prestanemo vise 'pretvarati', uvedemo vjeronauk, preimenujemo skole u 'na allahovom putu' i slicno... mozda napokon zasluzimo 'postovanje' :?
pa trebali bi.samo jedno nebi mogli.sliku muhameda staviti u ucionici iz dobro poznatih razloga